Képlet (Knowing)

Nem gondoltam volna, hogy ennyire pozitív meglepetés lesz ez a Cage film. A rendező adott volt, hiszen hiába van közepes filmje Alex Proyasnak, azért a Dark City az Dark City marad. Ezúttal kommerzebb, meg szájbarágósabb, de még így is jó. Aki nem látta a trailert, az ne olvasson tovább.

Kicsit ázik, de közben melege van

A történetről annyit mondanék, hogy 1959-ben van egy lány, aki két A4-es oldalt megtölt számokkal, hogy elhelyezzék a majd 50 év múlva kinyitandó időkapszulába. Aztán hopp, máris 2009 van, ahol John (Nic Cage) fia kapja meg a kapszula kinyitásakor ezt a múltbéli üzenetet, perc–percet követ és (ahogy a trailer is ellőtte) John rájön, hogy múltbeli és jövőbeli katasztrófák időpontjait, na meg az áldozatok számát tartalmazza a papír. Rohan is — a filmben szinte végig fut valahova! — megakadályozni a következőt. És a helyzet ennél bonyolultabb, higgyétek el, hiszen még suttogó emberek is vannak.

Igazából tele van klisés dolgokkal a Képlet, van egy rész ahol a Szupervihar kaliberű Zs-filmeket karcolja, ellenben ha az első 45 percen átrágjuk magunkat, akkor simán el tud kapni. Mindezt olyan tömegszerencsétlenség megvalósítással, amilyet rég láttunk. Szinte érezni, mennyire reménytelen a hatalmas fémmonstrumok és robbanások mellett az átlagos nép helyzete. Néhol a hideg kirázott, és volt egy hely ahol a Glamoráma részletes leírásait idézte a film. Annyira torz amúgy a korhatár besorolás itt is, mert kerozinban égő sikítozó esélyteleneket lehet mutatni, cickót azt nem. PG-13 persze, de a durvább fajta, én nem tudom hogy kapta meg. De ez most igazából mindegy.

Visszatérve a filmre, a speciális effektek teljesen rendben voltak, ha még profibbak akkor sokkal jobban megviselte volna a gyomrunk, pedig így sem volt kismiska. A másik, amit mindenképp mondani akartam, hogy bár agyerekszereplők neccesen bírtak el a dologgal, Cage viszont az ilyen Bangkok Dangerous-ök után simán javított egy kicsit. Nem Oscar-díjas alakítás, de nem húzta le a filmet, ami lassan már derék teljesítménynek számít tőle.

Képlet értékelés

Részemről ez egy 7/10 simán, hiába vannak benne földgáz dolgok is, nem tudom utálni, mert nagyot markoltak a készítők és nem pergett ki mind az ujjaik közül. Igyekeztem spoilerek nélkül írni, de a film meglepetés film, így a kommenteket csak akkor olvasd ha már láttad, ennyi előtudás is már szinte sok a Knowinghoz.

A címfordításért viszont fejlövés. Erre magyarul is lett volna szép szó, Bizonyosság, nem kellett volna ekkorát ferdíteni a Knowingon, mert hát matek nem nagyon van benne, hiába adják a számok a kezdőlökést.

127 hozzászólás a “Képlet (Knowing)” bejegyzéshez

 1. Amennyi idétlen filmben szerepelt mostanság Cage, a Képlet (Knowing) egész kellemes meglepetés! Hozzáteszem, ehhez szerintem kellett egy Alex Proyas!! A magyar cím félrefordításával egyetértek, talán azt gondolták így könnyebb lesz “eladni”…?

 2. örülök h bejött human, főleg azért amit az első mondatban is írtál. Cage király csávó! :)

 3. Ez kellemes meglepetés, örülök, hogy tetszett!

  Féltem, hogy elmegy valami transzcend gyalázásba, amin egyáltalán nem lepődtem volna meg, mert én is hümmögtem kicsit a végén. Érdekes film, néhol szörnyű klisékkel, de tényleg fordulatos és a jobbik fajtából. Ajánlott.

 4. A kritikád megerősíti a gyanúm: Ez bizony jó kis film lesz!

  Még nem láttam, de tervezem. Remélem nem lőtték le összes szerencsétlenséget trailerben :P

 5. Egyedül azt sajnálom, hogy nem aknázták ki jobban az alapötletet. Megvolt benne a potenciál, hogy libabőrös legyen az ember háta, mint egykor a 6. érzéknél.

 6. A film első fele szerintem teljesen korrekt volt, tényleg ott voltak a hátborzongatós jelenetek, a rejtélyes számok…

  SPOILER

  A második felében amikor már tudtuk, hogy a szőke, beesett képű alakok az ufók, onnantól elment teljesen kiszámítható, idegesítő irányba. PL. amikor az anyuka elkezdett sikongatni a film háromnegyede körül és 15 percig csak azt hallottuk ahogy a gyerekeinek sír meg sikítozik az teljesen lerontotta az élményt számomra. ufók nélkül sokkal jobb lehetett volna a film, az élet fája pedig egy vicc….

 7. Sztem ez eddig az év egyik legrosszabb filmje. Őrületes nagy hülyeségek tömkelege, a befejezés meg akkora megagiccs, túlzás, hogy fél órát röhögtem rajta. Cage is nevetséges, ahogy szenved, mint a kivert kutya. Kb. 2 pont, az is az akciók miatt.

 8. ” Két forintot nem ért ” ahogy a spanomat idézzem , de attól függetlenül neki is tetszett és nekem is !

 9. Hát a vége az valami borzalmas majomság volt… Így elbaszni egy amúgy tökre jó filmet. Ha au uccsó 20-30 percet levesszük király!

 10. Nekem egész bejött a film. Nem nézném meg mégegyszer mostanában, mivel nagyon lassan építkezik, de nem unatkoztam rajta egyszer sem. Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni, tele volt klisékkel és félmegoldással, de még sem tudom nem szeretni.

  SPOILER

  Nagyon szeretem az olyan filmeket, ahol merik elpusztítani az emberiséget/földet, szóval nekem a vége igazi katarzis volt. A zenét is eltalálták, és ahogy a felhőkarcolók porrá váltak és a porfelhők magukba fordultak, nagyon jól nézett ki. Az új bolygó meg giccses volt, de számomra pl a mátrix 3. részének a befejezésénél még mindig nem giccsesebb:D

  SPOILER VÉGE

  Szóval a film nekem is 7/10, de azért olyan kitétellel, hogy pár évig tuti nem nézem majd meg mégegyszer:)

 11. A film nekem tetszett kivéve..

  Spoiler

  ..a vége: az még okés, hogy felrobban a Föld, de ez a biblai jelenet 2. hát valahogy nem illik a képbe

  Spoiler vége

 12. SPOILER

  Nekem éppen az utolsó 20-30 perc teszi fel a filmre a koronát, nagyon tuti volt, ahogy sorra jöttek a bibliai utalások, a végén pedig ott volt Ezékiel könyve.

  “Ezék. 1.4

  És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, a mely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.

  Ezék. 1.5

  És belőle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok * vala,

  Ezék. 1.8

  Továbbá emberi kezek * valának szárnyaik alatt négy oldalukon. Mind a négyőjöknek orczái és szárnyai.

  Ezék. 1.15

  És mikor ránéztem a lelkes állatokra, ímé egy-egy kerék vala a földön az állatok mellett * mind az ő négy orczájok felől.

  Ezék. 1.16

  A kerekek mintha tarsiskőből készültek volna, és mind a négyüknek ugyanazon egy formája vala, és úgy látszának egybeszerkesztve, mintha egyik kerék * a másik kerék közepében volna”

  Szépen sorra minden.

 13. hmmm… a film oké.. a giccsről meg csak annyit egyszer talán mi is bizonyosságot lelünk

 14. Hát én ezt a filmet majdnem kihagytam, csak a béna magyar címét olvastam egy hírlevélben, és azt, hogy ausztrál. Még jó, hogy elolvastam az első bekezdést, meg az utolsót az értékeléssel, és elmentem moziba, úgy hogy alig tudtam miről szól a film. És bejött, 8/10.

  SPOILER

  Igen, végre nem menekült meg a Föld! Emiatt a végkifejlet miatt hajlandó vagyok megbocsátani a film hibáit, amiből azért van egypár.

 15. SPOILERes lehet

  Klisé klisé hátán, gyenge alakítások és teljesen ostoba, B-filmekbe illö sztori. Az alapötlet nagyon érdekes, a forgatókönyv viszont olyan, mintha az eredetit elvesztették volna és pénz híján megbízták mondjuk a ferenceseket, hogy írjanak egy katasztrófa sci-fit… Próbáltam komolyan venni, de a végét már nem bírtam röhögés nélkül. Nálam eddig 2009 leggyengébb filmje, 3/10.

 16. ez nagyon nem üti még a 5/10-et sem

  spoiler:
  az elejétől kezdve B kategóriás érzés… kivétel N.Cage (akinek egyébként csak az autólopás áll jól) én még a végére odadobtam volna a piros alma/kígyó kombót ^^ hátha nem esik le valakinek + picit több giccs :)) és nem hiszem el h még nem unják ezt a folyamatos “happy-end” feelinget :S

 17. Semmit nem hallottam róla, nem láttam az előzetest sem. Csak úgy megnéztem, és így bizony nagyon ütött nálam. A legvége kicsit öncélu de pont ettől zseniális. Nálam az év filmje eddig. 9/10.

 18. human írása alapján nem lehet rossz, de többet inkább nem is akarok tudni róla, mert tényleg már ez is sok :)
  majd beiktatom

 19. Simán lehetett volna amúgy 10/10, vagy mondjuk 9/10, ha nem lett volna rengeteg dolog kidolgozatlan. Voltak nagyon jó pillanatok, és Cage alakítása megdobta az egészet, de 7 pontnál többet nem is igazán lehetne rá adni.

