34 hozzászólás a “Basterds poszterek” bejegyzéshez

 1. Miután az utóbbi időben sikerült megnéznem a nálam még hiányzó Tarantino filmeket is (tehát ami nem Ponyvaregény, vagy Kill Bill), mostmár tényleg várom ezt a filmet. :)

 2. Őszintén szólva a sztori miatt nem fogom megnézni. Rémbugyuta, tipikus amcsi felfogás arra vonatkozólag, hogy minden egyes német katona embertelen tömeggyilkos állat volt.

 3. @3
  Gratulalok, vegulis nem arrol szol a story, h a szovetsegesek lesznek tomeggyilkos allatok :D
  Amugy remelem lesz mar vmi verfrissules Tarantio bacsinal, tenyleg nagyon raferne.

 4. Hát mármedig egy, voltak tömeggyilkos németek.

  Kettő: ez a film nem csak erről szól

  Három: nem tudjuk pontosan mi lesz benne, mert még nem láttuk

  Négy: ez egy Tarantino film, azaz egyfajta kifacsart, torz , őrült dolog…

 5. Dantes: hát márpedig voltak amcsi tömeggyilkosok is. Úgy bírom, hogy csak az egyik oldalt nézi az emberek nagyrésze. De hiába, a történelmet tényleg a győztesek írják.

  Az utolsó két kép tetszik, jól megfogja a hangulatot. Az első viszont röhejes. Baseball ütő? Sok ideje volt az amerikai katonáknak a háború alatt játszani. A másik megoldás még viccesebb, harcba nem hinném, hogy volt olyan gyengeelméjű, aki az ütővel ment (meg nem is lehetett benne a minimális felszerelésben, amit csatába vittek). Nem szeretem, amikor elkomolytalankodják az ilyen eseményeket. Emellett kíváncsian várom a filmet.

 6. Jaj vazz, h unom, amikor nagy szajjuak egy film kapcsan elotudas nelkul osztjak az 5-8-as tori lecket, ez Tarantino film eros tulzasokkal, hagyjuk a tortenelem huseget, meg a szokasos “mar-megint-a-nemetek-a-rosszak-jaj” fele nyafogasokat…

 7. Végre valami downloadable cucc. Nagyon jók.
  Várom már a hivatalos site fellövését is, a filmről nem is beszélve. :P

 8. “ez egy Tarantino film, azaz egyfajta kifacsart, torz , őrült dolog…”
  “ez Tarantino film eros tulzasokkal, hagyjuk a tortenelem huseget”

  a lényeg…. egyébként várós

 9. Ezek a poszterek valami rohadt jók. Amúgy tényleg ne várjunk történelmi hűséget, és egy Tarantino filmbe simán elfér egy elmebeteg állat, aki mondjuk Baseball ütővel aprítja a németeket. Remélem lesz benne ilyen :)

 10. “hát márpedig voltak amcsi tömeggyilkosok is.”

  Nézd már meg a trailert, ahol az Amcsi Pitt minimum 100 német tiszt legyilkolását várja a szakaszának minden tagjától… MÁr most látszik, hogy nem az amcsik=jófiúk lesz a lényeg.

 11. [fogadhatunk, csak hát vesztesz. komoyltalankodás és zsidózás miatt pápá – a zerk.]

 12. jhaj, anyám ez egy Tarantino mozi ami egyébként is megint a B kategória elemeivel csinál egy sokkal minőségibb filmet, de az alapkoncepció ugyan az marad eszetlen öldöklés mindenféle történelemi hűség nélkül ami engem ennél a filmnél egyáltalán nem zavar (vicces, de mondjuk a 300-nál Én húztam a számat ugyan e miatt, de az meg ugye egy képregény sza azt se kell komolyan venni…)
  Én se szeretem ezt az általános minden német náci felfogást, de ez csak egy akciófilm ráadásul Tarantino film nem dokumentum film…

 13. Szerintem átlagos posterek, de az első tényleg nem illik még egy Tarantino filmhez sem ebben a formában. Az az egy biztos, hogy valamilyen szinten azért fontos a történelem is egy ilyen témájú filmnél, de nem ez az elsődleges. Ennél a filmnél azért nem kötnék bele egyik fél ábrázolásmódjába senki helyében, mert TARANTINO, ennyi.

