What’s in the Box?

Ez a kisfilm csatlakozik Abrams tegnap linkelt TED–talkjához, miszerint ami 20 éve elérhetetlen technológia volt, vagyis csak az elit számára elérhető, az most mindenkinek ott hever kvázi.

A technológia is “magic box”, serkenti a kreativitást. Az alábbi kisfilmet egy filmszakos diák csinálta, persze hosszú hónapok alatt. A hangokat onnan vette át ahonnan tudta, az ötletek sem annyira eredetiek, erősen HalfLife–Cloverfield keverék, de mégis cool, és kvázi végigizgulós cucc.

26 hozzászólás a “What’s in the Box?” bejegyzéshez

 1. Nem kicsit tehetséges a srác, ha ezt így diák korában csinálnta. Persze a spec effekteken még lehetne tökéletesíteni, de így is nagyon jó lett!

 2. félperces pörgős vágás hatalmas lenne reklámnak. Sok mobil volt benne ergo a dobozt a végén kinyitva lehetne reklámozni a legújabb samsung modellt mondjuk…

 3. Jól láttam hogy hollandiából származik a scrác (feltehetően)?

  Mert mintha amikor a buszt kinyitja lenne ott egy hollnad figyelmeztetős szöveg.

  Mindenesetre reméljük hogy messze jut mert szép darab – bár a vége picit fura…

 4. Lehet hogy csak urban legend, de tudtommal ezzel a rövidfilmmel diplomázott le a srác, és jelenleg vmi hasonló nagyfilmen dolgozik pár “profival”.

 5. Nem rossz, de pár dologra nem figyelt. Pl. nem érződik, hogy olyan különösebben menekülne, inkább csak sétál, valamint ennyire nem lehetnek lúzerek a kommandósok, hogy nem látják/találják el. Félre ne értsük, nem akarom kritizálni a videót, csak mindig zavar (profi munkáknál főleg), hogy érezhetően figyelnek a részletekre, és mégis kilóg a lóláb pár fontos helyen, és ez így a kontraszt miatt nagyon szemet szúr. És a Brain Computer Interface egyetlen funkciója, hogy látjuk a mobil aksi töltöttségét. :D
  Viszont az animáció baromi szép lett. (De a hang meg ótvar, szal hogy van ez?) :D

 6. Így kell tömören szórakoztatni kispénzes kisfilmmel, a producerek helyében simán leszerződtetném a srácot egy Dollhouse szintű sorozathoz színvonal emeléshez.

 7. igen holland, youtube-on van vele egy interjú angol felirattal.. és nem kicsit tehetséges, azért szeretnék ilyet alkotni :)

 8. Hibát mindenben lehet találni, de azt a szőrösszívűek is elismerhetik, hogy végeredményben a látvány költség (150 euró + 1 pizza) arány elég durván alakul… :)

 9. Ez majdnem olyan jó mint anno azok a HALO-s rövid mozik. Csak majdnem. De diáktól meg le a kalappal. Ja és várunk nagyon egy half-life mozit.

 10. Jajj nehogymár bevegyétek, ez a half-life 3 gameplay videó. :D am szépmunka nekem is tetszett.

 11. Nekem is nagyon tetszett, istentelen tehetsége van a srácnak! Egyedüli negatívumként én is azt hoznám fel, hogy amikor menekül az nagyon fura. Ha már ilyen FTP szerű cucc, akkor rángathatta volna jobban, így olyan érdekes volt! A többi viszont nagyon ott van!

 12. ügyes, nagyon jól oldotto meg, hogy az a pár dolog, amit használ elfogadható legyen, és illeszkedjen a filmbe. Tulajdonképpen ez a lényeg minden ilyen munkánál. Nem kell tökéletesnek lennie a fényeknek a füstfelhőn, meg ilyesmi, ha maga a felvétel olyan, hogy nem különösebben tűnik fel :D
  engem kicsit zavart, hogy próbált tempós lenni az egész, és közben tényleg rohadt lassú volt :D Mikor buszl leszáll és elmegy az egyik óvszeres muki mellett :D tényleg tiszta 3dpshooter :D

 13. imádom az ilyen kis videókat , vizsgamunkákat…úgy rátapadtam a monitorra mint az állat…gyönyörű munka…több ilyet!!!

 14. igen, ezt már láttam korábban, és úgy rémlik nekem, hogy ez mintha csak egy része lenne egy valamivel nagyobbacska filmecskének.
  szerintem is le a kalappal előtte, egy kis támogatással jó kis cuccokat tudna csinálni. remélem így folytatja, és majd nagyobb címeknél is láthatjuk a nevét

 15. Hát nem mondom… én is foglalkozom filmezéssel, de messze nem ilyen szinten, legalábbis effektek terén. Így viszont tudom értékelni a dolgot, CG-ben pl aláz, de azért alap dolgok itt-ott hiányoznak. Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy a fél várost kiürítették a kedvéért? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.