The Last Airbender and The Teaser

Bár pár kép már volt, de igazából nem hoztak senkit lázba, ellentétben ezzel a teaser trailerrel. Amúgy M. Night Shyamalan rendezte, aki most kicsit stílust vált a Happening buktája után. Kicsit kételkedtem, hogy mit hozhat ki egy gyerekrajzfilmből, de ahogy rengetegen jönnek a srácért, az jó lett. Mellesleg az egyik főszereplő Dev Patel lesz, akit sokan a Slumdog Millionaire-ből ismernek, páran meg a Skinsből. Na, videó.

A bemutató még nagyon messze.

39 hozzászólás a “The Last Airbender and The Teaser” bejegyzéshez

  1. Nálam Shyamalan meint kap egy esélyt, mert a 6. érzékért és a Jelekért megérdemli még mindig. De amiket azóta csinált… :/ Mind jó ötlet volt, de dögunalom. Remélem ez majd most megint jó lesz.

  2. A sorozat az utóbbi években páratlan, iszonyatosan jó, kiváló alapanyag! A gyerekfilm részéről meg annyit, hogy nézd meg a véridámoros részt és döntsd el te maga (-emellett nyilván én is gyerekmesének tartom, csak az a rész engem is meglepett-). Ez a film pedig qrva jó lesz, különben magam tépem le az indiai tökeit ;)!

  3. Na ez az a film aminek sajnálatos módon én csakis pesszimizmussal fogok majd nekiülni : a sorozat bár oké, gyerekes, meg rajzolt, meg 12-es karikát sem üti meg, de ennek ellenére az új évezred legzseniálisabb húzásainak egyike nálam : a harcjelenetek betegek (de tényleg valami eszméletlen jók), a karakterek szerethetők, ésatöbbi, ésatöbbi.
    De.
    Maga Shyamalan nem feltétlenül a legrosszabb választás (nekem még a Sebezhetetlen, sőt A falu is tetszett), de nem baj, nekem van másik “ó ne” alakom : Dev Patelt én is imádtam a Skinsben, Ambar powa, de amit a Slumdogban hozott az nem volt több szájtátásnál – és itt Zuko herceget fogja alakítani!! omfg! Akik nem látták a sorozatot – Zuko nagyjából az emberi érzelmi skála teljes hosszát végigszambázza a sorozat alatt, és többszörösen megváltozik nagy mértékben a jelleme, ésatöbbi – na ezt nemhogy Dev Patelből, de a legjobb színészekből is nehezen nézném ki – aztán ne legyen igazam.
    A trailer meg a sorozat fentebb említett harcjeleneihez képest elég uncsi, pláne hogy azok a hajók tipikus “ó, mutassunk valami epiket” séma szerint jönnek…
    De ne legyen igazam, mert nálam nagyobb fan aztán kevés akad.

  4. na kap majd a fire nation a pofájába. :D
    Nagyon jónak tűnik, én végignéztem -fordítottam- a sorozatot, és sztem ebben a filmben sem fogunk csalódni. :)
    Aang avatar 4eva!!!

  5. Jó szép meg minden ez a Teaser csak még se az igazi. A kis kölyök mint Aang nagyon nem tetszik ne kérdezze senki miért egyszerűen csak unszimpatikus a gyerek.(Abba már bele se merek gondolni mi lesz a többi szereplővel ha már Aang se tetszett :S) A harci mozdulatok sem tűnnek olyan ütősnek mint a soriban ami már csak azért is furcsa mert ott a mozdulatokat meg létező harcművészeti módoktól vették át. Bár lehet hogy filmbe jobb lesz a dolog de a fene tudja…
    Aztán itt a különböző idomítások dolga. Oké a levegőt könnyen meg lehet oldani mint ahogy látható is volt de én nagyon félek attól hogy a föld vagy víz idomítás vagy nem fog szerepelni egyáltalán a filmbe ( na ez a valószínűtlenebb) vagy pedig a lehető legminimálisabban fog feltűnni és akkor is rém bénán fog kinézni.
    Na mindegy majd kiderül légkésőbb a köv trailernél hogy mi lesz. De ettől függetlenül megnézzem a filmet ha másért nem azért hogy utána újra nézzem a sorit :D :P

