Avatar-tervek

Öregem, Cameron nagyot fog dobni asszem, de minimum akik a kampány mögött fognak/állnak. Cameron, 3D, minden rendező aki a forgatáson járt beizgult, meg ilyenek. A legkisebb morzsa világhír, szóval hiszti már van és ha valaki, akkor Cameron talán el tudja hallgattatni a népet. Adja az ég.

A bevezető után meg két Avatar-terv, amikből ugye valamilyen megvalósításban mozgás lesz a moziban.

human
írta
2009. 05. 29. 04:05
megjelenés
49
hozzászolás


49 hozzászólás a “Avatar-tervek” bejegyzéshez

  1. Cameron is BACK! :-DDDD

    Úgy várom már ezt a filmet mint a Messiást!
    A sok rózsapatron film mellé már nem ártan egy igazi atombomba! Csak robbanjon!

  2. Végre valahára csöpögtetik a morzsákat! Ez a film nekem akkor is tetszeni fog ha szar lesz. Bár ezt kizártnak tartom. Szívesen tartanám a kezemet amikor számolgatni fogják mennyit kaszált film.

  3. tényleg alig jött pár hír, és képekből is kevés van, de úgy érzem megéri várni. :D
    human shayamalan avatárjából is kijött pár kép, azokat nem teszed fel? :)

  4. húha, veszélyes zóna lesz a filmbuzi mostantól, én ezeket a képeket sem akartam előre látni belőle, azt akarom, hogy minden egyes részlete vágjon a földhöz

    már nem is tudom, mióta várom ezt a filmet, ha ez nem lesz imaxben itthon, akkor soha többé nem megyek moziba

  5. Hihetetlen hangulatosak!
    Ez az év tényleg a sci-fi éve, és év végén az AVATAR lesz a hab a tortán!
    Merem remélni én is, hogy itthon IMAX 3D-ben is adják a filmet!
    Mammut azért egy concept art még nem olyan vészes szerintem. A filmben amúgy is lesznek változások minden bizonnyal:)

  6. az még hagyján, hogy Cameron: na de a látványtervezők milyen munkát nyomhatnak most!
    (meg az előkészítési fázisban mit nyomhattak tavaly- tavalyelőtt)!
    A néhány kép alapján is nagy respect.
    Ha más nem ennek a filmnek a HD-BluRay megjelenésére be kell szereznem egy még nagyobb TVT.:)

  7. Ettől a filmtől sokat várok, igaz semmit se tudok szinte róla.
    elég nagy nevek dolgoznak a látványán is, valószínű ütni fog.
    Remélem itthon nem tólják el a premierjét…

  8. Durván fél éve hetente kicsúszik a számon egy “Ahh” ha felnézek a filmbuzira. Mindez az ilyen és ehhez hasonló postok miatt. MÉG!
    Bízok Cameron-ban, és örülök ennek a “scifi éve” memének, mert scifi buzi vagyok.

  9. Ámen Cameronnak a mozi messiásának. Add meg nekünk mindennapi kenyerünk. Add hát át az Avatart…
    De mikor máááááááááááárrrrr…………

  10. Nem annyira sokat tudok erről a filmről, de nálam is várós.
    Most lehet hogy rosszul értelmeztem a szövegben a 3D szót, de lenne egy olyan kérdésem, hogy ugye ez előszereplős film lesz nem pedig olyan, mint a Final fantasy, hogy élő szereplők számítógépesítve?
    Nagyon remélem…

  11. A táj tisztára úgy néz ki mint chewbacca bolygója a Kashyyyk, és még az új kinkong filmből is van egy kicsi nem beszélve arról, hogy az első képen az Alien rakodó ropotjának a kiköpött mása látható, a repülő a terminatorból van, a szárnyas fickók meg a szintén Starwarsból lett koppintva:) Elég gáz ha ezek igazi tervek, serintem.

