40 hozzászólás a “A Terminátorok a tévében vannak megint” bejegyzéshez

 1. komolyan a hideg rázott ki amikor a kamerába néz a kiborg :) mégiscsak lesz hasonló hangulatom mint anno az első résznél volt :) Várós!!!

 2. Tényleg jobban néz ki a CGI. Már kezdtem félni,hogy marad az a gagyi. De még most sem vagyok meggyőzve igazán. Zöld buja növényzet illetve patyolat tiszta kék égbolt egy atomtámadás után?…hát….

  Más(ha már szóba került a CGI): Svarci csak az arcát adta a dologhoz. Remélem az ILM ezen a szinten is kitesz magáért mert szerintem ezen bukhat az egész. A Benjamin Button volt ezen a téren az alappillér!

 3. zs

  Mióta olvastam, hogy pg13, én letettem a mozis megnézésről, pedig nagyon vártam (persze, ennek ellenére úgyis megnézem :D) de szerintem DVD-megvevős lesz, főleg ha lesz belőle Director’s Cut vagy valami tökösebb változat.
  Bár, ha meggondolom, a Dark Knight is pg13-as volt, nem?

 4. Jól gondolod, igen az volt. (Die Hard 4 is az volt)
  Én ezeket a spotokat már kihagyom, a film nézéséig már semmit nem akarok látni/hallani :)

 5. a pg-13 miatt szerintem nem kell aggódni, hiszen ha egy kiborgot szaggat szét egy nagy kaliberű sorozat, az nem olyan gáz (cenzori szempontból), mintha egy embert…

 6. Most már tényleg van élet a CGI-ben! A leggyönyörűbb rész amikor alulról mutatja a kamera ahogy elhúz egy gép Connor feje felett. Hihetetlen jó kamera beállítás. Még a motoros rész is tetszett ebben a verzióban amit eddig nem nagyon csíptem. A kollégáim meg is kérdezték, hogy mit vigyorgok a monitor előtt. Nem mertem elmondani… :-)

 7. Na ezek nagyon rendben vannak hangulatilag meg trükkök szempontjából is.

  Csak egy dolog lesz zavaró : AZ A ROHADÉK SZINKRON !!!!!

  MIÉRT KELL EL__ – SZNi az ÉLMÉNYT ???

  Na aztán remélem hogy mégse lesz igazam és az előzetes magyarosításán kívül semmi romboló dolog nem történik.

 8. A rohadék szinkron azért van, hogy a PG13-as korosztály is beüljön rá itthon!

  Ha R lenne, már nem hiszem hogy szinkronnal lenne
  (képzeljétek el a Watchmant szinkronnal!)
  …persze lehet tévedek.

 9. már megint ez a pg-13 sírás, rendben, nem lesz Bloodgod cici, de ennek ellenére simán lehet fasza film, elég csak megnézni a TDK-t. Elegem van már, hogy minden terminátor hír a pg13 sírással van tele.

 10. hát mondjuk a TDK fényében tnyleg lehet fasza, bár az azért kevésbé posztapokaliptikus mint ez (lenne), mindenesetre ez attól még simán moziban nézős, látványra engem megvettek. nem gagyibb mint a t2 egy fikarcnyit se a CGI. Én a szinkron miatt sírást nem értem, felirattal nem is fog menni? Wolverine is pg13 mégis megy feliratosan. Arra kell beülni kész…

 11. Egész jónak tűnik! ÉS engemet nem zavar h PG-13, sőt…
  Bár azért szerintem T2-őt nem fogja ütni ;)

 12. T2 sem volt R…
  meg ha jól emlékszem gyerekfejjel első (fapados!) sorból néztem vidéken:)
  hol volt akkor még multi-kultiplex!

 13. @3 Szerinted egy világháború, amit atombombákkal vívnak meg arról szól, hogy a föld minden m2- ét teleszórják kisfiúkkal(nem írtam félre, aki esetleg nem érti)?? Ha lenne egy ilyen háború, akkor elsődlegesen a hadászati létesítményeket a kommunikációt bénítanák meg, majd a nagy népsűrűségű területeket lőnék tele, hogy a nagyját kiirtsák az embereknek, aztán jönnének a kedvenc fémcsontvázaink összekaparni a maradékot, ergo vannak olyan kietlen sivatagos erdős területek, amik a közelében nem lennének az atomkatasztrófa okozta pusztításnak. Ja és ezek atombombák, nem meteorok, ha már a kék égnél tartunk.