 20. SPOILER

  Pppepe: ez lol, happyend vég, végtére is csak 6 milliárd ember pusztult el, a földdel együtt. Odáig rendben, hogy a faj fennmarad, de a sok egyén az bizony nem.

 21. …nekem nagyon tetszett a film , nem mérföldkő , viszont odabasz rendesen…
  …10-ből 8-at adnék rá , első megtekintés után (és az bizony nem most volt sajnos) jó pár napig ezen a filmen jártak gondolataim…
  …remélem nem lesz 2. rész…(ez vicc volt!!)

 22. SPOILER
  A Galaxis útikalauz azzal KEZDŐDIK, hogy elpusztul a Föld. Ez ahhoz képest nudli.

  A Roland Emmerich-féle 2012 nem ugyanerről fog szólni? Tök fura, hogy minden “nagy” ötletből két film készül egyszerre. (plusz az asylum-verziók >:))Bár gondolom ha megéri, akkor miért ne?

 23. jaj, ez a film aztán megosztott minket.

  én még csak tervezem nézni, de épp Cage és a sablonosság miatt hallani sem akartam róla, amíg ki nem derült számomra, hogy Proyas rendezi, akinek eddigi munkáit (Holló; I, Robot; Dark City) nagyon szerettem.

 24. Ez nekem is pozitív csalódás volt, főleg úgy, hogy annak ellenére, hogy spoileresen ültem be, okozott bőven meglepetést.

 25. gyerekek, bárki bármit mondd .. ez 8/10

  SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  elég erős M. Night Shyamalan érzésem volt végig, kameramozgás meg a repülőgépes jelenetnél tiszta cloverfield

  szerintem ez bőven emészthető annak aki szeret egy kicsit bizonyos dolgokon elmélkedni, főleg, hogy az elején bedobták az órán, hogy mi van ha a föld alakulása véletlen vagy emg volt rva, aztán a bibliai dolgok.. végül az idegenek akiket ha alaposan megnéztünk, ott voltak a szervei ahol nekünk embereknek (sziv, tüdő, gerinc, agy), csak sokkal fejlettebbek és “kialakultabbak” voltak

  tehát felmerül a kérdés, hogy a föld lehet egy kisérleti telep volt, ehez hozzá lehet venni az eddigi ufós sztorikaz, hogy miért rabolják el az embereket (megfigyelik a kisérletet) és ugye bejött a katasztrófa ami után sok sok embert elvisznek, hogy újrakezdjék.

  Tehát nagyon sok kérdést vet fel, amin lehet elmélkedni, szerintem ki lehetett volna még húzni a sztorit bőven, mondjuk, hogy betesznek a napkitörésről még valami infot… hogy találnak rá bizonyitékot vagy valamit még az elején.. szal értitek

  Továbbá a katasztrófák, hát nemtudom sokan hogy vannak vele, de nekem szó szerint fizikailag sokkolóak voltak, a hanghatásokat odatették ahova kell és elérték a kellő hatást

  a vége szomorú és fájdalmas, persze annak aki az ilyeneket elgondolkodik és elmélkedik, nem annak aki képtelenségnek és nonszesznek tarja

  nálam ezért nyolc/tíz

  ui: a nőt izomból szájba tudtam volna csapni amikor a telefonba sipákolt

 26. thombay vagyok, SPOILERMÓKUS

  Szerintem nem rossz film. A sztorival sincs semmi gond, bár a haverom szerint baromság volt a vége, meg a földönkívülis téma még. Nem értettem vele egyet, de mindegy. Látványában a film nagyon jó lett, főleg a Napkitöréses jelenet tetszett a legjobban. Cage viszont nem volt formában. Szerintem egy kicsit elaludhatott a forgatás alatt. Nem tudom, folyton az volt az érzésem, mintha ezt a szerepet nem rá kellett volna osztani. Nincs tippem sem, hogy kire, minden esetre nem adta a maximumot. No, sebaj. Ettől eltekintve nagyon jó kis színész, bírom a filmjeit.
  Kellemes időtöltés A képlet, kíváncsi leszek, hogy fest majd a dvd változatban.

 27. Én imádom Cage-t, de amiket az elmúlt 1-2 évben produkál – egy-két tisztes kivételtől eltekintve, pl. Időjós, Lord of War – mind katasztrofális filmek. Ez alól a Knowing se kivétel. 5-6 pontot küldenék rá.

  SPOILER

  Az eleje jól indult, a szerencsétlenségek jók voltak, de ami utána jött, valami hihetetlenül nagy faszság! Szerintem aki látta, tudja miről beszélek.

 28. Eddig hidegen hagyott ez a film a bemutató és az infok kicsit se tudtak megfogni de amiket itt írtatok SPOILER-eket azok alapján mimnél hamarabb megnézem az tuti:) amúgy a cikk alapján tuti nem néztem volna meg szóval köszönöm spoilereket:)

 29. Nekem is felejtős nagyon. A második fele kb. elmehet altatónak, a legvége meg mintha valami más film lenne.

  3/10

 30. Ahogy írtam a heti bemutatókhoz, nem csalódás volt a film.
  És itt nem a klisékkel volt a bajom.
  Látvány kifejezetten jó volt. Rendezésileg, ás történet felépítésben nekem is Shyamalanra emlékeztetett.

  SPOILER

  Film 75%-a rendben volt, viszont a benzinkút után értelmetlenné tette a film addigi részét. Mert minek adta meg a ház koordinátáját az ajtóba kaparva a csaj, ha az ufók elrabolják a gyerekeket?

  Nektek feltűnt, hogy mennyire UPC logora emlékeztettek az űrhajók? :)

  Tényleg és a kis csávó minek a számait kezdte el írni? A köv bolygó katasztrófáit?

  /SPOILER

 31. Már bocs superr0x, de aki tényleg szeret “ilyen” dolgokon gondolkodni, az nem popcorn filmek alapján teszi azt, hanem mondjuk könyvet olvas. Ajánlom figyelmedbe bármelyik neves sci-fi klasszikust, esetleg Richard Dawkins professzor müveit.

 32. Cage nudli egy színész. Még az ÁL/ARC ban tetszett utoljára, amit játszott. Azóta ejjj

 33. pisketi: szerintem teljesen igazad van

  Az alapötlet teljesen jó, bár valahonnan nekem rettentő ismerős.
  De sebaj, az első fele a filmnek még rendben is lenne, de már akkor éreztem: ezt nem tudják megúszni. Egyszerűen annyi fura dolgot hordtak össze, amit nem lehetett szerintem értelmesen megmagyarázni. És szerintem nem is sikerült:

  SPOILER
  Oké, hogy ufókok, de mi a rákér figyelmeztettek? Az mér jó nekik, hogy elmondták a számokat?
  És klönben is, az oké, hogy tudták mondjuk a Föld elpusztulásának a dátumát, de a többi katasztrófának a pontos dátumát, és a halálok számát honnan?
  Mi a rákér mehetett az ufókkal a két nyúl, ha Nic Cage meg nem???
  A kövek mi a túrót kerestek a filmben???

  Szerintem tele van logikátlanságokkal az egész, és mintha a filmet csak menteni akarták azzal a parasztvakító effektettel, hogy “igen, mi írók, el merjük pusztítani a filmet”.

 34. SPOILEREK

  Aki mindenre magyarázatot akar kapni, annak elhiszem, hogy nem jön be a film. Nem kell mindenre válasz…

  De mondjuk a nyuszik? Hát Noé bárkája… rémlik?

  Na megnéztem, nekem nagyon bejött 9/10
  A két katasztrófát meg nagyon faxán megcsinálták!
  A vége is nagyon jó volt, kicsit érzelmes de ez nem baj.

 35. SPOILER

  mdani

  a film a hit/materializmus ellentétét feszegeti, amolyan “értse meg mindenki, az átlag mozinéző is” szinten.

  minden kérdésedre ott a válasz a vallásokban, ha kicsit utánanézel megtalálod őket. tudom, hogy ez baromi elnagyolt tanács, de így van nem tudok jobbat mondani.

  kezdem azzal, hogy ufók=angyalok. gondolom feltűnt a “szárnyuk”. éppen négyen voltak, mint az Apokalipszis 4 lovasa. Cage azért nem mehetett velük, mert – “Jel 9.4
  Parancsot kaptak, hogy ne ártsanak a föld füvének, a zöldellő növénynek és fának, hanem csak az embereknek, akik nem hordják homlokukon az Isten pecsétjét.” A kövek voltak a pecsét, a nyúl meg akár lehetett utalás Noé bárkájára is.

  És így tovább. Nagy katyvasz az egész, de ha olyan szemmel nézed, van benne rendszer.

  Lehetett volna jobb is az tény, a vége meg tényleg kapkodós lett, de attól függetlenül semmiképp nem hülyeség és nem logikátlan. Annyira. :)

 36. Nagyon kíváncsivá tettetek!! Elolvastam az összes kommentet, spoilereket is és kíváncsi vagyok rá! Lehet megnézem moziban, de dvd-n mindenképp!!

 37. Hehe Cage összeszedhetné magát az utóbbi időben nagyon süllyed lefelé. Ez a filmje meg, csak annyit tudok mondani hogy: :D:D:D:D:D:D !!Nézzétek a végig a filmet aztán gondoljátok végig a cselekmény mentét, hogy mi mennyire miből hogy következik és az fix hogy mosolyogni fogtok. Azért ekkora baromságot ritkán látni, tényleg szinte vicces, pedig nem annak szánták! :D

 38. Unalmas, unalmas, bár eleve fáradtan kezdtem nézni.

  SPOILER

  azért remélem nem így halok meg :D

 39. NO látom vannak itt mindent mindenbe belelátó/belemagyarázó nagyon elvont nézők is (ÉN CSAK JELÖLÉS NÉLKÜL SPOILEREZTEM, MERT AZT MENŐ) csak úgy random:
  “ufók=angyalok. gondolom feltűnt a “szárnyuk”. éppen négyen voltak, mint az Apokalipszis 4 lovasa. ”
  Ez a legnagyobb poén, most angyalok vagy lovasok, a kettő nem ugyanaz, számuk sem egyezik meg,lovasból négy van angyalból nem…nem kell agyalni a filmen nincs ebben semmi sem “elrejtve”, olyan gagyi amilyennek látszik.

