Tintin by Spielberg apó

Az Empire szállítja (borzalmas vízjellel, a régiük sokkal kevésbé volt destruktív) a Spielberg által rendezett Tintinből, aminek a teljes címe The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, az első képet.

first Tintin pic

Miért hittem azt, hogy ez élőszereplős film lesz? Ehelyett ülnek a mozgásrögzítős ruhában, animáció van ideírva, meg ha jól látom Polar Express technikával lesz az egész Tintin–mozi.

human
írta
2009. 04. 18. 02:57
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Tintin by Spielberg apó” bejegyzéshez

  1. “Miért hittem azt, hogy ez élőszereplős film lesz?”- meglátva a pixel-búvárokról készült képet egy hasonló kérdés merült fel bennem:
    Miért hittem azt, hogy Spielbergnek végre újra sikerül!? – egy lehetőségekkel teli, ötletes előszereplős filmre termett figurával felidéznie oly régi önmagát, anélkül, hogy felújjításával, digitális újraszínezésével gyalázná meg saját örökségét (ET), vagy kezdene sikertelenül mélyenszántó, bagatel futurizmusba veszni (Különvélemény), esetleg újraéleszteni, abszolút ötlettelenül, feltámasztás helyett holtabbá téve saját ikonját (Indy).

    Hiába vannak egyedülálló és nagy tapasztalattal csiszolt filmtechnikai ismeretei valakinek, ha épp a fantázia megvalósításába vetett spirituszát veszíti el. Spielberg, legnagyobb spanjával Lucassal lepacsízva, lassan a legnagyobb marktingerőszakolókká válnak a szememben. A filmipar nagy művelői ma már nem többek egy Michael Bay féle iparosnál, viszont jóval nagyobb veszteséget mérnek ki a filmrajongókra (saját filmművészetükre), hisz Bay-hez képest volt mit veszíteni önmagukból.

    Mégis reménykedem, mert Ő az, ő Spielberg. Sóhaj!

  2. symor:
    Bár off-topic, de mégis mi a bajod Michael Bay-el? Meg főleg ez a hasonlítgatás Spielberggel. Két különböző műfajban nyomulnak és mindketten jobbak a másiknál a saját területükön. Spielberg filmjei nekem az utóbbi időben nézhetetlenek, Bay filmjei viszont szórakoztatóak egytől-egyig. (Ami persze semmit sem von le Spielberg régi filmjeinek értékéből, és őszintén remélem ez a Tin-tin-es akármi jó lesz, bár nem az én műfajom, azt már látom)

  3. Én is sokáig azt hittem, hogy élőszereplős lesz, de aztán /filmen írták 1x hogy nem. Azóta valahogy már nem várom annyira. Úgyhogy a Peter Jackson projektek közül marad GdT és a Hobbit.

  4. ó.. pedig akér klasszik newgen indy is télleg lehetett volna belőle.. már nem mintha ez fontos lenne, de ha harry potter sem lesz, akkor ki a hős? : P ez így olyan kényelmes megoldás sztem, meg hát olcsóbb, de nem biztos, h finom is..: P

  5. slorinc:

    Az tényleg Peter Jackson ott a fotón, én is amikor láttam a King Kong egyik werkfilmjét megdöbbentem, hogy mennyire lefogyott a Gyűrük Ura folytatása óta. Kinézetre kezd egyre jobban hasolítani Spielbergre.

    Annak én sem örülök, hogy animációs lesz a film, sem a Polar Express sem a Beauwolf nem tetszett nekem, de azért kiváncsi vagyok rá. Szerintem Spielbergnek az utóbbi években a Kapj el ha tudsz volt a legjobbja, emlékszem amikor először láttam hatalmas pozitív csalódás volt, meg igaz, hogy nem éri utól a régiek színvonalát, de nekem az új Indy-vel sem volt semmi bajom.