  Human említetted hogy eleged van a PG-13 as sírásból. Nekem is. Továbbá azt is kurvára unom, hogy minden filmbejegyzés minden második kibaszott kommentje a szinkron szidásáról és az eredeti nyelv istenítéséről szól. Nem igaz hogy ilyen szájtépő műrinya nélkül nem lehet valamihez érdemben hozzászólni. Igenis vannak filmek amiknek jót tesz a szinkron és vannak amiknek nem. És bizony az első két Terminator még abban az időben készült, mikor kiváló szinkronok voltak.

  Ja és @16 a T2 idején még nem létezett korhatár besorolás.

 14. a szinkronost megértem, de csak annyira, hogy több helyne kéne menjen angolul, annyi terem van már budapesten, nem igaz, hogy csak a mom nyomja angolul általában. De az már más téma.

 15. Kérem elolvasni a Nukleáris tél idevonatkotó bejegyzését a Wikipediaban.
  Egyébként és is ara szavaznék, hogy pár tucat atomrobbanás után egy kis fátyol a toposzférában megfelelő lenne… szép pirosassárgás nappal.
  Connor meg mesélhetne az ujoncoknak, a régi szép kék édről, olyan romantikus…

 16. mea culpa human! tényleg R volt már a 91es T2 is!

  Persze lehet nem volt besorolás, de az imdb, most ezt írja (R)

 17. Tuti lesz nem pg13-as rendezői változat Bloodgood cicikkel, csak addig kell kihúzni!

 18. Így van ahogy mondod konzervman: nem volt besorolás, az imdb gondolom kénytelen volt utólag minden filmet besorolni az új törvények miatt. De ahogy egy előttem szóló mondta, azt ne felejtsük el, hogy robotokat kell szétroncsolnia a fegyvereknek, tehát nincs vér és kilógó belek. Szerintem azért még a saját keretein belül is lehet kemény látványos filmet csinálni ebből a témából.

  OFF
  A Wikipédiát meg inkább hagyjuk, egyrészt mert tele van baromsággal is a sok hasznos dolog mellett, másrészt meg nem volt még példa ilyen világméretű nukleáris pusztulásra megközelítőleg sem. Hozzáteszem, ha már a feltételezéseknél tartunk, hogy a II. VH tudósai, akik megalkották az első kísérleti atombombát és kipróbálták, abban sem voltak biztosak, hogy nem gyukllad e be tőle a légkör és nem hoz e egyetlen robbantás világméretű pusztulást. Szerencsénkre nem hozott, de ez nem rajtuk múlt, hanem a fizikán… És bocs a kis OFFért:P.

  Abban én is egyetértek egyébként, hogy a mai multiplex hoki mozikban mehetne szinkronosan is meg eredeti nyelven is akár minden film, így mindenki arra ülée be amire akar. De ez otthon még 100 szor újranézős film lesz úgyis:).

 19. 19.
  Nem gondolom, hogy “szájtépő műrinyáról” lenne szó, amikor vki az eredeti nyelvet isteníti. A szereplő hangja ugyanúgy az alakítás része, mint minden más amit csinál, és még ha nem is rossz esetleg egy szinkron, nem tudja ugyanazt visszaadni. Volt szerencsém kedves Joker barátunkat Stohl Buci hangjával megnéznem; hát nem gondolom, hogy jobb lett tőle a film, hanem inkább tökéletesen kibelezte az egészet. Persze ez csak egy a sok közül.
  A Terminatornál pedig, nem tudom ki hogy van vele, de szinte kiráz a hideg a trailer bizonyos mondataitól, ugyanez szinkronnal erőtlen fosként hangzik. Ettől függetlenül, ha szinkron lesz csak, “sajnos” akkor is mennem kell már az első nap. Számomra az év egyik legjobban várt filmje!

