The Tribe avagy The Forgotten Ones avagy…

Ez egy érdekes film volt. Vagyis a története az. Mármint nem a film tartalmára gondolok, hanem az elkészüléséről, és az azt követő dolgokról. Ugyanis jön még idén ez a film, csak egy kicsit máshogy. Vagy nagyon máshogy. Illetve annyira máshogy, hogy más lesz a rendező, a színészek, de még a forgatókönyv is. Állítólag mikor elkészült, a producer meg gondolom én, a gyártó, megnézték ezt a filmet, és úgy voltak vele, hogy ők egyáltalán nem ezt akarták látni. Persze, ez az egész 2006 óta húzódik, most látjuk a gyümölcseit, az úgymond „azonnali remake” – a The Lost Tribe – pedig valamikor az év folyamán jön majd ki, szintén only videón. Hozzáteszem, mind a két film 2007-es bemutatóval indult.Én mondjuk nem követtem figyelemmel a fenti eseményeket, bevallom, most hallottam először a filmről, és voltaképpen csakis Jewel Staite miatt estem neki, mert maga a film számomra már látatlanban is érdektelen volt. Mármint, adott valami dzsungel, ez esetben éppen egy szigeten, aztán elkezdenek hullani az emberek. Szerintem nincs elég ujjam, hogy összeszámoljam, hány hasonló film volt az utóbbi időkben, enyhén szólva is unalmas már a téma.

Csak itt éppen nem szervkereskedők, bosszúálló apák, avagy szimpla őrültek lakják a veszélyekkel teli erdőt, ahova besétál a gyanútlan társaság, hanem kannibálok. Jó, ez újítás, de persze cserébe kevertek bele más horrorokból kliséket, amiket most nem árulok el, mert erősen spoiler lenne.

Hogy pont ez nem tetszett a producernek, Mohit Ramchandaninak, vagy valami más, azt majd később tudjuk meg, mindenesetre volt egy interjú vele a Bloody Disgustingon, ahol elvileg magyarázat is volt a dolgokra, miért lett kirúgva mindenki, min vesztek össze Jewel Staite-tel (aki a remake stáblistáján is ott szerepelt állítólag jó pár hónapig), vagy pontosan ki is rontotta el a filmet. De ezt nem tudni, mivel az interjút törölték, tekintve, hogy túlságosan vitatható. Egy interjú, ami vitatható, ez már szép baleset.

Mindenesetre, ha jól nézem, már Ramchandani írja a remake forgatókönyvét, míg ezt a rendező Jorg Ihle követte el. Csak próbálom összerakni a mozaikot, szóval csak tippelek, de két erősen kevés filmes emberről van szó, akiknek volt egy korábbi projectjük is, és most hirtelenjében kettémentek, lehet, hogy szimplán hajba kaptak, ki a tapasztaltabb? Ami igaz, az igaz, ezen két éve porosodó filmek óta egyikük nevét sem látni újabb műben.

Mondjuk a rendezés tény és való, nem lett a legjobb, ilyen tipikus kamerarángatós, képmozgatós, hű, fák vannak fent, akkor forogjunk a kamerával felfelé nézve típusú filmről van szó.

A színészekkel nem volt nagy gondom, annak ellenére, hogy holt unszimpatikus volt az egyik főszereplő, Justin Baldoni, de ez nem csoda, mert őt már anno az Everwood című sorozatban is utáltam. Jewel Staite még mindig bejövős, bár ez az ultrarealisztikusság, hogy kétszer is elfingja magát (eskü, visszatekertem, jól hallottam-e), elég hangulatromboló. Mármint, nem lenne bajom vele, de van, mert akárhonnan is nézem, a film minden volt, csak nem realisztikus, ezt kivéve. No de mindegy.

Részemről egyszer nézhető darab volt, de nagyjából csak azért, amiért egyáltalán belefogtam. Ő emeli erősen a pontszemot, és így egy 5/10-et adok neki.

Mammut
írta
2009. 03. 18. 22:23
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.