Role Models

Kicsit nehéz helyzetben vagyok, mert a Role Models nem a legjobb film, ezt egy másodpercre sem tudom vitatni, viszont olyan egysorosokkal van tele, hogy az ember leborul a székről.

Role models srácok

It’s not that I don’t like you, I just don’t like to eat with other people.

A történet röviden annyi lenne, hogy két energiaital promótáló srác összetűzésbe keveredik a törvénnyel, az meg seggbe közmunkára ítéli őket. Nyilván nehéz lenne abból másfél órás viccet faragni, hogy az autópálya mellett szedik össze a szemetet, ezért a Sturdy Wing jótékony szervezet karmaiba löki őket a sors, ahol két kiskölök mentorává kell válniuk. Nagyjából ennyi.

Az a helyzet, hogy ez egy teljesen kiszámítható vígjáték, de komolyan, a nagyobb történéseket csukott szemmel meg tudná írni akármelyikünk, romantikus száltól, mindenestől, viszont sikerült pár olyan dumát belerakniuk, amik megalkotásánál fennakadnánk. Szóval hiába a tanmese, a túlhúzott végjáték, a Role Models működik, de nagyon.

A film szórakoztató faktorának nagyságáról a profin összválogatott szereplőgárda is tehet, hiszen Sean William Scott és Paul Rudd baromi jók itt főszereplőnek, megy nekik a humorbombák potyogtatása, annyira mintha erre specializált hajtót vettek volna be. De ha a két főszereplő nem lenne elég, akkor a mellékszerepben feltűnő Jane Lynchről csak azt lehet mondani, hogy szinte ellopja a showt. Láttuk már, hogy tud humorizálni, hiszen a Two and Half Menben Charlie pszihiátereként remekel, és itt meg aztán főleg nem kell szégyenkeznie, hiszen tökéletes időzítéssel adja a lovat a srácok alá. Még Christopher “McLovin” Mintz-Plasse-t kellene külön említeni, de igazából semmi extrát nem hozott, így a neve kiírása elég is volt.

Gayle Sweeny: You know what I used to have for breakfast? Cocaine. Know what I had for lunch? Cocaine.
Wheeler: What did you have for dinner?
Danny: Was it cocaine?

Ez tipikusan az a film, ami egy jó szinkronnal kult lenne itthon pillanatok alatt. Nem káromkodással van tele, hanem sok szexutalással, meg egymás oltogatásával, amit agyon lehetne idézni.

Role Models értékelés

Részemről ez simán 7/10 lett. Mondom, kiszámítható az utolsó pillanatig, de mégis simán nézhető. Ami nekem kicsit sok volt, az a valós életben folytatott szerepjáték. Jó ötlet a bevonása, viszont a túlerőltetése nem.

human
írta
2009. 02. 27. 08:24
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Role Models” bejegyzéshez

 1. “I used to have sick thoughts…” Ahogy Jane Lynch böködi a halántékát fájdalomküszöbig, az vhogy nagyon ott volt! És persze Augie arca a “whispering eyes” kimondása után… De ezt már leírtam máshol is ;)! Ez tényleg egy jó szinkron után kiált!

 2. Eléggé elapatowsodik a vége, és minden benne van, ami miatt tucatszar lehetne, de mégis működik. Amúgy Stiffler hajbeültetés???

 3. – You ever talk to her?
  – No. I’ve killed her a couple of times in battle, but that’s not really anything.

 4. Elfelejtetted kiemelni a néger kissrácot. A legnagyobb arc az egész filmben :D

  – Pick us up in two hours!
  – F*ck you, Miss Daisy!

 5. Szórakoztató a film, csak kicsit olyan, hogy az elején már tudni, hogy nem lesz AZ a film, de megéri megnézni.
  Engem kicsit a néger kisfiú karaktere gondolkodtatott el egy kicsit. Nagyon el volt túlozva a “neki mindent szabad,mert kisebbségi” poénkodás, ami egyébként nem is vicces. (na jó egyszer amikor azt mondja,h you only said it was me ’cause I’m black:)) Ezen kellett volna kicsit finomhangolni a srácoknak, és lehet akkor pár jó poén áldozatul esik, de így a végére idegesítő lett.

 6. “Ez tipikusan az a film, ami egy jó szinkronnal kult lenne itthon pillanatok alatt.”

  Dettó ez volt az első gondolatom, miután véget ért a film. Annyira szerethető a két pofa, a kis fekete csávó is jól nyomja, meg barátunk a Superbad-ből is. (talán ő az egyetlen, aki már kicsit “geek-ebb” a szerepénél)

 7. Tegnap este megnéztem unalmamban, tényleg jó kis film, arha jól szórakoztam.

  (Wheeler nyújtja a kezét)
  -Yes Wheeler?
  -What the fuck is Sturdy Wings?

 8. “People say,
  Embrace life. Enjoy life.

  Just do it!
  Live it! Rock it!

  Fuck it,
  because life is horrible.”

  bruhaha,nagyon nagy volt.