 20. Na figyusz Balee!

  Idézet egy írományból amit “tudós”(mondjuk úgy a témában nagyon is jártas) emberek írtak:

  “A robbanásokat követően, a levegőben jutó füst és korommennyiség miatt hamarosan beállna az úgynevezett atomtél.A napsugarak nem lennének képesek áthatolni a nukleáris szmogon, így kíméletlenül lecsökkenne a hőmérséklet, ez pedig megadná a kegyelemdöfést a bolygó bioszférájának. A légkör úgyszólván megsemmisült, a gyilkos dózisú sugárzás – mely több ezer évig maradna, jóval az egészségügyi (és hallos) határértékek felett – pedig módszeresen ölne ki minden életet, legyen az növény, állat, vagy ember.”

  Kb erre számíthatnánk egy atomtámadás után. Azzal persze tisztában vagyok,hogy a Terminator csak egy film így valahol jogosan rugaszkodik el a valóságtól. Na de ennyire? Valahogy kevésnek érzem “csak” a romhalmaz épületeket egy ilyen háború után.

 21. Kötözködés mentesen érdeklődnék, hogy tulajdonképpen a Skynet öntudatára ébredésével kapcsolatban. Most tulajdonképpen ő mi ellen is lázadt fel tulajdonképpen? Meg én azt olvastam, hogy az első terminátor története az volt, hogy John Connor feltűnésével megfordult a csata állása és a Skynet azért küldött vissza egy terminátort, hogy ne veszítsék el a háborút. A 3. részben viszont John Connor szerepe pusztán az emberiség vezetése lenne, arról ott már nem szól a film, hogy győzelemre is. Nah meg…arra nagyon remélem, hogy kitér a 4. rész, hogy a 3.-ban megölt “tábornokok” milyen kulcsfontosságú szerepeket töltöttek volna be az ellenállásban. Elvégre a Skynetnek ők is bőven megfeleltek, ha már Johnt nem találták.

 22. A nukleáris tél csak néhány évig tart, a bioszféra jelentős veszteségeket szenved ugyan, de utánna néhány évtized alatt regenerálódik, mi több a jelentős emberveszteség miatt a mostaninál sokkal nagyobb területen alakul ki természetes növénytakaró az atomháború előtti kulturtáj helyén. A légkör jobbára sértetlenül kerül ki belőlle, míg a sugárzás hatása néhány hét alatt gyorsan lecsökken, majd néhány hónap múlva a kihullási zónákban is elviselhetővé válik. Természetesen, akárcsak Csernobil esetében még évtizedekig kiemelkedő lesz a radioaktivitásból eredő megbetegedések száma, de ez már nem lesz jelentős tényező a túlélő populációk számára, sokkal komolyabb, a technikai civilizáció megsemmisüléséből eredő gondjaik lesznek.

  A Föld úgy átlag százezer évente átvészel egy csak a nukleáris télhez mérhető vulkanikus telet szupervulkánok kitörése miatt.

 23. Alfie:

  1. “Mi ellen lázadt fel a Skynet?”
  Az emberek ellen.Hogy miért azt konkréta nem tudom de gondolom az volt a szitu,hogy mesterséges inteligencia lévén számolgatott egy kicsit illetve felmérte a dolgokat és úgy volt vele,hogy neki az emberekre nincs szüksége. Olyan ez mint mikor te törölsz egy szükségtelen mappát a gépedről mindenfajta érzelem nélkül.

  2. Konkrétan ugye nem Connor győzte le a Skynetet de ő volt az aki felrázta az embereket. Ő volt a példakép aki számtalan csatát megnyert már és sohasem mondta azt,hogy “Reménytelen!”. Írok egy példát: Vasilij Zajcev. Ő is példakép volt a Sztálingrádi csatában a nem kevés begyűjtött német skalpja miatt. Alaposan feltüzelte a katonák harcikedvét így egyre több katona állt be mesterlövésznek és az oroszok egyre jobb eredményeket értek el. Éppen ezért a nácik vadászták is rendesen,hogy letörjék a katonák harcikedvét. Szóval miután a Skynet rájött,hogy nem igazán szerencsés dolog az embereket egyszerű “törlendő mappaként” kezelni, Pszichológiai oldalról nézve a dolgokat hatásosnak találta azt ha ezt a példaképet kiiktatja. Rájött,hogy ha testileg és “lelkileg” is megtöri az embereket akkor nagyobb sikereket érhet el. Sokat foglalkozott a pszichológiával. Rájött,hogy valahol ez az emberek gyengepontja. Nem véletlenül születtek meg a beszivárgó egységek.

