Ezt jól kifőztük! (Waiting)

Mi kell ahhoz, hogy a Waiting az egyik legjobb vígjáték legyen, ami 2000 után készült? Nem sok, tényleg, huszonéves szintre fordított sorkini párbeszédek, gondolatolvasás meg minden, és a fiatal humorista generáció színe-java. Tipikusan olyan egyveleggé gyúrva, amit évente elő lehet venni, mert hiába tudod a két nagyobb fordulatot, nem az a lényeg, hanem az, hogy megvan a flow és a színes karakterek ellepik a vásznat.

Amy: I just don’t understand what would compel a person to be such a bitch to a total stranger!
Monty: Maybe she was abused when she was a child.
Amy: Oh God, I fucking hope so.

Tippre pár pincér írhatta a forgatókönyvet, hiszen egyben oktatómese is, hogy miért ne baszakodj velük. Bár nyilván nem kell szolgaként kezelni a pincéreket, ellenben akkor sem ők a királyok azért, kivéve ebben a filmben, ahol aki tényleg köcsög, az megkapja a magáét. Mondom, mintha pincérek írták volna, rutinmosolyokkal, egymás szívatásával a szünetekben, meg a többi. Ha nem derült volna ki, egy sztékházban játszódik, annak egy napját öleli fel a történet, szép nyugisan bemutatva az ott dolgozó gyógyintézet-szökevényeket.

De most komolyan, onnantól lehet tudni, hogy jó helyre érkeztél, amikor a frissen felvett újonc felé intézett első komolyabb kérdés az, hogy miképp viszonyul a férfi nemiszervekhez. Merthogy az ott dolgozók egy teljesen elmeroggyant játékot játszanak, aminek az a lényege, hogy váratlanul meg kell mutatnod a töködet, de nem csak úgy, hogy “idenézz”, hanem csapdába csalva, és ha odanéz, akkor seggberúghatod. Aki az utóbbi szót félreolvasta, az tényleg homofób szerintem, ideje kibékülnie a szexualitásával. JK.

A Witingben feltűnő fiatal generáció amúgy az alábbi színészeket takarja: Ryan Reynolds még jóval a komolyfilmes karrierje előtt, nyakig vígjátékokban, és itt is a magabiztos nőcsábász pozícióban; Justin Long a macguysága előtt nem sokkal, de szórakoztatóan magát keresve; na meg Luis Guzmán, aki nem fiatal, ellenben baromi jó szakács. Mi? És csak sorolni lehetne az innen-onnan ismerős arcokat napestig, ahogy a beszólások többségét. Külön kiemelném még Dane Cookot, hiszen a film legjobb jelenetében ő a főszereplő. Igen, ő, aki a leggonoszabb mind közül!

Értékelés: Ezt jól kifőztük

Nekem ez még mindig 8/10-es film simán. Az éttermi humor mellé besuvickolva egy kis “mit kezdjek az életemmel” kérdést is, de egyáltalán nem tolakodóan. Na meg egy brutálisan bozontos p*ncit.

32 hozzászólás a “Ezt jól kifőztük! (Waiting)” bejegyzéshez

 1. –> a napokban a másodikról is lesz írás, aki ide klimpíroz róla az ne lepődjön meg kommentje eltűnésén.

 2. nem csoda, hogy nem hallottál. azon kevés filmek egyike, amik itthon nem jelentek meg dvd-n, csak a film+ csatornáig jutottak…

 3. “és ha odanéz, akkor seggbedrúghatod. Aki az utóbbi szót félreolvasta, az tényleg homofób szerintem, ideje kibékülnie a szexualitásával.” Aki meg ezt félregépelte az tuti homokos… :)

 4. Éppen pár napja szereztem be én is a filmet, és mostani délutániba beraktam, ha már itt írtál róla Human.
  Nekem egy 7/10, nem volt egy eget rengető, de egy délutáni kikapcsolódásnak tökéletes volt, csak a tipikus éttermi-biaaatch-megleckéztetések ne lennének benne ami miatt már félek Kebabot venni is.
  A story aranyos, gondolom költségvetés sem volt magas, max a színészgázsi, szövegek viccesek, szituációk egyediek, ilyenek is kellenek, hogy feldobják a hétköznapokat!

 5. néha nem értem, hogy ha egy film ennyire jó, akkor nálunk mért nem kerül legalább dvd-n piacra….
  a homofób az az aki utálja a melegeket nem?