  6. Sajna én is az előzőek véleményén vagyok, hogypediglen Spielberg bácsi kezd agyilag kihagyni.
    A Különvélemény még csakcsak elment, de a többi említett film tényleg bukta volt a részére.
    Az Indy4-ben én is borzalmas nagyot csalódtam, egy papírhangulatú film volt, amit csak azért nézett meg az ember mert nem tudott végképp mit csinálni abban a másfél órában.
    A kapj el ha tudsz engem is pozitívan érintett, de ez nem von le semmit a véleményemből.

    Szerintem az öreg már nem lát olyan területet a filmiparban, ahol újat lehetne alkotni, mint anno SW idején.

    Szerintem ha kapna egy olyan kaliberű dolgot, mint Richard A. Knaak: Tűzokádó sárkány című könyve, ami egy hihetetlen látványélmény lenne ha valaki jól vászonra viszi, akkor ő lehetne újra a filmipar Messiása. De sajnos nem kap ilyeneket.
    Helyette (nem leszólni akarom, egyszerűen nem az én profilom) Tintin-t és hasonlókat barkácsol össze.
    A Tintin sajnos nekünk magyaroknak ráadásul nem is fog többet jelenteni egy újabb animációs filmnél. Csak egy két nemzet mondhatja nemzeti hősének ezt a figurát, azok meg biztos tűkön ülve fogják várni a képregényfigura cellulózszalagra kerülését és sokmillió dolláros bevételt fognak majd termelni a készítőknek, bármilyen szar film is legyen majd.
    Szóval Spielberg nincs már ott a toppon. Jah és Bay-re kitérve, nálam nem nyerő a fickó, mert eddig nem láttam tőle semmi olyat, ami egyszeri popkornrágcsálásnál jobban megfogott volna.
    No, várom az elbújós poszteres filmet, arra talán még van értelme várni.

  7. Off: Szerintem inkább Lucasra kezd hasonlítani Jackson.

    On: Engem is meglep hogy animációs lesz, bár nem nagyon vagyok ismerős a Tintin világában, valami rémlik a reggeli meseblokkból, mintha valami golyófejű srácról szólna, de azért ez nem az a kategória, amit Spielbergtől várna az ember (szerintem, szóval én biztosan nem). Most nézegetem Spielberg filmográfiáját, és hát a Jurassic Park óta valójában csak 1-2 film van részemről, ami 1-nél többször belefér (Ryan, Terminál, meg az Indy esetleg). Nálam nem a Tintin fog ezen változtatni sajna.

  8. A technikához annyit tennék hozzá, hogy ez nem Polar Express stb színvonalú lesz, hanem ugyanazt a facial performance capture cuccot használja mint Cameron az Avatarban. Lehet látni a képre nagyítva a kis fehér pontokat a színészek arcán, meg a fejükön kamerát ami ezeket rögzíti. Ez a Weta saját találmánya és a színész mimikájának az összes rezdülését képes fölvenni. Ezzel a technikával lehet jelen pillanatban a legélethűbb digitális karaktereket létrehozni.

    Szóval Peter Jackson és a Weta jelenléte azért számomra ad okot arra, hogy talán nem lesz olyan rossz ez a film. Bár nem értem, hogy miért nyúlt Spielberg pont ehhez az anyaghoz, dehát ő tudja.

  9. így már engem se nagyon izgat! Csak akkor minek a sok nagy név, ok plakáton jól fest, de így akárkit leanimálhatnának! Spielberg akkor volt zseniális amikor saját ötleteit, forgatókönyveit filmesítette meg. Amióta adaptál, más forgatókönyveit stb. vannak jó filmjei (Ryan, Különvélemény,Kapj el…) de nem mérföldkövek mint a 80-as években.

  10. Azt gondolom méltatlanság lenne Spielberget degradálni, hogy az utóbbi időben nem csinált olyan filmeket mint régen. Ő egy legenda, az utóbbi negyven évben senki nem volt ennyire hatással a populáris kultúrára és a filmművészetre mint Spielberg. Lehet elfogult vagyok – biztosan -, de azt gondolom ő már megteheti, hogy olyan filmeket csinál amilyet akar, és nem kell meghódítania újra és újra a világot, tett ő már eleget le az asztalra.

