A spanom csaja (My Best Friends Girl)

Csodálom, hogy ez a film olyan gyengén szerepelt odakinn, pedig ott nagy a Dane Cook utálat és a film elejében teljesen rásegített erre a srác. Konkrétan az van, hogy rengetegen tartják assholenak és mint mondom, a film első 45 percében simán azt játszott. Amúgy, azoknak akik nem vágják a nevet, Dane Cook egy standup komikus, aki vicceket lop a nagyoktól, viszont úgy tudja előadni őket, hogy az egyetemetista közönség egyszerűen rácuppant. Olyan előadásai vannak a csávónak, hogy rocksztárok megirigyelhetnék a közönséget, és az utána meghúzott fiatal lányok mennyiségét. Lehet ezzel függ össze az utálat is, vagy azzal, hogy tényleg asshole.

My Best Friends Girl

A történet izé, sablonos azt mondani, hogy sablonos, de ha egyszer az? Assholekánk szabadidejében olyan randikat vállal, ahol meg kell ijeszteni a csajokat, érzelmileg terrorizálni. Ezt úgy kell érteni, hogy a lány kidobja a rendes pasiját, feltűnik Dane és annyira megrémíti a borzasztó viselkedésével, hogy az áldozat rögtön rohan vissza a megértő, de hátrahagyott ölelésbe. Mindez egészen addig működik, amíg a legjobb barátja fel nem kéri, hogy azt a lányt törje meg, aki neki nem akarja odaadni magát. Dane vállalja a bevetést, a többit pedig mindenki tudja, aki valaha is látott modern romantikus vígjátékot.

Az a helyzet, hogy csak a főszereplő elmeroggyant dumái miatt érdemes nézni a filmet. Van egy jelenet, ahol rendet tesz az esküvőn, és baszki borulni lehet a humoron (vagy szörnyülködni, kinek-hogy). Dane Cook természetesen jól hozza ezt a szemét csávót, a piteb*aszó a nyámnyilát, Alec Baldwin lubickol a kis szerepében, Kate Hudson meg… upsz, róla nem tudok igazán jót mondani. De amúgy tényleg, ilyen dumákat ereszt el Dane, ezt például a lány csúnyaságát érzékeltetni:

you’re what we call a two bagger, okay, that means that i have to wear a bag on my head just in case the one on yours brakes.

Szóval a nagyon hülye dumák miatt nekem simán elment a film, hiába lesz kliséváros népszerűtlen lakója a My Best Friends Girl, megvolt az a minimális plusz, ami miatt 6/10-et adok rá. De azért igazán jó vígjátéknak nem hívnám.

19 hozzászólás a “A spanom csaja (My Best Friends Girl)” bejegyzéshez

 1. Dane Cook isten volt a filmben, de azok a jelenetek ahol Baldwin feltűnik… (főleg az a suttogós ahol meséli a chokingos titkárnőt…), meghaltam. 7-est adok, mert a csaj lehúzta nekem.

 2. igazabol ugy vagyok vele, mint a Readerrel, nem volt rossz, tok jol szorakoztam rajta, tok korrekt film, de nem tudom egy dvd-t meger-e, mivel nem tudom, h megfogom-e nezni megegyszer, bar ha belegondolok a “mondok 10-et is” jelenetekre, talan meger egyet :P

 3. Egynek elment, 6/10 nekem is.
  “7-est adok, mert a csaj lehúzta nekem.”

  A csaj nekem is lehúzhatná, és akkor én is adnék 7-et:D:D

 4. na amikor a marcipán párral tunkolja az emeletes esküvői torta krémjét meghaltam. DC a király.

 5. Kevés film meri bevállalni ezt a fajta humort, ami régen pedig mindennapos volt. Így ezért én mindenképpen örültem hogy szerencsém volt hozzá. Dane Cook alakítása pedig mintaértékű, igazi macsófilm, kicsit talán hímsoviniszta humorral, de elsőosztályú színvonalon. Számomra mindenképp kedvenc, akármikor újra tudnám nézni :)

 6. Nem volt rossz film. Amikor leborotválták a srác szemöldökét szakadtam a röhögéstől. Egyszer simán nézős. Jót szórakoztam.

 7. A végére kicsit sok lett az ‘Asshole’, meg Kate Hudson 0 mellel nem a legjobb, viszont a 10-es részek, és call centeres jelenetsor nekem nagyon bejöttek. Illetve, nem utolsó: Biggs karaktere is kellemes csalódás számomra. 10-ből gyenge 7 vagy erős 6 ..

 8. tejesen jó a kritika, minden sorával egyetértek. a film tényleg gyenge, de a humor miatt megérdemli a 6/10et

 9. Egyedul Alec Baldwin menti meg a nezhetetlensegtol. Sok helyen rendkivul kinos idohuzas, gyenge story (pedig az alap az egesz otletes) 3/10.

 10. Az én véleményem a filmről:
  A történet tökre kiszámítható! Alec Baldwin nem hatott meg, de a dumája jó. A főszereplő egy állat. Feliratosan nézős ,a szinkronos nem adta vissza azt az élményt (láttam mindkettőt).

 11. én nem találtam sok humort a filmben. amikor azzal poénkodnak, hogy a nagyi leesik a székről… hát én nem tudtam nevetni.
  meg amikor a csaj valami ilyesmit mond telefonba, hogy “még direkt le is részegedtem, hogy megdughass”. hát igen, ez jól tükrözi a film színvonalát.
  nagyon azon voltam, hogy kimegyek és visszakérem a jegy árát a pénztárnál.

  4/10

 12. Bár a stand-upját nem láttam még a srácnak (majd bepótolom). De csak Dane Cook miatt érdemes megnézni a filmet (meg Alce Baldwinért). A trailerében amúgy lelőtték a poénok nagy részét.

  5/10

 13. én teljesen 0 ismerettel kezdtem nézni a filmet (ismertetőt leszámítva) még a trailert sem láttam. és nekem nagyon tetszett. a kaktuszpisilés, az esküvői svédasztal tetszettek leginkább :D
  bírom a faszit, igazi macsó állat, és jól áll neki, végre nem egy ripacsot láthatunk és ez jó.
  kate hudson meg aranyos, de ennyire nem kéne mutogatnia magát, mármint hogy mennyire lapos. oké oké, értékelendő hogy nem tölteti fel magát és így szereti a testét, de azért van egy határ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.