 6. Én erre a filmre Dane Cook miatt akadtam rá…csak úgy mint a zseniális Londonra, de az más téma…ez a film…ez csak szimplán jó…csak úgy mint az Old School-t ezt is félévente, évente megnézem…mert ezek a filmek jók…csak jók:D

 7. homofób szerintem az aki mindenhol buzikat lát. kb mint akinek üldözési mániája van persze nem pont úgy, de valami hasonló lehet. szerintem.

 8. A fóbia alapból indokolatlan félelmet, viszolygást, ellenérzést, ilyesmit jelent, tehát a homofóbia, ahogy mettt mondja kb. melegek utálata. Nem is értem a cikkben lévő homofóbos mondatot. Bár ha azt vesszük, hogy a legtöbb homofób azért az, mert ezzel próbálja leplezni látens homoszexualitását akkor értem (lásd. Sex Drive c. film :))

 9. Ez jó írás lett. Meg is nézem. Dane Cook stand up-jai nekem bejöttek (az infoért köszi)ezért a filmjeire is kíváncsi vagyok.

 10. na, volt szerencsém megnézni nekem is ezt a kedves filmet. Ajánlom mindenki figyelmébe!!! A Sex drive után a másik nagy kedvenc!!!

 11. az új fiú meg a bones-ban mostanában agyturkászik.

  a film meg teljesen okés és messze próbál túlmutatni egy sima szemétkedős mozinál.

 12. kritika miatt megnéztem a filmet,a vígjátékoknak valahol itt kéne kezdődniük…remek színészgárda,hangulatos dialógusok,kaki-pisi poénok vannak benne mert amcsi-fiatal film:) a végét egy picit durvábbra vártam,de mondanivalóját azért értettem,ezért 8/10.

 13. Egyebkent tenyleg pincerek voltak a forgatokonyvirok. Telibe talaltad. Rajta volt a DVD extrai kozott egy beszelgetes veluk. Ja es 9/10szvsz.

 14. Ejj elfelejtettem legjobb poen Ryan gyereket megszivattak a forgatason es egyik jelenet felvetelenel ahogy setal be a szobaba szemmagassagba kapaszkodott az egyik keszito es bevillantott neki szepen. :)

 15. nos megnéztem, én jobbra számítottam. nem volt rossz, volt benne egy két poén amin röhögtem is, de nekem pl a kabalapasi, vagy a spanom csaja ennél nagyobbat ütött. reynolds a penge 3-ban is viccesebb volt. szerintem a legjobb dane cook volt, kár hogy alig szerepel “yes master!” szerencsére nem vitték túlzásba a bré mutogatást holott ez volt a film alappillére. nekem kb 5/10
  végén a kecske azért ült :)

 16. hm… 2005…. és még nemláttam :\

  Rayn miatt muszáj megnéznem….
  Mivel kicsit előbbi filmecske mint a The Nines aminek azthiszem egy alapműnek kéne lennie, hmhm… kiváncsiságom határtalan…
  délutáni programom megvan.
  thx ;)

 17. lassan 1 éve figyelt a gépen, eddig
  elég gyenge eresztés lett

  kb egy vagy két poén volt

  ha már vígjáték kell 2000 után akkor inkább clerks2 vagy zack and miry. állítom még a távkapcs is jobb, pedig attól se voltam elájulva

  …ízlések meg pofonok
  hozzuk vissza Pauly Shore-t!

 18. elkezdtem nézni, mert szégyenszemre kimaradt.
  már az első párbeszéd üt.
  hatalmas.
  megitn egy király tipp a filmbuzi-n!:)

 19. Ez kurvajó volt. Kösz a tippet human, a filmbuzi nélkül ez kimaradt volna.

 20. Kegggyetlen jó a film, tegnap este lestem meg, hétvégén barátokkal is megnézetem, mert kötelező darab :D én is köszönöm a tippet ;-)

 21. Kedvet kaptam újra megnézni, nem bántam meg.

  Spoiler

  Az milyen, amikor a csávókám panaszkodik Bishopnak, hogy nem tud vizelni nyilvános WC-ben, mert azt képzeli a farkát bámulja mindenki, erre jön egy másik tag és bemutat egy denevért:)

  /spoiler

  Második résznek mi a címe?

 22. tipikel tű a szénakazalban effektus. ügyesen összehozták és a poénok ellenére sem lett az unalomig ismert fingós-böfögős x+1. moziban vszeg tuti bukta, de lehetne még egy pár “moziban tuti bukta” kincset felsorolni. zsír. egyetértek a 8/10el. kösz az ajánlót.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.