Crank: High Voltage (Crank: Magasfeszültség)

Bevallom nektek: úgy jöttem ki tegnap a Crank 2 után a moziból, hogy tele voltam energiával és pusztítani akartam. Embereket dobálni át kirakatokon, kocsikkal karambolozni totálkárra, gépfegyversorozatot eregetni egy kupac gengszterbe. Aztán elmúlt, de az egy másodpercre sem kérdéses, hogy a film szállította a magasfeszültséget.

Chev néz - Crank 2

A történet, nos, képtelen. Hogy lehetne folytatni egy olyan első részt, amiben emberünk marhasokszor száz métert zuhanás után megcsókolja az aszfaltot? Hát hasonló őrültségekkel, úgy, hogy két másodpercre sem veszi komolyan magát az író. Ez itt sikerült is, hiszen most műszívet kap Chev “Fuck You” Chelios, mert az igazi kellett egy főbűnözőnek, aztán amikor a töke is kéne, akkor Chev berág — “Fuck no!”, hogy idézzem —, és lezúz több mint 10 embert hirtelen. Aztán meg az igazi szíve után ered, mert hát a műszívét arra tervezték, hogy pár napot bírjon csak ki, azzal nem lesz örökéletű. Mellesleg az első rész folyamatos “adrenalin kell” dolgát úgy hozták át, hogy most meg energia kell, a műszívnek, mert különben lemerül. Na ennyi, Chev mászkál a városban és közben néha tölti magát.

Amit szerintem nem is kell tisztázni, mert már mindenki tudja, de azért mondom: a film teljesen őrült. A főszereplő agya elborult, csak néha áll meg másodpercekre, hogy feltegyen egy kérdést, ami esetleg előrelendítheti a szívkeresésben. Na meg azért is lassít picit, hogy az egyszál semmiben, leragasztott mellbimbóval rohangáló Amy Smartot magával rángassa. Vagy épp hátrahagyja, ha épp nincs rá szüksége. Amúgy rengetegen feltűnnek az első részből, szóval teljesen azzal összefonódott a folytatás. Nem csak a doki, de még a történet is ahhoz kapcsolódik, hiszen Chev-re berágtak páran anno.

Marha jó lehet ilyen hülye projektben részt venni. Mármint teljesen fun-film ez, szerintem a készítése is hasonlóan házifeladat készségű. Néha ki kell kapcsolódni a színészeknek is, Amy Smartnak rohangálni és hülye kurvát játszani, Bai Lingnek szintén (castingosnak hatalmas pacsi), Statham-nek meg csak úgy pusztítani, anélkül, hogy komoly érzelmeket kéne eljátszania. Ez utóbbi is megy neki ám néha, de itt nincs rá szükség, csak elengedi magát és fuckozik jobbra–balra, miközben hullanak a gonoszok. A Crank: High Voltage-nek simán sikerült az, ami egy Szállító 3-nak marhára nem: szórakoztató akciófilm-folytatással a szemünk elé kerülni.

Feltölti magát - Crank 2

Ez a film az, ami annyira over-the-top, hogy öröm nézni. Hullahegyek, cicihegyek, brutális bunyóhegyek, elmerogganyt sötét humor, Chev-gyerekkor flashback, 8/10-es moziélmény. Újra nem mostanában nézném, de hatalmas energiabomba volt.

Szinte biztosra veszek egy harmadik részt valamikor, mert bár moziban nem remekelt a film, sajnos úgy néz ki itthon sem (“az első cranket az első pesti hétvégén 8896-an látták. ezt 3627-en”), de az általános véleményeket elnézve a dvd sikerre fogadni mernék. És hát olcsó film ez, még csak robbanás sincs benne, többnyire a hagyományos trükktechnikát használják, kaszkadőrök mindenhol, ami derék, a CGI-re láthatóan nem telt, elég csak a film utolsó bunyójára gondolni.

63 hozzászólás a “Crank: High Voltage (Crank: Magasfeszültség)” bejegyzéshez

 1. 8/10??? Na pedig azt hittem ezt lehúzod.
  Nálam ez a film kivágta a biztosítékot. Az első része sokkal jobb volt.
  4/10 max ami jár.

 2. Még annyit hogy az utolsó bunyó nevetségesen szar volt.

  SPOILER

  Az a nagy fejű harc, na az nem tudom kinek jön be, meg abba mi a vicces, szerintem inkább gáz. Az aztán totál elcseszte a filmet.

 3. hát nekem ez a film baromi szórakozató volt, és hasonlóan éreztem utána mint te human :) nagyon bejött. nálam simám 9/10

  SPOILER

  (csak azért 9 mert a nagyfejes jelenet, meg a csak-a-feje marad meg csvó a vízben nem jött be :S)

 4. -10/10
  Egyszerűen nem hittem a szememnek. És azt se hittem h valaki ezt élvezi. Várom a harmadikat. Szeretek kiborulni.

