Push

Tudjuk mi van, az embereket mostanában a szokásosnál is jobban érdeklik a különleges képességek, erre rá is kattant pár filmes az utóbbi években, aztán születtek a közepes művek. A Push teljesen azt szállítja, amit előre lehetett várni: a Heroes sorozat bénaságait a Jumper film bénaságaival ötvözve. Ebből nem sülhetett ki jó, ugye?

Push akciórészlet

A történet röviden annyi, hogy vannak ezek a különleges képességű emberek (ne fuss el!), akik tudnak tárgyakat lökdösni, meg jövőbe nézni, meg akaratot érvényesíteni. Aztán van valami nagy szervezet, aki kísérletezik velük, hogy valamit elérjen. Aztán van valami táska (megtudjuk mi van benne), ami kell nekik, meg hát a főszereplőinknek is, akik azért vetik bele magukat az ügybe, mert ez a táska lesz a szervezet veszte, vagy ilyesmi. Ködös? A lényeg: mindenki a táskát akarja, aztán ezért harcolnak is kicsit.

Legelőször is azt szeretném mondani, hogy valaki szóljon már az akciófilm készítőknek a dolog lényegéről, ami röviden összefoglalva ennyi: kell a filmbe rakni akciót. A Push kb. három olyan jelenettel rendelkezett, amikor használták a képességeiket a harcban, abból a háromból is talán egy volt igazán jó, az sem a végén található “nagy” leszámolás.

Amúgy azt éreztem itt is, hogy a kezdés egész jól megy, a film első fele még tetszett is többnyire, aztán egyszerűen kifutnak az ötletekből és szenvednek a szálak normális elvarrásán. Tényleg nem a Heroes nézése után kellett volna írni azt a Push forgatókönyvet, mert az sorozat, megteheti, hogy szinten minden része setup, nem kell másfél órában le is zárniuk mindent, katarzissal. Igen, ebből azt akartam kihozni, hogy a film második fele teljesen szétcsúszott, egy borzalmas megoldással vágják ki magukat hőseink az utánuk eresztett jövőbelátók hordájából, és ezáltal egyszerűen nevetségessé válik a film.

Az volt talán a fő baj, hogy nem gondolták át eléggé a képességeket. A telekinézis az belefért, a gyengébb jövőbelátás is, de amikor 20 profi jövőolvasó elől kell bujkálni, akkor az egy popcorn filmben mindenképp vicces lesz, mert nem mehetnek igazi mélységekbe, meg az valószínűleg nem is lenne látványos meg izgalmas. Igen, az egyik képesség túl erős lett, ez borította fel az egyensúlyt, és siklatta ki a viszonylag nézhető filmet.

Push értékelés

A film első fele, és hát a Hong-kong-i helyszín miatt egy 5/10, de igazából egynek sem ment el. Olyan nehéz viszonylag elegendő pénzből normális akciófilmet csinálni, ami nem nézi retardáltnak a nézőit? Igen, ezt még ide a végére be akarom vésni, mert jó lesz végszónak: annyira hülyének tekintették a nézőt (valszeg a stúdió nagyon beleszólhatott a filmbe), hogy a jelentőségteljesen, kiemelten, agybasulykolósan elmondott dolgot “jön majd egy lány virággal, segíts neki” 20 perc elteltével, amikor megjelent a virágos lány, újra mutatták flashbackkel, hogy emlékezzünk mi a jelentősége a virágnak. A nézők 20 percnyit nem tudnak visszanézni a múltba? Költői kérdés.

human
írta
2009. 05. 19. 17:14
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Push” bejegyzéshez

 1. hát nekem pl pont tetszett. igen nincs benne akció. merthogy ez nem tisztán akciófilm. a sok marveles gyalázat mellett nekem ez a film a független képregényeket reprezentálja és mint olyan, tök jó. mindenkinek ajánlom akinek nem tetszett az f4, meg a hulkok.

 2. Nálam is abszolút bejött a film. Igaz, hogy több akciót vártam én is, de szerintem a sztori ötletes volt. Na nem azt mondom, hogy eredeti, de látszott benne a potenciál.
  Chris Evans meg nagy arc!

 3. Puff neki! Pont ezt gondoltam én is a film alatt. Ekkora öngólt egy filmben: jövőbelátás. És menekülj el előlük! Aztán jön a “frappáns” ötlet hogyan is lehetne kijátszani őket, nálam meg a WTF-effekt! Ha már a Heroes lenne az alap az ilyen típusú filmeknél, akkor legalább olyan képességeket rakjanak bele, aminek van értelme!

  Abszolút egyszer-nézős film, de még azt is keservesen, mert egyszerűen idegesített a forg.könyvíró idétlensége. Képzelem fószerkámat mit szenvedhetett a könyv felénél, hogy akkor ebből hogyan is legyen valami megoldás és lezárása a történetnek. Erre pedig már én is kíváncsi lettem, ezért lett megnézve a film vége is, pedig a felénél kellett volna lelőni a filmet (a film írójával együtt).

