Dorian Gray-előzetes

Az mondják, hogy Oscar Wilde legjobban idézhető műve. Meg mittomén még miket mondanak. Ha tudom, hogy jön a film, akkor nem vettem volna pont mostanában meg, hogy végre elolvassam. Hahh, tuti van aki komolyan veszi az előbbi mondatot. Szal én inkább betűsen fogom pótolni ezen hiányosságom, viszont aki olvasta, vagy nem akarja olvasni, az most tekintse meg a Dorian Gray trailert:

human
írta
2009. 07. 26. 01:06
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Dorian Gray-előzetes” bejegyzéshez

 1. mennyire más colin firth így, szakállasan és bajszosan! a film szépnek tűnik, jó karakterekkel, csinos szereplőkkel. a misztikumból talán túl sokat megmutatnak… bár elvileg mindenki olvasta a könyvet/ismeri a történetet, ugyebár :)

 2. SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!

  “A rendkívül szép Dorian Gray a 19. századi Londonban nő fel. Szépségét egy ismerős festő képen örökíti meg, mely Dorian beteges önimádatát csak még felerősíti. Iszonyodva az öregség gondolatától, szerződést köt az ördöggel. A sátán megkapja a lelkét, s ennek fejében helyette a kép fog öregedni. Dorian kiélvezi az élet minden örömét, s gonosz egoistává válik. Külsőre változatlan marad. Amikor a festő véletlenül felfedezi a titkot, Dorian megöli őt. Sok évvel később az ördög Dorian lelkét követeli, mivel neki ifjúságot, és nem örök életet ígért. Dorian késével dühöngve támad az időközben torzzá vált képmásra, ilymódon saját halálát idézve elő.”

 3. Én olvastam, teljesen meglepődtem, Wilde nagyon jól ír, és a történet sem rossz végülis. Mindenképpen nézős lesz.

 4. A könyv a “régies” nyelvezettől eltekintve nagyon ütős volt, szinte kiáltozott a megfilmesítésért. A látottak alapján ez most jó lesz, várom.

 5. A könyv anno nekem is tetszett, kíváncsi vagyok, a film milyen lesz – bíztatónak tűnik.

 6. Én is olvastam, nagyon jó könyv, teljesen pozitív csalódás volt és ami fontos, nekem másodjára, harmadjára olvasva sem veszített az értékéből. A film a trailer alapján úgy tűnik jó lesz, hitelesen adja vissza a könyv történéseit, csak egy dolog zavar: Ben Barnes nekem egyáltalán nem az a tökéletes, feledhetetlen szépség. Én teljesen másképp képzeltem mindig is Dorian Grayt…

  De lehet ez csak az én hibám.

 7. Nagyon örültem ennek az előzetesnek, mivel többször is olvastam a könyvet, és már vártam, hogy a mostani vizuális megoldásokkal valakinek végre eszébe jusson megfilmesíteni. :)Jónak tűnik így első ránézésre. A trailerből Lord Henryt hiányoltam, a könyvben fontos szereplő, de itt csak a Colin Firth-féle Basilt mutogatták Dorianen kívül…

 8. Na végre valami!
  Remek sztori, jó képi megjelenítés! (legalábbis a trailer alapján)
  És ez ma már nem is kevés, ha a sok gagyit vesszük alapul amit idén ránk öntöttek.

 9. @JoHn: olyan színészt úgyse találtak volna, akit mindenki feledhetetlenül szépnek tart. Sokkal fontosabb szerintem, hogy el tudja játszani azt, hogy Dorian Gray hogyan romlik meg.

 10. SPOILEREZŐ KÖCSÖG VAGYOK

  Várós, de ez az előzetes nem tetszik, sztem nem kellett volna megmutatni benne a csúnya arcát.
  másrészt meg, ha annyira unforgettable arca van, mit csinál benne ben barnes?akkor már jobb volt stuart townsend:D

 11. AGYAB FŐBE SPOILEREZÜnk

  “Iszonyodva az öregség gondolatától, szerződést köt az ördöggel”-najó én olvastam a könyvet de ez nekem új,hacsak nem az ördög/sátán dolog a mondatban-mivel kisbetűvel van írva- valami metafora.valami nem stimmel az egész idézettel vagy ez csak nekem fura?

 12. Nemcsak neked.

  SPOILER
  Amúgy sem stimmel az a “idézet”.
  A könyv elején Dorian egyáltalán nem rossz.Csak később Lord Henry vezeti be a lelketlenségbe.
  Sátánról szó sincs.

 13. ÉN IS SPOILEREZEK

  Colin Firth nem Basilt játsza, hanem Lord Henry-t.

  És a leírás tényleg kicsit durva, nincs benne semmi sátános, annyit mond csak, hogy odaadná a lelkét azért, hogy a kép öregedjen helyette. És nem is követel semmit a sátán…….aki ezt írta az egy igen sajátságos változatot olvashatott.
  Trailer alapján Ben Barnes nagyot alakít, és szerintem ő annyira Dorian,a feneketlen sötét pillantásával attól függetlenül, hogy a könyv szerint Dorian szőke.
  De elég sok változtatás van benne a könyvhöz képest, ettől függetlenül sok reményt fűzök hozzá, mert a Dorian Gray arcképe az egyik kedvenc könyvem.

 14. SPOILER??

  Ben Barnes borzalmas választás volt D.G. szerepére, már az arca miatt is lehetetlennek tartom, hogy megfelelően hozza a karaktert. A trailer is csak erősíti az ellenérzéseimet vele szemben. Wilde igencsak érzékletesen taglalja a főhős klasszikus, görög szobrokéhoz hasonlatos szépségét, de ez a Barnes-gyerek igencsak távol áll ettől az “ideáltól”.

  Colin Firth-öt nem tudom hova tenni. Eddig nem sok szerepben láttam tündökölni, nem mintha olyan sok filmjéhez lett volna szerencsém. Talán éppen most okoz meglepetést. Igazából az zavar, h Lord Wotton szerepére találtak egy relatíve ismert, és úgy ahogy, elismert angol színészt, addig a “triumvirátus” harmadik sarokkövét, Basil Hallward szerepét valami Ben Chaplinre osztják. Azért az remélem tiszta mindenkinek, hogy azt a képet meg is kellett festenie valakinek. Na ez az illető egy másodpercig sem szerepel a fenti trailer-ben :D

 15. nevetséges, de komolyan, jelölés nélkül öntitek a spoilereket, mert ti már olvasátátok, akkor biztos mindenki, amikor a posztban írtam, hogy mostanában akarom olvasni. Remekül bemutattátok, miképp veszitek figyelembe a többi embert, amikor egy SPOILER feliratot basztatok kiírni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.