 40. SPOILER

  Nem akarlak elkeseríteni, de erről szólt a film. Egy materialista ember megtéréséről. Pont.

 41. Teljesen korrekt film volt. Részemről 8 jár neki a 10-ből. Cage meg teljesen jól hozta a megfáradt, egyedüli szülő szerepét. Nekem csak a fia játéka volt gázos…

 42. SPOILER

  Amikor lezuhan a repülő vágás nélkül, na ott letettem a hajam. Meg amikor a metró az alagútban elszabadul. Masszív, komor, húsba maró ábrázolás – egyértelműen az idei év egyik favoritja idáig (kb. a jövő heti Transformersig…).

 43. Nagyon sok fórumot és véleményt olvastam filmről és azt vettem észre, hogy vagy hihetetlenül tetszik valakinek, vagy pedig irdatlanul szarnak tartja:) Szerintem meg idáig az év filmje, sőt évek óta nem láttam ilyen jó filmet, várom hogy megjelenjen HD-ba:)

  SPOILER

  Amikor mutassák, hogy az ufók mennek el a földről lehet látni, hogy több űrhajó is elhagyja a föld légkörét aztán az új földön is hátrább van leszállva jó pár db. Na most akkor azok mit vittek el a földről és kiket raktak le? Talán több kiválasztott is volt mindenféle népcsoportból, vagy esetleg állatokat menekíthetek ki, bár szerintem az ufók technika és orvostudományuk segítségével simán létretusnak hozni bármilyen élőlényt ami a földön élt, így nem kell őket kimenteni:S esetleg a többi földön élő ufó ment el vele :S és mikor érkeztek:) Na de szóval ez érdekelne engem, hogy a többi űrhajó az mit vitt és hogy a köveknek mi volt a jelentősége? mert arról 1 szót se ejtettek de sok helyen mutatták őket. Na de inkább nem is gondolkozok tovább ilyeneken, akkor is 1 fasza film:) csinálhatnának neki 1 előzmény részt:)

 44. SPOILER

  Uhi:
  Többi űrhajó, vagy állatokat, vagy még pár embert vitt oda. (Noé bárkája hasonlat, de ezt már valaki írta) Azért a két kis kölöknek keményen kéne dolgozniuk az új otthonuk benépesítésén, ha csak ők lennének ott emberek, ráadásul elég vérfertőzéses lenne a projekt.

  Kövek szerintem csak arra zolgáltak, hogy ha elérik a megadott koordinátákat és ott látják a talajon a sok ugyan olyan követ, akkor tudják, hogy jó helyre érkeztek.

 45. Uhh… Lehet, hogy SPOILER.

  Namost, az effektek tényleg rendben voltak nagyrészt, de valahogy ezek sem fogtak meg annyira.

  Mindenféle túlzás nélkül mondom, hogy az utóbbi évek egyik legbutább, legszentimentálisabb amerikai förtelme ez. Cage még rendben is van, kihozza a karakterből amit lehet, de most a történetről beszélek. Mintha direkt gereblyézték volna össze az elmúlt 50 év legnagyobb hollywoodi ökörségeit és kliséit. Nem szoktam szőrös szívű kritikus lenni, még a gagyi filmeket is tudom olyan szemmel nézni, hogy nem veszem komolyan ezáltal elviselhető, de itt az utolsó fél órában tényleg csak a fejemet tudtam fogni, és néha kínomban felrögöni. Fura, hogy az embereknek még mindig ez kell… A most moziban futó filmek közül messze ez a leggázabb, válasszatok bármit, csak ne ezt.

 46. volt nemrég egy film, ami elég hasolnó érzéseket generált, az volt a címe, hogy Az Esemény. ütős trailer, kurva jó felvezetés, aztán van egy pont a filmben, ahol mintha vagy elvesztette volna a fonalat a forgatókönyvet író, vagy valaki más vette azt át, vagy valami olyan külső hatás érte (rendező, producer részéről), ami az egészet negligálta. Cage szenvedő feje kezd kicsit uncsi lenni, de még mindig ő vitte a hátán a filmet.

  SPOIIIILER

  a balesetek, szerencsétlenségek igen ütősre sikerültek, ez elvitathatatlan. a baj az, hogy ezen túlmenően egy rakás szar lett a film egésze. ezek a bibliai áthallásos (SPOILER lehet) ufóangyalok egyszerűen nevetségesek voltak. amikor a 2 gyerek egy-egy nyulat cipelve távoznak ebből a világból, ott egyszerűen röhögnöm kellett már. az apa meg a fia egymásratalálása szánalmas volt, a főszereplő nő hangja, mimikája nevetséges, a búcsúzás szintén, giccshalmaz… még egy gondolat: szerintem a történet valami egészen más irányt vett volna, de valami nagyokos valszeg erősen belenyúlt, ezért volt az az érzésem, hogy mintha 3 filmet gyúrtak volna egybe, a kezdeti felvezető történet okés, a második szakasz már kevésbé volt jó, viszont a befejezés, az szánalmas lett.

  4/10.. mert jó voltak a szerencsétlenségek vizuálisan megvalósítva.

 47. Mortalussal 1000%-ig egyetértek. Amúgy én 6 pontot adtam rá, mert Nic tényleg mentette a menthetőt, de a film 2. fele ill 3/4-től eléggé mese habbal. Ugyan óóriási fantáziám van, de ezt vhogy így nem vette be a gyomrom..

 48. Blady, ezzel el is kezdhetnénk az ősi vitát arról, hogy akkor az ember dokufilmet várva ül be egy moziba, vagy csak élvezi amit elé raknak és nem akad fenn a “hihetetlen” dolgokon.
  Van rá egy százasom, hogy a Gyűrűk urában nem vontál le pontot a végén, mert egy őszes fickó bottal varázsolt benne, a főszereplő pedig hobbit, amiről pedig tudjuk, hogy olyan nincs is. :)
  Lehet akármekkora a fantáziád, van amit elfogadsz, van amit nem.

 49. Malachi: Nekem például akármekkora képtelenséget bevesz a fantáziám, bármilyen filmet tudok úgy nézni, s élvezni… Csak könyörgöm legyen már értelme, miértje az egésznek, ne ilyen esetleges marhaságok tömkelege.

 50. SPOILER:

  Okli: most komolyan, szerintem is gáz a supernapkitörés meg a többi, ellenben erről szólt a film, Knowing(Bizonyosság), arról, hogy létezik Isten, az angyalok, az édenkert. ezt akarták elmondani. És ezt el is mondták. Én sem vagyok vallásos (ahogy az egyházakat ismerjük, még ők kelnének ki ellene), de tetszett, és volt értelme, még ha a gyomrod nem is vette be mert szemben a hobbitok/varázslók létezésével, Istenét többen vallják alapból.

 51. Fölösleges győzködni egymást arról, hogy neked tetszett, nekem nem. Nem is azt írtam, h doksifilmre vágytam, egyszerűen nem nyűgöztek le. Ennyi. Arról meg végképp ne kezdjünk el filozofálni, hogy ki miben hisz és miben nem..
  De bibliai “sztorit” akkorsem kéne összehasonlítani egy Tolkien féle fantasy-val :) szerintem..

 52. Épp ez az, nem győzködni akarlak – és senkit – csak egyértelműen az látszik, hogy néhányan egyszerűen nem is értik miről szólt a film, a szájbarágós giccs ellenére, a többiek mert azért húzzák le, mert nem fekszik nekik a túlvilági magyarázat. Ezzel a világon semmi baj, csak ez alapján nem lehet értékelni egy filmet sem, legalábbis objektíven nem. Azt lehet mondani, hogy “nekem nem tetszett” – azt nem, hogy a film vége hülyeség, mert nem az.
  Humannak sikerült az objektív ítélet, pedig hangoztatja, hogy ő sem vallásos. Ennyire egyszerű. Objektivitás.

 53. Nem volt rossz film, de az, h most hozták ide a mozikba, így el… valamit. No comment.
  …Aki még nem látta, innen ne…
  Viszont nekem azért tetszett, mert a vége nem happy end :D ennyi :D

 54. Szerintem is jó volt, csak egy kicsit felejtős. Egyszer meg lehetett nézni, másodszorra már unnám.

 55. nekem is kellemes csalódás volt Cage részéről, Proyastól kb. ennyit vártam, a Byrne csaj ha már benne volt többet is csinálhatott volna.
  szóval jó kis film, néha azért több stílussal kellett volna csinálni (Crow, Dark City tökéletes volt)…

  Lynch filmekre hasonlított néha, és a Támad a Marsból is eszembe jutott az, hogy “Ezek a földönkívüliek nagyon fejlettek, persze biztos, hogy ettől békések is…” :D

 56. Rágalom, nem húztam le:D akkor másképp fogalmazok: másra számítottam. Felvágok..filmeken nőttem fel, 15 éve van videotékánk, nem ez volt az első film, amit láttam. Nade akkor objektív leszek: nem mindenki szeretné tudni mi lesz a jövőben:D
  Eleve az csoda, h az első “kritika”, amit ezzel a filmmel kapcsoaltban kaptam, az az, h f..ság volt a vége, ne nézd meg, mégis megnéztem és nem beszélek le róla senkit. Szóval pls engem ne bánts:D

 57. Szerintem meg ép, hogy a film utolsó fél órája a legjobb! Az valami brutálisan jó lett. De úgy igazából az első perctől kezdve végig magával ragadó és izgalmas. Szerintem sokkal nagyobb reklámot érdemelne, számomra 100x többet ér ez a film mint mondjuk 1 Transformers vagy X-men, sőt igazából a Faun labirintusa óta ez a első film ami tetszik:)
  Sokan írjátok, hogy giccses, mégis hol és mi? mert én 1 gramm giccset se látok benne sehol… 1 másik fórumon írta valaki, hogy az új föld giccses, mert? A búzamező meg a nagy virágos fa mióta számit giccsnek? A cseresnyefák dettó így néz ki mikor virágzik:) Én csak ajánlani tudom mindenkinek hogy nézze meg!

