Remake. Reboot. Fuck.

De most komolyan, Neverending Story és Total Recall újrázások. Miért? De tényleg? Jaj, az utóbbiról még csak annyit tudni, hogy Neal H. Moritz a producere, és szerint annyit fejlődött a trükktechnika, ami feldobhatja a Recall történetet. Lehet, hogy jó lesz, miért ne (a hárommelú nő nem annyira műanyagként!), de vicces lenne, ha mondjuk pg-13nak akarná megcsinálni.

42 hozzászólás a “Remake. Reboot. Fuck.” bejegyzéshez

 1. A Neverending Story-ból még ki lehetne hozni valami epic filmet (ala LOTR), de az Emlékmást remakelni teljesen felesleges.

 2. A Vegtelen tortenet sztem aranyos volt, szeretem is, egy remake meg vegulis sokat artani nem tud, max megnezem az eredetit :)

 3. A Neverending Story úgy jó ahogy van! Hagyják békén! Hiába csinálnak CGI óceánokat bele, az a film n(s)em a trükkjei miatt jó. Tudtam imádni Falkort, hiába láttam a bábu zsinórjait és becsináltam a kitömött főfarkastől, hiába látszott, hogy állványon tolták! Ki nem sz@rja le ha IMAX-ban 4 dimenzióban vetítik illatosított celluloidról, ha egyszer nem ezen múlik! Miért nem forgatják újra a Csillagok Háborúja 4.-6. részét?! Mert kaka lenne. Feljavították, tettek pár jelenetbe plusz lényeket, árnyékokat, fogkeféket. “Who gives a shit!” Tegye fel a kezét, aki szerint szükség volt rájuk. Egyszerűen dühít már a filmipar ötlettelensége! Az Emlékmás helyett meg fecceljenek bele pénzt más P.K.D. novella-regény megfilmesítésébe (Valis trilógia)! Bocs a hosszú flame miatt!

 4. 1et értek mert ami jó az jó és úgy jó ahogy van ami fos és lehet benne fantázia azon kéne kisérletezgetni, remake-elni meg rebootolni, de tényleg ennyire nincs fantázia, nincs 1-2 tökös író aki fogja a porosodó írógépét és papírra vet valami ütőset elgem van a sok B filmből, ezektől a RE dolgoktól meg lassan felkötöm magam…..

 5. én régen kiskoromban majd befostam a farkastól :D annyira para volt ott a sötétben a szemével xD

 6. recall feldolgozás csinálják tőlem, de remélem kibas*ott nagyot fog bukni! Amúgy egyik kedvenc filmem, mint arnold-fannak! Egyszerűen nem tudom milyen + tudnának hozzátenni, sőt eleve nem lenne az ami klasszikussá tette, arnold, verhoven-“brutalitása” és a remek sztorihoz nem tudom mi újat tudnának hozzácsapni. Tényleg baj van halivúddal, comic-áradat, folytatás láz, remake rebootja stb. na mindegy majd lesz valahogy. Inkább csináljanak meg egy P.K.Dick másik még nem volt novelláját, van még dögivel, ja és persze normálisan.

 7. Már bocs Humán de Batmantól odáig voltál meg vissza, pedig az egy reboot volt, akkor pont a TC-vel mi bajod van? Lehet, hogy valami jót fognak kihozni belőle. Ha meg szar lesz akkor is ott a régi.
  Miért? Mér ne?

 8. már bocs, de a batman képregényfilm, ott meg átlagos a reboot, egy daredevil újrára nem szólnánk semmit, míg egy PKD feldolgozás újrájában nehezebben bízunk.

 9. Emlékmás remake… butaság.. Ellenben a megalkotot világ elég kerek volt ahoz hogy egy folytatást elviseljen. Ember szabadon sétál a Marson, idegen technologia stb.. Elégg izgis, erőszakos és furcsa volt.Lehetesőség van egy folytatásra.A régi szereplők kihagyásával persze.

 10. “Emlékmás remake… butaság.”

  egy sztorit többször elkészíteni butaság? legyen csak egyszer, azzal a random rendezővel, akire kiróják a feladatot?

  könyvadaptációról van szó, mint a neverending story esetében is. ebből következik, hogy eleve nem butaság. más rendező másképp látja az alapayagot.

 11. Batman remakenek azért volt értelme, mert egy (állítólag) sikeres képregényből csináltak gagyi (fos?) filmeket. Csak javítani lehetett. TR-en nem látom mit lehetne javítani.

  A végtelen történetből meg gyerekként se bírtam 5 percnél többet, nem az én világom a fantasy, szóval miattam nyugodtan, ha nem értelmes film elől viszi el a pénzt.

 12. “”…egy sztorit többször elkészíteni butaság?…” igen butaság”

  Hja, a BSG-vel is milyen szarul jártunk.

