College

Vannak filmek, amiknek a bukásán tényleg csodálkozni szoktam, és a College simán ilyen. El lehet rontani egy tinivígjátékot? El, persze, de hogy miért mentek olyan kevesen moziba, aztán akik elmentek még imdbn is lehúzták a pontszámát gyorsan 4 körülre, azt nem értem.

A történet miatt talán? De hát mióta a tini meg egyetemista filmek léteznek, azóta ha szexvadász fiatalokat akarnak ábrázolni akkor az valami ilyesmi mindig, mint amit ebben a filmben láthattunk. Elmennek a nagyok közé látogatóba, hatalmas bulik az alfabéta házakban, valami raodtrip, tinik a bálig bezárólag el akarják veszteni a szüzességük, meg hasonlók. Ez a felsoroltak közül az első, azaz egy kupac 17 éves elmegy egyetemet látogatni, ahol úgy alakul, hogy idősebbnek adják ki magukat és buliznak agybafőbe, meg kufircolni akarnak nyilván. Ennyi. Semmi váratlan fordulat, világmegváltás, akármi, egyszerűen csak buliznak egyet.

A 3 fiatal is a mostanra teljesen megszokott figurákból kerül ki. Ott a Nerd, aki beszélni is alig mer lányok jelenlétében, naívan pislog a világra. Ott a jófiú akit pont ezen hétvége előtt dob a csaja azzal az indokkal, hogy unalmas, ezért rosszfiú lesz a bulis hétvégén és minden hülyeségben bennevan. Végül ott van a dagi humorzsák.

Félre ne értsetek, nem éltetni akartam a bevezetőben a filmet, egyszerűen csak semmivel nem rosszabb, mint egy átlagos tinivígjáték, mondjuk semmivel nem is jobb, az tény. Egy biztos, én egész jól szórakoztam rajta, hiszen olyan mintha két 15 éves írta volna, így a kaotikusságába simán belefér olyan jelenet, amikor például két szereplő dumál valami buliban, mögöttük meg épp reszelnek egy ajtófélfának dőlve, és senki nem zavartatja magát. De komolyan, ilyen idióta jelenetek mellett lehet utálni?

Hasonlít a Superbadra, meg az Amerikai Pitére, meg Proky’s-ra meg Animal Housera meg gyerekesebb is közben, de szerintem egy 6/10 elfér rá. Egynek simán elment, kikapcsolta az agyat nyugiban, egyedül a tequilás meg a wc-s poénok bizonyultak picit soknak.

human
írta
2009. 02. 18. 17:20
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “College” bejegyzéshez

 1. Teljesen 1et értek a film nem rossz lehet rajta röhögni is meg minden, de túl kiüritették a témát, a lényeg ugyanaz kamaszok f*rk*lni akarnak, csak a szereplök meg a szituáció más de lényeg ugyanaz szal katagórián belül sztem 7/10 (a Superbad übereli) de maga a kategóri sajna csak 5/10 :S

 2. “Geciputtony.” Ez volt az egyetlen eredeti dolog a filmben :) 3/10 lehet tényleg alászállnak a tini-vígjátékok, válság van emberek:)

 3. “”Geciputtony.” Ez volt az egyetlen eredeti dolog a filmben :) ”
  Én már nagyon régóta mondom ezt mindenkire! :) De tényleg! :)
  Úgyhogy annyira nem eredeti!:)

 4. Kb. tényleg elég sablonos film, a maga kis mosolygós poénjaival. (Csokádlkozom is, hogy kapott kritikát)

 5. En alapbol szeretem az ilyen nemtulsokatgondolkozos, idiota tinifilmeket, ez meg egy korrekt darab, idezzuk neha ocsemmel.
  Sot reszemrol orulnek ha kicsit tobb hasonlo kaliber lenne. (7)

  “Szerinted ez vicces?

 6. “lehet már az amerikaiak is unják az amerikai tini-vígjátékot.”

  azt nem hiszem, mert iszonyatosan kevés tinikomédia van.

 7. Nemtom nekem ez a film rohadtul tetszett:S aztán lehet kellett azis hogy úgyálljak hozzá hogy nemnagyon érdekel csak betöltök másfél órát:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.