  6. Hát remélem nem ebből a teaserből akarjátok levonni h milyenek lesznek a harci jelenetek, illetve a szereplők…
    Aztán ki tudja hány részes lesz ez a film…lehet h ugyanúgy több részes (évados) mint a sorozat, szóval Zuko ebben a részben csak mogorva lesz azt kész.
    Nem kell ezt a filmet még leírni. Tele kell rakni sok effektel és poénnal és kész is! :D

  7. az utolsó széltoló? :)

    az a baj, hogy könnyű elkúrni, Shyamalan hajlamos rá. :(

  8. Nem vagyok már kisgyerek, de bátran mondhatom, hogy életem egyik meghatározó élménye volt az Avatar című rajzfilm. Jó rendező Shyamalan. Nem az volt a baj az utóbbi néhány filmjével, hogy tehetségtelen rendező. Egyszerűen szar történeteket írt ennyi az egész. Ja és ezeket még szar forgatókönyvekkel meg is támogatta sajnos. De itt egy egyedülálló és zseniális történet+egy fasza rendező. Gyerekek én szoktam véresszájú lenni, de nem tudom fikázni ezt a trailert, mert tetszik és nagyon-nagyon őszíntén drukkolok, hogy megközelítse a film a sorozat minőségét. Mert ha így lesz, akkor a Gyűrűk Ura trilógia után ismét kapunk egy jó fantasyt( az összehasonlítást a minőségre és a látványra értem).

    Annyit azért most kérnék kicsit megelőzve ebben Humant, hogy akik látták a sorozatot jelezzék a SPOILEREKET, mert rendesen el lehet baszni egy két infóval mindent.

    Ja és hogy ez gyerekmese lenne? Ti tudjátok. Nekem nem mindíg volt az, mert drámában és epikuságban odaveri az elmúlt évek szinte összes mozgókép anyagát.

  9. Ja és bocs de ezt elfelejtettem: tuti, hogy trilógia lesz. Ekkora történetet csak egy nagy zagyvaságban lehetne előadni egy filmben. És valószínűnek tartom, hogy pénzben fog rendesen hozni a konyhára.

  10. Léghajlító lesz az, mert már a TV-ben is úgy ment a sorozat
    Hát zuko-nak nagyon drukkolok h jó legyen, nálam kb a sorozatot a Katara-Zuko páros vitte, a többi csak idegesített.
    Appa -ra valakinek vmi ötlete h hogy valósítják meg? XD
    Well… bepróbálom majd

  11. Megint bocs, de ennél nem tudtok majd lelőni annyira lelkesít. Human nem a gyerekért jönnek a félreértések elkerülése végett.

  12. Trailerben miért nem volt kiirva hogy Avatar? Miért csak az hogy The Last Airbender?

  13. @16. Valaki
    Mert Cameron már csinál egy filmet Avatar címmel.

    Amúgy nagyon várós. Bízom M. Night-ban. Új filmjei lehet nagyon gyengék, de a régiek miatt még mindig jó rendező/írónak tartom.

  14. Ahh, én a rajzfilmet egyszerűen imádom, lehet, hogy alapból gyerekmese, de zseniális.
    A filmmel minimális pozitív elvárásaim sincsenek, csak látványvilág érdekel, az pedig a trailer alapján nem rossz. Szeretném, ha jól sikerülne, mert a karakterek zseniálisak, de azt hiszem élvezhetőbb lesz, ha nem komoly elvárásokkal ülök be (de inkább nem vágok bele az egész rasszizmus témakörbe, mert azt kicsit túlreagálta a rajongótábor).

    Valaki: Meg kellett változtatniuk a címet, mert van egy bizonyos Avatar című film és ezért konfliktus volt vagy mi.

  15. Valszeg mert nem akarnak keverést Cameron Avatarjával, amiből eddig még csak nagy robotokat láttunk (vagyis én).

    amúgy meg, ha trilógia (bár a címből nem tudom mi utal erre), akkor egy fokkal esélyesebb hogy jó lesz.