 58. Malachi, azért mert nem tetszik, már nem vagyok objektív? Lehet értékelni objektívan: az effektek valóban nagyszerüek, a színészi alakítások jóindulattal mondhatóak átlagosnak, a forgatókönyv tele van hasonló filmekböl ismert klisékkel és egy-két hézaggal: !SPOILER! minek bele ez az egész sztori a számokkal, ha a végén úgyis elpusztul a Föld? !SPOILER! Én hézagnak látom ezt a dolgot, te meg nem. De még mindig hozzá kell ehhez az egészhez tennem, hogy, és most figyelj, szerintem. Mert szerintem egy szar film. Azért szar, mert amikor megláttam a “the endet” a legelsö dolog ami eszembe jutott az volt, hogy : ez de szar egy film volt. A Terminator Salvation “objektiven” egy rakás szar, mégis feldobva jöttem ki a moziból. Mások meg fanyalogva. Itt ízlésekröl, világszemléletröl, gondolkodásmódról van szó, véleményekröl egy filmröl. Nincs értelme objektivitást emlegetni. Szerintem. :)

 59. “…néhányan egyszerűen nem is értik miről szólt a film…”

  sokkal egyszerűbb mást értetlennek tartani, mint elfogadni az álláspontját, illetve azt, hogy másnak nem feltétlen kell, hogy tetszen, az ami neked igen.

  “…mert nem fekszik nekik a túlvilági magyarázat…”

  milyen túlvilági magyarázat? semmi túlvilági nincs a filmben, vannak benne ugyan bibliai áthallások, meg utalások, de túlvilági semmi, se egy szellem, se egy kísértet, semmi… ki nem érti akkor a filmet? :)

  “Ennyire egyszerű. Objektivitás.”

  ezt tegyük tisztába, nem az az objektivitás, ha valaki azt írja, ami neked tetszik. az objektivitás az, ha érzelmi kötődés nélkül, csak a racionalitásokat figyelembe véve értékeli, és értékén kezeli a filmet. na most erre pont te nem vagy képes, neked tetszik, ezért elvárod, hogy másnak is tetszen, csodálkozol, ha nincs így, illetve olyan kifejezésekkel kezdesz dobálózni, amiknek a jelentésével jól láthatóan nem vagy tisztában.

 60. dimitrij

  Olvass figyelmesen, értelmezz, gondolkodj, ne akarj belém kötni, főleg egyes szavakba ne. Nem találhatsz olyan mondatot tőlem, amire ez értelmes válasz volna. Magadat járatod le.
  Egy szóval nem mondtam, hogy nem fogadom el bárki álláspontját. Azt mondtam, hogy hülyeségnek tartom a “az utolsó 30 perc szar, szar a film is, senki ne nézze meg, mi az, hogy angyalok meg ufók, meg egyáltalán” stílusú szövegeket. Nem csak ennél a filmnél, mindegyiknél.
  Túlvilág…egy szón lovagolsz, láthatóan érted mire gondoltam, mégis belém kötsz. Hm.
  Objektivitás…újra csak a fenti, súlyosbítva szövegértési problémákkal.
  Nehéz napod van? Kicsit erőltetett az amit írtál és totálisan felesleges. Nem létező állításokra és problémákra reagálsz.
  További minden jót.

 61. tök figyelmesen olvastam, értelmeztem, átgondoltam, a véleményem adott, megalapozott. elvitatni nem tudod, ez ezekből a sorokból is kiderül… nem belédkötök, hanem felhívom a figyelmed, hogy dőreségeket írogatsz.

  szervusz :)

 62. inkább nézzetek meg egy filmet :) nem vagyunk egyformák, csak ezt fogadjátok el. De leszögezhetjük azt, h vhol mégis csak jó ez a film, ha ennyire felkavar mindenkit:D

 63. Én ugyanazon a napon láttam ezt a filmet, mint a Wrestlert. Míg az utóbbi, egekig magasztalt film nyomtalanul suhant át rajtam, ez még napok múltán is bennem motoszkált.
  Valahogy kényelmetlen szorongással néztem végig (és nem a sok hülyeség miatt, ami tényleg van benne bőven). Valahogy magával ragadott a hangulata.
  Az is tetszett, ahogy a főszereplő tehetetlenül nézi a katasztrófákat, nem hősködik, nem tud megakadályozni semmit.
  Az erdőből kirohanó lángoló állatok láttán görcsbe rándult a gyomrom, és felborzolódott a szőr a nyakamon (pedig itt a katasztrófa jelenetekkel ellentétben elég rossz volt a CGI).
  A záróképekről nekem a Forrás életfája ugrott be. Sokan azt is borzasztó giccses filmnek tartják, de engem az is teljesen magával ragadott.
  Aki még nem látta a Knowing-ot (tényleg mennyivel jobb cím lett volna a Bizonyosság), annak azt javaslom, legyen nagyon nyitott és elnéző, mint human, és akkor ugyanolyan élményben lesz része.

 64. SPOILER

  Tényleg egy kicsit egyveleg lett ez a film: üzenet a jövőbe, kódfejtés, katasztrófék megakadályozás, ufók, világvége, menekülés a földről, vallás, stb. De ennek ellenére valahogy mégis működik. Pont az benne a jó, hogy a hit (biblia), a hihetetlen (ufók), és a valódi (tudományos) dolgok összefonódása vezet el az ítélet napjához. Hisz a Jelenések könyve megjósolja, az idegenek tudnak róla, az emberi tudomány meg ismeri a napkitörés fogalmát. A katasztrófák látványosak, a Föld pusztulásának látványa is sokkoló, és bár igaz, hogy néhány jelenet giccses, de az azért kell a végére, hogy az ember ne összetörve menjen ki a moziból. Szóval nem rossz film ez a Knowing.

  7/10

 65. Oké, megértem hogy át lehet érezni a filmet, hit meg minden (énsem vagyok vallásos, de máskor nekem is szokott sikerülni ennek ellenére) de ettől még nem értem mért nem rójátok fel hibának azokat a szokásos hollywoodi giccseket, amiket más filmekben nagyítóval szoktatok keresni. Szerintem meg lehetett volna ezt kevésbé szentimentálisan, is oldani.
  SPOILER

  pisketivel egyetértek, a számokban, hogy mi értelme volt az egésznek, ha egyszer nem tudott róla senki, nem akadályozott meg semmit, és a végén meg úgyis egy megakadályozhatatlan katasztrófa történik. A végső búzamezőkön sétálós képek az élet fájával, bármelyik Michael Bay-es napfelkeltés csókjelenetre rátett még vagy 50 lapáttal.

 66. human: Nincs bajom azzal, amit el akartak mondani, csak azzal ahogy. Nem tetszett a megvalósítás.

  A Da Vinci kód vagy az Angyalok és Démonok is nagyon messze van a 10/10-es alkotásoktól, de azok után mégis kedvet kaptam utánaolvasni, nézegetni, wikipédiát böngészni az egész egyház, meg a vatikán működéséről, pedig, mint mondtam énsem vagyok vallásos.

 67. SOILER

  Csak röviden – mert lefárasztott. Nagyon jó kis filmmel van dolgunk, ha viccesen állunk hozzá. Arról van szó, hogy néma vámpírok akiknek reflektor van a szájukban próbálják megmenteni az emberiséget. Hogy kik ők? Miért/hogyan látják a jövőt? Ne is firtassuk. Nic Cage eszméletlenül viccesen hozza a figurát, öniróniája példaértékű. Ne felejtsük el, hogy milyen jó viccek vannak még benne – amellett hogy a CGI tényleg jó – pl: Apuka befekszik az alvó gyerek mellé és rászól, hogy miért nem alszik. Paff; flawless victory. Apa-fia délutáni program – ismeretlen nőt követni; bumm. Ez az ismeretlen nő később ott lesz a házuknál, hogyan tudja, hogy ott laknak? Régebben az öngyilkos anyuka azonosításához az apának el kellett vinnie magával a 9 éves lányukat. Biztos volt még egy szabad másfél órájuk a vasárnapi mise és a baseball meccs között, hmm? Instant win.Anyuka ordibál, hogy lopják a gyermekét – miközben Nic Cage gyerekét ő is simán ellopta, míg Nic a pajtán volt – erre a háttérben látszik egy ember aki gondolkodás nélkül … vállat rándít, majd megy fizetni. E-P-I-C

  Még ami megemlítendő – vannak benne okos dolgok lásd katasztrófák reális bemutatása, Ezékiel, UFO-k(???) nem sztereotipikus ábrázolása.

  És a magyar cím katasztrófa. Film olyan 6/10

 68. 8/10 számomra. Voltak benne hibák, de összességében tetszett a film. Képi világ pedig nagyon pazar volt. Az engem kárpótolt a sok klisé miatt. Megérte a mozijegy árát és szerintem dvd-n újranézős lesz.

 69. Tegnap megnéztük megint. :D

  dimitrij, ha már így egymásra találtunk, csak egy mondatot ragadnék ki tőled.

  SPOILER

  “szerintem a történet valami egészen más irányt vett volna, de valami nagyokos valszeg erősen belenyúlt”

  Nem is tudom, mire gondolsz pontosan mert az elejétől kezdve egyenesen tartott a Bibliás befejezés felé az egész. Tömve volt jelekkel, utalásokkal. Az elején mikor a fiának a Mennyországról magyaráz, az órán a deteriminizmus-véletlenszerűség vitája, jé, az apja is pap, a húga imádkozik érte, a fia látomása, miután pedig elmentek a halott nő házába mondanom sem kell olyan egyértelmű volt. Lassan indult, aztán jött a henger. Egyáltalán nem éreztem törést a sztoriban, a rendező valamit el akart mondani és sikerült is elérnie a célt.

