The Vampire’s Assistant poszter, mindenhonnan ömlenek a vámpírok

A tévében a True Blood és a nemsokára érkező Vampire Diaries szállítja a vírszívókat, a mozikban meg a Twilight-szaga, a Let The Right One és a Daybreakers teszi őket dicsfénybe (-UV), erre most még a Vampire’s Assistant is érkezik. Hát mi lesz itt? Főleg, hogy a film előző címe, a Cirque du Freak jobban hangzott.

A történet röviden annyi, hogy a Vámpírok két csoportja közötti 200 éves békét zavarja meg ez a 16 éves aszisztens kölök.

Vampire Assistant poszter

44 hozzászólás a “The Vampire’s Assistant poszter, mindenhonnan ömlenek a vámpírok” bejegyzéshez

 1. Ez a Darren Shan-féle könysorozatból készül, ugye? Már csak a cím miatt. Az egy jó kis sorozat, bár csak pár kötetét olvastam.

  És tényleg hatásosabb a Cirque du Freak, a magyar címére is jobban hajaz. :)

 2. A Vámpír-világ kimaradt eddig, de a Démon-világ összes részét olvastam és szerintem Darren Shan remek író. Ha át tudják menteni a filmvászonra azt a stílust, ahogy ő ír, akkor szerintem nem fogunk csalódni.

 3. “The Vampire’s Assistant” és “Let the Right One In”, fránya többszavas címek, ugye? (:

  Darren vámpír könyvei pedig az első három részig érnek valamit szerintem. Ha jól tudom, a film éppen ezt a trilógiát meséli el, avagy rácáfoltak erre már?

 4. Szerintem meg pont a 4. résztől kezd el jó lenne, kedvencem az 5.
  Azért azt remélem, hogy nem csapják össze, az első 3 részt, ha már egy filmbe összesűrítik, mivel pont ezek, amik mindegyike külön történet.

  (Azt megjegyezném, a vámpír könyvek zárása véleményem szerint az eddigi legjobb befejezés.)

 5. Már csinálhatnának egy kedvemre való vámpír-filmet is.Amibe nem ilyen amcsi-nyálas ,tüskés hajú,16 éves ,pattanásos,tini bálványok játszák a szerepet.Ennél még a néger vámpír (Penge) is bejövősebb.
  Reneszánsz,sötét és fagyos tekintetű ,hosszú hajú,köpenyes alakok kellenek ide.Muhahaha

 6. csinálják ezeket a plasztik, cukormázas vámpírfilmeket a tiniknek (persze ebből van pénz), de remélem egyszer eljutnak a world of darkness könyvekig is, és párat filmre visznek. ( egy középkor sorozatot mennyire jó lenne már filmen vagy akár tv sorozatként látni. vagy mondjuk egy horizont háborút)

 7. 9:

  Az a baj hogy a True Bloodon kívül szinte csak PG 13-as vámpírtematikás filmek vannak (tisztelet a kivételnek)
  Látni is lehet a különbséget. Nem a PG 13 ellen vagyok, de valahogy ez a besorolás mindig a gyengébb minőséghez vezet. Főleg egy olyan témában, ami nem PG 13.

  Ott van pl. a Van Helsing, ami Pg 13, kalandfilm (nem vámpír!) és működik nem vámpírosnak szánták annak ellenére hogy Drakula is benne van.

  Nem értem miért akarnak gyerekbarátra változtatni egy nem gyerekbarát témát.

 8. Hát igen, a PG13 nagy úr sajnos. Főképp hogy a vérszívás eléggé R téma kéne hogy legyen. Ettől függetlenül még lehet jó filmet csinálni, de azért reménykedem hogy előbb-utóbb csinálnak egy jó kis R filmet a World of Darkness világában is.