 9. wow
  valahol valamit nagyon elrontottam, vagy épp háttal ültem a moziban, de sztem ez a film kurv… pardon, legyen mondjuk “utterly boooring!” a legjobb esetben is. egyszerűen – nem is tudom – lapos, lapos és vánszorog és ha maga a szövegkörnyezetnek/jelenetnek lenne is komikuma a film ritmusa annyira lassú hozzá hogy egyszerűen lerántja az egészet. a poénokat összeszedve egy közepes Gálvölgyi show kijönne belőle. nemaszondom, tényleg vannak benne amolyan aranyosan komikus jelenetek, dialógusok benne, de hogy leborulnék a székről? hát max a bealvás veszélye miatt (az első 1 óra tuti az) ami valamelyest ezt megakadályozta az a – SPOILER – Kiss betét dalok és Carly Craig/Jessica Morris mellei és Wheeler “hogyan kukkantsunk melleket a perifériás látást használva” workshop – SP vége – volt. Jane Lynch karakterétől meg egyenesen a hideg rázott. a többi amúgy tényleg sablon és nincs is mit róla beszélni, hisz úgyis mindenki tudja hogy a 21. században amerikai film nem készülhet a kötelező PC maszlag nélkül, a romantikus szál meg csak épp hogy ott volt keretnek nem is fektettek nagy hangsúlyt rá szerencsére. összességében egyszer unottan megnézős néha mosolygós és hamar elfelejtős film – kinek kinek ízlése szerint, természetesen.

 10. éppenséggel kiadós volt, akárcsak a ma esti is ;)
  hmmm talán avas volt a tepertő? a Stroganoff viszont csodás volt!
  nem tudom, lehet nem kellett volna előtte délután kb. tizedszerre is megnézni a Sly féle Oscart? (viszont tizedszerre is szétröhögtem magam rajta) vagy lehet hogy előre elolvasva a kritika+kommentek túl sok spoiler lett volna a poénokat illetően? vagy egyszerűen már/még/egyáltalán nem jönne be ez a fajta amerikai humor? de az is lehet hogy csak annyit tudott nyújtani a film számomra mint amit leírtam és nem olyat mint amire számítottam igazából.

 11. Bevallom őszintén, hogy én jobbra számítottam, pont az itteni írás után néztem meg jól belelkesedve, de vmi nem stimmelt. Bírom a 2 főszereplőt, McLovin szintén nagy kutya, a kis feka srác is ott volt, és mégse. Engem is untatott a szerepjátszós baromság, kicsit túlerőltették.
  Nálam 5/10 lett

 12. csatlakoznék mezdave-hez;
  mondjuk a végén mikor megjelentek
  kiss jelmezben azon röhögtem

 13. most teljesen egyetértek human kritikájával. nem ez a zászlóshajó, de feküdtek a dumák, a karakterek – sőt sztem még ez a reallife szerepjáték sem volt túlbénázva, pedig én aztán nem vagyok egy rpg-gamer.:)

  szóval jah, ha több nem is, de 7/10 mehet.

 14. Végre egy komédia, amit nem öt poén miatt forgattak le és nem ment át valami fantazmagorikus agymenésbe.
  Talán a kritika miatt, de nem tünt sem túlhúzottnak és még a LARP részböl sem volt sok, szóval nálam 8/10.
  Még több ilyet légyszi:)

 15. A “kritika” alapján én is jobbra számítottam. 10/4. Olyan gagyi amerikai humor sok felesleges káromkodással (gyerekek szájából biztos jó poén ezt hallani)

 16. nekem is adta, az első megszólaláskor már éreztem, hogy ez jó lesz.

  srácok az általános suliban: Where can I pick one of
  those up, the gay zoo?

  erre danny: It’s a minotaur. It’s a creature of myth, and he got this one out
  of your mom’s closet.

  utána wheeler: She let me keep it
  after I fucked her.

 17. Lassan kezdenek kifulladni az Apatow-workshop által nyomott realista vígjátékok és ennek a Role Models az egyik ékes bizonyítéka. Vannak benne jó poénok, a fekete srác messze a legjobb, de sokszor már önismétlésbe megy át és tényleg megül a sztori is. Paul Rudd még elment, de Sean William Scott csak szenvedett ebben a szerepben, Elizabeth Banks-et meg nem is értettem, mit keresett a filmben. Nézhető darab, de akinek az Apatow-féle univerzum nem igazán fekszik, annak ez se fog. 10/5

 18. megnéztem, annyira nem varázsolt el. Tény hogy van benne 1-2 jó beszólás/jelenet.de max egy 6/10

 19. Sajnos ez nekem elég gyenge volt. Jane Lynch baromira idegesített és ‘McLovin’ (a Superbad is állatira idegesített) is. A legnagyobb baj pedig az volt, h egyszer sem nevettem rajta. Szóval, ezt a filmet nem nekem találták ki. 4/10

 20. Eszméletlem jó film nekem baromira bejött!
  Paul Rudd és Stifler őő izé Sean W. Scott meg olyan nyerő alázós párost alkotnak, hogy na! Nálam simán 8/10! Imádtam! Végre egy jó vígjáték!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.