  Talán jobb lett volna, ha még egyértelműbben magyaráz, mert tényleg fura, hogy 70 hsz.-ből kb. a felében azt írják micsoda zagyvaság volt. Ha előtte leült volna velük valaki egy Biblia gyorstalpalóra, akkor is ezt mondanák?

  A végére még annyit – pisketinek is – hogy a számok/dátumok amiket a kislány leírt, próféciák voltak. A papír pedig nagyjából pontosan megfelelt annak, amit Ezékiel leír a könyvében.
  “és ímé be vala írva elõl és hátul, és írva valának reá gyászénekek és nyögések és jajszók.”

  Részemről ennyi, remek film volt. Az nem a film/rendező/írók hibája, hogy sokan nem ismerik a kereszténységet és egyszerűen nem fogták fel, miről is van szó. Akinek nem inge, ne vegye magára, többet már nem írok erről.

 70. Malachi:

  Amit írsz az jogos, viszont az igenis a rendező hibája, hogy aki nem jártas a kereszténységben az nehezen, vagy egyáltalán nem érti meg a film mondanivalóját. Az ő feladata lenne, ezt megfelelően tálalni. Félreértés ne essék, nem akartam Beléd kötni, csak vegyük figyelembe mindkét oldalt.

 71. Malachi (SPOLIER veszély!!!): csak egyszer volt szerencsém az alkotáshoz, de az elején a fiával a disputa emlékeim szerint csak akkor vesz mennyországos fordulatot, amikor a srác elszomorodik, előtte mintha valami másról beszélt volna, valami utazásról, vagy ilyesmi. az eleve elrendeltség vs. véletlenszerűség ütközés szerintem nem bibliai utalás, hanem a meghasonlottság, a keserűség kifejezése, amit egyébként Cage remekül, rutinosan hozott. nem éreztem egyik esetben sem azt lendületet, amiről te írsz, de nem vagyunk egyformák. volt szerencsém olvasni a bibliát, nem egyszerű olvasmány, ennek dacára számomra döcögősek voltak ezek az áthallások, mondhatnám azt is, hogy erőltetettek voltak.

  elkövették a szokásos hibát is: minden releváns esemény az USA-ra koncentrálódott, és minden esetben pont odaért a főhős, és pont akkor következett be a tragédia, amikor már ott volt, ez persze halivúdi szokás… mi lett volna szegény Cage bácsoval, ha Kuala Lumpurban kell akcióznia? :)

  sok mindent bele lehet magyarázni egyébként a történetbe, biztosra veszem, hogy ha a napokban az USA-ban lezuhanna egy utasszálító gép lakott környéken, neadjisten egy felüljárót is érintene, akkor proféciaként kezelnék sokan a filmet. :)

 72. ba*dmeg human. erre a filmre hetest adni. teljesen b-múvi, sorozatszint, nem magasabb. nokomment.

 73. Nem voltam biztos abban, meg akarom-e nézni ezt a filmet. Amit a történetből tudni lehetett, az abszolut csábtó volt. A Holló és a Dark City viszont nem tartoznak meghatározó filmes élményeim közé. N.Cage pedig egy ideje már kijátszotta (vagy inkább kiszerződte) magát abból a kategóriából, amikor az ember a főszereplő nevét olvasva gondolkodás nélkül rohan a moziba. Ami mégis az igen felé billentette a mérleg nyelvét az az I, Robot, illetve human kritikája.
  Nem volt csalódás, de az elégedett csettintés is elmaradt a végén.

  Nem tudom szétválasztani, úgyhogy inkább azt mondom, innentől:

  —- SPOILER —-

  A film első felében gyakorlatilag annyi történt, hogy vizuálisan is megkaptam, amit a filmről tudni lehetett, ráadásul mindezt hatásos és szép tálalásban. Tetszett a kezdés, ahogy a kis Lucinda az udvar végében mozdulatlanul állt… persze, tipikus megoldás, de még mindig tud hangulatot generálni. A hasonló módon megjelenő/eltünő ballonkabátos ipsék (csak nekem tűnt fel, hogy pont úgy néztek ki mint évekkel ezelőtt maga Nick az Angyalok városában?) csak rövid ideig voltak félelmetesek. Amikor a kissrác kezébe nyomták az első kavicsot, elveszett az őket övező misztikum, legalábbis tudni lehetett, hogy “velünk” vannak. Így a későbbi megjelenéseiket kísérő homályos atmoszféra és horror-zene (ami egyébként nem tetszett, mert magára vonta a figyelmem és egy filmzenénél ez nem szerencsés) számomra már inkább zavaró volt, mint feszültségteli.

  A kavicsokban amúgy csalódtam. Többet vártam tőlük, mint amit végül jelentettek. Azt gondoltam, hogy akinél van egy ilyen kő az ott lesz a katasztrófáknál, hiszen e nélkül a magyarázat nélkül Ted valóban marha “mázlista”, hogy épp ott volt és éppen akkor, az országúton. (Oké, a film egyik lényege, hogy mégsincsenek véletlenek, de a filozófiát később)… mégis szerencse, hogy ott volt, mert így láthattunk egy a maga nemében valóban gyönyörű vágás nélküli jelenetsort. (az ilyeneket imádom. Ha valaki szintén és eddig nem tette volna, nézze meg az “Ember gyermekét”, el fog élvezni a gyönyörűségől).
  Tehát a katasztófák felkavaróan dinamikusak és brutálisak voltak, mintha Proyas ezzel is azt akarta volna megmutatni, hogy nem lehet tenni ellenük semmit. Jönnek és elsöpörnek mindent, ami az útjukba kerül.

  Nem érzékeltem viszont elég feszültséget az egyre fogyatkozó idő miatt. Valahogy nem paráztak túlságosan amiatt, hogy már csak egy nap van az emberiség kipusztulásáig. Tették amit kellett, Ted az utolsó pillanatig a megoldáson dolgozott ugyan, mégsem rágtam le a tíz körmöm, hogy “jaj, most mi lesz”. A nő hisztije sem ébresztette fel ezt az izgalmat, illetve más fajtát okozott… Az a kamion balról már megváltás volt.
  Azon egyébként nem kell fönnakadni, hogy ordít, hogy elrabolták a gyerekeket és senki rá sem hederít. Ez még egy szimpla hétköznapon sem lenne túl meglepő, de vegyük hozzá, hogy a tévében épp a világvégét jelentették be.

  Na lényeg a lényeg (és nem nyújtom már soká), amikor kiderült, hogy valóban nincs mit tenni, a Földnek annyi, én egy picit csalódott voltam. Nem azért, mert ezt vártam/elvártam volna, csak egyszerűen sajnáltam. Mégiscsak az otthonom vagy mi a szösz. Ennek ellenére szép volt, ahogy a tűz felemészt mindent és nagyon szimbolikus.
  Itt szinte mindenki UFO-kat emlegetett, pedig (anélkül, hogy vallásos lennék), számomra egyértelmű volt, hogy angyalok (ezzel csak az vitatkozzon, aki dokumentáltan látott már idegeneket, vagy angyalokat). Az is egyértelmű (számomra), hogy ez a Napkitörés, Isten második próbálkozása a vízözön után (csak miután az nem jött be, egy másik elemmel próbálkozott), hogy helyrehozza a hibáját, csakhogy mivel Ő maga is örök optimista, teremtménye kapott még egy esélyt.
  Persze Isten már előrelátó, mert az új “paradicsomban” már csak egy fa van, a Tudás fáját ezúttal inkább hanyagolta… :)

  Nekem 7/10

 74. 7/10, valóban kellemes meglepetés egy nagyszerű befejezéssel. néhol kellemesen borzongató. aki eredetiséget vár, az mondjuk csalódni fog, de egyestés világvége movie-nak nem rossz ez, és akkor eltekintettem attól is, hogy Nicolas Cage-t már rég nyugdíjazni kellett volna.

 75. VERITAS VAGYOk, JELÖLÉS NÉLKÜL SPOILEREZŐ

  Oh, nem hiszem el, hogy páraknak tényleg az jön le a filmből, hogy létezik isten. Egyértelmű, hogy azt akarták sugallni, hogy az egész a földönkívüli látogatásokra épül, amik a múltban történtek. (Yepp, valakinek biztos leesett, hogy Daniken fan vagyok. ) Végülis úgy mondhatjuk, hogy létezik isten, mint egy földönkívüli egyén.
  na mindegy, érdekességképpen utána járhat akit érdekel ‘Sloszár József: A Biblia- ami a kulisszák mögött van’ című művének, ami netről letölthető formátumban érhető el. Nem mondom, hogy néha vannak benne túlzások, de érdemes elgondolkodni az alapötletről, amiről ír.

 76. Nagyon vegyes érzelmek nálam is…

  Viszont van pár kérdésem, mert (tudom, majd most az jön h én vagyok a sügér, aki nem tud gondolkozni, meg elvonatkoztatni, de ) tényleg nem értek dolgokat!

  SPOILER

  – OK, h 59-ben leírja az eseményeket a kislány. De amellett h egy kis időtöltés, embermentési lehetőség van a végső halál, napkitörés előtt, amúgy mi értelme van?
  – s ez felveti a 2. kérdést (és ezt kérdezték már előttem is) h a kisfiú miért kezdte el leírosgatni a következő számokat? (Mert pl ez lehetett volna egy alternatív befejezés h generációról generációra megszületik a jóslat, aztán most már okosabbak lesznek, vagy nem.)
  – kavics, nyúl. (vágom a Noé bárkáját, na de ő)
  – többi UFO. Mondják is h csak 2 kiválasztott van, akkor azok mit szállítanak? (Viccen kívül: vmi do it yourself készletet a köv bolygóra?)
  – minek újrakezdeni az egészet? biztos tudtak volna segíteni az idegenek megmenteni a Földet. Ennyire Bibliások ne legyünk már, h mindenképpen kell az Apokalipszis..
  – kislány le se szarta az anyját h nem látja többet, nekem ez totál irracionális viselkedés volt

  Az 1959-es hangulat szerintem zseniális volt, a film első fele leszögez, katasztrófák látványosak, azonban a vége szerintem is giccs, és túlságosan elvont. Még ha rengeteg Bibliai utalás és előjelek találhatók a kezdetekben, nekem akkor is lószar érzetű a film vége.

