34 hozzászólás a “Shutter Island-bemutató” bejegyzéshez

 1. Én olvastam és nagyon állat. Baromi izgalmas volt és a legutolsó oldalig lebilincselő. Nagyon várom.

 2. Ez a harper island előzménye v folytatása? :D
  amúgy nagyon jónak néz ki, emlékeztet edgar poe egyik írására. Várjuk!!

 3. Elsőre az jutott eszembe erről a trailerről, hogy “MIKOR?”, márminzhogy, mikor láthatjuk már végre?! Nagyon várós!!!

 4. Srácok, én olvastam, és reméltem, hogy egy ekkora rendezőhöz kerül, mint Scorsese, merthogy ez egy mestermű.

 5. Emlékszik valaki a Sanitarium című játékra?
  Annak volt ugyanilyen beteg hangulata.
  Nagyon kemény!

 6. ” de remélem nem Leo a 67-es beteg” Ebből sajnos nekem az jön le, de örülnék ha nem ez lenne…

  Amúgy jó fajtának néz ki.

 7. Végre trailer!
  Én nemrég olvastam, direkt a film miatt és szerintem rohadt jó könyv, még úgy is, hogy általában nem szoktam krimit olvasni. Ez meg úgy beszippantott, hogy a vége felé már cetlikre írogattam a teóriákat hogy összeálljon a kép :D
  Egyedül Mark Ruffaloval nem vagyok kibékülve, igaz, hogy nem rossz színész, de a könyvben nagy hangsúly volt azon, hogy a karaktere fiatalabb Teddynél, felnéz rá, stb. Így ez gondolom mellőzve lesz.
  Na de nem hasonlítgatunk, a film önmagában is legyen olyan jó, mint a könyv, és akkor már boldog leszek:D

 8. menyet: ugyanezt a poént akartam ellőni én is, csak ezek szerint nem voltam elég gyors. de legalább egyre gondoltunk! :D

 9. Várós. Főorvosról meg ez jutott eszembe: “Kezdődjék a… Hugyrongy!” :D

 10. Be kéne szereznem a könyvet előtte, bár Scorsese-ben bízok.

  btw menyet és mercenary: egyre gondoltunk :D:D

 11. Erről beszélünk gyerekek erről beszélünk. Tudtam hogy LDC a Catch me if you can és a repülős filmje után elkezdett szinészkedni is.

 12. “The story follows a U.S. Marshal named Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) who travels to Shutter Island (…), for the Criminally Insane, to find an escaped murderous patient.”

  nyem ő leo lesz a beteg : P

 13. márnem azért, de ez a trailerben is benne volt, ettől még simán lehet ő a beteg mert mittomén, megtévesztésnek csalták oda ezzel a nő sztorival vagy akármi.

 14. Max von Sydow ó jee, Jackie Earle Haley, Patricia Clarkson ó jee! És Dennis Lehane adaptációban eddig még nem csalódtam, és Scorsese valószínűleg folytatja a sort, szóval ó jeee.

 15. ez így nagyon jónak tűnik. az a trailerben látszik, hogy van amikor már betegruhában járkál mezítláb… a végén nem tetszett ez “you’ll never leave this island” szöveg. Picit “gagyinak” hangzik. És lost kopinak :)))

 16. hali, ez nagyon zsír filmnek néz ki, várós :D
  am a könyv megjelent magyarul is?

 17. Most komolyan ezt azért nem vártam Scorsese-től, a könyv jó, de az öreg mester egyre inkább laposodik, féltem tőle a regényt. Nevezzük Spielberg-szindrómának, ami mostanság az egykori filmművészeket lebutítja rutinhangyává, széppé, szorgalmasan építkezővé, de semmivé sem többé más szakembereknél. Martin bácsi pedig rendesen belebetegedett ebbe a kórba, sokkal előbb minthogy az Oscaron megfertőzhette volna az őt ölelgető triumvirátus.

  A legjobb esetben némileg megidézi önmagát A rettegés fokából, ha csak arra gondolok Darabont mondjuk mit kezdhetett volna az alapanyaggal belefacsarodik a szívem. Ő az utca a bűntörténetek mestere, és itt nem a Tégla túl színpadias ömlengésére gondolok, alig várom, hogy kijózanodjon és arra is rájöjjön sikerhozó Leo korántsem olyan sokoldalúan alkalmas mindenre, mint egykori színészóriása De Niro.

 18. Symor nem tudom miért látod olyan tragikusan a helyzetet… a régi filmjei klasszikusok és zseniálisak, eddig egyet értünk… de az újabb filmjeivel sem hazuttolja meg önmagát. a Tégla szerintem zseniális, és csak azért mert nem válik kultikussá attól még nem lesz valaki szürke rendező! (off: lehet hogy én rontottam el valamit, de ha mégse, előfordulhat h kitöröltétek a kommentemet, ha igen, miért?)

 19. Nemhogy szürke, kezd kifehéredni. Scorsese lexikális filmtudása, kultuszteremtő képessége ugyan sosem merül feledésbe, még csak meg sem kérdőjeleződik. Mégis sajnálatra méltóan elpazarolt időnek tűnnek a legutóbbi filmjei. A Tégla konkrétan katasztrofális tehetségpocsékolás volt minden értelemben, rosszul elnyújtott és összevarrt jelenetekkel egy csúnya pokróc film, főleg az eredeti Szigorúan piszkos ügyekhez képest. Nem hittem volna, hogy életemben bármikor képes leszek egy hong kong-i filmet jobbnak találni egy Scorsese mozinál, ráadásul mindjárt ugyanabból a történetből.

