41 hozzászólás a “100 film amit a halálod előtt látnod kell” bejegyzéshez

  1. Még szerencse, hogy mindenkinek más a saját 100-as listája. :)
    Személy szerint ezek kb. felét nem láttam, de vannak olyan címek amit akkor se néznék meg ha pisztolyt tartanának a fejemhez. Ilyen pl. a LotR.

  2. Hát max 20 van a felsoroltak között ami tényleg kihagyhatatlan. Eleve 20-as években készült filmet minek erőltetni? Egy-két évtized és meghal az utolsó ember aki látta moziban a Casablanca-t…pedig az sokkal újabb.
    Érdekes amúgy, hogy a terminator 2 szerepel, az 1 pedig nem.

  3. és ha azt a 18 filmet, amit nem láttam a listáról, sose nézem meg, akkor én leszek MacLeod? :D

  4. Korrekt lista, bár túl sok a “kötelező” cím. Azért még ezekből is jócskán van mit pótolni…

  5. ez alapján sztem én sose fogok meghalni…

    ez kb. olyan mint a 100 könyv amit olvasnod kell mielőtt meghalsz, és tele jókaival meg mikszáthhal…

  6. groundhog day meg national lampoon’s animal house, hehe.
    pár címet biztos feljegyzek.

  7. Az ciki ha én még csak 16-ot láttam belőlük? (van még mit bepótolni, van egy olyan érzésem…) :D

  8. korrekt lista, pár (pótolandó) kivétellel pipa nálam – de szvsz 100 film egy életre csak cigiszünetnek felelne meg, pláne ha egy filmbuziról van szó ;)

  9. Nyilván nevetséges lenne egy 100-as lista összerakotságát vitatnom, hiszen biztos lesz olyan, amit hiányolok róla, és olyan amitől óva intenék mindenkit, meg nyilván olyan is, amit még nem láttam. Ennek ellenére azért egy valamit megjegyeznék, ez pedig az egyensúlytalanság. Én megértem, hogy klasszikusokat is kell rárakni, nekem is van egy-két kedvencem közülük, például Dr Strangelove nélkül valóban nincs 100-as lista, ugyanakkor, hogy 2000-től számítva a LOTR triológián kívül 2 film fért csak fel az szerintem vicces. És most el is küldöm a hozzászólást, mielőtt belefognék filmcímek felsorolgatásába :)

  10. Hmm, hmm 42 kipipálva, kb 25 amiről mindent tudok, el is vannak tárolva, de időm az nincs őket megnézni, majd nyáron.
    Amiket erőteljesen hiányolok az a Donnie Darko, Taxisofőr, és a Persona.

  11. azt is oda kéne írni, hogy mennyi a szavazók átlagéletkora. Nem vagyok már fiatal de kb ha 10 film fiatalabb tőlem és kb ennyit is láttam. Furcsa, hogy a “mostanibb” filmek ennyire nincsenek benne …

  12. Ezek a kötelezőfilm listák szart sem érnek.
    Telepakolják 70 éves filmekkel amik szinte nézhetetlenek.
    Ugyanakkor meg nincsenek rajta olyanok, mint a Madarak, a Szeress ha tudsz vagy a Szemtől szemben…no ezeket a filmeket tényleg látni kell mert még élményt is nyújtanak.
    Az tényleg vicces, hogy az utóbbi 15 évből alig van film talán a LOTR-en kívül nincs is, holott irgalmatlan jó dolgok is kerültek ki a filmgyárakból.(Forrest Gump, Philadelphia, Véres gyémánt, Jerry McGuire, Nem vénnek való vidék…)
    Vagy hol van például az Esőember, a Farkasokkal táncoló, a Szenvedélyek viharában, a Hideghegy, a Száll a kakukk fészkére, a Lesz ez még így se, A Mélység titka, a Vad banda, a Hét mesterlövész(jó, jó, az eredeti fenntvan igaz…), a Rettenthetetlen, a Jurassic park vagy a Piszkos 12?

    No jólvan, minden lista szubjektív…

  13. @17 Száll a kakukk fészkére = One Flew Over the Cuckoo’s Nest

    Amúgy én is elpusztulhatok lassan. Jajj

  14. érdekes egy lista
    rengeteg jó van közte, meg sok olyan is ami már itt figyel a polcon csak idő kéne meg hangulat nekiülni
    egy két választáson csodálkozok, vessetek meg de szerintem a die hard nem kéne ide… rengetegszer láttam gyerekként, akkor jó volt meg minden, de ha kell akció is a listába akkor van nála jobb is (akár a szemtől szemben, vagy egy profi).
    almodovartól meg pont az asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén? több jobb filmje is van, fura
    kubricktól meg én starngelove helyett lehet inkább a mechanikus narancshoz nyúlnék, bár tényleg mindkettő oriási
    kurosawa wenders bergman mind mind, húúú tényleg nem lehet pár sorban kivesézni egy ilyen listát, frak
    de hol van gus van sant-tól az otthonom idaho?????
    8és fél meg kötelezőőőőő
    asa nisi masa

  15. V-vel egyet kell értsek. Amúgy elég fantáziátlan list.
    Bárki tud ilyet csinálni aki eltölt 2 órát az imdb-n.

  16. A Gyűrűk ura három részét egynek veszi a lista, vajon ez azt jelenti, hogy a Star Warst is?

  17. Mivel csak az Új remény dátuma van mellette így kétlem.
    Egyébként érdekes lista. Egy csomót nem láttam még, és egy csomót nem is fogok belőle. Az viszont pozitív, hogy min. egy anime (ennyit ismerek fel címről kép nélkül) is felkerült.

