Surfer, Dude

Teljesen megértem, hogy nem a mozikba szánták a Surfer, Dude-ot, vagy legalábbis nem merték ott bemutatni. Na nem azért mert szar, hanem mert baromira rétegfilm. Alapvetően feelgood mozi akarna lenni, de annak nem működik, mosolygás nem annyira van, mégis nézeti magát valahogy.

Van ez a Surfer, dude, aki nagyon nem törődik az anyagi dolgokkal, még akkor sem, amikor az ügynöke, aki mindig csak ződet szív, tájékoztatja, hogy le vannak égve. Kopogtat a lehetőség, szerepelnie kéne egy valóságshowban, és hagynia, hogy egy virtuális valóságban játszódó játékhoz felvegyék a szörfmozdulatait. Persze nem hagyja, miért tenné? Ő az igazi szörfölésért van oda, meg vissza. És akkor erre épül a bonyodalom. Bár klisés, de a Surfer Dude karakter viselkedése picit kibillenti onnan.

Igazából úgy tudom ennek a filmnek az elkészülését elképzelni, hogy Matthew McConaughey akart valamit nagyon lazázni (az egész filmben félmeztelenül van), meg füves filmben szerepelni, mert az menő, aztán amikor megkeresték ezzel a bolondsággal, akkor simán belement. Woody Harrelson szintén, hiszen a filmet megnézve egy dolog szinte biztosra vehető: ez egy jó forgatás lehetett. Félmeztelen lányok mindenütt, bulizás, becsípve felvett jelenetek esetleges tömkelege.

Jó szívvel nem tudom amúgy ajánlani, mert a forgatókönyv az buta, és a belassult, a döcögős részek pedig nem picit unalmasak, ha épp nem vagy ráhangolva. Na meg ragge zene szól szinte végig. Füves film, na, de azok között is csak a középmezénybe való. Azért egy 5/10 elmegy rá részemről. Nem bánom, de nem is most nézném újra, főleg mert mint az elején említettem, nem annyira tud feelgood lenni, mint amennyire kéne neki.

human
írta
2009. 04. 05. 12:53
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Surfer, Dude” bejegyzéshez

  1. hát valószínű, nem nézem majd újra, de akkor egyszer jó volt. elég sokszor ki akartam kapcsolni, aztán mégse tettem. érdekes film, nem is McConaughey-t bírtam, hanem a haverjait. no, szerintem is 5/10

  2. Ez egy hatalmas nagy kupac szar volt. Kb 40 perc után kikapcsoltam. Nemszoktam filmeket félbehagyni de ezt kénytelen voltam mert annyira nézhetetlen, unalmas, eröltetett volt az egész…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.