 4. Szerintem is nagyon jó a film! Ami igazán nem tetszett az a kacsafejű sikító kínai emberek .

 5. Szerintem hangulatos kis film volt.Bár a karakterek nem lettek valami kidolgozottak.Ezt azért elvártam volna ha már nem akcióközpontú a film.Azért nem unatkoztam rajta.
  Elsősorban Chris Evans miatt néztem meg.Nagyon bírom őt.
  Heroes utánérzés az volt,bár a tartalom alapján már fel voltam készülve rá.Ajánlom azoknak akik szeretik az ilyen jellegű filmeket.

 6. Botrány rossz volt… 3/10
  Vége lett a filmnek, erre: ez most mi volt? A promóban ellőtték az összes ‘akció’ jelenetet, és hiába a nagy nevek, rém rossz volt…

 7. Engem a heroes teljesen megutáltatott az ilyen, és hasonló filmektől :SS

  Spoileresen leírná valaki, hogy menekülnek el a jövőbelátók ellen? Nagyon érdekel, de a filmet nem fogom megnézni :P

 8. Kegyetlenül fostalicska. Még a Jumpernél is gyengébb. Akkora karó, mint ide Irak.

 9. a Jumper sztem egy fokkal jobb volt mint ez
  sajna ugyanaz a baki mint a legtöbb filmnél…megvan a potenciál,csak nem használják ki,hatalmas ziccerek maradnak ki
  egyetértek a kritikával…és a film talán legjobb része a közepén lévő nagy akció jelenet

 10. uborkaszezon van? sehol egy nézős film, hiába várom és olvasom a kritikákat már hónapok óta…

 11. Az átlagemberre mérik ezeket a filmeket. És sajnos amerikában igenis ilyen buták. Ez van. Mondjuk mi sem állunk sokkal jobban:(

 12. Háát, akinek ez a film kimondottan tetszett… Persze, nem vagyunk egyformák, lehetne szajkózni, de ez a film erős jóindulattal is csak “1x megnézhető” kategória. Gondolom Chris Evans és Dakota Fanning nélkül többen látnának tisztán.

 13. Nagyon gyenge eresztés volt..Jumper-t is alul múlja. 3 remek színész ( Fanning, Evans, Hounsou ), potenciál megvan, aztán elkezdődik a film és…vége. És nem történt semmi. 3 akciójelenet, rohangálás jobbra-balra és ennyi.
  3/10, mert a visongató ratyi kínaiakon jót nevettem, amúgy a film egy 0 szvsz.

 14. A jövőbelátás képességeit már kitárgyaltátok, de a srác a film elején egy dobókockával nem bírt el, de tíz percre rá meg már pisztolyokkal (kettővel) zsonglőrködött… A rendezővel megnézettem volna egy-két régi Jackie Chan filmet, hogy érzékelje hogyan is használhatták volna fel filmjében az egyes könnyen elmozdítható tárgyakat a verekedési jelenetekben.

 15. Szerintem is a film eleje volt a jó, a vége pedig már szevedés volt. Én nagyon vártam már a filmet, kb fél éve..és hát eléggé nagy csalódás volt. Pedig télleg remek színészek játszottak benne… Job is lehetett volna..sokkal jobb…

 16. Hírózt ne tessék bántani, nagyon kedves kis széríz!
  A filmet pedig nem láttam, bár ahogy elnézem a hozzászólásokat nem is fogom!

 17. A Lucky Number Slevin rendezőjétől azért jobbat várt az ember.. azóta kiváncsi vagyok erre a filmre is, de ezekszerint nem éri meg annyira?..

 18. üdv:)
  Hát én ilyen hdtv rip felvételbe néztem meg, nem a legjobb minőség (nem dvd) de mint film nekem nagyin bejött, igazi video kultusz lett, ami úgye moziba nem siker de videon terjed a közönséghez és tetszik az embereknek. Dakota meg egyre jobb lesz .
  ez azért jobb mint a Heroes és h vannak benne Kinaiak ettől még egy picit számomra mangás is lett(jó tudom az Japán!)
  a képi világa zaklatott a filmnek és ez nagyon bejövös ahogy a kamerával bántak.
  a Film vége meg tök jó, várom a folytatást

 19. SPOILER

  ez a film egy borzalom. az első 20 percet láttam eddig, és mit mondjak, Heroes 2. azt hittem, hogy lesz egy kicsit több pénz egy filmben a képességek értelmes kidolgozására, olyan x-menesen, de tévedtem. a sztori röhejes, a jövőbe látás szörnyű. ezeknek az ordító csávóknak a képessége pedig szimplán röhejes. nem is nézem tovább.

 20. 3.5 óra alatt sikerült megnéznem, mert egyszerűen muszáj volt szüneteket tartanom mert elaludtam volna a gép előtt, ilyen szar filmet rég láttam, pedig nagy reményekkel ültem le elé mint a D-War – Sárkány háború elé is, és ugyanolyan nagyot csalódtam benne ha nem nagyobbat, nézhetetlen minősíthetetlen rtl klub, tv2 re való szemét 2/10

 21. Két napon keresztül néztem, mert annyira nem kötött le. Nekem a Jumper anno azért bejött, de ez egyáltalán nem. Semmi értelme nem volt az egésznek.

 22. Nekem tetszett h végre kimozdultak az usából :)
  Hát a képességeket kicsit átdolgozhatták volna az igaz :))
  Mi bajod honk-kongal? :D Szvsz hangulatosabb lett, sokkal kiszolgáltatottabbaknak tűntek és a pop lány és cassie versengése is tetszik :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.