Transz-Szibéria (Transsiberian)

Az a helyzet, hogy nem akarom túlzottan lehúzni ezt a filmet, mert valahol imádnivalóan fura, nem mozipalettára való, viszont én sajnos unatkoztam rajta. Talán mindenről a trailer tehet, amit egyszer láttam, de teljesen másnak reklámozták vele a filmet, mint ami ténylegesen. Aki még nem látta a bemutatót, és odavan a lassú, thriller-szerű filmekért, az semmiképp se hagyja ki, és ne is olvasson tovább (a kommenteket főleg ne), teljes nem tudással izgalmasabb a film.

Na, tudom ám, hogy tovább olvastatok, így most megtudjátok a történetet, legalábbis majdnem a felét. Van egy házaspár, akik valami egyházi program keretein belül Kínában segítettek rászoruló gyerekeknek. Amikor ott végeznek, akkor elhatározzák, hogy nem simán repülővel mennek haza, hanem előtte még kipróbálják a transz-szibériai expreszt. Itt most röviden annyit erről a “járatról”, hogy egy baromi hosszú vonatút és iszonyat múltra tekint vissza, meg hát Kiínából indulva átszeli Oroszországot. Én is kipróbálnám, bár a film után picit félnék, hogy valami hasonló kalamajkába keveredek, mint a főszereplők. Hát ennyi, vonatkoznak és a ventillátorba repül a gond.

És akkor ami miatt nem tetszett: idiótán cselekszenek a főszereplők. Azt hittétek a lassúságot írom ide? Nem, szinte teljesen jó is lehetne a hosszú alapozás (ha a trailer nem valami pörgősebb filmet sugallna), olyan régimódi, de az, hogy egy idegen országban ilyen butaságokat csinálnak, az fárasztó és unalmas. De tényleg, olyan, mintha az író leült volna “lendítsük előre a cselekményt valahogy, csináljon mindkét főszereplő valami butaságot, amivel mélyebbre kerülnek a sz*rban.” Oké, sok filmben van ilyen, de itt a cselekmény és a kidolgozás valami profibb fordulatot sugallt, amihez nem tudott felnőni a film.

Transz-Szibéria értékelés

Ez nekem 5/10 lett sajnos, főleg mert látni, hogy lehetett volna több is, hiszen kilóg az átlag modern thrillerek közül, mert olyan szép nyugisan építi a feszültséget. Az tuti, hogyha nem moziban nézem, akkor a fordulópontnál valószínűleg abbahagytam volna.

15 hozzászólás a “Transz-Szibéria (Transsiberian)” bejegyzéshez

 1. NEkem kifejezetten tetszett, tipikus Andersonos film.
  A feszültséget fokozatosan építi fel, és nagy hangsúlyt helyez a szereplők lelkiismeretes bemutatására, emiatt sokkal hitelesebbek lesznek, talán ezért tűnik vontatottnak néhol.Mint a régebbi anderson filmek, azok sem a pörgős történetmésélésről híresek.
  Az egzotikus helyszín, és a gyönyörű fényképezés mellett, thriller vonalon az egyik legjobb film az utóbbi időkből.
  Sokszor mondták, hogy Hitchcook méltó utódja a rendező.
  Nálam 7/10

 2. nekem is főleg a hangulatáért jött be, hogy havas, erdős, oroszos, meg vonatos, nem hibátlan abszolut, szal utána egy csomót gondolkodtam hogy én hogy fejeztem volna be a filmet a thriller rész sztem is tele van hibákkal, de ez engem nem zavart..

 3. én bírtam ezt a filmet, igaz mindig is vonzott, vonz, milyen lehet napokon keresztül zakatolni, miközben odakinn -20-30 fok van, bent meg jó meleg :), amúgy szerintem jó film volt, a vége nekem kicsit már átment wtf ugyanmárba, szal azt bemagyaráztam hogy oroszországban biztos mindent lehet.

  amúgymeg Human, szabad Neked privátban (vagy van filmbuzin valahol ilyen szekció) filmes kérdést feltenni, van egy film amit gyerekkoromban láttam, alig tudok róla valamit (és abban az aligban nincs benne a címe :(), de szeretném megszerezni, ehhez viszont jólenne ha valaki tudná a címét.

 4. nem értem, miért kell ilyen bugyutaságokkal elbaszni egy filmet, amiben van potencial.. gyönyörü volt, hangulatos, érdekes, aztán.. buta.

 5. borzasztóan jó első 75 perc, utána gyenge befejezés. a végén a keyser söze-csavar, persze ütött.

 6. Én a romtemplomi-jelenetig (az erdő közepén – nem tudom volt-e másik is) bírtam. :-/

  Akkor elszakadt nálam a cérna – pedig a történésnek éppenhogy fel kellett volna pörgetnie a folytatásra… -, és canceleztem.
  Untam is, és idegesített is az egész.

  A Machinist miatt vágtam bele, de annak a nyomába sem ért… sajnos.

 7. Nem olyan rossz ez. Bár tényleg elég gyengén alakul a történet a jó felvezetés után, de a hangulata miatt 6.5/10.

 8. A szereplők jól kidolgozottak voltak, valóban sok hülyeséget elkövettek, a lassúság nem volt (számomra) zavaró, a fényképezés remek volt.
  A vége összecsapta az egészet, sajnos.
  Kb decemberben láttam az interneten. Mivel egyes jelenetek és az életszerű karakterek még mindig előttem vannak, ezért adnék rá egy 8/10-et.

 9. Woody miatt keptelen vagyok vegignezni ezt a filmet.
  egyszeruen hanyingerem van attol, hogy ujabban minden filmjeben felveszi ezt a fogyatekosvagyok-arcot, hatha majd kap erte egy Oscart – nem fog.

 10. Többet vártam tőle, a történet, a helyszín és Woody garancia lett volna egy jó kis filmre, de nem ütötte meg a várt szintet. 6.5/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.