Battleship-film?

Lefordítva: a torpedó játékból film. Annyira komolyan gondolja az Universal, hogy az írók már dolgoznak az ügyön, és most épp Peter Berggel (Hancock, Kingdom, FNL) tárgyalnak, hogy ugyan, rendezze már.

Hogy a fenébe lesz ebből film, de komolyan? Kudos az íróknak, mert nehéz feladatnak tűnik.

human
írta
2009. 05. 19. 14:31
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Battleship-film?” bejegyzéshez

 1. Ez most tényleg így megy, hogy kb. az lesz a címe eredetiben, mint a játéknak és akkor ez már azt jelenti, hogy annak a film verziója? Normálisak ezek? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy miként lehet egy társasjátékot filmre adaptálni. Erre a dologra fáj is ráerőltetni az adaptálás szót. volt szó valami Monopoly filmről is nem? Ha ez hullámot indít el, akkor a magyar filmeseknek javaslom a kocog és kidob megfilmesítését. Az ész megáll.

 2. hát így lesz, a hasbro beindult most a TF miatt :) de ha azt nézzük, hogy a karib tenger kalózai egy hullámvasútból vagy “készült”

 3. Egyáltalán minek ebből filmet készíteni?:D Képzelem, hogy valami nagy fejes ül otthon és egyszercsak bevillan: Torpedó – film! Transformers is játék volt! Biztos siker!

 4. végülis, SGA-ban volt egy rész, mikor RTS-t játszottak, azt kiderült, hogy igazából élőben ment, ugyanezen az elven torpedózni is lehet a világgal :)

 5. Egyszerű: 2 öreg kapitányról szól akik egy ködös területen csatáznak ahol nem látni semmit, és csak azt mondják merre lőjenek a hajók, a film nagyrészét meg a robbanások teszik ki:D

  Amúgy szerintem is hülye ötlet.

 6. De hat mindegy, ez csak az alapotlet. Aztan barmerre mehet. pl a Gazdalkodj okosanbol siman lehetne Tozsdecapak-szeru filmet csinalni stb.

 7. mar varom a mejjenszanto monologot a filmben, amikor kemeny torpedo csatajat joe bacsi a vilaghaboruhoz, es irakhoz hasonlitja, es majd mi jol elsirjuk magunkat, berg meg rakozelit a tablara, majd razkodik kicsit a kamera…

 8. Mi az hogy kudos?
  Nekem amúgy volt Battleship játékom, kedvencem a 3 “lyukú” tengeralattjáró volt, azt rejtettem el a legjobban.

 9. Llew: “Valahogy nem tudom elképzelni, hogy miként lehet egy társasjátékot filmre adaptálni.”

  Csak két filmcímet szeretnék mondani: Jumanji, Zathura.

  Oké, nem létező társasjátékok voltak, de vajon nem egy megoldás ha ugyanazt lövik el torpedóval? Meg aztán meg lehet ezt keverni másfelé is. Lehet hogy nem a világ legjobban várt mozija vagy sokoszkáros alkotás, de nem minden film lesz olyan jó, h hűha. Az más kérdés, h érdemes-e feszegetni, de sok olyan filmet látunk, amit nem is lett volna érdemes leforgatni…

 10. Hehh, ebből kb. olyan filmet lehetne összehozni, mint a Minesweeper: The Movie (“trailere” a jutyubon) :D

 11. :S Erre kíváncsi leszek. Szerintem egy torpedó társasnak nincs akkora sztorija, hogy érdemes lenne filmet csinálni belőle. Jumanji, Zathura más tészta, még ha fiktív játékok is. Meglátjuk..

 12. Dewuon:
  Kurvára nem fikáztam csak értetlenkedésemet próbáltam kifejezni, hogy ez mitől lesz Torpedó film?

  Pickwick:
  Nem jó példák, azt félig te is írod. Azok egy kitalált játékot a középpontba állító történetek.

  A Karib-tenger kalózai olyan szempontból jó, hogy adott volt a cím, meg a téma, de a torpedó témája szerintem még ehhez is kevés.
  Még a Mammut által említett SGA féle megoldás a legjobb.
  Ez a torpedóból készült film nekem kicsit olyan, mint ha azt mondanánk, hogy a Csillagok háborúja a hamburger jövőbe helyezett filmadaptációja, mert a készítőknek az adta az ötletet a Millennium Falcon alakjához.

 13. Ennyi erővel akár a Bismarck elsüllyesztéséből is csinálhatnának filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.