  + “Would you like some ice tea?” <-- film poénja

 77. SPOILEREZEK JELÖLÉS NÉLKÜL, MENŐ VAGYOK

  “létezik Isten, az angyalok, az édenkert. ezt akarták elmondani.”

  Érdekes, nekem is pont az ellenkezője jött le, így veritas-szal kell, hogy egyetértsek. Tudniilik, hogy a bibliai angyalok voltaképpen idgenek, az édenkert pedig egy másik planéta (látszott a film végén, hogy ez nem valami misztikus, túlvilági hely, hanem ténylegesen egy másik bolygó, a Földihez hasonló vegetációval, ám a Földnél sokkal nagyobb és/vagy közelibbi holddal), ahová a túlélőket szállítják, és az ezzel kapcsolatos bibliai történetek is tulajdonképpen ezt a jövőbeli eseményt regálik el virágnyelven, vagy azt, hogy ez egyszer már megtörtént, és ide a Földre is az “irgalmas szamaritánus” idegenek telepítették le az embert anno.

 78. SPOILER

  Érdekes,hogy a hívőknek a bibliás story,a nem hívőknek meg az UFO-s jön le…erre szerintem egy magyarázat van: NAGYON JÓ LETT EZ A FILM!! Ha belegondoltok,pont úgy lett megcsinálva,hogy kétféleképpen lehessen értelmezni a végén!!Ezen gondolkozzatok,utána fikázzátok!!Nálam egyértelműen 9/10

 79. Hát gyerekek! Ma néztem meg a filmet és kemény égési sebeket hagyott az elmémben. Ahhoz képest, hogy halálra úntam magam a film nézése közben
  (mert nagyon-nagyon vontatott volt langyos klisék tömkelegével fűszerezve, illetve Cage számomra egy félálomban lévő, önmarcangoló angol bulldog benyomását keltette, stb…)
  utólag azért elgondolkodtam a lét nagy dolgain.
  Egy mondatos jellemzés gyanánt azt mondanám, hogy pocsékul adnak elő egy kitűnő témát úgy, hogy nem felejted el egyhamar.

 80. Nem is tudom mit mondjak. A baleseteknél én konkrétan kapaszkodtam a székbe, mert annyira jól meg voltak csinálva + hangeffektek szóval csillagos ötös, de a vége érdekes volt. Nem rossz, de… elég kemény műfajvűltűs volt az utolsó 20 percben.

  SPOILER

  első 45 perc dráma
  egy darabig akció film
  következő 20 perc katasztrófa film
  uccsó 5 perc sci-fi

  SPOILER VÉGE

  mindenesetre érdekes, de azért ajánlom!!! :D

 81. Tegnap én is megnéztem, engem alapból érdekelnek az ilyesmi témával foglalkozó filmek.

  Amit a kommentekből kiszűrtem hogy sok itt a film rendező és a színész, mert a legtöbben Cage-t szidták hogy milyen rossz… Én nem értem, én is láttam a filmet de nem zt figyeltem hogy mennyire éli át a szerepet… A filmre figyeltem nem a színészre. Meg hogy ilyen CGI-meg olyan effektek meg ez meg az. Jól megvan csinálva, a 21.századba már illik jól megcsinálni, mert meglehet. Mi ebben a furcsa?

  SPOILER. vagy olyasmi

  UFO-k. Az ufók azok tévesen definiált entitások.
  Maga a szó is. Undefinited Flying Object (lehet nem hejesen irtam) De “azonositatlan repülő tárgy”-t jelent tehát a 4 fény “lény” nem UFO. Idegenek, vagy talán nem idegenek, csak mi nem tudjuk kik lehetnek, és igen szembeötlő hasonlóság volt az emberi testel mikor levetették ember “bőrüket” Agyuk volt, izmaik stb… Csak hogy mind energiából… De igazság szerint Az ember is energia. És a fizikai megnyilvánulása az anyagnak az amit látunk. Szóval egyszerü felcimkézni a dolgokat és annak kezelni aminek hinni akarja az ember. De vannak dolgok amiket nem lehet szavakkal kifejezni, érezni kell és tudja az ember. Pont a film elején pedzegetik hogy minden előre megvan irva vagy csak megtörténnek dolgok…
  Arra senki nem gondol, hogy már többezer éve mióta először “ittvoltak” el se mentek.. :) Csak mivel az emberi fantázia olyan hogy bármit elhisz, ezért hisszük hogy az idegenek csak gonoszak lehetnek. Pedig nem, az ember a gonosz, mert még nem is találkoztunk úgmond “földönkívüliekkel” de alapból félelemmel vagyunk feléjük, igy csóri idegenek, próbálkoznak igyis ugyis, hogy ne rémisszenek hallra, pedig csak simán barátkozni szeretnének, hisz lehet egy faj vagyunk velük, csak megkéne őket hallgatni. :)

  és hogy mért gyerekeket vittek? Egyszerü, egy gyerek gondolkodágsa még nincs annyira lekorlátozva mint egy felnőtté. Egy felnőtt nem hisz a gyereknek, ha az aztmondja furcsa dolgokat látok, mert a felnőtt képtelen látni. Ezért kellenek a gyerekek. A Gyerekekben van a jövőnk.

  Spoiler vége.

  Nekem ugy ahogy van tetszett a film, maga az események lehangolók, de kellő felfogással a gyötrelem is gyönyörűség.

  Előzménynek is beillik a Nap mikor megállt a füld c.filmet, nézzétek meg! ;)

 82. Kesneme:
  a mozaikszó jelentése heLYesen:
  Unidentified Flying Object.
  (Close enough…)

 83. nekem végülis tetszett. jók voltak a CGI-ok, mégha nemis a legprímább minőségűek és tényleg elgondolkodtató.
  nem mondom h megnézném még1x ezért nem is pontozok, de 1-nek jó volt!

 84. Alapötlet jó volt, azonban 60 perc után valami hihetetlen nagy hülyeséggé fajult a film.

  SPOILER

  Nem akartam elhinni, hogy az ilyen misztikus sztoriból ufós marhaságot hoznak ki. Igazából nem volt annak se értelme, hogy elvitték a gyerekeket…jó oké, Édenkert, az emberiség kezdete, de szerintem akkor is gáz volt ez a film. meg az emberek nem tudtak volna elrejtőzni bunkerekbe? elvileg órákkal előtte szóltak a tv-ben, hogy katasztrófa lesz…na meg azt az anyukát már a film elején lelőttem volna, annyira irritáló szerepe volt.

  10/4

 85. SPOILER

  Nem tudom másképp elmondani, ne vegyétek se piszkálódásnak, se leszólásnak, de egyedül azok mondjdák, hogy butaság volt a befejezés, meg értelmetlen, akik nem értik meg miről szólt a film.

  A film a bibliai világvégéről szólt, azt a történetet meséli el nagyon profin szinte felismerhetetlenül modern köntösben, próféciákkal, angyalokkal, akármivel. Tisztítótűz, mond valamit? Itt nem volt cél a túlélés. Nem volt hova bújni. Nem volt lehetőség a túlélésre. Ennyi adatott az emberiségnek ezen a Földön.

  Hülyeség az Armageddon? Hülyeség a világvége? Lehet. De a film abban a rendszerben mozog, csak ott értelmezhető, amit Ezékiel a látomásaiban is kb. elmesélt. Ezért felesleges arról beszélni, hogy miért nem bújtak el, meg 50 év alatt kitalálhattak volna valamit. Nem. Nem az volt a cél, nem arról szólt a film. Csak ennyit értsetek már meg.

 86. aztakurva, aztakurva, AZTAKURVA.

  9/10 simán, de nálam a 10/10 sincs kizárva. Eszméletlen volt.

 87. SPOILERES!

  Jómagam végigolvastam mind a kilencvenhárom hozzászólást, de sehol (mondom: sehol, egyetlenegy helyen sem!) láttam olyan kijelentést, hogy létezik Isten. Csupán arról írt, aki erről írt (közöttük én is), hogy a film szerinte erről szólt, pontosabban erről az alapról közelítette meg a kérdést. Azért ez különbség!
  Szerintem sem létezik az az Isten amelyik itt tevékenykedett, de racionálisan megközelítve az olyan idegen életformák létezésének esélye sem túl nagy, melyek az “ufósok” szerint a filmben szerepeltek.
  Ha pedig már a racionalitásnál tartunk:

  Ha az idegenek ötven érve előre láttak minden katasztrófát (Hogyan?! A napkitörés előrejelzését még bevenné a gyomrom, de a többit? Időutazók, vagy mi a szösz?) és valóban segíteni akartak, akkor miért nem segítettek máshogyan? És miért nem hamarabb?
  Ilyen technológiával miből állt volna ötven év alatt mind a hatmilliárd embert evakuálni?
  Ja? Hogy romlott az emberiség? Majd mi helyére tesszük a dolgokat. Csak ártatlanokat mentünk. Azokat is csak a legutolsó pillanatban természetesen. Persze, megtehetnénk bármikor, hogy ezt a romlott fajt magunk írtjuk ki, de minek pocsékolni az energiát, ha a csillagjuk ötven keringési ciklus múlva amúgy is kinyírja őket?! Na addig várunk és szórakozunk még velük egy kicsit…

  Szerintem ha egy bármilyen általunk felfogható létforma az általunk ismert Univerzumban ilyen technikai fejlettséget képes elérni, ezt biztosan csak úgy képes megtenni önmaga elpusztítása nélkül, ha mentálisan is kellőképpen fejlett. Ilyen mentális fejlettség mellett viszont a filmben látott megoldás irracionális…hacsak!