    Ha már jó nagyokat beleidomítanak a pofámba mindenféle hülye ugrálással meg karmozdulattal együtt (és tudom hogy valós harcművészetet utánozzák), és azok még jól is néznek ki, hát akkor feláldozom a komolyabb értékeket. :O

    “B” felvetése Appára engem is érdekel, már a sorozatban is volt egy epicfail-bukéja nekem (könyörgöm, repülő BÖLÉNY?), de élőben neccesebb lesz még annál is.

    szerintem.

  16. Spoileres lehet

    Zane aki ebbe rasszizmust magyaráz bele, az szimplán gyökér. Egyszerű hatalmi harcról szól az egész. Aki nekem azzal jön, hogy hasonlít a Fire Nation vezetője Hitlerre meg a Fire Nation a náci nép, az Air Nation meg a szegény zsidók az keressen egy ásót, kaparjon egy gödröt és bassza arcon magát. Mert kibaszottul unalmas, hogy mindenhol ilyen párhuzamot keresnek egyesek. És ez főleg egy ilyen csodálatos mesénél felháborító és szánalmas.

    Nem értem miért kellett változtatni a címen, mert tényleg a mese eredeti címe Avatar-The last airbender és maga az avatar a legendák szerint is egy olyan ember aki ural minden fő elemet (tudomásom szerint). Szóval Cameron papa avatarja bármi is lesz, eredeti jelentésében ebben a mesében szerepel. De ez kb politika, szarni bele, hogy mi lesz a címe. Csak legyen ütős.

    Megint bocs az x-edik kommentemért Human.

  17. Balee: A “rasszizmust” arra értettem, hogy nem vették figyelembe, hogy a sorozat mennyi különböző etnikumú szereplővel rendelkezik és 90%-ban “fehér” színészek alakítják a szereplőket, függetlenül a klasszul kidolgozott kultúrális háttértől. De én már ezen is túl vagyok, üsse kő, nem vették figyelembe a népeket, de remélem a kultúra és hangulat marad.

    Demmy: Mi epicfail Appában? :) Az Avatar világhoz tartozik a sok érdekes élőlény, mint a teknőskacsa és a többi. :)

  18. Érdekes érdekes, viszont én nem láttam a sorozatot amiről beszéltek, nem is halottam róla. De most már nem is nézek róla infokat csak film után

  19. Van valakinek valami infó, hogy mennyibe fáj majd ez a film? Nem utolsó szempont, hogy mennyit várhatunk látványba!

  20. SPOILEREZEk? KI TUDJA, MERT NEM JELÖLÖM

    Én végigkövettem és bár Nicken ment meg gyerekeknek készült, de é is úgy vagyok vele, hogy a furcsa ( és nekem nem is tetsző) végen kívül iszonyat sok dráma karakterfejlődés és hasonlók vannak a sorozatban. Ami mondjuk azért lepett meg, mert én scak az iszonyat látványos és zseniálisan megkoreografált harcok miatt kezdtem el nézni.

    A sztoriban nagyon sok van, és hát a sorozat is 3 könyv (évad) volt egy négy részes ‘epic’ fináléval, tehát nem hiszem, hogy ez egy rész lesz.

    Amire inkább kiváncsi vagyok, hogy mennyire nyúlnak hozzá a sztorihoz és hogy hány mellékszereplőt hagynak vajon ki. Mert (sajnos) elképzelhetőnek tartom, hogy például appa és momo nem fog szerepleni benne (bár nagyon sajnálnám és abban sem vagyok biztos hogy mi miatt érzem így, csak egy megérzés tényleg).

    Ahogy a trailert néztem a látványra megvan a keret, a hajók meg az air és a firebending is jól nézett ki (külön tetszik, hogy nem viszik túlzásba a levegő mutogatását, hanem csak egy pici “árnyalat” követi Aang mozgását), bár még nem sokat mutattak.