  12. Várom a filmet de azért félek is tőle kicsit. Egyszerűen hihetetlen nagy hype övezi, mindenki valamiféle messiásként könyveli el a filmet, ami elég furcsa tekintve, hogy egy nyamvadt másodpercnyi mozgóképet nem láttunk még belőle. Cameron meg a Titanic óta nem rendezett semmi értelmeset, és a T2 óta nem rendezett zseniálisan jó filmet /oké, ez magánvélemény de szerintem a Titanic nem jó, a True Lies meg egy fasza akciófilm de semmi extra/. Lassan 20 éve. Ettől függetlenül várom én is de azért minimum az első treilerig nem szállok be ebbe “az istenkirály-hiperszuperlesz” vonatba…

  13. Muszály mindig mindenbe belekötni?

    De tényleg. Ráadásul az érvelésed is hibás. Azokra a filmekre amiket emlitettél mint koppintási példát,azokra is lehetne tucatnyi példát hozni hogy honnan vették a képi világukat mint hivatkozás. Már mindent megcsináltak mondjál már egy pár példát ami még nem volt előtte vásznon az előző 20 évből.(Ne a technikai fejlődésre és szép grafikára, hanem a koncepcióra!).Mert a Gyűrűk Urán kívül nincs igazán semmi új ha megnézed.

  14. Ulquiorra
    a gyuruk ura se igazan uj :D

    homer
    a starwars-os hasonlitgatasokon kivul mitol gaz? T2, meg Alien koppintas? kepben vagy te? mindkettot Cameron rendezte, szoval inkabb noveli a film erteket, ha Cameron utalgat korabbi filmjeire, szerintem

  15. A Gyűrűk Ura nem koppintott semmit,komoly? Ezt gondold át újra szerintem.
    Madcows számomra azért volt gáz mert mindenki tűkön ülve várja a filmet, erre kidobnak 2 koncepciós rajzot ami az említett filmekből van összeollózva, semmi eredetiség újszerűség, mi ez ha nem gáz?

  16. Hát azért tudtom szerint a gyűrűk urával(könyv) lett ez az egész elfes, orkos dolog kitalálva.

  17. A film pedig várólistás, pozitívan állok hozzá.
    Bocs egyébként a dupla postért.

  18. A GYU minden fantasy alapja. Minden más arról koppintott. De javits ki ha tévedek, példával alátámasztva. És az eredeti kérdésemre még nem válaszoltál

  19. Engem is nagyon érdekel bár én sem tudok róla pontosan mindent. De ez így jobb is … csatlakozom Mammuthoz azzal kapcsolatban, hogy én sem szeeretnék nagyon semmit sem tudni róla, csak majd szépen elmerülni benne és megdöbbenni.

    Várjuk

  20. Én nem a könyvről beszéltem(szerintem te sem) ha nem a film képi világról, és a megtervezett látványról, a GYU filmek is rengeteg helyről másoltak(persze rengeteg eredetiség is volt benne).
    Most nem tudom mit kell túl ragozni, én is nagyon várom az Avatart, de azt hogy szinte teljesen más filmekből összeollózott képet dobnak elénk az nekem kevés, és erre mondtam egy véleményt ami a sajátom és lehet hogy hülyeség, ennyi!(egyébként meg igen feltünőek a hasonlóságok) Ha jön egy trailer majd akkor én is újra a nyálamat fogom csorgatni érte, okés:)

  21. “GYU filmek is rengeteg helyről másoltak”

    De honnan?

    Nem kötözködni akarok csak tudni szeretném (tudod, no offense,)

  22. LOTR egyértelműen D&D koppintás, főleg jelmezekben, tekintve hogy az egyik jelmeztervező pl D&D grafikákat is alkotott törvénykönyvekbe.
    LOTR minden fantasy alapja? Mióta?
    Minden értelmes európai mitológiából koppintott az Öreg, és összegyúrta a saját világát. Olvasott már Forgotten Realms regényt az aki ennyire isteníti a Gyűrűkurát?

  23. Bármelyik filmből amiben voltak varázslók, vagy más természetfeletti lények, pl:Merlin(1998-as Sam Neil játszotta a főszerepet), de akár utánna nézhetsz Alan Lee rajzainak könyveinek ő ugyanis rengeteg illusztrációt készített a könyvekhez jóval a filmek előtt,(egyébként látvány tervezőként dolgozott is rajtuk) persze tudom az ő munkályának semmi köze más filmekhez, de jól látható igazából ki tervezte meg középföldét a vászonra.(hát nem teljesen Peter Jackson)
    http://fan.theonering.net/middleearthtours/lee.html

  24. “…de jól látható igazából ki tervezte meg középföldét a vászonra..” természetesen Tolkien, akinek igen részletes leírása volt mindenről, a tervezők csak azokat átültették a képekre.
    “…Minden értelmes európai mitológiából koppintott az Öreg, és összegyúrta a saját világát..” hát akkor mégis a LOTR minden fantasynak az alapja, a többi mitológia. A fantasy világot az öreg alkotta meg.
    Az meg hogy ezek a concept artok erősen hajaznak Cameron előző látványvilágára sztem természetes, ahogy a Terminátor “világa” erősen hatott az Aliensre.