 5. Hehe, legalább valakinek tetszik, ez jó. 2 évente történik meg az velem, hogy alig várom, hogy vége legyen egy filmnek, mivel a vége előtt nem szeretek lelépni. Nekem sajnos pont az a marha jó fíling maradt el, amivel kezdte human a cikket: “tele voltam energiával és pusztítani akartam. Embereket dobálni át kirakatokon, kocsikkal karambolozni totálkárra, gépfegyversorozatot eregetni egy kupac gengszterbe”. Erre vágytam volna én is. Majd legközelebb. o// Az írás tetszik btw.

 6. Ez tipikusan az amikor leülök nézem és beszakadok rajta:D
  egyetértek human 8/10

 7. Én is azt hittem, hogy lehúzod. Én nem tudtam végignézni, bármennyire is szerettem volna. Ezt szerintem nem lehet bírni. 5-6 percet egy trashmetál zenekar videoklipjeként kibír az ember az ilyen rohangálós, bevibrálós, rezegős, forgolódós kameramunkából, de egy teljes filmet nem vesz be a gyomrom. A vicc az, hogy egy darabig élveztem. Az lett, amit akartak, hogy legyen, csak nekem ez maximum fél óráig izgalmas és bírható, utána már nem. Ezen azért nevettem: “Statham-nek meg csak úgy pusztítani, anélkül, hogy komoly érzelmeket kéne eljátszania”. Statham és a komoly érzelmek meg a drámai szerepek:)

 8. Human szerintem ezt a 8/10 értékelésed túlzó.

  Nekem konkrétan annyira kivágta a szellemi biztosítékomat ez a film, hogy még most is felszaporodik a vérnyomásom ha rá gondolok. Mivel előre utánaolvastam a filmnek, és a stáb azt nyilatkozta hogy, ” …nem kell sokat várni, az egész forgatást átbuliztuk …” ezért nem is tettem magasra a mércémet. De a végeredmény mindent alulmúlt.
  Kijelentem, hogy ez a film az elmúlt 1 ( ha nem 10 ) év legócskább alkotása. Egy maunóka só-n demencianizálódottnak ( érdekes új szó lesz ebből :D )talán tud valami szórakozást ( értsd: kicsit talán felpezsdülnek az idegi átmenetei, a melleknél és robbanásoknál ) nyújtani.

  Aki szeretné megőrizni az ép eszét messzire kerülje el ezt a filmet!!!

 9. A film olyan so-so. Kell ilyen is, a célnak megfelel. Meg lehetett nézni, sőt még később is meg lehet:)
  Ennek ellenére nekem sokszor Boll barátom jut eszembe róla:)
  azok a magyarázó szövegek, meg buta beírás őt juttatják eszembe. Kb ő is rendezhette volna:)))

 10. Ezen az íráson én is meglepődtem :) Neeeee… 8/10.. Crank első része, tényleg.. ott érezni lehetett azt, amiről írsz, de itt… Szintén nem tudtam végig nézni, pedig vártam a filmet :) és ha már házifeladat, akkor 1-es :)

 11. 8/10 ??? xD Akkor jól van nem az, hogy ez nem Crank2 volt hanem Crank2.0 ugyanaz volt még timeline, hogy mikor baszik mikor harcol! KAKA! 4/10

 12. Hát a pörgés tényleg megvolt, de a 8/10-et eléggé sokallom. Volt ahol majdnem kikapcsoltam. És nem azért mert komolyan vettem, hanem mert gáz volt. Persze Amy Smart +2pont simán. És Statham is állat volt az biztos.

 13. hatalmas és hatalmas:) 10/10 a vágások, a dumák, a karakterszinészek, ezek mind gyöngyszemek a néha eléggé egysíkú akció filmek forgatagába. ez egyszerüen szorakoztat, de durván. főleg ha vevő vagy és hagyod hogy vigyen az egész. és nem állitod szembe mondjuk egy mittom én milyen akció filmel. akkor fogod érezni az inyencséget és különlegességet benne. az első is olyan volt hogy az kész. ElSÖPRŐŐŐŐ:) thnxxx hogy vannak ilyen rendezők, akik ilyet elénk tárnak:) cooolio!

 14. Már az első rész is hatalmas baromság volt, ezt meg már meg sem nézem. Ennek a Stathamnek úgylátszik csak ilyen 0 IQ-s filmek jutnak..

 15. A tökéletes trükk 7-es, ez meg 8-as, hmm…

  [mivel tök más filmek, így nem összehasonlíthatóak – ez a Crank 1-hez, szállítókhoz, Transformershez, ilyesmikhez van mérve, ahogy ezt már többször mondtam – a zerk.]