    Viszont nem értem, hogy ez most mi, hogy Aang ott van az Air templenél és jönnek a hajói a Fire Nationnak. Ez így, ilyen formában egyszer nem volt benne a rajzfilmben – remélem, hogy ez most csak a teaser miatt van így, nem pedig így írták át a sztorit. Én mindenképp reménykedem, addig meg néha majd csekkolgatom a kedvenc részeimet és sokka-beszólásaimat.

    @Human: valamikor írtad twitteren, hogy nincs mit nézned. Próbáld ki ennek az első 3-4 részét :)))) Szerintem megállja a helyét minden szempontból.

  21. Bocsi Human én úgy gondoltam, hogy semmi Spoilereset nem írtam bele – direkt nem írtam, hogy milyen az a vége, ami nem tetszett, az pedig nem tudom, hogy miért spoileres, ha azt ecsetelem ami nem történt meg a razfilmben. Ha másra gondoltál, akkor elnézést, viszont abban az esetben megköszönném, ha megírnád, hogy miért, hogy legközelebb kitehessem a SPOILER feliratot. További kellemes estét.

    {no offense and flame intended}

  22. nekem igy hirtelen errol DB jutott eszembe. Miert nem mr. Night rendezte azt? Akkor talan fasza lett volna!

  23. SPOILERES LEHET:

    John szerepel a rajzfilmben ehhez hasonló jelenet, de nem ebben a formában valóban. Ezért is írtam Humannak, hogy nem kifejezetten a srácért (Aang az új avatar) jönnek, mert azt sem tudják, hogy ő kicsoda. Ugye a történet úgy kezdődik, hogy az Air Nationt már kiírtotta a Fire Nation és jégbe fagyva találják meg Aanget. Ez után Aangnek vannak emlékképei a templombeli életről, a mestereiről, a barátairól és van egy emlékképe arról a napról amikor lerohanták a templomukat mindenkit megölve, kivéve őt.
    Appát és Momot nem lehet kihagyni, mert bár mellékszereplők, de vannak küldetéseik és fontos szerepük a történetben. De nem értem miért hagynák ki őket??? Kb 10 éve van olyan technika amivel Appát is teljesen élethűen meg lehet jeleníteni a 2 tonna szőrével együtt. Én imádtam őket a sorozatban.

    SPOILER VÉGE

    Aki ezt a mesét fikázza és csak a hibát keresi benn, elveszett a gyermeki énje. És ez nagy probléma a mai világban. Mert ennyire tiszta, józan és egyedi történet ritkán kerül mozgóképre. Ez a mese a kőkemény harc, a mindenek feletti barátság és főleg a becsület története. Mindenképpen nézzétek meg a sorozatot a film előtt. Mert el lehet szúrni, de remélem, hogy fasza lesz.

  24. @25 sandor

    Nem tudom mennyibe fáj, de ennek részenként minimum 150 misire van szüksége az tuti. Iszonnyat nagy terek, hatalmas városok, templomok és epikus csaták. Ez tipikusan az a történet, ami grandiózus. Ja és ez szerintem 1000 %, hogy trilógia lesz, ha nem akkor nem is érdemes megnézni, mert egy részben értelmetlen kapkodás és felületesség lenne.

    Ja és megint bocs a dupla kommentért, de erre még válaszolni akartam.

  25. Tiszta Drgonball e. léghajlítás teknika. :P
    Csak SonGoku káméhámézott is.

    De ez a 2 áthallásos dolog valószínűleg egy…
    A tréler magáért beszél, csóri gyerek, oké hogy tudja a levegőt uralni, remélem más eemekkel is jóbavan, mert azért anyahajókat küldeni rá? :)
    Eléggé parázhatnak tőle.

    mondjuk a mesét egyáltalán nem ismerem

  26. Kesneme:

    1- olvasd el a kommenteket
    2-ne beszélj baromságokat olyan dologról, amit nem ismersz és ezt ne vedd támadásnak
    3-ez nem az a történet amit fikázni kell, ismerd meg és nem fogsz csalódni