  25. Sőt! Az Aliensben látott mozgó arcmászókat technikáját Cameron a Piranha 2 Repülő gyilkosok filmjéből kölcsönözte:)
    Ez igaz, ott már kísérletezett dolgokkal, és az Aliensben hasznosította.

  26. sandor8206
    ezt elfogadom, hogy minden fantasy alapja, de akkor ez azt is bizonyitja, hogy akkor a lotr nem teljesen uj, mint ahogy Ulquiorra irta :)

  27. Ennek alapján semmi se eredeti ötlet mert szinházban vagy irodalomban volt már hasonló…

    Másrészről még mindig nem mondott nekem se madcows se homer KONKRÉT példákat….szóval eddig csak a levegőbe beszélt mindenki ahelyett hogy ténylegesen érvelne.

    És a gyűrűk ura rajzait felfoghatod concept artnak is. Abból táplálkozott a D$D is.Vagy talán az is koppintás ha valaki a alapműhöz készült ábrázolásokat is felhasználja a filmhez?

  28. MStipee: a LOTR igenis minden fantasy alapja a fél gagyi forgotten ponyvákat meg ne hasonlítgassuk már Tolkiennel, kössz!

  29. Avatar… hmm erről már hallottam anno, de azt hittem füstbe ment terv. Cameron + fantasy + IMAX (már ha az ügetőn műsorra tűzik) – izgatottan várom!

    ellenben hogy kerül ide a LOTR?

    ez mondjuk tetszett:

    “LOTR egyértelműen D&D koppintás…” – ROFL … XD … végül is csak cirka húsz év választja el a két művet Tolkien javára, de mit lehessen azat tudni, nemigaz? ;)

  30. Az Avatar egyértelműen várós, ha másért nem, hát azért, hogy megtudjuk mi van a hype mögött. Hisz azért hype. Koppintás? Kit érdekel, nincs új a nap alatt.

    MStipee (és ez a komment lényege): mivel nem akarok hosszú fejtegetésekbe bonyolódni, csak annyit: majd kinövöd. Azért megjegyezném, a magam idejében odáig én sem süllyedtem, hogy a DND-t minden fantasy-k, beleértve a LOTR (amely maga is egy nyelvészeti hobbimunkának indult) atyjának tituláljam. Ez nagyon gáz. Olvass utána.

  31. Az Avatar remekmű lesz, ezt majdhogynem tényként lehet kezelni. Cameron egy zseni, aki világokat álmod meg hihetetlen kreativitással(lásd Terminator saga). Ezt a filmet készíti kb 15 éve, az életének egy tetemes részét képezi, új kameratechnikát találtak ki hozzá, mi kell még??? Ez nem egy rendelésre összecsapott TV film lesz vagy egy xedik képregény-feldolgozás próbálkozás. Többre tartom azokat a rendezőket akik életük során le tudnak tenni az asztalra 3 korszakalkotó filmet, mint azokat akik a pénzéhség miatt tehetségük ellenére szarják magukból a sallangot.

    Ja és ha már mindenki offol: Human tényleg lehetne egy post a másik Avatarról is, mert az viszont tényleg zseniális és ha kedvenc indiai rendezőnk elbassza, akkor keressék meg a terroristák és vágják darabokra…

  32. sokat nem tudok már hozzátenni ahhoz, amit Balee igen lényeglátó módon leírt. ez tipikusan az a film, aminek szerintem nem kell hype, és lehet csak én látom rosszul, de szerintem nem is hype-olják. jönnek infók, de most ez a koncepció kép (amiből én személy szerint semmilyen következtetést nem vonnék le…), és kb. ennyi. visszaugorva, ez Cameron bácsi élete fő, de mindenképp egyik legjelentősebb művének is szánhatja. vakon azt mondanám rá, hogy kult lesz (15 év munkája nem lehet nem az, asszem), nem azért, mert annak szánja, hanem mert megvan a potenciál az öregben. ha már a lotr szóbakerült, Cameron még komolyabban készül erre a filmre, mint anno Peter Jackson arra, pedig ott is hosszú évek voltak csak az előkészületek, maga a forgatás meg asszem 2 év. a lotr regények egyébként már-már irodalmi értéket képviselnek, ehhez hasonlítani bármely más manapság, vagy az utóbbi 20 évben népszerű fantasy regény, világot szerintem finoman szólva is dőreség. az avatar kapcsán még annyi, hogy szerintem – számomra – kötelező darab, még ha alul is múlja a maga által támasztott igen magasra helyezett mércét.

