Babysitter Wanted

Erről a filmről semmit nem tudtam és mint kiderült, így jártam a legjobban. Na nem azért, mert az évtized filmje, de ha sokat tudsz róla akkor fele olyan jó mint amúgy, pont ezért is nehéz írni róla, mert hát továbbra sem akarom rontani a szórakozásotok egy ajánlóval.

Babysitter Wanted poszter kicsibenAzért lássuk röviden: adva van egy vallásos lány, aki valahonnan a semmi közepéről felköltözik a nagyvárosba, ahol az újdonsült szobatársa befüvezve dug mindenkivel, ő meg nem tud hol aludni. És ezen felül még valami őrült is követi. Hogy pénz keressen, elvállal heti pár órányi bébiszitterkedést, aztán jön a dara, tudjátok, vérengzés.

Kicsit lassan indult be a film, főleg hogy addig is húznak minket, de onnantól, hogy feltűnik az első kés, egyszerűen nincs megállás. A húzást úgy értem, hogy így mindenhez ijesztős zene van, de komolyan, kinyitja a konyhai szekrényt és -zanggg- meglátja a csészéket. Kimegy pisilni és -zang- ott a WC. Na, valahogy így képzeljétek el, de konkrétan 10-20 percen át, ez lenne a feszültségkeltés. Szerencsére érdemes kivárni a végét, ahogy említettem.

Azért durva, hogy kevesebb pénzből és Gary Oldman nélkül sokkal jobb horrort láthattam most, mint amilyen a múlt heti Unbornzalom.

Babysitter Wanted értékelés

Ez egy 6/10, nem nézném újra, ez tény, de hogy egyszer elszórakoztatott, tunkolhattam a popcornt, az tuti. Így kell nagy ambíciók nélkül egész jó elsőfilmet —A BW mind két rendezőjének első ilyen munkája—, stílusgyakorlatot csinálni. (a kommenteket óvatosan olvassátok)

14 hozzászólás a “Babysitter Wanted” bejegyzéshez

 1. “Erről a filmről semmit nem tudtam és mint kiderült, így jártam a legjobban.”

  ideje rászokni erre:) kinéztem én is, de annyira nem olvastam jókat, épp ezért thx az ajánlót – aminek természetesen csak az első és utolsó bekezdését olvastam el, még akkor is, ha spoilermentes.

  mostanság egyébként is gyakran olvasom, hogy “unalmas az eleje” meg “semmi sem történik” (legutóbb pl. a taken – néztem is…), hiszen az első harmada a filmnek az előzetesből ismert dolgokat építi fel általában. viszont, ha az ember nem tudja, hogy iről szól, már az elején el tudja kapni a film.

 2. Szerintem kicsit nehezen lehetett komolyan venni a filmet azáltal, hogy a Kyle XY-ból a címszereplő meg az apja is játszik.

 3. konyhai szekrényt és -zanggg- meglátja a csészéket. Kimegy pisilni és -zang- ott a WC
  ezen szakadtam grat :D

 4. Sok most a horror, itt vannak az After Darkos filmek is.
  Ez engem nem igazán fogott meg. De ezek után lehet nézős lesz.

 5. SPOILER

  Nekem viszonylagos meglepetés lett a film: ostoba slashernek indul, aztán kicsit kifordul a sztori, de ez vett rá, hogy végigüljem. Talán egy fél fokkal jobb, mint a mai átlag – 6,5/10 (7 már sok lenne).

  Kid: az After Dark-féle filmek nálam már leszerepeltek. Semmivel sem jobban az átlaghorroroknál, sőt helyenként még rosszabbak is!

  Inkább ajánlom szíves figyelmetekbe a Dod Sno-t! Norvég horror, némi Evil Dead-fílinggel, meg náci “zombikkal”, meg némi humorral megtámogatva!

 6. loool kinyitja a konyhai szekrényt és -zanggg- meglátja a csészéket. Kimegy pisilni és -zanggg- ott a WC :D:D ez hihetetlen, 10edjére olvasom és röhögök mint állat. :D
  am nemis hallottam még erről a filmről :D de megnézem

 7. Mindig irigyeltem az ilyen embereket, akik magukban röhögnek, sőt lefordulnak egy székről egy mondat olvasása alatt :)

  Filmet a héten nézem, thx Human az ajánlót.

 8. Nem tudom, hogy lehet jókat írni erről a filmről. Kb. a Z és a ZS kategória között van még horrorban is. Aki ezt a filmet élvezhetőnek tartja, nem látott életében 3 horrornál többet. Még az Unborn is mérföldekkel jobb ennél a zagyvaságnál.
  Komolyan mondom már annyira égő, hogy mindig ugyanaz a jelenet van a gagyibb horrorokban.
  Gyilkos bent a lakásban és keresi a csajt, az ajtó tárva nyitva, a csajszi nemhogy menekülne fejvesztve, inkább a házban bújócskázik tovább, áááá.
  Aztán a másik kedvenc kliséjelenet, a gyilkos üldözi a csajszit amikor az már épp eltudna menekülni, akkor megpotlik egy fűszálban és elesik :-). Leszerepelt…

  2/10

 9. ez sztem nagyon is jo volt. tetszett, h, sokaig az sem egyertelmü, h kb mikor jatszodik a tortenet.
  horrornal nem is ertem hogy lehet ilyesmire panaszkodni, h a csaj miert nem menekul ki a hazbol, meg hogy elesik. k’rva izgalmas lenne, h hazamegy a jeep-pel es lefekszik a kanapera aludni.

 10. Jól láttam, hogy a filmben az a bizonyos kés ugyanaz, mint ami a ‘The Shadow’ – Az Árnyék c. filmben is “repkedett/vicsorgott”?

 11. Spoiler veszély!

  Oxide24

  Horrorfilmnél is lehet ám gondolkodni:)
  Persze h nem menekül el mert a kisgyerek a házban van akiért ugye ő felel(te otthagynád a picsába gondolom :D )
  A másik meg h a csaj nem botlott meg hanem hátulról ráugrottak a lábára ugy meg azért sanszos h elesik:)

  Human értékeléséből énis jobbra számítottam!
  Túl kiszámítható volt a dolog(aki kevesebb horrort néz annak gondolom jobban ütött a meglepi),amikor a hűtöben adott volt a sok husi:) meg ahogy a gyerkőc hamizott:D gondoltam h itt nem az lesz amire várunk…

  Spoiler off!

  Amugy tényleg nem rossz,egynek elmegy a film!Még mindig inkább ez mint a Strangers vagy a Funny Games féle vackok…

 12. Egyefene, elsőfilmes rendezőktől el lehet nézni, de nem volt egy nagy szám. A Strangers-el meg nemtudom mi baja van mindenkinek, szvsz az egy korrekt egyszernézős darab.
  Ez meg nem. Csak azért próbáltam be, mert a múltkori Eden Lake ajánlód az pl nagyon bejött!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.