 13. flimo, hát ja észre se vettem ,hogy minden egyes rész sztorija ugyanaz mint a 197.. valahányas sorozaté, rossz példa, sorozat meg főleg

 14. Arra kiváncsi lennék, hogy az örökösöknek mennyi haszna lehet a jogdijbol, mert az poén volt anno hogy 1000$-ért adta el a TR novellájának megfilmesítési jogát :D

  A lényeg, hogy PKD ötletlből lesz újra film nem? Akkor meg nem mindegy mi lesz? Next besült várjuk a köv adaptációt ennyi…

 15. karácsonyi ének reboot konkrétan butaság, hisz kb 4millió verzió van már eleve, és mégis készül évente újabb 74…

  egyébként meg “gazdasági válság” kapcsán számítani lehetett rá, hogy külön csak biztos dolgokat akarnak majd, azzal a nagyon okos gondolkodással, hogy ezt egyszer már eladtuk, szal biztos megveszik…

  egyébként nekem a jó öreg HorseLover minden mennyiségben jöhet…
  Újrázással kapcsolatban meg elég csak az el mariachira és a desperadóra gondolni… ott ráadásúl még ugyanaz a pofa is rendezte, és nem kis különbség van a két film között, pedig elvileg ugye ugyanaz a story

 16. vacsad: hát azért ha azt vesszük, h úgy volt, cronenberg rendezi, akkor verhoeven elég random.

 17. SPOILER, HÁTHA VALAKI MÉG NEM LÁTTA

  Az Emlékmás lényege az hogy a Főhős egyben a főgonosz is.. emlékezetét törölve probál beépülni az ellenállok közé. Ha ezt egy újra látjuk szerintem nem igazán fog senkit se ledöbbenteni vagy újat mutatni. “Emlékmás remake… butaság.” — de ne hasonlitsd össze az Batman újalapokra épülő , a régi történettől egészen más irányba elinduló történetvezetéséhez. Modernebb lett, új fiatalságot is megfogta.

 18. A Total Recall azon kevés filmek közé tartozik, ami így majd 20 év távlatából is megállják a helyüket. Hülyeség a remake. Max ha vmi nagyon durvát raknak le az asztalra. De reméljük tévedek: a Batman kezdődiknél is azt mondtam, hogy ezt most minek.
  u.i.: a Total Recall-ban nem kis szerepe volt Arnoldnak, tehát nélküle necces, de nem lehetetlen. (pl új Terminator is biztató) Másik (99% hogy) megismételhetetlen Verhoeven film meg a Robotzsaru, ami mondjuk meg Arronofsky szemszögéből érdekes lehet. (Én mondjuk már annak is örülnék, ha ED-209 mozgását megcsinálnák mai technikával, és ennyi lenne a remake, nekem már az is ellég lenne).
  Összegezve: a Neverending Story nem volt a kedvencem, szóval erről nem nyilatkoznék, a Total Recallnál meg igencsak fel kell kötni a gatyát.
  Amúgy meg kár, hogy valóban egyre kevesebb az ötlet Hollywoodban. Talán ez is közrejátszik abban, hogy egyre kevesebb a tisztelet a filmek iránt, és nő a kalózkodás. De ez mondjuk más téma.
  Bocs a hosszúságért…

 19. “már bocs, de a batman képregényfilm, ott meg átlagos a reboot, egy daredevil újrára nem szólnánk semmit, míg egy PKD feldolgozás újrájában nehezebben bízunk.”

  Legyen. De attól még mindig nem értem a hiszti okát. Volt egy film 20 éve ami ma is élvezetes. De ma más technológia van, és talán más színésszel és más történeti megközelítéssel tudnak alkotni valami kiemelkedőt vagy legalább valami élvezeteset. Ha meg nem akkor sincsen semmi baj mert akkor ez simán felejtős a régi meg attól még ugyanolyan jó lesz. Tehát nem értem miért kell rögtön fuckolni amikor lehet ez még jó is.

 20. Verhoeven korai filmjeiben, TR Robocop es a kesobbi Starship Troopers sci-fi alapmuveket, viszonyitasi/hivatkozasi pontokat hozott letre.
  A TR-t ez es Schwarzenegger tette azza ami.
  Ujraforgatni bun ahogy az is, hogy vki “akarmilyen hollywoodi rendezonek” titulalja Verhoevent.

 21. Aki olvasta, tudja: a végtelen történet az eredeti regény első felét dolgozza fel, ráadásul olyan bután befejezve azt, hogy még Michael Ende is sokat küzdött, hogy levetesse a nevét a stáblistáról, annyira meghamisítja a regény szellemiségét.
  A második fele egy csodaszép CGI utazás Fantáziába, gyakorlatilag ez a mű lényege.
  Szóval pont olyan téma, amiből mondjuk egy Peter Jackson döbbenetes eposzt tudna kreálni.
  Én támogatom a remake-et.