  33. “Minden értelmes európai mitológiából koppintott az Öreg, és összegyúrta a saját világát.”

    ha pontosan akarunk fogalmazni akkor a kelta, meg néhány más mitológiából merített, de garantáltan nem a gyűrű történetét, hanem “csak” a keretet, hátteret a történethez. egyébként a keret kidolgozása (aki a szilmarilokat olvasta tudja miről beszélek) zseniális, olyan mélységéig kidolgozott egyes részeket az Öreg, hogy elképesztő. egyébként pont ez a lényeg, emiatt irodalomi, de minimum irodalom-történeti alkotás a gyűrű ura, mert egy olyan világ formálódik meg benne, ami egyrészt létező történetekre, hidelmekre, mendemondákra épül, másrészt számos más világ, regény, szerepjáték mintája lett.

    off lezár.

  34. “de szerintem nem is hype-olják.” BRUHAHAHA, de komolyan, amkor a legkisebb hírt megírja mindenki a film kapcsány. Most akkor nézzük meg a Transformersen kívül mi kapott még ekkora hypeot, még a TF2 is a forgatási képekkel kezdte, nem a concept artokkal. Ez bizony kibaszottnagy hype, csak nem mesterséges, max azt lehet mondani, hogy “szerintem meg fog felelni neki Cameron papa”, nem azt, hogy nincs hype.

  35. igen huma? és ki hype-olja? Cameron bácsi? mert nekem inkább az jön le, hogy minek utána X éve dolgozik rajta, kénytelen csöpögtetni némi infót a filmről, pár képet, ilyesmi. röviden az a benyomásom, hogy nme ő hypeol, hanem más. azt meg úgy hívják nálam, hogy baszott nagy az érdeklődés. a tf2 meg azért szar példa, mert ott meg Bay, és a stúdiója hypeolja anyáig a filmet. őszintén, szerined nincs különbség a 2 jelenség között?

  36. nicns különbség, bay sem adna ki a pár traileren kívül semmit, erre utal hogy próbálkozott a hamis információkkal ezerrel. a paparazzi fotókat a forgatásról nem a stúdió rakta ki, azt elhiheted. szóval ha szerinted ez nem hype, akkor a legtöbb filmnél se használd többet a kifejezést

  37. dimitrij írta:
    “hogy nme ő hypeol, hanem más. azt meg úgy hívják nálam, hogy baszott nagy az érdeklődés.”

    hát pont az a hype… amikor valami körül baszott nagy az
    érdeklődés :D az lényegtelen ki hype-ol :)

    off
    múltkor láttam willow-t, abban voltak olyanok, amiket később a lotr-ban is láttam.
    on

  38. Pedig pont Cameron az, aki évek óta hypeolja a saját filmjét, minden interjújában megemlítve, hogy ilyen összetett, látványos film még nem készült.

  39. Bakker Gyűrűk Urát hagyjátok már békén. Minden fantasy atyja és nincs tovább miről beszélni. Willow 88 körül készült ami majd 40 évvel a LoTR megírása után volt. Tolkien művét szinte tökéletesen jelenítette meg Jackson filmen, más téma, hogy kénytelen volt kihagyni belőle több tucat fejezetet, ami mellékszál volt a történetben(még így is 3 x 3 óra a film). Nem írtak előtte fantasyt, ő volt az úttörő. És nem mellékes, hogy Tolkien nyelvészprofesszor volt aki kitalált egy mesterséges nyelvet komplett nyelvtani rendszerrel stb, ez az elfek(tündék) nyelve. Magát a világot csak azért találta ki szórakozásképpen, hogy be tudja ágyazni a nyelvet egy környezetbe. Az már más kérdés, hogy ez a környezet azóta a világirodalom egyik legjelentősebb és legismertebb műve. Lehet fikázni lehet okoskodni, lehet szidni, hogy gagyi tucatkönyv, ahogy sok kibaszottul űberokos teszi egyes könyvekkel(mint pl Angyalok és démonok), de tény, hogy máig az egyik legismertebb irodalmi mű. Nem lopta az egyes motívumokat a szerző, egyszerűen vegyítette az ősi skandináv-viking mitológiát, a kelta legendákat és egyéb történeteket(trollok, törpék, tündérek, orkok).