 16. Hát nekem az első rész sem jött be, szerintem nagyon-nagyon gagyi volt a rendezés, pedig abból a forgatókönyvből sok mindent ki lehetett volna hozni, de hát olyan a vágás és az állandóan fejjel lefelé levő kamera, hogy még a jó részek is élvezhetetlenek számomra.

  A második rész alapfelütése tetszik, márminthogy felkel a földről, de sok jót ettől sem várok, igazából ez az első pozitív poszt, amit olvasok róla. :D

 17. Srácok, ez a blog nem objektív kritikákról szól, hanem személyes véleményekről. Így igen is reális a 8/10. Üdv!

 18. nagyon megörültem a pozitív kritikának human :)

  SPOILERES
  akiknek nem lenne egyértelmű, a film elején meg is mondják hogy “bullshit” az egész. én ott zsebre tettem az agyam és hagytam áramlani az adrenalint :)
  szerintem marha állat volt és jókat röhögtem rajta.
  pl. chevbe hamuzás, vagy a sokkolós jelenet, de legjobban a kutyanyakörvesen röhögtem :D
  meg az állandó pörgés, a doki meg a “kurvája” az FBT-s venus, a lövöldözések, minden. én még az akváriumban lévő fejen is jót tudtam röhögni :D
  alig várom, hogy kijöjjön dvd-n :P

  SPOILER OFF

  akinek meg nem tetszik az ilyen agyament baromság (mert ugye ez bármelyik előzetesből tisztán látszik)az ne nézze.

 19. Még sajnos nem láttam, de ha olyan, mint az első része, akkor számomra tuti befutó a film. Kevés olyan jó film volt, ahol nem is akarták komolyan venni magukat az alkotók.

 20. Eső rész bejött, ez nem.
  Pedig agyamat teljesen kikapcsoltam lötte, ne aadjak fent semmin. De a ázsiai csaj nyivákolása hamar elkaszálta a filmet nálam. Számomra emészthetetlen. tipikus olyan film, hogy vagy nagyon bejön valakinek vagy 5 perc után otthagyja…

 21. minden szóval egyetértek human! ez a film fun volt a javából. az utóbbi évek legőrültebb filmje. annyira beteges. és ez az a film, amit vagy imádsz, vagy utálsz. nemnagyon van középút. megjegyzem legtöbb helyen csak lehúzták, ezért is örültem ennek a kritikának. szerintem simán kellenek az ilyen agyatlan filmek. FUN!

 22. Mr.StaggerLee: “szerintem simán kellenek az ilyen agyatlan filmek. FUN!”

  A Transformers-re meg 6/10, pedig az is “agyatlan” és még látványos is. Szóval human téged se érteni.

 23. ez van, a Transformers túl nagy akart lenni, erőlködős lett, de ezt ott is írtam. Meg hát ízlés. Itt tényleg nem a TF-ről dumáljunk.

 24. Azért ne ugorjatok már ennyire human-nak. Személyes véleményét írta le. Ízlések és pofonok.

  Én sajnos nem tudtam “ennyire” kikapcsolni az agyamat, szerintem nagyon hosszú idő után a legpocsékabb film volt, amit láttam. Pedig vártam, mert első rész nem volt rossz. Nagyot csalódtam.

  SPOILER SPOILER

  Kövi részbe mire lesz vajon szüksége? Vízre? :P

  SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE

 25. Sziasztok!

  Szerintem ez egy nagyon jó film, a kritika pedig ügyesen rávilágít arra, h miként álljunk hozzá. Szerintem 10/9 nem gondoltam volna, h ilyen jó lesz egy olyan film folytatása ami már magában is adrenalin bomba

  SPOILER

  Mi lehetett Johnny Vang dobozában? XD

  SPOILER VÉGE

 26. SPOILER SPOILER SPOILER
  ja a hűtődoboz tartalma engem is érdekelne.
  talán majd a dvd extráin… :P

 27. SPOILER

  srácok, az volt a Hitchcock utalás, szerintem a dvdn sem fedik majd fel. A mi piszkos fantáziánkra bízzák.

 28. na most nagyon örülök, azt hittem csak az én beteg ízlésemnek tetszett a film, mert ahol olvasgattam róla, csak szidták. Egyszerű szórakozás volt, élveztem a legnagyobb részét. 7/10

 29. elmebeteg film , de nagyon szórakoztató , néhol undorító…
  …jöhet a 3. is…
  Értékelésem: 10-ből 6

 30. 8/10??? :o Csalódtam. Ha ez 8/10, akkor remélem a Brüno már csak a trailerek alapján is kap vagy 10/10-et. :)

 31. Nem tudom hogy lehet így meg úgy leülni egy filmhez, én mindegyikhez 1 féleképpen ülök le, kivéve mikor fekve nézem hehe. De hát valamit írni kell. Egyébként nekem simán tetszett, egyszerű, nagyszerű de nyilvánvalóan Statham karaktere, a lazasága, természetessége üt a legjobban (mint minden filmben, igaz máshoz nem ért de nem is kell), nélküle nem lett volna ilyen felszabadult az egész.