  Korábbra is vissamehetek azzal kapcsolatban, miért féltem tőle a Shutter Island-et. Vegyük a legutóbbi időpazarlásait:

  A New York bandái már valamivel szebben sikerült a Téglánál, de ténylegesen rosszul választott filmes eszközöket használt némely jelenetéhez. Nem vicc, a filmfőiskolán tananyagnak számít Scorsese a Nagymenők és Casino remekre sikerült vágásával, ritmusával és ezen a kurzuson ellenpéldaként hozzák fel amit a New York bandáinál művelt, kétségbevonhatatlan filmütemhibákat vétett (akár Coppola a Drakulával).

  Az Aviátorra kár is karaktert pazarolnom, pedig végignéztem!

  Szigorúan 14 éve nem tett le semmit az asztalra, nagyvonalúan nézve (ha a Kundum mélyen érzékeny alkotását még elfogadhatónak mondjuk a zsenijétől) 11 éve nem mutatott fikarcnyit sem az igazi tehetségéből.

  Nem tudom, hogy sikerült a Shutter Island az ő tolmácsolásában, de azért látom tragikusnak a helyzetet mert egy ilyen tehetségtől a rutinból elkészített filmek nem bizonyulnak méltónak az örökségéhez.

  Legalább viszont ő még nem kezdte a Dühöngő bikát javítgatni digitálisan és a taxisofőr kezébe sem animált rádiót fegyver helyett.

  Bizakodom, egyenlőre azonban kevés reménnyel arra nézve mit tud kezdeni az őrület szigetével, lehet még persze ez egy jó film, de Scorsese-től már jó ideje többet várok. Bosszantó, hogy egyedül Eastwood képes tehetsége teljében az elmúlás felé lépkedni.

  Azért megnézem a Shutter Islandet, sőt vágyom a pozitív csalódásra vele kapcsolatban.

 20. érdemes lenne utánaolvasni az uraknak, miért lett a NYB olyan, amilyen, konkrétan a producerek agyonvagdalták, a Tégla meg pont azért jó film, mert egy lendületes, amúgy pont Scorsesét (is) másoló sztoriból saját hangulatú filmet volt képes rittyenteni (talán egyedül a végével nem voltam kibékülve), diCaprio meg sosem volt rossz színész, csak divat a Titanic miatt, meg érzelemből fikázni. Ami a lehane mozit illeti, a regény ismeretében azért kicsit érdekes lesz látni, hogy adaptálták, hogy minden szinten működjön a könyvet olvasóknak is. A trailer alapján vannak kételyeim, nem a film minősége, hanem hatása miatt, de ezt bővebben kifejteni kövér spoiler lenne. Amúgy megérné a könyvadaptációk kapcsán egyszer egy posztot nyomni.

  Ja ami meg a filmfőiskolát és tananyagait illeti, ugyan már, főleg ha a magyarról van szó, amely képtelen emgtanítani a wannabe Tarroknak,Tarantinoknak(vagy helyettesítsd be bármely divatrendezővel) és kevinSmitheknek, meg a félig kihalt nagy operatőrgeneráció csak másolni képes fanjainak a jól megírt dialógusok, a vágóolló, valamint az egyedi kamerakezelés fontosságát.

  Amúgy szerintem ha eddig nem olvasta valaki a Viharszigetet, előbb nézze meg a filmet és utána kezdjen bele…

 21. Jó, én nem akarom kétségbe vonni a hozzáértésedet. De még ha nem is tudok egy filmet profi szemmel vizsgálni, hanem csak mint szórakozásra vágyó átlafmozinéző (abból azért a minőségre szavazó fajtából) viszont a Tégla=jó film – kötöm az ebet a karóhoz! Amúgy szerintem azért is van ilyen rossz érzéseid a Téglával kapcsolatban, mert először láttad a Szigorúan piszkos ügyeket. Csak a saját nevemben tudok beszélni, de nekem is 90%-ban az első élmény tettszik jobban (ha tettszett elsőre) legyen az film, film remake; könyv, mozi vagy játék,mozi…

 22. gyak: Legyen, a Tégla valakinek tényleg megfelel, nekem nem és sohasem leszek egyedül ezzel, ahogy te sem a saját véleményeddel. A film lendületéről szóló elképzeléseink alapvetően mások ez az egy biztos.

  Az NYB produceri balhéja valóság, de a Miramax diktatúra korántsem volt olyan teljes Scorsese felett mint néhányan a film után terjesztik.

  Nem egy Szárnyas fejvadász szerű hosszú kallódásról beszélünk, az NYB klipelemei bármely filmfőiskola kurzusán hibaként jelennek meg ha a bemutatás kárára válnak.

  Egyébként a trailer alapján kicsit féltem is ettől a Shutter Islandet.

 23. nemááár human xD le is lőtted szerintem a film poénját
  a trailer alapján ha belegondolok tényleg ő lesz a 67-es beteg

 24. nem mondom h symor kollega negativitása alaptalan lenne. mondjuk én is teszek a magyar filmoktatás néha görcsös röghözkötöttségébe (de tényleg), de Scorsese már nekem sem jelent feltétlen garanciát. a tégla még hagyján de a NYBnál nem is hittem h ő dirigálta a filmet.
  na viszont minden okoskodástól függetlenül, ez a SI még okozhat pozitív meglepetést, én nagyon bízom benne.
  jah, és DiCaprio meg igenis jó. nem kell feltétlen még egy DeNiro, ha minőségben lesz más olyan jó – mindenesetre erről majd bő 30év múlva vitatkozzunk. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.