  A Che-nél én is nagyon húztam a számat és idegesített magának a filmnek az alapkoncepciója is, de ez egy buta, izgalmas, szájtátós, “nemszabadkomolyanvenni” film lesz.

  És igenis legalább annyi szövetséges volt arányában állat viselkedésű, mint német, de ez a film nem erről szól, ebbe itt nem szabad belekötni. Ez nem történelmi film lesz, ez popcorn.

  Pontosan ezért van a filmeknek műfaja, ami az egyiknek az előnye, az a másiknak a gyenge pontja, hibája. Én nagyon várom ezt a filmet, főleg, mert a II. WW a kedvenc témám.

 14. 3. orvos úr

  Ebben igazad lehet, az ilyet én se nagyon szeretem, de mivel Tarantino a kedvenc rendezőm, így nagyon várom a filmet.

 15. Cseri pedig a 10-es kommentben összefoglalta a lényeget, ez egy Tarantino féle beteg film lesz, nagyon város:D

 16. Én meg azt a mostanában igencsak elterjedt nézetet qrvára nem bírom, amely annyira védi a németeket… Persze h nem az összes német katona volt tömeggyilkos állat, de arról nagyon sokan elfeledkeznek, h ők kezdték a háborút, ők mentek a Szovjetunióba is, akkor hadd ne sajnáljam már őket, mer kaptak 1 kis dádát… legyilkoltak 1 csomó embert az oroszoknál is, és amikor azok keményebben visszavágtak, akkor meg jöttek (jönnek) ezzel a baromsággal, hogy “jaj, szegény németek” Ők választották Hitlert, nem az oroszok, akiket annyira szidnak, mert sok foglyot megöltek. A nácik nem?

  A filmet pedig várom, a poszterek meg sztem jók, bár ahogy a kommenteket olvasom, van itt 1-2 “esztéta”, akik a kákán is a csomót keresik… Bunuel sem az ésszerű filmjeiről volt híres, mégis klasszikusként tartják számon…

 17. Kegyetlen jók! A legjobb az első! Ott azért befigyel Stanley Kubrick-tól az Acéllövedék!:)

 18. Ki mondta hogy az amerikaiak között nem voltak őrültek..XD

  Mintha ebben a filmben is ilyenek lennének majd…XD

  Szerintem vannak akinek nem való a II. Világháború mint téma…

 19. szvsz részben azért Basterds a címe mert már volt egy Bastards címü film, másrészt meg ez egy utalás a film jó értelemben vett “várható” buggyantságára… trailer is erről szól, pitt beteg akcentusáról, hogy ők nem bastardok hanem basterdek(így parasztosan), nekivágnak nácikat ölni, vágod? :P

 20. @21
  Rendben, Bunuelt tenyleg erdemes Tarantinoval osszehasonlitani :D
  Bunuel = a szurrealista film abszolut uttoroje, Salvador Dalival kozosen elkeszitette a szurrealizmus egyik igazi programmuvet, illetve szamtalan tovabbi kiemelkedo filmet csinalt (a burzsoazia diszkret baja, a vagy titokzatos targya, oldoko angyal, a szabadsag fantomja stb.)
  Tarantino = a filmes ponyva uttoroje, az atlagos tomegfilmekhez kepest rengeteg technikai es dramaturgiai ujitassal, remek parbeszedekkel, de sajnos ujabban leginkabb stilusgyakorlatokat gyartogat csak (ennek legsajnalatosabb es leginkabb eklatans peldaja a Death Proof), ennek ellenere a ’90es evek es napjaink abszolut megkerulhetetlen filmese.
  Nagyon mas terepen mozognak, raadasul maskepp “esszerutlen” filmeket keszit a 2 rendezo, csak 1 ilyen szempont alapjan osszehasonlithatatlanok szvsz.

  Mas. A filmhez szorosabban kapcsolodva. Ugy veszem eszre Tarantinoval kapcsolatban az utobbi par evben, h bar mar messze nem hoz olyan minosegu filmeket, mint a Ponyvaregeny vagy a Jackie Brown, megis megvan korulotte egyfajta hype. Csak tippelni tudok miert van ez igy, nyilvan azt leszamitva, h mindig eleg botranyos dolgokat csinal. Quentin sok ember szamara sztem pont az a hatar a tomeg es a szerzoi filmek kozott, amit meg megnez, sokakat elvarazsolnak a kozonsegfilmekre nem jellemzo formai ujitasok, a szokimondobb szovegek stb. Cafoljon meg vki, ha nem igy van, de en mast nem nagyon tudok felhozni (Olyan, mint Jancso Miklos legutobbi, borzaszto Kapa-Pepe filmjei. Borzalmas zagyvasagok, a sok kultursznob megis oda meg vissza van erte, mert Jancso. Itt sztem ugyanez, csak nem a kultursznob oldalrol.).