 32. SPLOILER

  Szerintem a srácnak a mellbimbói. Mivel Chev megszökött és életben is van, ezért a főnök vezeklés képen megparancsolja neki, hogy vágja le a mellbimbóit, amit a jelenet végén látjuk is, hogy magához veszi a padlóról.

 33. Én ma láttam a filmet, és azt kell mondjam, hogy hatalmasat csalódtam. Tény, hogy az ilyen trash mozikra “az agyat hagyjuk a ruhatárban” szabály érvényes, de ez még így sem működött.
  Ok, az is igaz, hogy már a kezdetektől lehetett tudni, hogy ez sem akarja majd komolyan venni magát, de lóverseny pálya jelenetei Amy Smarttal… hát…
  De azért az tényleg pozitív dolog a film készítőitől, hogy a régi szereplők közül is sokakat visszahoztak. Nekem 4/10, nem érte meg a jegy árát, sajnálom…

 34. Most az egyszer csalódtam a kritikában, én is azt hittem h. lehúzod!Szerintem az első jobb volt, talán annyira is h. nem lehet folytatni, kész!

 35. Telivolt tulzásokal ez a film. Eröltetteten többet akkart mint az elsőrész. És sajna gagyi lett. 4/10 :-(

 36. Na akkor leirom megint…. Nagy.n sz.r film lett max ha leadja a tv2 akkor nézd meg… költeni ne költs rá.

 37. Én 10 évesen jöttem ki a Sárkány közbelépről úgy, hogy karatézni akartam, de közben kinőttem…

 38. 2/10 nálam! Kábé megvolt az alap sztory 30percben (de lehet sokat mondtam) de az még kevés volt egy másfél órás filmhez , ezért minden szeméttel tele kellett hajigálni, hogy meglegyen a normális filmhossz.

 39. brianaspirin: azért vannak határok, amiket az a jelenet bőven átlépett, de lehet, hogy csak én vagyok maradi. Gagyi poén volt, nah… :D

 40. szerintem keményen odavert, igazi trash múvi volt.
  igaz nem egy szombat délutáni matiné film, de haverokkal utsó előadásra (kábé 10en voltunk összesen) tökéletes kikapcs.
  haver úgy ült le, hogy azt hitte normál akciót nézünk, de a lóversenypályánál leesett neki, hogy ezt nem kell komolyan venni, onnantól végig szakadt a röhögéstől.
  tipikusan ez az annyira szar, hogy már jó kategória.
  a végén állva tapsoltunk.

 41. Az első rész egyértelműen jobb volt. Életemben nem láttam még ekkora baromságot, de pont ezért…

  7/10

 42. SPOILEREZEK, MERT MIÉRT NE? HÁT NE

  Elég szar ennek is a vége. Megég, visszarakják a szivét és még él. A 3. részben vajon mi fogja életben tartani? víz? xD

 43. azért néztem meg az előzőt, h vmi alappal üljek be erre, de láttam azt, és már semmi kedvem ehhez.

  crank3waiter: ha a víz tartja majd életben, akkor még a környezetszennyezés témáját is belerakják, és nehéz lesz tiszta vizet találnia XD

 44. Ma este megnéztem én is. Hát eszement, beteg egy film, de bejött!! Pár részt kihagyhattok volna belőle, pl

  SPOILER

  1. A tv showban az a kiscsávó…
  2. Amikor verekedett a kínaival és megnőttek, az kicsit King Kong vs Godzilla parodia volt szerintem, nagyon gáz…
  3. Test nélküli fej a vízben…
  4. A végén összevissza égett…

  SPOILER VÉGE

  De azért nem volt rossz! 8/10 (Az első 10/10)

 45. SPOILERES

  Nosss. Megjelent a dvd. Go téka. Megnéz. Eleje jó. Nagyon. Közepe szar és még az olyan fanatikus Crank 1. rajongók, mint én is megkérdezik maguktól – ezt most miért kellett? (BábustrfaóállomásosMuppetshows rész…) Aztán jön a várva várt halomralövős rész – azt hiszed kilábalnak a hullámvölgyből, erre bejön a Ghostrider-flash és a végén Chev “Niki Lauda” Chelios nemzetközi paraméterek megadásával búcsúztatja a plazmára tapadt, kicsivel értelmesebb befejezésre váró nézőt…a végén nem marad más, csak olyan fura szájíz, amit fogtömés után érez az ember. De legalább már nem fáj a foga… 6/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.