  27. Én láttam pár részt a rajzfilmből a német Nickelodeonon (magyar sajna nincs), és már akkor feltűnt, hogy nagyon jól meg van rajzolva, meg látványos. Azóta szeretném magyarul is látni. :)
    Egyébként itt többen trilógiáról beszéltek, de erre azért ne vegyetek mérget. Szerintem ez a film is tipikusan olyan lesz, hogy feldolgoznak valami népszerűt, hogy a rajongók felkapják a fejüket, megpróbálnak 100 percbe összesűríteni egy egész sorozatot, aztán mindenki csalódott lesz, a fanok azért, mert elcseszték, aki meg nem ismeri az eredetit, azért, mert nem jó a film.
    Ha meg tényleg trilógiát készítenek, akkor is benne van a pakliban, hogy rosszul sikerül az első film, vagy ha jól is sikerül, nem kap akkora figyelmet, nem hozza a várt bevételt, és nem csinálják meg a folytatásokat (volt már erre példa, lásd: Arany iránytű, ami szerintem marha jó film lett, és az alapanyag is nagyszerű, mégsem lett akkora sikere, mint várták, így van egy befejezetle trilógiánk).
    Egyébként szurkolok a filmnek, mert ahogy láttam, az alapanyag itt is nagyon jó, csak az a kérdés, hogy milyen kreativitással használják fel. A sorozatnak meg komolyan nekiállok, imádom az ilyeneket :D

  28. Én végignéztem angolul és magyarul is a sorozatot (Angolul többször is) 1. évad nagyon jó főleg a vége felé – 2. évad iszonyat durva 3. évad = EPIC
    Sorozatot mindenkinek ajánlom. Arról meg hogy mennyire gyerekes… 23 évesen azért néztem nagyokat. Amennyire örülök hogy lesz belőle film, annyira félek is tőle.

  29. Tetszetős a trailer. Ha a harcokat sikerül látványosra megcsinálni, nameg a fő karaktereket (Aang, Sokka, Katara, Zoku) jól át tudják ültetni élőszereplős filmbe is, akkor nagy durranás lehet. Nekem speciel egyik kedvenc anime-m, nagyon remélem, hogy nem szúrják el.

  30. Na megnéztem a sorozat legelsőrészét, sajnos nekem messze van a nekem tetsző animéktől :( olyan gagyi hatása volt számomra. Lehet majd még párat megnézek.

  31. Warcry: Akkor nézd meg a legutolsó (négyet), bátran állíthatom, hogy mozifilmeket megszégyenítő látvány és hangulat fog eléd tárulni.

  32. Eltelt már néhány hónap az eddigi commentek óta és gondolom már mindenki több dolgot is megtudhatott erről a filmről. A nem olyan rég bemutatott trailer 4 fantasztikusan jó, ott már tisztán láthatjuk Appát, az idomítások is remekül meg vannak animálva és hát a szereplők egyre inkább megtetszenek nekem. Eleinte én is úgy gondoltam Noah Ringerről, hogy túl kisfiús, meg minden, de kezdem megszokni a látványát és bízom benne, hogy a látottak után fantasztikusan fog alakítani a filmben. Egyedül talán a Tűz urával vannak problémáim, de igyekszem, majd ezt a tényezőt elfelejteni és élvezni fogom a filmet, ha július 29-én végre látható lesz a mozikban.

    Aki pedig még nem látta a rajzfilmet, az sürgősen keressen rá az interneten és kezdjen bele. Véleményem szerint a többség a képernyő előtt ragad. XD

    Ja, és aki még esetleg nem tud róla, az nézze meg a film hivatalos honlapját!

    http://www.thelastairbendermovie.com

  33. Hát…
    a trélereket én is láttam, elég jónak néz ki meg minden de valahogy ez a Noah Ringer nem passzol a mesében Aanghez. Hogyha ténykge jól megcsinálják, akkor nagy siker lehet, csak el ne bukják! :D
    Én valszeg csak szeptemberben (vagy amikor fenn lesz neten…) fogom csak megnézni, de izgulok mert ez az eddigi legnagyobb favoritom Katarával az élen! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.