Ezt fejezzétek be!

A Cracked összeállított egy listát, amiben leírják a trailerek legnagyobb rákfenéit, amikben vissza kéne venni a stúdióknak.

Egyértelmű, hogy a bazi spoileres dolgokat abba kéne hagyniuk, pl a filmek utolsó jeleneteinek az ellövését az előzetesben. Vagy azt sugallni, hogy nagy fordulat lesz, pl Bruce halott végig (valójában azt nem lőtték el az előzetesben, de manapság tuti utalnának rá). A minap amúgy láttam egy bemutató, nem mondom meg melyik filmhez, de nagyobb cucc, és konkrétan ez volt a reklámban: “akkora twist van benne, erről fogsz beszélni a film után.” Namost ha tudod, hogy hatalmas twist, akkor előnnyel indulsz, hogy kitaláld.

A másik, amiben marhára igazuk van, és engem is idegesít, azok a zenék. Bár talán a legnagyobb klisét nem is vetették be ők az írásban: Requiem For a Dream. Clint Mansell halhatatlan dallamait már úgy elkoptatták mostanra, hogy semmi érzelmi töltet nem maradt benne. Itt, a filmbuzi főszerkesztőségének nevében (ezt nem tudtam komoly arccal leírni) díjaznánk az alábbi két trailert: Last House On The Left (spoileres!) és a Deja Vu, akik ki mertek lépni a tipikus zenék fertőjéből.

Azzal, hogy olyan jelenet van a bemutatóban, ami nincs a filmben, az pl nekem nem fáj.

human
írta
2009. 07. 30. 03:53
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Ezt fejezzétek be!” bejegyzéshez

 1. Régen csak egy előzetes volt. Persze itt nálunk. Max a tv spot. Ahogy a T2 esetében. Tv lenyomta a film előtt, én meg próbáltam minden képkockáját inni. Nem tudtam róla semmit. Sem kritika, sem ezer videóanyag. Lehet, hogy az Avatarra is így kéne mennem. Srácok ! Nem nézem meg az avatar egyetlen trailerét sem. Kísérlet. Max egy teasert.

 2. 101%-osan egyet tudok érteni!
  A legutóbbi iszonyatosan nagy trailer-es spoiler a Terminator Salvation-ban volt, amit egyszerűen nem tudtam hova tenni, hogy miért volt rá szükség.
  Részemről befejeztem a trailerek neten történő nézését, max a mozikban fogom végignézni őket, ha már úgyis az arcom elé rakják a filmek előtt.

 3. én még azt is idesorolnám, amikor a trailer hangulata egészen mást sugall mint a film valójában. most hirtelen, a hurt locker és az in bruges jut eszembe, de biztos van még száz ilyen. ettől nem feltétlenül rossz a film csak más. ez olyan mintha azt hinnéd, hogy sprite van a pohárban belekortyolsz és szóda volt. vagy netán a panírozott falatkáról kiderül hogy nem csirkehús bundában, hanem rántott hal lapul benne.
  szóval erről is le kéne szokniuk.
  a zene kérdés engem annyira nem izgat.
  viszont a trailerben meglévő, filmből hiányzó jelenet zavar.

 4. nem nézek soha előzetest, így whatever, de szerintem lehetetlen elkoptatni a zenéket.

  a requiem for a dream hányszor fordul elő? évi 3-4? 6-8? 12? mág akkor is csak havi egyszer. nem sok, nem kopik, nálam ugyanaz a hatása még mindig.

 5. Mindegyik tök igaz, bár a zene annyira engem sem zavar, főleg, hogy sosem a film saját zenéje, de a filmben nem lévő jeleneteket utálom.

 6. fokozva egy kicsit amit brianaspirin ír, az az igazán ciki, ha azt gondolod csokishake van a pohárban, és a szívószálon keresztül jó nagy slunggal megszívod, de nem jó sűrű shake, hanem sprite… egy haverom járt így, az orrán keresztük jött ki a cucc. :)

  visszakanyarodva a témához a kitérő után, volt anno egy film, ami kb. arról szólt, hogy egy pár aki nem képes gyermeket összehozni elmennek valami dokihoz, aki valami kisérleti eljárással segít rajtuk, azonban a gyerekkel egy idő után gondok lesznek az eljárás mellékhatásaként… a filmben felbukkant Robert de Niro egy rövid epizódszerepben, és hát a film trailere eléggé rá volt kihegyezve, mintha főszereplő lenne. asszem perre is vitték a dolgot, de Niro eléggé zokon vette, hogy őt használták fel a tudta és beleegyezése nélkül a marketingeléshez.

  a másik amitől én kivagyok, hogy egy-egy trailer gyakorta úgy kezdődik, hogy a szereplők és a készítők egyéb alkotásait, szerepeit, illetve különböző díjait sorolják fel. ami számomra azért bosszantó, mert semmi garancai nincs arra, hogy egy film amiben 5 Oscar meg 7 Golden Globe díjjas színész játszik, és az írta a forgatókönyvet, aki a a nemtommilyen filmet, hogy az a film ér bármit is. mondhatnók nem a saját filmjükkel, hanem mások sikereivel próbálják eladni.