  Hacsak nem direkt istent játszottak ezek az idegenek, pl mondjuk azért, mert ők valóban azok az “Istenek”, akikrők (amikről) már maga a Biblia is ír…
  Ebben az esetben viszont megint ott tarunk, ahol az elején.

  Mindezt anélkül írtam, hogy ezen a FILMES oldalon teológiai/filozófiai jellegű vitát akarnék kezdeményezni.
  A filmnek viszont plusz egy pont, amiért nem szívódott fel a tudatalattikban még sok nappal az élmény után sem, hanem gondolkodásra készteti az embereket. :)

 88. Ebben a filmen három dolog volt jó. A repülő, a metró és hogy végre vége van.
  Egyáltalán nem késztetett gondolkodásra. És nagyon vártam már, hogy vége legyen.
  Ja, Beethoven VII. szimfóniája nagyon tetszett, bár nem régen volt egy másik filmben is, ami klasszisokkal jobban megérdemelte.

 89. Ez a film egy laza 5/10.Tényleg a repülő és a metro pompás volt.
  SPOILER
  Legjobb vég az lett volna a ha a két kiskölök sétálgat a mezőn és jön egy kiéhezett hiénafalka vagy szürrealisztikus módon szárazföldi kékpolipcsorda és felzabálja mindkettőt!Az sokat dobott volna a LATba.
  SPOILER OFF
  Hitet feszegető remek filmek CGI és Nikolász Kédzs nélkül:
  Adam’s aebler és a Man from earth.

 90. Ezt ma sikerült megnézni, és kb az idei év egyil legjobb filmje eddig.
  8/10 – ez szólt is valamiről!

 91. A film nekem is tetszett.
  De amin meg ma nagyot néztem az a Blikk hátsó lapja volt.
  Washingtonban egymásba csúszott két metró….azért egy kicsit kísérteties a hasonlóság :D

 92. Itt a tuti, van itt valami okosság amit megoszt az ember ->

  spoiler

  This movie is bad propaganda for Scientology. This is already obvious after five minutes watching. First, evolution is called “Theory of Randomness” and described as something sad by Nicolas Cage. Of course, there’s no mention at all of all the proofs of evolution, even when Cage is supposed to be this serious MIT teacher. The little girl Lucinda is born in 1952, year of Scientology creation. The time capsule is sealed under a seven branch star, the symbol of Scientology. Then, the story is very closed of the one in the book “Scientology, A History of Man” written by L.Ron Hubbard, Scientology founder. The movie described a numerological prophecy of apocalypse, something frequent in Scientology’s mythology. The more ridiculous is the final image of the Eden Garden with Adam and Eve running to the knowledge tree! When you’re watching such a movie, remember that Quentin Hubbard, the son of Scientology founder, was probably murdered for having told the world that his father is a liar and and criminal. And – mainly – remember Darwin…

 93. Megmondom őszintén a trailer alapján sokkal jobb filmet vártam. Nem azt mondom ezzel, hogy nem tetszett, de nálam ez az egyszer megnézhető filmkategória. Nicolas Cage nagyon jó színész és szerintem ebben a filmjében is nagyot alakított, bár több izgalmasabb eseményt vártam.:) A film vége abszolút nem jött be…. Kicsit lehetett volna valósághűbb… nem ezt vártam na. De alapjában véve egész jó film volt. 8/10 ;)

 94. Malachi:
  egyetertek, h aki szimplan annyival irja le a filmet, h “szar volt es ertelmetlen”, az valszleg nem nagyon ertette. attol tartok azonban, h a te ertelmezesedben is vannak hibak.

  SPOILEREK EZERREL

  arra gondolok pl, h szerinted ez “egy materialista ember megtereserol szolt”. nem, szo se volt megteresrol. a vegen, amikor cage elmegy a szuleihez, es azt mondja, h most mar tudja, h minden rendben lesz, nem arra celoz, amire az apja gondol, h ott a tulvilag nekik, meg ilyenek, hanem arra, h most mar tudja, h a fianak nem lesz semmi baja, mert elviszik a katasztrofa elott es vigyaznak ra. az egesz szenvedese a film elejen amiatt volt, mert folyamatosan parazott, h nem tudja megvedeni a fiat, “koszonhetoen” a felesege halalanak, amit nem tudott kiheverni, es onmagat hibaztatta erte.

  aztan: lehet, h felreertelek, de van egy olyan erzesem is, h azt gondolod, a film egy kereszteny apologia volt, vallasos mondanivaloval. hat, en nem ezt lattam. idegenek voltak urhajokkal, akik elore lattak a jovot, es vmilyen szempont szerint (leginkabb ugy tunik, h aszerint, ki “hallja” oket, de ertelmezheto ugy is, h ki az, aki hozzajuk hasonloan kepes a jovobe latni) kivalogattak az emberisegbol azokat a gyerekeket, akiket megmentesre erdemesnek tartottak.

  a film lenyegeben egy “realista” v “materialista” megkozelitese volt a jelenesek konyveben leirtaknak. azzal a (sci-fi-bol es daniken altudomanyos munkassagabol ismeros) gondolattal jatszik el, h mi van, ha a jelenesek konyve tenyleg a jovot irja le, csak eppen egy olyan ember szemszogebol, aki a sajat vallasanak es kora ismereteinek szurojen keresztul ertelmezte az altala latott jovo-viziot.

  a problema a filmmel szerintem az (es ami miatt sokan zavarosnak es ertelmetlennek talaljak), h azt a hatast kelti, mintha elobb talaltak volna ki, h “figyu, legyen az, h vki leir egy rakas szamot egy papirra, aztan kiderul, h ezek a jovobeli katasztrofak idopontjait es az aldozatok szamat jelentik! fasza, mi?”, es csak _aztan_ kezdtek el gondolkodni rajta, h akkor megis milyen magyarazatot lehetne adni erre a vegen. pedig az ilyen rejtely-filmek keszitesenek az az egyik legfontosabb fogasa, h _elobb_ kell kitalalni a megoldast, es _utana_ felepiteni az oda vezeto utat (jo pelda erre monnyuk a hatodik erzek, ahol az egesz film nagyon gondosan es tudatosan fel van epitve a slusszpoenra, es mindmaig nem talaltam benne hibat), kulonben jo esellyel egy rakas lyuk marad benne.

  igy van ez itt is. egyszeruen semmi ertelme nincs annak, h ilyen nyakatekert uton jussonanak el a gyerekek az urhajohoz, melynek soran ha veletlenul _barmi_ is nem stimmel (apuka nem jon ra a szamok jelentosegere, v nem talalja ki, mit jelent az EE, v nem keresi meg hiszterikus anyukat, v anyuka sikeresen osszetori a kocsit, v elviszi a gyerekeket a barlangokhoz… es igy tovabb), akkor annyi a gyerekeknek. mikozben az idegenek _vegig_ tudtak, h hol laknak.

  na. nekem _ez_ a bajom a sztorival, nem a vallasi utalasok ertelmezhetosege (megjegyzem, amerikaban, ami az elsodleges celpontja minden hollywoody filmnek, valszleg senkinek nem volt problemaja az ertelmezessel, a nepesseg 90%-a beteve tudja a bibliat), v barmi mas. csak ennyi. h az egesz cselekmeny tok felesleges volt a vegkifejlet szempontjabol.

  5/10, mert az elso ketharmada azert veszettul izgalmas es gyomorszorito. kar, h lustasagbol v figyelmetlensegbol eltoltak.

 95. hozzatennem, h az elejen az eloadas a determinizmus vs veletlen temaban meglehetosen bugyuta. a determinizmus pusztan annyit jelent, h csak egyfele jovo lehetseges, a determinizmus ellentete meg nem a veletlen, hanem az, h tobbfele jovo is lehetseges (pl google: wikipedia many-worlds interpretation).

  a veletlen (legalabbis abban az ertelemben, ahogy cage hasznalja a szot a filmben, tehat h minden teljesen celtalanul tortenik) eppugy lehetseges egy determinisztikus vilagban, mint egy indeterminisztikusban.

  ugyanigy, egy indeterminisztikus vilagban is lehet “isteni cel” v ilyesmi, amennyiben az, aki meghatarozza a celt, a sok kulonbozo idovonalbol kivalasztja maganak azt a valosagot, amelyik a legjobban megfelel a celjainak, a tobbit meg megszunteti.

  ez persze nem annyira lenyeges resze a filmnek, de gondoltam erdemes megemliteni.

 96. A legnagyobb baj ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy aki látta a trailereket, annak a filmélmény igen jelentős mértékben csökken. Nem tökéletes film korántsem, de én utólag nagyon irigylem azokat, akik úgy ültek be rá, hogy semmit nem tudtak róla. A trailerek a film megnézése után olyanok nekem, mint a “Kötelezők röviden” c. iskolások köreiben nagyon népszerű könyvsorozat. 2 és fél percben benne volt minden, amit a filmről el lehet mondani, egyszóval a trailerek után nekem a film nem mondott semmi újat. Egy könnyed mozinak azonban így sem volt rossz…
  Én egyedül ezt a földönkívüli jelenséget vettem volna ki belőle, a kis csajnak meg egyszerűen csak látomáűsai lettek volna. Ez a kiválasztottak “ufok” általi megmentése nekem Spielberg szirupos világnézetét juttatja így utólag eszembe.
  7/10 (hozzáteszem Proyas-től azért többet vártam volna. Bár az “I, robot” már levett a rendező értékéből)

 97. most fejeztem be. odasúlyt. nekem tetszett. lehet a vége kicsit cuccos, de akkor is… végre nem robotok, vagy ilyesmi…

  SPOILER

  ami egyedül NEKEM szemet szúrt: a telókon a végén a NO SIGNAL felirat villogot, de a térerő ikon fullon volt :D

  de nekem 10ből 11…

  greg

 98. SPOILER

  Egy film, amely szerint a Bibliát UFO-k írták. Csoda, hogy ezen még nem akadt ki az egyház.
  :)

 99. Nem tudom melyik filmet nézte aki leértékelte… Nagyon belemagyaráztok már minden baromságot, de ti tudjátok…
  Nálam 10/10… És szerintem Cage is nagyot alakított…

 100. Ötletes film, jól kidolgozott katasztrófa jelenetekkel. Viszont nekem nem minden világos:

  *SPOILER*

  Mi lett volna ha az ufók nem pepecselnek a számokkal és a világvégén csakúgy leszállnak valakiért?
  Ha a gyerkőcökhöz olyan simán sugdolóztak, Cagehez miért nem tudtak?
  Ezekkel a kavicsokkal is csak a feszültséget akarták gerjeszteni? (a film végén volt egyedül szerepük)
  Mint feljebb említették – egy felesleges nyakatekert hercehurca a film 95%a.
  Izgulni jó volt rajta amíg nem lett vége a filmnek és vontam le a konklúziót. 10/7

 101. Csalódás, pedig a történet nagyon adta magát.

  Spoiler:

  UFÓ-k, vallás összemosása gyatra megvalósításban. Háát húzom a számat rendesen, többet kellett volna ebből kihozni.