 22. IGEN, jogos a felháborodás. Aki azt mondja, hogy a Végtelen Történet rossz mese vagy lehetne jobb is az nézessen a gyerekeivel vagy a majdani gyerekeivel Dragon Ball 3D-t meg Pokemon visszatértet, esetleg valami kaszabolós pedofilos elborult rajzfilmet valamelyik random szar “mese” csatornán. Fel vagyok háborodva, mert éppen ma töltöttem be 23. életévemet (tehát kicsit sem vagyok még öreg)és szomorúan kell konstatálnom, hogy nincsenek igazi gyerekmesék manapság, amik a gyerekkoromat jellemezték. Mikor kölyök voltam 20 szor végignéztem a Végtelen Történetet és sok hasonló MESÉT, mert 1 2 évtizede még azok voltak. Szerintetek egy 7 8 éves gyerek nem szarja le hogy hány szál szőr van egy ki..tt kutyán?
  Hiába a Pixar, vagy Walt Disney (a mostani), eltűntek az igazi mesék. A Végtelen történet mese, mégpedig az egyik legjobb fajta. Tanul a kölök belőle és nem hülyeséget, találjanak ki ehhez méltó és ilyen hagyományokat követő ÚJ meséket. Akkor talán a gyermekeink is nézhetnek még valami értelmeset a TVben. Aki azt mondja, hogy ez a műtörténet szar meg gagyi, abból már kiveszett a gyerek és ez a legszomorúbb a mai világban….

 23. ” Aki azt mondja, hogy ez a műtörténet szar meg gagyi, abból már kiveszett a gyerek és ez a legszomorúbb a mai világban..”
  Mondjuk imádtam gyermekkoromban a Mátyás király meséit meg a Vuk-ot, de ettől még ki nem állhatom a Végtelen történetet és ha csak egy kis részt is kell megnéznem belőle már a hányinger kap el. Pedig a Dragon Ballra sem izgultam anno. Most akkor ebből mit vonsz le. :D

 24. “én azt, hogy fölösen flamelni akarsz te is”

  Szerintem nem. Érdekes azért. Két dolgot említettem itt: 1, Szerintem nincsen baj a TC reboot-al mert miért is ne? Lehet belőle még jó. Új technika, cgi, stb.
  2, Szerintem a Végtelen történet szar de ettől még a többi un. régi mesét nagyon is szeretem.

  Akkor hol is itt a flame? (Mondjuk szerintem pont az ilyen beszólásokkal generálsz flamet!)

 25. Imádom mindkét filmet, teljesen más okokból. TR azért jó, mert azt még jellemzi az a fajta “brutalitás”, megmutatás, ami a mai akciófilmekből kiveszett (éljen a PG 13!), szvsz ha újracsinálják olyan lesz Die Hard 4. Jó, de nem az igazi.
  Végtelen történet meg amúgy is epic, gyerekkorom meghatározó filmje.Elsőre nekem is az jutott eszembe hogy jajnemlehetigaz, de végülis legfeljebb megnézem azt is és eldöntöm hogy jó-e (mondjuk egy del Toró-nál tapsikolnék örömömben)

 26. Semmiképpen sem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire befolyásolja a főszereplő azt, hogy mennyire jó a film (sok esetben majdnem mindegy, TR esetében egyáltaklán nem!!). Kíváncsi leszek, Bud Spencer – Terrence Hill filmeket mikor kezdik remakelni… Gyönyörű lenne….

 27. Storm
  Bud Spencer – Jeff Bridges
  Terence Hill – Daniel Craig
  utaltam mindig ezeket a filmeket, de egy remaket becsulet megneznek :D

 28. Balee
  ne akard mar megmondani, milyen vagyok, meg mi a jo, fogadd el, hogy attol, hogy neked tetszik a Vegtelen tortenet, masnak meg nem, az nem hiba, csak szabad velemennyilvanitas, kar itt most a felesleges vitakeltes

 29. Engem a Végtelen történetben az zavart, hogy csak másfél óráig tartott, és nem végtelenig. Átbaszós cím.

  Mint amikor 11 évesen megnéztem a 12 Majmot, és nem is voltak benne majmok.

 30. Shit….
  A TR ujrájából PG-13 lessz.Ahányszor megnézem mindig felüdülést nyujt a sok CGI szarral szemben (Star Wars 3 ,300 ,stb)

 31. Hát nem is tudom…A TR egész cool volt, de szívesen megnéznék egy remake-t.Mi bajom lehet tőle?A Végtelen Történet hmmm…biztos tele van tanulsággal stb,de nekem annak idején nagyon emészthetetlennek tűnt.Talán,ha csinálnának egy modernebb változatot a korunk fiatalsága jobban rákattanna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.