Lesbian Vampire Killers

Az angolok, ha valamit tudnak, akkor vígjátékot készíteni, de azt nagyon. Nem is olyan régen megajándékoztak minket az eddigi legjobb zombi-paródiával, és most egy másik teremtményt figuráznak ki, mégpedig a vámpírokat, azokból is inkább a leszbiket. Igaz, nem sikerült olyan tökéletesre, mint agyzabáló barátaink kalandja, de még így is egy roppant szórakoztató darabot kaptunk.

Jimmy és Fletch, a két jóbarát, miután egyiket a nője, a másikat a munkaadója kirúgja, a kocsmában eldöntik, hogy elmennek túrázni. Mi sem egyszerűbb, mint egy dartsszal eldönteni az úticélt, ez esetben Cragwichet, egy kis falucskát a semmi közepén, amit történetesen pont egy átok sújt. Egy régi átok, mely minden nőt vámpírrá tesz, ráadásul még leszbikussá is, csak hogy alapot adjon egy kis nyali-falira. No de nem az a lényeg, illetve is, csak hát, hogy a történet is haladjon, barátainknak pont bele kell botlaniuk ezekbe a leszbikus vámpír nőkbe, merthogy egyiküknek szintén köze van az átokhoz. Mi sem természetesebb.

A két főszereplőt, Mathew Horne-t és James Cordent nem igazán ismerem, a papot alakító Paul McGannre meg szimplán nem ismertem rá. Merthogy láttam már, mégpedig az Alien 3-ban, ő játszotta Golicot.

– And you?
– Trudi. Massive tits, never speaks.

Minden további főbb szereplő pedig nő. Élükön MyAnna Buringgel, akit anno a Descentben láthattunk barlangászni, és Silvia Collocával, aki szintén vámpírkodott már a Van Helsingben. A többieket nem igazán ismerem, vagy nem láttam a sorozatot, amikben játszottak, vagy valamilyen mellékszerepben voltak. Egy biztos, a film az eyecandy vonulatot alaphangon adja.

Un-fucking-believable.

Viszont nagyon jó volt a nagyon laza jelenetek terén is, padlót fogtam egyen-kettőn. Ezt gondolom a rendezőnek, Phil Claydonnak köszönhetjük, akinek a szintén idén jövő zombis filmjét ennek fényében már előre várom.

A kép teljesen szép volt, mármint, gondolok itt az angolok szokásos fakó színvilágára, na, az itt elmaradt. Az effektekkel sem volt gondom, bár kicsit zavart ez a vér gyanánt fehér trutyi vonulat. Mondjuk tény, inkább a vígjáték részre mentek rá, mint a horrorra, és pár jelenet így visszafogottabb lett az utóbbi műfaj szempontjából.

A film címe amúgy előbb megvolt, mint a script, a leghülyébb és egyben legnézőcsalogatóbb nevet kellett kitalálniuk, hát, szerintem sikerült. Ezután kezdett neki az íráshoz Stewart Williams és Paul Hupfield. Eddig nem igazán láttam tőlük semmit, de majd meglátom, ezen hogy változtathatok.

Én jól szórakoztam, rengeteg poén volt, vicces helyzetek, és noha semmi szexet nem kell várni, szexis jelenetekre annál inkább lehet számítani. Teszem hozzá, én az angol humort mindig is bírtam, és tudom, hogy mások meg kifejezetten nem. Szóval ennek fényében kell érteni a dolgokat. Mindenesetre nálam ez a film 8/10.

20 hozzászólás a “Lesbian Vampire Killers” bejegyzéshez

 1. azta, nem is tudtam, hogy ez már elérhető állapotban van. de köbö ilyenre számítottam az előzetesek alapján. megyek is és beszerzem. (amúgy a zombisnak mi is volt a címe?)

 2. Hogy őszinte legyek,a cím alapján én mondjuk nem szereztem volna be.
  Nem azért, mert bajom van a leszbikusokkal:),csak mert ebből olyan gagyi filmre következtettem.
  De most már meglesem…

 3. A címe alapján én sem néztem volna meg, de így már megvan a ma esti program egyik része! :)

 4. Pont tegnap éjjel nétem. Tökéletes kikapcsolódás egy fáraszt nap után. Persze sokaknak nyilván nem fog bejönni ez az angol humor, de nekem simán bejött. Ha nem lenne egy kis üresjárat a közepe vége fele akkor jobb lenne mint a Shaun. Nekem így is 7/10

 5. Myanna from Doomsday & Descent. :P Tán az egyik legszebb brit lányka lehet.

 6. Megdobbento Mammut kritikaja, jomagam ugyan nem lattam a filmet, de idekint (Londonban elek) minden ujsag nagyon csunyan lehuzta. E z a ket szerencsetlen amugy idekint ilyen Fabry Show szeru parodia musornak a ket frontembere! Ettol lehet jo film, de ez nekem ettol meg nem lesz nezos.

 7. én is láttam, de hát hadd húzzák, nem mások kritikája alapján tetszik egy film vagy sem, nemde?

 8. Igy van ahogy mondod Mammut! De megis, nekem inkabb a “Drag me to hell”! :)

 9. Ez viccesnek hangzik, belenézek. A Shaun of the dead nagyon bejött, remélem ez sem lesz rosszabb.

 10. Én egy nagyvonalú 6-ost adok rá, kicsit unalmas is volt, az eye-candy szintet pedig akkor érte volna el ha Trudy előkapja azokat a massive tits-eket :)

 11. nekem jobban tetszett mint a shaun of the dead, abban sokat húzták az időt ebben viszont percenként előtték 5 poént tehát 100% agyatlan baromság volt:D

 12. hát megnéztem….nekem nagyon fárasztó volt, volt benne pár jó poén de az egésznek olyan vontatott, erőltetett feelingje volt.Láttam már rosszabbat is, de ez is elég fárasztó.

 13. Én a címe alapján néztem volnba meg:)),de nem gondolt volna h ez egy paródia…jó film:))

 14. 9/10, nagyon ott van a szeren! Én nem szeretem az angol humort, de ez fetrengős volt. MyAnna Buring pedig bekerült Kristen Bell mellé a fanboi-istennőim közé. :)

 15. Simán 8.5/10..:) Igazi angol paródia, méltó továbbvivője a Shaun of the Dead, Hott Fuzz és az Evil Aliens szellemiségének. Nem annyira brit, hogy aki ezt utálja az köpködjön, nézhető bárkinek aki egy kis agykikapcsolós vígjáték/paródiára vágyik. Még több ilyet srácok, én bízom a szigetlakó rendezőkben..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.