Röviden: A Balta (The Hatchet)

Talán a poszter miatt képzeltem azt, hogy ez komoly amerikai horror lesz? Nem az. Bár fröcsög a vér, miközben valaki szemből 360 fokos fordulatot csinál egy másvalaki fejével, sima karerő az egyetlen amit igénybevesz ehhez, de ez 100%-osan paródia, vagy komédia, annak meg elmegy.

hatchet

– But we can’t just leave him out here!
– Then why don’t you just run off and go find him.
– …That was mean.

Komolyan vették a szórakoztatást, miközben egy pillanatra sem vehető komolyan a film. Adott egy éjszakai sétahajókázós mocsári túra, ami nem messze egy véres legenda születésének a helyszínétől zátonyra fut, így partra kell szállnia az utasoknak. Na persze a legenda meg igaz, így a bénák el is kezdenek hullani, méghozzá nagyon eltúlzottan véresen és brutális módon. Hát ennyi.

Ami miatt nézhető a film, az a pár beszólás, amin hangosan lehet nevetni. Persze mindenki túljátssza a szerepét, meg random vannak cicik, meg minden, de a dumák érnek csak valamit. Így is max 5/10-re tornázzák fel a végére a Hatchet összepontszámát.

15 hozzászólás a “Röviden: A Balta (The Hatchet)” bejegyzéshez

 1. 5/10? ez komolyan meglep:)

  mármint, hogy ilyen magas. sajnos már túl régen volt, hogy véleményezzem értelmesen, de a plakát etetett be engem is.

 2. Szerintem ez a film az utóbbi évek kevés jó horrorjainak egyike.
  Egyszerre vicces és félelmetes, a trancsírozások nagyon jól meg
  vannak csinálva benne és én nagyon tudtam örülni a három horror
  veterán Robert Englund, Kane Hodder és Tony Todd szerepeltetésének
  is. Inkább ilyen horrorok készüljenek, mint a gagyi új Péntek 13.

  Ja és már készül a Balta kettő:)

 3. Anno engem is a plakát “húzott be” és így utólag nagyon megbántam hogy megnéztem.
  Sajnos én is elég régen láttam már (nagyjából semmire sem emlékszek a sztoriból).
  Engem a véres jelenetek sem győztek meg (az nálam nem elfogadható hogy történik valami aztán jön egy vödör “vér”) és ez többször ugyanúgy ismétlődik a filmben.
  Egy szó mint száz gyenge volt.
  4/10

 4. Üdv!
  Az egyik legjobb amerikai horror, ami az utóbbi években készült! Szemet gyönyörködtető effektek, a “régi nagyok” felbukkanása, ostoba sztori, meg trancsírozni való “szöszik”…
  Végre nem olyan slasher, ami gyakorlatilag semmilyen téren nem tud nyújtani valami minimális szórakoztatást; bár az egész felépítése, hangulata miatt szerintem inkább a hardcore horrorfanokat fogja meg igazán, a többiek meg ájuldoznak az új Jason-ön. A rendező most valami jeges horrort forgat, de úgy 2 éven belül jön Victor Crowley új kalandja és remélem hasonló hangulatú lesz az is!

 5. A Hatchet egy igazi kis old scholl horror :) Minden megvolt benne, ami kell… A bárgyú sztori, az idióta karakterek a hülye szövegeikkel, cicik és durván véres halálok… szórakozási faktor az egekben :) A cameok meg külön öröm, lehet vísítani, mikor feltűnik Todd bá, stb.

 6. Ez úgy ahogy van, egy tinihorror-vígjáték a ‘szokásos’ sztorival meg vmi (kerti)szerszámos gyilkossal.

 7. Nem az a kérdés, hogy ez jó vagy rossz horrorfilm-e, hanem hogy mi a szar ez egyáltalán? Kerüljétek el messzire (és a My Bloody Valentine-t is).

 8. én marha jól szórakoztam rajta

  SPOILER
  -Van még valaki aki eltitkol valamit?
  -Nem is jártam az NYU-ra…

 9. Én számítottam rá, hogy olyan lesz amilyen. Egy időben direkt sokat ígérő, de keveset adó filmeket kerestem. Milyen film lehet az aminek az a címe hogy A Balta. Szóval ha abból a szemszögből nézzük, hogy sikerült-e borzasztóan rossz filmet találni akkor 10/10. Egyébként 2/10!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.