 7. Legyen egyetlen ütős és maximum másfél perces trailer minden filmhez, ne úgy, mint pl. tavaly a Vasembernél, hogy mire beültünk rá a moziban addigra gyakorlatilag láttuk is a filmet. Nem tudom, mikor jött ez divatba, nem tudom miért csinálják, de szörnyű ostobaság. A sok kis részlet, a sok kis áll leejtés ami a moziban érhetne elpocsékolódik a sok trailerre. Kinek jó ez?

 8. dimitrij, asszem a godsend-re gondolsz :)
  erről eszembe jutott egy másik klasszikus, (az istennek nem jut eszembe a neve) de a trailerekben az akkor még menőnek számító steven segalt mutogatták, mintha ismét egy nagy “én mindenkit megmentek” film lenne, aztán a 10. perc után, átadta a staféta botot kurt russelnek. ilyen repülős terroristás cucc volt. tudjátok

 9. Ezért kell csak 1 Teaser vagy legelső fél perces Trailert megnézni, aztán a többit meg nem:)

  A cikkel egyébként egyetértek…

 10. Ezért nem nézek soha trailert :)
  Történet, színészek, érdeklődési kör, esetleg poszter alapján döntök

 11. Anyám mesélte, hogy a 79-es “Alien” előzetese volt olyan a moziban, hogy az emberre a frászt rá hozta a sikító zene közben semmit nem mutatott az idegenből, így mondta hogy a legtöbb ember a macskára gyanakodott, hogy a gonosz. Vagy ott van szerintem a “Cápa” ami szerintem minden idők egyik legjobb előzetesét kapta. Semmi más nincs, mint John Williams legendás zenéje és a cápa szemszöge ahogy alulról közelít a lányhoz. Nah ILYENEK kellenének ma is.

 12. human, a bruce-os dolog ele nincs kedved odairni, h “ES MOST PARASZT MODON ELSPOILEREZEM”, v vmi ilyesmit? ;)

 13. brianaspirin

  Az a Tűzparancs cimű film volt. Meg is szivtuk a haverokkal. Elmentünk moziba, hogy beülünk egy jó kis Seagal akcióra, aztán 10 perc után csak lestünk. De ettől függetlenül ma már birom azt a filmet, csak akkor nagyon felbaszott.

  Én pont ezek miatt a dolgok miatt már nem nézek trailereket. Maximum megnézem az első teasert, hogy kicsit azért képben legyek. Az utóbbi időben számomra olyan filmek nyújtják a legnagyobb élményt, amikről előzőleg semmit sem tudtam. Mint pl. az ÉBERSÉG. Na azt milyen csúnyán ellehetne spoilerezni.

 14. Teljesen egyetértek, főleg a spoileres résszel. A Terminátoron sokat javított volna ha nem lövik el a fő WTF-t. Még, jó hogy Arniet nem rakták bele az előzetesbe. A zenék engem annyira nem zavarnak.

  A Tűzparancsot én TV-ben néztem és úgy reklámozták előtte, hogy főszerepben Steven Segal, jól meglepődtem a 10. percben, de szerintem ez csak a magyar forgalmazó buzisága volt.

 15. Sirály Pista korai elmúlása abban a filmben nekem kellemes poén volt, már csak azért is, mert évek óta terveztük, hogy a Rambo IV-et úgy kellene leforgatni, hogy:

  a., jön az öreg tábornok, de John hajthatatlan, nem vállalja az akciót, szomorú barna szemekkel néz a kamerába, majd stáblista 3:07 másodperc után.

  b., elvállalja, de az első taposóaknán elvéti, és 4:52 másodperc után stáblista.

  szóval nekem kimondottan tetszett az, hogy Seagal nem érte meg a film végét. :)

  brianaspirin: igen, a godsend volt, meg se néztem a filmet, mert elriasztott ez a de Niro-s dolog teljesen. jó film egyébként? :)

 16. egyébként asszem a 37. percben múlt el a filmben a Pista, de ez marginális kérdés. :)

  egyébként anno az Ötödik Elem első trailerén voltam úgym hogy sok volt az inger, olyn képi világot villantott (Mila Jovoich a jövő városában zuhanva menekül…) fel, és olyan hanghatások voltak surround-ban, hogy majdnem rosszul lettem.

 17. Gábriel:
  Úgy se bírod ki… A 2. film h megpróbáltam, nem sikerület eddig…:)

 18. Gábrielnek tök igaza van mondjuk. Egy tréler kéne nem több, meg maximum egy nagyon rövid spot a tv-nek és annyi. Ha egy lenne sokan találgatnának, hogy mi lesz meg mittomén, mivel kevesebbet mutatnak így jóval több mindenre kiváncsi az ember, ugy tipikus példa.

  régen is egy trélert láttam, de azt kívülről vágtam gyerekként:)

 19. A legjobb az RTL-en a Macskanő promója. Főszerepben az Oscar-díjas Halle Berry. Mellékes, hogy ezért a filmért Arany Málnát kapott. :)

 20. Abszolút egyetértekaz egésszel! A többiekkel ellentétben engem is nagyon zavar az épp oda nem illő, vagy már agyon használt zenék használata! Jó példa volt tényleg a Requiem For a Dream zenéje, én már szabályosan ideges vagyok ha meghallom és le is állítom a videót!

 21. dimitrij, nézd meg a godsend-et :)

  human, a linket akkor még nem is néztem, csak a cikket olvastam és felbuzdulva kommenteltem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.