  18. Egesz korrekt lista. 8-at nem lattam ezek kozul, ebbol 2 mar megceloztatott vagymi.
    @17 attol, h szamodra nezhetetlenek, ne mondjuk mar azt pl. a Nosferatura, h szar. Izles dolga az ilyesmi, en pl. nagyon szeretem. Ettol fuggetlenul teny, h pl. a Forrest Gumpnak azert illene rajta lennie, de ez a lista tavolrol sem sznob.
    A legjobb, es abszolute nezheto francia filmek (400 csapas, Kifulladasig), Bergman talan legkonnyedebb filmje (Az ut vege), a neorealista filmek kozul is egy teljesen ertheto es kivalo darabot valasztottak, mindemellett pedig tele van minosegi kozonseg kedvencekkel. Stilus, korok, filmes mozgalmak jol keverednek, szinte mindenbol sikerult valamit becsempeszni (ami nagyon hianyolok az a Dr. Caligari, a Patyomkin pancelos, illetve egy Tarkovszkij film, de ez legyen a legnagyobb hiba), szoval jo ez szvsz.
    A Star Wars meg ott van, azon ne akadjunk mar fel, h a Birodalom visszavag kulon nem kerult fel.

  19. jó kis lista

    na de tényleg, ha már SW, akkor egyértelmű, hogy a Birodalom visszavág a nyerő.

  20. olyan alapművek nincsenek rajta, mint a fight club, trainspotting, requiem for a dream vagy a scarface. szóval ha szerintük ezek nélkül nyugodtan meg lehet halni, háát…

  21. A listának talán 5 tagjával vitatkoznék kicsit, úgyhogy rendben van, dehát így is olyan nevek maradtak ki, hogy Fincher, Nolan, Cronenberg, Tarkovszkij, Tony Richardson, Herzog, Jarmusch, Robert Bresson, és ezek csak akik elsőre eszembe jutottak. Egyszerűen csak kevés ez a 100 hely.

  22. 18-at lattam, de meg meg fogok ezek kozul 38-at, a tobbi felejtos, amugy tenyleg elegge zavar engem is, h tulzasban vannak a regi-regi filmek, nem azt mondom, azokbol a korokbol is nagyon sok nagyszeru film van, de nem essunk at a lo tuloldalara, mert legalabb olyan szamban vannak jo filmek az utobbi evtizedekben, sott, most tobb film keszul, szoval logikatlan a lista kisse… :P

  23. Hát ez is csak egy szubjektív lista mind a többi, ennek a negyedét (17 vagyok szal van még időm) láttam, van még pár rajta ami fel van írva megnézésre, de egy csomó van ami egyszerűen nem érdekel. Ellenben szerintem egy csomó jó film nem került fel — Taxi sofőr, Blöff, Tim Burton müvek, Verhoven filmek….

  24. jackbauer:
    Mi a baj Jókaival és Mikszáth-tal? igen, egyébként nagybetűval kell írni a nevüket, persze nem mindenki jut el általános iskola 2. osztályáig…

  25. hogy érted, hogy sznob cucc, amikor csomó néma, ill. 60 előtti film van, amiket úgy lehet megszerezni, mint a fehér hollót?
    nekem nem a yahoo dönt az élethosszomról :D

    (majdnem kiléptem az elején, ahogy láttam, hogy a 12 majom nincs a listán)

  26. “hogy sznob cucc, amikor csomó néma, ill. 60 előtti film van” -pont ettol sznob :)

  27. háát, úgy vagyok vele, hogy amerikai szépség, pi és darkly noon passiója nélkül neki se állnék listát készíteni, persze, onnan már következne a vanilía égbolt(deszar a magyar címe), a bosszúból jeles, a pleasantville, és a többi, és a többi
    (persze, ez egy fiatal véleménye, aki inkább a 2000es és 1990es évekből válogat, és nem aszerint, hogy mennyire jeéentős az előrelépés filmileg…az összes lista azon múlik, kik szavazzák)
    mellesleg, hol van az interstella??? :D

  28. Ezt valami nyugdíjas írta, vagy csak én nem tudom elképzelni hogy egy fiatal/középkorú filmrajongó 1930-1940-es évekbeli filmeket töm magába? Persze a legtöbb annyira el is varázsolja hogy megy is be a top 100ba. Nem szimpatikus, hanem ellenszenves a lista.

  29. Hát akkor ezekszerint velem van a gond :) Nem azt mondom, hogy nem fér be egy-két régi klasszikus. Pl. King Kong.

    Nah de hol vannak a nagy filmek: Forrest Gump, Trainspotting, Amerikai szépség, Nagymenők, Casino, Harcosok klubja, Hetedik, hagy ne soroljam tovább…

  30. Hát Fiti, ez elég érdekes kijelentés.
    Az nem filmrajongó, aki minden 10 évnél fiatalabb szemétre beül a moziba.
    Én is hiányolok egy csomó filmet, legyen 10 éves, vagy 30. Pl. Amadeus.
    Milyen lista az, amire az Amadeus nem kerül fel???

  31. 58, de van egy csomó, kb. 20-25, amire fegyverrel tudnának csak kényszeríteni, hogy megnézzem. Muzsika hangja pl, pedig az Ének az esőben még tetszett is. vagy -és most lehet hülyézni- a Cápa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.