    Még egyszer mondom: le lehet ugatni a filmet, a könyvet, lehet acsarkodni véres szájjal, de felesleges, mert A Gyűrűk Ura egy remekmű, amit nem mellékesen több száz millió ember elismer a világon.

  40. az egész offolást hagyjátok már. Ez votl az utolsó komment ami a gyűrűk urát említette.

  41. ok, ezt másképp látom, mint ti, nincs ezzel gond. de szerintem van némi különbség a(z agresszív) hype, meg ez között. ez szolíd, nem Cameron által generált érdeklődés. nem egy filmet néztem meg a jól előzetes miatt, ami egy kalap szart sem ért, és nem egy alkalommal láttam vissza filmes elemeket happy meal menüként. vagy milyen volt simple jackes honlap… na az hype volt, ez a közelében sem jár annak. egy jó éve volt egy film, amiről kb, minden kiderült a premier előtt, ha valaki minden elérhetőt megnézett, az a filmélmény kárára szolgált. túl nagy volt a hype…

  42. simple jack az vírusmarketing volt. azt értem, hogy a hype szerinted egy negatív szó, de nem az.

  43. nem azt mondom, hogy negatív szó. hanem egyrészt az, hogy az Avatar körül nincs még komoly hype (komoly az ironman, meg a transformersek körül volt), illetve azt, hogy a hypeolásnak van egy olyan szintje, ami már (hm.) kontraproduktív. ja, meg azt, hogy a hype nem feltétlen a természetes, nagy várakozással azonos. de zárjuk le ezt a partalan polémiát. :)

  44. A film ősidők óta készül, nem 1-2 éve, ennek ellenére tényleg kb ezek az első képek róla, és ezek is csak conceptek, vagyis kb nagy büdös semmik. Lassan premier(dec közepe), nem lesz ennek jó vége így. Nehogy az legyen hogy tényleg valami jóság lesz , de a kutya nem megy el rá, mert senki nem tartja számon.
    Én attól is tartok hogy azért nem nyomatják mivel a studiók előre tudják hogy “szar van a palacsintában”, nagy kussolás meg premier időpont tologatás legbiztosabb jel erre. A kussolás az megvan, premier tologatás is volt.
    Ha olyan nagy durranás lenne, mint sci-fi a star trek-terminator-tarnsformers2 előtt szénné kéne játszani a trailerjét, de semmi, koncept rajzokat adnak csak ki, gyanús.
    Cameron neve meg utoljára jó 10-12 éve csengett nagyon jól, azóta alig csinált valamit, sci-fit meg majd 20 éve nem rendezett, én már nem tenném a biztos nyerők közé, várni várom a filmet de nem lennék meglepve ha mégse szólna akkorát mint egyesek elvárják.

  45. Ez alatt a 12 év alatt azért nem a tökeit vakargatta, gyakorlatilag az Avatarhoz tartozó tecnikai újításokat fejlesztette ki. Az igazi munkálatok 2004-ben kezdődtek el.

    A premiert meg egész egyszerűen azért tolták el, mert a forgatás is csúszott, pláne az effektekkel sem voltak kész. Egy bennfentes magyar kolléga szerint csoda, ha decemberre elkészülnek. És honnan tudod, hogy nem szándékosan nem mutatnak belőle előzetest? Ha olvastál volna interjút Camerontól, világosan elmondta, hogy csak akkor lesz hajlandó az első előzeteset kiadni, ha majdnem 100%-osan készen lesznek a trükkökkel.

    Szerintem még korai kárálni, a premierig még több mint fél év, addig még simán felfokozhatják a hypeot, főleg, ha tényleg olyan jó lesz a film, mint ígérik.
    Az első trailer meg valószínűleg az Ice Age 3 előtt lesz látható.

  46. Mennyi aggódós ember van itt, hol van még december. Addig sok víz lefolyik a Dunán, majd ősszel látok belőle előzetest nekem elég lesz. Van elég film amit szívesen megnézek moziban.

    Olyan szörnyű meg biztos nem lesz, látvány ott lesz, színészi játék biztos nem a mátyás király téri jeleneteket fogja idézni, történet sem egy chuck norris film szintjén fog mozogni. Na meg cameron azért jó arc ilyen téren :)
    Remélem azért nem 100 percesre tervezik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.