  Atom Heart Father: Valószínűleg csak azokkal tudtak kommunikálni akik a kiválasztottak voltak. 5/10 elmegy kategória.

 102. megint csak azt tudom mondani, h nem láttam se trailert se más előzetest, így nem vártam semmit.
  humannal kell most 1etértenem, jó sokat akartak markolni a srácok, és annyira el sem szabták. ha nem akarod utólag túlfilozofálni, meg nem utálod annyirs a szirupot, akkor jól fogsz szórakozni. 7/10, ennyi jár.

 103. Fájdalmasan egyszer nézhető kategória, akármennyire is jó formába volt Cage..mert tényleg csak ő mentette meg a B-kategóriától a filmet.

  Klisé-klisék hátán, tipikus “erdőben lakunk, egy 400 négyzetmétere lakásban ketten, persze anyu meghalt, apa meg megértetlen, alkoholista zseni, akire a karosszékben ülve a kamera komolyzenei kíséret közben zoom-ol”.
  Szájbarágós nem kicsit – már az elején, mikor rákeres a 11 09 01-re, már akkor nem tudtam komolyanvenni – a CGI-k néhol vállalhatatlanok voltak, de ez lenne a legkevesebb ha egy igazán ütős film lett volna. Egy vasárnapi esti, X-aktás élménynek pont elment.

  Misztikum-horror-vallás-dráma-katasztrófa összemosás. 10-ből 6 popcorn pontot adok rá, de az újranézés esélye kb 0.

 104. Hát, szerintem nagyon gáz :S Jobbra számítottam, egyáltalán nem tetszett. Hülyeség volt a vége.

 105. ez a film a sok elvarratlan és félreérthető dologtól függetlenül egyet elért céljaiból: aki nem tsak itt van ezen a bolygón, hanem keresi emberi önmagát, azt igenis elgondolkodtatta azon, h miért i és hogyan kellene élnünk emberként.

 106. SPOILER

  Valószínűleg azok értékelik pozitívan ezt a filmet, akik olvastak sci-fit vagy Bibliát, esetleg mindkettőt és időnként el is gondolkoztak rajta.

  Aki az irreális akciófilmeken nőtt fel és azt hiszi, hogy bunkerekben el lehet bújni egy bolygó felperzselődése elöl (ami némi füsttel is járhat pár évszázadon keresztül),gondolja már végig, hol van a közelében ilyen bunker! :)
  (Én tudom, de ott kevés a hely, ezért nem árulom el.)

  Vagy miért nem evakuáltak 6 miliárd embert?! Hehe. Az emberiség miért nem ment meg kipusztulóban lévő fajokat? Esetleg miért nem menti meg az éhező afrikaiakat?
  Nem érdekünk, és erre aztán tényleg nincs keret! :)

  Szóval a Noé féle szűkítés érthető.

  A film (melynek utolsó 20 percét másnap újra meg kellett néznem)legjobban tetsző szála az egyén és az egész emberiség mulandóságának bemutatása.
  A metrokatasztrófában elsodort emberek igen könnyűnek tűntek, és bizony az emberiség története is bármikor véget érhet!
  Állítólag a dinoszauruszok sem sokat készülhettek a kihalásra, szóval nem szégyen ez…

  Ugyanakkor az emberiséget mindig is éltette a REMÉNY, hogy létezése nem hiábavaló, esetleg a halál után még folytatódik is.
  A filmben igen. És ez nem tud igazán zavarni.

  Az “idegenek” meg lehettek emberek is…
  Egy graffiti szerint “az időutazásnak nincs jövője”. Az idő fogalmán akkor is elgondolkozhatunk, ha felnézünk éjszaka az égre és olyan csillagok fényét látjuk, melyek már régen nem is léteznek…

  Cage fiától búcsúzó jelenete meg lehet giccses, de ti mit éreztetek volna?
  Először vissza akarod tartani a gyermeked, aztán rájössz, hogy a távozás a túlélés kulcsa. Mint tudós is kiváncsisággal várod, mi vár rád, aztán kiderül, mégsem mehetsz!

  És ha lenne pár órád megkeresnéd a szeretteid, hogy a kevéske időt velük tölthesd?
  Csak azért, mert talán csak pár órád van…

 107. A vége hülyeség volt. Azt hittem még az elején, hogy valami horror film fog lenni. De ennél már láttam sokkal jobb filmet is!

 108. MOST AKKOR SPOILEREZEK JELÖLÉS NÉLKÜL

  Most angyalok voltak vagy ufók? a bibliai végkifejlet meg a szárnyaik miatt gondolom angyalok, de űrhajójuk is volt:D
  Briszéisz már a Trójában is idegesítő volt, ugy látszik csak ilyen szenvedős szerepeket tudnak ráosztani:D
  Furcsa egy film volt szerintem, sokmindent nem értek még belőle tisztán és ahogy olvasom a kommenteket ezzel a legtöbben így vagyunk.

 109. Megnéztem. Korrekt a 7/10, az első egy óra fasza volt tele ötlettel, de a vége az nagy faszság lett, szerintem kicsit lehúzták ezzel a furcsa megoldással.

 110. SPOILER

  Jajajaja majd egy süket gyereket visznek el hogy ő legyen az új “Ádám”… Véletlenül sem próbálják meg megtalálni a teljesen egészséges, genetikai hibáktól mentes csodagyereket, neeeem nekik egy süket kölök kellett… lol
  Egyébként tetszett a film, csak sok benne a túlzás, meg a végén az anyuka már az agyamra ment… De végre felrobban a Föld és nem menekül meg senki a (selejtes) Ádámon és Éván kívül! >:-)

 111. Az egyház azt hiszem nem is fog kiakadni! Mert a filmben elhangzik: nemcsak hiszem, most már tudom, hogy együtt leszünk mindörökké!

 112. DAVE!

  SPOILER

  Gondolom azért ment több űrhajó, mert több Ádámot szállíthattak…
  Azt meg nem nagyon hiszem, hogy létezik genetikai hibáktól mentes lény.

 113. SPOILER

  Effektek jók, gyomrot összenyomós, belegondolhatsz mi lenne ha épp realtime élnéd meg… nem örülnél.
  Vége kapkodós, túlzottan leegyszerűsített, lehett volna még jobban kibontani.
  Szerintem…
  Egyébként miért van, hogy minden fórumon UFO-nak nevezik az ufonautákat???

 114. AZ JUTOTT ESZEMBE, HOGY JELÖLÉS NÉLKÜL SPOILEREZEK

  Nekem tetszett a film, a vége is,
  viszont hiányoltam a végéről azt, hogy az eddigi felhalmozott tudást nem vitték magukkal a kiválasztottak.
  mindent kezdhetnek elölről…
  (én az élet értelmének azt tartom, hogy
  1. életet továbbadni
  2. a tudást továbbadni (na meg a technológiát – ami nem rossz/káros, csak tudni kell jól használni pl. atomenergia vs atombomba)
  Aztán eszembe jutott, ha ezek a földönkívüliek (így bármik lehetnek :P) ilyen technológiával rendelkeznek, simán elkerülhették volna a katasztrófát főleg, hogy előre tudták.
  De végül is jó volt ez így.
  Mint előttem mondták, a dinóknak sem volt sok idejük a kipusztulásra felkészülni…

 115. ÉS FOLYTATOM

  Még annyit az előző hozzászólásomhoz, hogy a tudást pont erre az esetre kell továbbadni, hogy ha esetleg ilyennel kellene szembenézni, legyen mód a faj megmentésére (más bolygóra menni pl), mert nem hiszem, hogy a valóságban jönnének angyalok.
  (úgy vagyok vele, hogy az addig oké, hogy meghalok egyszer, de legalább a faj maradjon életben [örökké], azt meg csak úgy lehet, ha a tudást is átadjuk. pl. már tudjuk azt, hogy egyszer a napnak vége lesz… el kell mennünk innen egyszer úgy is)

 116. SPOILER

  Hú hát ez elég régi topik, nem tudom olvassa -e még valaki de azért leírok pár gondolatot. A film nálam egy olyan 6/10 körül mozog.
  Olvastam, hogy páran fennakadtatok azon, hogy honnan tudták az idegenek a katasztrófák dátumait, avagy mi lett volna ha apuka nem jon ra a szamok jelentosegere, v nem talalja ki, mit jelent az EE stb stb.
  A film az én értelmezésemben a determinizmus kontra indeterminizmus réges régi eldöntetlen kérdéséről szól. Nyilván a készítők az előbbi mellet voksoltak. Ha ilyen tekintetben nézzük a story-t ez a pár felhozott logikátlanság azonnal értelmet nyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.