The Killing Room

Ekkora kihagyott ziccert rég láttam. Megvolt benne a potenciál, hogy az okosabb Saw legyen, vagy valami más elfogadható film-sorozat, erre elcseszik. Pedig.

Killing Room

A címből kitalálható, hogy kb. egy olyan szobáról van szó, ami öl, még ha nem is szószerint. Egy titkos CIA kísérlet, ami elvileg nem is létezik. Annyiból áll, hogy 4 átlag amerikait betesznek egy rögzitett asztalokkal és székekkel rendelkező szobába. Az alanyok alapból nem tudják miért, kapnak egy furcsa kérdőívet, de hát a film címéből kitalálható, mi lesz itt. Ennél többet nem is akarok mondani, most tartunk a 7-8. perc környékén, még hátravan majnem 80.

A szereplők között nincsen nagy név, mármint A-listás sztár, de szinte mindenkit ismerünk szinte már valahonnan, többnyire nincs baj velük itt sem, úgy-ahogy elbírnak a rájuk osztott szerepekkel. És hát Peter Stormare (kvázi ő a legnagyobb név, tény, de akkor is B-listás sajna) meg lopja a többiektől a showt.

A Killing Roommal igazából az a legnagyobb baj, hogy kevés az alapanyag a hosszúságához. Rendben, pszichológiai kísérlet, de 30-40 perc után hihetetlenül leül az egész. Tipikusan egy jobb pilot rész lehetne. Nézése közben olyanok ugrottak be, hogy feleennyi időben ez egy baromira fasza Végtelen határok-epizód lenne. De hát ez van. A másik nagyobb baj, hogy a végkicsengés valami iszonyat gyenge. Mármint az odáig felépített feszültség kisütése semmiféle katarzist nem hoz, mert béna lett.

A pontozáshoz hozzátenném, hogy simán lehetne 6 pont, ha nem ilyen hihetetlenül rossz, és rosszul kevert a film zenéje. Alapból unalmas, erre még hangos is, alig érteni tőle a beszédet néhol. A végére csak egy 5/10-es plecsni maradt.

15 hozzászólás a “The Killing Room” bejegyzéshez

 1. Tegnap óta én is kacérkodok vele, hogy megnézzem, trailer alapján érdekesnek tűnt, viszont nem szeretem a Saw sorozatot, egy darabot sem láttam (mertem megnézni). Ez a film mennyire megy át eszetlen darabolásba… ?

 2. nem darabolnak benne, csak a franchise potenciál miatt említem saw-t.

  mondjuk most megnéztem a trailert, hát sokat vesztettél ha már láttad a film előtt. Hihetetlen szemetek benne megint.

 3. lol pont most fejeztem be, befrissítem az oldalt, kritika. :D

  Szeretem az ilyen filmeket valamiért. Igazából tényleg semmi köze Saw-hoz, Cube-hoz, de maga a környezet hasonló.

  _____GIGA SPOILER_____

  színészi játék nekem nagyon tetszett, rosszabbra számítottam 1 ilyen kis filmecskénél.
  A zene nem is volt annyira zavaró, de a párbeszédeket néha tényleg nem értettem, néztem is film közben angol feliratot de sehol semmi *sadface*.

  Naszóval mint már írtam, alapjáraton imádom az ilyen típusú filmeket, szóval ez is bejött. A sebességgel nem volt semmi bajom, végig éreztem a feszültséget, szerintem nem ült le a film.
  A konklúziót ha jól szűrtem le, olyan embereket kerestek akikben van 1 kis öngyilkos hajlam (szóval nem a lételemük a túlélés), öngyilkos merényletekhez. Aztán a végén “bekergetik” a csávót a Phase 2-be, ahol gondolom a többi “nyertes” található. Most innen az jutna majd tovább aki a legjobban meg akar halni? :D Érdekes lenne egy folytatás.

  Amúgy azokat a közel-keleti szövegeléseket bejátszották nekik, vagy az tényleg a szomszéd szobá(k)ból szűrődött be?

 4. most akkor te nézted a filmet? lehet meg kellett volna várnod az angol feliratot

  GIGA SPOILEREK, NE OLVASS TOVÁBB

  a szobához kapcsolódóan minden kiszámított volt (a falfirka, a vékony plafon), így az idegen szöveg is, amit ugye a “az angol nem az anyanyelve” kérdésfeltevéssel alapoztak meg.

  Nem öngyilkos hajlamot kerestek, hanem önfeláldozót, marhára nem ugyanaz, mégha a merényletek kapcsán össze is mosható kicsit. Nem akar meghalni, de a nagy jóért cserébe hajlandó megtenni.

  A phase 2 már nem csak a kiesésről szól, hanem ahogy a nő is kérdezte “mivel veszik rá őket, hogy megtegyék amerikáért a merényletet”, aztán mutatják, tehát az már az átprogramozás szintje.

 5. Na megnéztem este én is. Human kritikájával egyet értek. Jó is lehetett volna, de kevés minden volt benne, ezért voltak nálam üres járatok benne.

  SPOILER SPOILER:

  Kicsit fáradt voltam… benn ülnek beszélgetnek, jön a főnök, beül, beszélgetnek, BUMM… Hát erre így konkrétan nem számítottam, jól meglepett :)

  Ennél egy kicsit felébredtem. Nálam ez volt a film csúcspontja…

  SPOILER VÉGE

 6. ja, meg kellett volna várni, de csak a film közepénél kezdett el zavaró lenni a suttogás és ott már nem akartam kilőni ^^

 7. !! SPOILER !!

  Nem értem, hogyha a leginkább önfeláldozós típust keresik, akkor

  1.) Miért vesznek ki egy embert eleve a számításból (lelövik a nőt, statisztikailag így romlik az esély)

  2.) Miért pont a fekát tartják ideálisnak, aki pont hogy a legelején nem tart a csordával ergó nem hiszem, hogy nagy önfeláldozásra képes…?

  Bár végülis az is igaz, hogyha mindannyian 7-et mondtak volna akkor , akkor elvileg nincs halott, lehet h mégis volt szuicid hajlam a fekában..?

  Na mindegy, asszem túl sokat gondolkodtam ehhez a filmhez. :-D

 8. A B-kategóriás színészeket illetően azért más a véleményem. Timothy Hutton esetében végül is egy Oscar-díjas színészről van szó, akinek a színészi játéka en bloc össze sem vethető “Abruzzi” kollégáéval. Szerintem.

 9. ha egy A-listás is lenne benne, akkor nem only dvd lett volna a film, hanem az ő nevével eladnák. Timothy Hutton jelenleg tv-s színész, méghozzá nem csak vendégszerepel valahol, ennyi.

 10. “Timothy Hutton esetében végül is egy Oscar-díjas színészről van szó,”

  egy oscar és más semmi? timothy hutton még talán C sincs, nem hogy B. (a B-kategória mark wahlberg, catherine zeta-jones, jonah hill és tsai)

  aki tévézik, az valóban nem véletlenül tévézik.

 11. egy oscar 81-ben supporting role-ért, és más semmi :D najó hadjuk szegényt mert feljön trollkodni a filmbuzira :(

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.