9 hozzászólás a “Röviden egy kis Expendables” bejegyzéshez

 1. van egy olyan erzesem, hogy ez a kep egy kozelgo trailerbol lett kilopva. jo lenne, ha igazam lenne

 2. Stallone az utóbbi öt évben vált azzá, amivé már régóta szeretett volna. Kultikus figurái mindig is voltak, valahol a nevetségesség határán és még mindig ott van benne az a burleszkbe hajló túlfűtöttség, túlfestettség így az ősz korba lépve, kormozottabb külsővel, fityegő ajkával, nehéz szemöldökével, a ma már legendás modorosságának számító darabos gesztusaival, amelyet eddig egyedül Rocky és a Copland zsarukaraktereként fordított előnyére. Néha viszont Sly kihúzta magát, bár ilyenkor is csak középtávot(magasságot) tett meg ég és föld között, de tekintélyparancsolóan kitartó ember kiállását mutatta meg. Szakmája nagyöregje, pályatársa Schwarzenegger már rég elpuhult oroszlánként fáradt bele a kormányzói székbe, amikor újra felébredt benne az ambíció.

  Másfél film kellett hozzá, mert szerintem John Rambo feltámasztása, egyben elbúcsúztatása csak félig sikerült, hogy végre hosszú idő után teljes értékű filmikonná váljon. A maga módján tette ezt természetesen, ebben az új feltámadásban sem hibátlanul, mivel sem a Rocky 6, sem a Rambo 4 nem hibátlan film. Rocky utolsó meccse azonban karrierjéhez mérten végtelenül őszinte vállalkozássá vált, Rambo végső küldetése kellemes felidézésévé a túlkombinálás nélküli erőszakfilmek mentalitásának, ráadásul meditatív nyugalommal tanúságot tett a visszavágás fontosságáról. Kerül, amibe kerül Sly szerint ha megütnek üss vissza nagyobbat és tanuld meg elfogadni ennek következményeit, fer küzdelem testvérek között csak a ringben van, az élet kegyetlenebb, de mindkettőben fontos a kiállás – ez Stallone pályafutásának tanulsága, hisz rengetegszer bukott, majd felállt.

  Végül pedig miért is fejtegetem itt mindezt? Azon kívül mert jól esik, kicsit féltem mit mutat fel még Stallone, csak el ne rontsa azt ahová most elért. Kicsivel jobban hiszem, mint remélem a The Expendables méltó folytatása lesz a régi akcióiskolának, amit szinte egyedüliként képvisel a szakmában jelenleg.

 3. Ámen.

  Nagy nevek. Mostmár csak a nagy hentelés kell hozzá és valóban lesz egy kis old-school 80-90-es évek utánérzés.

 4. symor: ez igazából nem egy random hírhez illő komment, hanem a főexpendables anyaghoz. PLusz marhára nem akarom, hogy a ramboról pl itt legyne szó a főírás helyett

 5. Ne haragudj ezt teszi néha a tűkön ülő várakozás, túlírom. Véletlenül se tegyük ezt Rambo-filozófiállásá, a túl korán kikívánkozó fogalmazványomat majd beillesztem a filmről alkotott véleményem elé. Sajnos úgy kereken legfeljebb hónapokkal később kerülhet ki, remélem nem keserű okkal a The Expendablest illetően. Várós egy film ez, Jet Lee nagyon zord a képen, már írtam korábban legjobb esetben akár egy A háború kutyái is kisülhet belőle.

 6. aki szerint feleslegesen kötözködtem megint, az egy dolgon gondolkozzon el: később ha az expendablesről lesz szó, akkor melyik poszt lesz (és a hozzászólásai) linkelve, ez a random kép, vagy pedig az amiben fél sornál több van a filmről? Ergo ott tényleg utókornak fasza gondolatmenet, itt meg eltűnik majd 1 nap múlva a frisshírek görgetegében, és többet nem járunk vissza ehhez a poszthoz majd. Hát ezért írtam amit írtam, nem azért mert bármi baj volt a kommentel, hanem mert ta-da, jót akartam. Ezennel lezártnak tekintem a kérdést.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.