Heti mozibemutatók: március 13.

Ez most kicsit üres hét számomra, egyedül a Coraline lesz valamikor nézős, ne kommenteljünk előre sokat róla ha lehet.

  • A Baader Meinhof csoport (Der Baader Meinhof Komplex) – kihagyós részemről, aki szerint jó az kommentbe ajánlja ezerrel a többieknek.
  • Coraline és a titkos ajtó – erre valamikor megyek, a pontos idő még nincs meg, de az már tuti, hogy nem első vetítési nap, hiszen az tegnap volt.
  • Marley meg én (Marley & Me) – nem győztek meg, sajnálom. Majd talán dvd-n, vagy ilyesmi, meglátjuk.
  • Puskás Hungary – dokufilm Puskásról.
  • Téli utazás (Yuryev den / Yuri’s Day) – Orosz filmdráma, jó?
human
írta
2009. 03. 13. 04:40
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: március 13.” bejegyzéshez

  1. Meg tudja valaki mondani, hogy a Coraline hol megy 3D-ben? És hogy ugye feliratosan is adják? Kerestem a héten a pesti moziműsorban, de nem tudom melyik mozi melyik Pesten :)

  2. Marley meg én-t biztos sokan megnézik majd, lehet én is. Amúgy meg az orosz dráma érdekel innen leginkább.

  3. A hírben kértek miatt rövid leszek. Coraline-on én voltam már tegnap, 3D-ben láttam, és szerintem, aki teheti, az feltétlenül így nézze meg (bár nekem ez volt az első 3D-s moziélményem). Kissé laposan indul, de a végére hozza a várt szintet szerintem. Többet majd ha human is látta és lesz róla kritika, addig is csak annyit, hogy nézzétek meg, mert tényleg jó, még ha nem is lesz klasszikus (legalábbis nálam).

  4. Coraline-t a 3D mozik közül csak a Westendben és a Corvinban adják 3D-ben, de amúgy itt is és mindenhol máshol szinkronos. Kivéve MOM, ahol angol hang és nincs felirat!

  5. #6: Engem is padlózott, mikor a szinkron megszólalt, de maga a fordítás aranyos és frappáns lett szerintem, a szinkronhangok meg ízlés kérdése (nekem egy nem jött csak be, de már az is spoiler lenne, ha leírnám, hogy kié :P). Amúgy sem okozhat nagy dilemmát a főszereplő hangja, hiszen se Dakota Fanning, se Csifó Dorina nem egy akkora szinkronklasszis, hogy bármelyikük lealázza a másikat :)

  6. A Baader Meinhof csoport eleg jól sikerult film a hetvenes évek német terrortörténelméről, dehát nem erre a blogra való film, tiszta sor.

  7. jaj ezt a dumát felejtsük már el, írtam olyan filmekről amit 10-en láttunk Mo-n kb :P (bár most kijött rendes szinkronosan, így már lehet, hogy 50-en). Minden film a blogra való, max épp nem érdekli egyik írót sem.

  8. coraline-nel jól beszopattak. nem lehet erdzsó nyelven 3dben nézni, csak vagy az egyik, vagy a másik. inkább akkor már itthon hdn, ha kijön…

  9. A 3D manapság milyen? Én egyszer voltam gyerekként egy 3D-s természetfilmen, de nagyon gagyi volt még akkor a technika. Azóta ódzkodom a 3D moziktól, nem is voltam egy filmen sem. Nem tudom azt sem hogy pl. mi a különbség az iMAX és a 3D között. Szóval mivel ad többet a Coraline (amit tuti megnézek) 3D-ben? Félek kicsit. Ami bennem van a 3D-s moziról azok a homályos élek, a gagyi papírszemüvegek, stb. Valaki győzzön meg.

  10. Finey: szóval azt mondod, hogy egy kvázi bábfilmnél az amerikai szinkron ér annyit, hogy e miatt ne lásd 3d-ben?

  11. Gaiman nagyon szépen és jól tudja használni az eredeti nyelvet.

    Deluksz: ez már sokkal fejlettebb cucc mint a piros kék szemüveges, simán jók már egy-egy film idejére.

  12. DeluksZ: Igazából nem fogok újat mondani, de mélységre kitágítja a vásznat a 3D-s élmény. Ha például valaki feléd (kamera felé) rúgna egy focilabdát, akkor az nem csak nagyobb lesz, hanem közelebb is kerül hozzád. Tudom, hogy sután hangzik így leírva, de olyan, mintha az embert tényleg filmSZÍNHÁZban ülne. Érzékeled azokat a mélységeket, amiket eddig nem, és hát ugye erre direkt rájátszanak sok alkotás esetében, hogy olyan jelenetek legyenek benne, ami a technikát jobban kiaknázza. De mondom, nekem a Coraline volt az első 3D-s élményem, szóval nem tudom, hogy más alkotások 3D-s hatásai ettől mennyivel jobbak vagy gyengébbek.

  13. Human!

    Pedig a Marley and Me nem szirupos csöpögős film. Eléggé keserédes cucc…főleg ahogy beindul. ÉLET szagú.
    Igaz valóban azoknak ajánlott, aki család centrikus és már kinőtt a lázadásból is.
    De szívből ajánlom!

  14. Baader Meinhof Komplex: Moritz Bleibtreu az aranyokat tekintve ugy tunik tobb filmben jatszik kint, mint nalunk Gesztesi.
    A film maga szvsz mindenkeppen ajanlott, bar vannak benne szamomra eroltetett reszek – tul muveszi akar lenni neha, es ez mar-mar ertelmetlensegbe torkollik.

  15. jo volt nagyon a Baader-Meinhof Komplex. ajanlom. :)

    en nem lattam benne ilyen muveszi hajlamot, bar a veget tenyleg nehezebb volt kovetni. de tetszett baratnomnek is. :)

    Moritz Bleibtreutol meg ajanlom az Elementarteilchent, azis nagyon jo :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.