    Ez a CGI dolog engem is meglepett, pláne hogy Spielberg ha teheti mindig old school technikával csinál filmeket (pl. ugye a Különvélemény is scifi mivolta ellenére csak 447 snittjében volt CGI) sajnos Indy 4-nél Lucas megközelítése nyert, ettől eléggé stilizált lett és megtépázott az Indy legenda.

    Én kíváncsian várom.

  11. “sajnos Indy 4-nél Lucas megközelítése nyert, ettől eléggé stilizált lett és megtépázott az Indy legenda.” Hát nem tudom, a családi drámázgatások, a túlzásba vitt ufok, a kidolgozatlan de spielberg barát mellékszereplők, Shia Lebouf, halál unalmas párbeszédek, gyenge befejezés, kevéske humor(amit az elöző részekbe egyébként George-nak köszönhettünk) szerintem ezek mind mind Spielbergre utalnak és nem Lucasra, nem mellesleg ő volt a rendező szal egy producer nyakába varni valamit ami nem tetszik neked elég badarság(bár tudom trendi Lucast basztatni, mert egy hülye 100 csinál).
    Egyébként annyira nem rosszak Spielberg filmjei, csak a monumentális jelzőt kezdik elveszteni, szerintem.

    A.I. – Mesterséges értelem 7/10
    Különvélemény 7.5/10
    Kapj el, ha tudsz! 6.5/10
    Világok harca 7/10
    München 6/10
    Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 6.5/10

    Persze ha régebbi klasszisokhoz hasonlítanám össze(indiana jones, cápa, jurassic park 1 stb)akkor kevesebb pontot kapnának nálam.

  12. off: Homer, lehet én voltam félreérthető, nem tudom, majd a többiek eldöntik. Nem basztattam Lucas-t (mivel egy másik nagy horderejű filmesnek tartom), mondatommal arra utaltam, hogy az Indy 4-ben sok volt a CGI ami nem jellemző Spielbergre, pláne hogy ő ugye hangoztatta is az elején, hogy úgy szeretné leforgatni ahogy az előző 3at, Old School technikával. Lucas szereti a CGI határait feszegetni (főleg SW III)
    Az hogy nekem mi tetszik és mi nem, arról nem szóltam semmit sem.

  13. “Ezzel a technikával lehet jelen pillanatban a legélethűbb digitális karaktereket létrehozni.”

    Benjamin Button tisztelettel szeretné közölni, hogy nem ért egyet… Mondom ezt azzal együtt, hogy sztem a Weta rulz.

  14. München 7.5/10 így akartam.
    Igaz tintinröl is kéne valamit írni hamár erről szól a hír:) Tehát mivel nem tudok semmit sem róla, ezért majd egy előzetes után eldöntöm, hogy megnézem e. Ennyi.

  15. sydney bocs akkor félre értettelek, azt hittem hogy az egész film nem tettszet neked Lucas miatt. Egyébként meg az hogy nehány jelenet nem lett teljesen élethű , az még számomra nem tesz tőnkre egy egész filmet(és egy legendát sem) hiszen egy rossz folytatás nem von le az előző részek értékeiből(pl: terminator3 miatt nem lessz rosszab film a szememben a régebbiek, legfeljebb megprobálom elfelejteni az új részt).

  16. Na, 1, adva van egy rendező, aki jónéhány alapvetést lerakott már az asztalra és én (szubjektív) rossz filmet még nem láttam Tőle.
    2, rendez egy rajzfilm feldolgozást (valószínűleg nem élőszereplőset)
    3, van a készülő filmből egy “behind a scenes” kép
    És a konkluzió az, hogy Spielberg ilyen meg olyan (negatív jelzők)??

    Én igenis kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki Steven a dologból, és szinte biztos vagyok benne, hogy jó lesz. Igen, mert Ő Spielberg, a nagy mesélő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.