 21. Didier Drogba: amit leírtál is igaz, de ebbe is lazán bele lehetne kötni, hogy az első VH. békeszerződése mennyire volt arcátlan és mennyire kényszerítette háborúba nem csak a németeket hanem egész Európát az, az igazság, hogy ebben a kérdésben soha senkinek se lehet igaza, egyébként én meg az oroszokat had ne sajnáljam mikor itt megöltek egy csomó embert, ha már itt tartunk, persze a németek is…
  mchn: sok mindenben egyetértek, főleg a Jancsós dologban amit csinál mostanában az szörnyű és akkor még finom voltam viszont a sok kis alter meg bölcsész imádja mert az olyan menő…

 22. mchn: miért a Halálbiztoson és a két Kill Billen kívül, milyen filmje van még, ami teljesen az övé? Ott volt a Kutyaszorítóban, ami azóta is a kedvenc filmem, ott van a Ponyvaregény, ami egy mestermű, aztán a Jackie Brown, ami szerintem stílusban egy kicsit más, de nekem mégis baromira tetszett, és utána jöttek a Kill Billek, meg a Halálbiztos. Szerintem előbbi filmmel nincs semmi baj, bár számomra nincs azon a szinten, mint az első három, míg a Halálbiztos semmi újat nem akart hozni. És pont emiatt nem értem, hogy miért ne lehetne meg a hype? Van 3 filmje amikkel letett valamit az asztalra, majd jött két (számomra gyengébb, ellenben mégis élvezetes és tetszetős) filmje. Nincs meg az ok, ami miatt lankadnia kéne az érdeklődésnek. Sőt simán benne van, hogy az új filmje, még az előzőeket is túlszárnyalja, de az is benne van, hogy hasonló lesz mint Guy Ritchie Rochnrollája, ami bár jó-jó, de nem egy Blöff, vagy Ravasz, az agy. Egy valamit nem tudok elképzelni, a bukást. A téma, a szereplők, a stílus, egyik sem olyan, amiből igazán rossz filmet lehetne csinálni. És, ha csak egy kicsi is benne lesz az első 3 filmjének a hangulatából, akkor pláne nem lehet vele probléma.

 23. @madcows et all…

  A történelmi hűség egy dolog. A tények pedig egy másik “dolog”. Amikor pedig egy -kiváló, nagyszerű én is nagyon bírom Tarantinot- rendezű készít egy -várhatóan szuper- filmet, ami ezt a kettőt összemismásolja, az már nagyon káros is lehet.

  Nem azért, mert ilyen vagy olyan irányba eltúloz dolgokat, hanem azért, mert a film által nyújtott élvezet egyszerűen “jóllakat” a témával és nem is lesz a néző kíváncsi már annyira arra, hogy mi volt a túlzás és mik vajon a tények.

 24. a Kill Bill szerintem siman ott van a Kutyaszoritoban-al egy szinten, szoval a Kill Bill siman kult, a Death Proof meg azt nyujtotta, amit igert: Tarantino pofazast, en ezert oda vagyok, szoval az is bejott, de ne feledjuk a 4 szoba-t sem, ahol messze a Man from Hollywood a legjobb (szerintem)

 25. peterque
  nezd, aki egy film alapjan iteli meg a valosagot anelkul, h utannanezne a dolognak, az meg is erdemli, mellesleg a 2.VH mar agyonfilmesitett tema, kell bele a verfrissites, ezt varom most el Tarantinotol

 26. Nem tudom, akik a baseball-ütőt és a történelmi hűséget nehezményezik, látták-e mondjuk a Kelly hőseit ;)
  Ehhez hasonló vita volt annak idején a Ryan közlegénnyel kapcsolatban, mikor sokan túlzásnak tartották a rágózó partraszállókat. Aztán a történészek jól megmondták, hogy az amcsi haderő nem kis százaléka a kiszolgáló egységek voltak, és igenis meg voltak pakolva rágóval, meg mindenféle sz*rral :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.