  3. A tábornokos dologra én is kíváncsi lennék.
  A Skynet Connor-on kívűl főleg kutyákra és programozókra vadászott ha jól tudom. Biztos voltak még a listáján tábornokok is. Azért is mert ők is valahol pédaképek voltak a katonák szemében, stb, stb….

  Én így látpm. De meglehet,hogy tévedek!

 24. Indestructible: Köszönöm a hozzászólásokat. Igen,Vaszilij remek példa valóban, akkor valóban demoralizálás miatt volt fontos John Connor megölése. Ellenben még egy dolog..2003-ban becsapódtak a rakéták.A T4 2018-ban játszódik…és a terminátor szerint a gyerekeik fontos szerepet játszanak majd az ellenállásban.Nem jönnek azok a picik kicsit későn,már a szülők életkorához képest? Ráadásul..akkor eszerint ellehet azt gondolni, hogy a T4 előzetesében említett “it ends tonight” még kb 10 évre elhúzódik.

 25. A háború 2029-ben fejeződik be. Most,hogy ebben a 11 éves gyermek/gyermekek hogy veszik ki a részüket…bár már ilyen idősen a srácok is fegyverrel rohangáltak ha minden igaz. 16-17 évesen egy gyerek szinte már veteránnak számított.

  Mondjuk én személy szerint a harmadik részt paródiaként kezelem így nagyon nem foglalkozok vele! :-)

 26. a háború már nem 2029ben fejeződik be, mert ez már nem AZ a jövő. Ti milyen trailereket néztetek eddig vagy mi van?

 27. Hát lehet azért majd az unrated directors edition befigyel majd. Kiváncsi leszek rá.

 28. Így van human. Egyébként meg már a 3. részben se 2029 volt a háború befejező időpontja. Amikor John megkérdezte a Terminator-t, hogy milyen dátumról érkezett akkor 2032-t mondott. Gondolom azzal amit a 2. rész végén tettek nem csak a háború kezdő dátumát változtatták meg, hanem a végét is.

 29. Én az alapsztoriról beszélek nem a Vajna-Mostow féle megkevert sz.rról! Épp ezért nem szimpatikus a 4 mert ez már “nem az a jövő”. Pont ettől féltem…

 30. A Skynet egy védelmi rendszer, a feladata az volt eredetileg (amire szánták), hogy védje meg az embert a támadásoktól. De miután tanult egy kis történelmet (Háborúk rulez), hidegen kiszámította, hogy az emberek legfőbb ellensége maga az ember, így az az elsődleges célpont. Így kezdődött az egész…

 31. Beigazolódni látszik a félelmem. Rottentomatoes-on már jönnek a negatív kritikák, jelenleg 25%-on a áll a film, ami elég satnya. Bár itt sokszor nem adják vissza a százalékok az én vélemémyemet, mégis azt érzem, hogy jelen esetben tényleg nem várhatunk sokat a filmtől, max látványözönt tök üres történettel, háttéranyaggal… meg egy szar rendezővel. Itt is semmi másra nem mentek, csak arra, hogy lefejjék a Terminator rajongókat, mert csak magával a szóval/címmel be lehet csábítani rengeteg nézőt a moziba. A történetről, és a dialógusokról a mai CGI-uralom mellett azt hiszik, hogy szinte semmi szerepet nem játszanak. Elég a látvány és az majd elviszi a hátán a filmet, gondolják ők. Ezért egy ilyen MCG is elég a rendezői posztra, mert tulajdonképpen tökmindegy, hogy ki tetszeleg ebben a szerepben egy “behajtó” filmnél. Jobb is, hogy egy ilyen nevesincs senki, legalább nem valami nagyobb rendező hírnevét húzzák le ezzel a WC-n. Bár nagyobb név nem ad ki akármit a kezei közül, ezért nagyobb név, nem pedig egy mozaikszavas senki.

 32. Meg merem kockáztatni, Bale is azért akadt ki a forgatáson, mert tényleg amatőr hülyékkel kellett dolgoznia, és érezte hogy ebből semmi jó nem fog már kisülni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.