 9. 11 éves korom óta, mikor a Cirque Du Freak-et olvastam erre a filmre vártam. Most meg nem akarom megnézni, mert közel sem lesz olyan, mint ahogy a könyvsorozatra emlékszem. Csak azért, mert Murlogh-ot a Rome-ban Titus Pullo-t játszó színész fogja életre kelteni talán mégis :)

 10. De rég vártam, hogy elkészüljön a Film:) A teljes vámpírkönyvek sorozatát olvastam Darren bácsinak, és nagyon megfogott. Remélem jó adoptációt csinálnak belőle, bár az, hogy már a nevét is megváltoztatták, hát… Nem baj reménykedjünk:)

 11. A film 3 könyvből készült, a Vámpír könyvek első 3 kötetéből, a 12 kötetből összesen 4 film készül, és már nem emlékszem pontosan, de egyik filmnek sem lesz ugyanaz a címe, mint a könyveknek, tehát ennek az első résznek se Cirque du Freak vagy The Vampire’s Assistant lesz a címe.
  Human, utánanézhetnél azért az ilyen dolgoknak.
  Amúgy a filmet nem várom; amilyen képeket láttam belőle, köze nem lesz a könyvekhez. Kár érte, mert jó kis sorozat volt.

 12. nyilvánnem vampire’s assistant lesz a címe a filmnek, a poszterre csak viccből írták.

  Az viszont lehet, hoyg az első 3 könyvből lesz az első film, nem tom.

  Aki meg a PG13-mon akar sírni már megint, az ugye tudja, hogy beakadt lemez?

 13. remlato: Nézzél Kindred: The Embraced-et, az legalább WOD adaptáció. Mondjuk több helyen inkább vicces, de WODnak WOD.

  Egyébként én örülök ennek a filmnek. Kölyökként nagyon szerettem a Darren Shan féle vámpír könyveket. Egyébként, szerintem is az első három kötet a jó, a többi már nevetséges irányt vesz.

  És még mindig inkább Darren Shan vámpírjai, mint a Twillight féle napon mászkáló homár brigád.

 14. World of Darkness Gyehenna sztorit a népnek! Sőt, akár jöhetne Káintól kezdve egy kronológikus cucc crossover mesével.

  De ezek a nyál-vempájör, higított filmek nagyon lerontják a téma hangulatát. Ebből a sorozatból olvastam 3 könyvet, mondjuk azért ez még mindig ezerszer jobb, mint a Twilight. Szerintem most nagy csata lesz a Darren Shan, meg Twilight imádók között, megy majd a szájkarate. :)

 15. Azért a Darren Shant enyhe túlzás a Twilighthoz hasonlítani, és a könyv sem volt egy nyáltenger. Nagyon jó kis mozit lehet ebből csinálni, de majd meglátjuk!

 16. kedvencem volt a hatodik részig, jól is meg lehetne csinálni. remélem ők is jól akarják.

 17. Az Alkonyattól Pirkadatigba voltak a legfaszább vámpirok XD
  Ezek csak ilyen nyálas kis szarok.

 18. nem akarok kekeckedni de ha tényleg az első három könyvet fogják megfilmesíteni akkor a “két vámpírcsoport” háborújához nem lesz köze mivel az kiccsit késöbb tör ki.

 19. Úgy látom a poszter mást sugall itt a vámpírokról, mint ahogy a könyvben le vannak írva. A lehető legracionálisabban állt hozzá a témához Darren Shan, felejtsétek el a Twilightot, az egyetlen hasonlóság a két történetben leírt vámpírok között az, hogy vért isznak :)

 20. darren shan cirque du freak az első rész, a masodik a vampir inasa asszem. és nem egy aszisztens kölök, csak utána lesz az :D

 21. keppi: tökmindegy, asszisztens lesz, látod a kicseszett plakátot te is. Hogy mennyiben térnek el a könyvtől, az majd kiderül az előzetesek közben, addig felesleges az asztalt csapkodni.

  És örülök, hogy olvastátok, de ne menjünk már át spoilerezésbe.

 22. én úgy tudom, hogy ez a film már jó ideje készen van, csak vmiért tologatják a bemutatót. persze lehet, hogy ez baromság.

 23. Nekem még sosem volt ilyen, hogy olvastam egy könyvet, aztán miután megfilmesítik NEM csalódok a szereplőkben (kinézetre). Ez most számomra pont az ideillő karakter.

 24. Nevetséges ez az új trend, az össze könyvvel mely az alkonyat gerjesztett hullámot akarja meglovagolni, a reklámokkal, kulcstartókkal.
  A vámpírokat teljesen vállalhatatlanokká tették.
  Ezeknek a rajongóknak megmutatnám a ’22-es Nosferatu-t, arról legyenek romantikus álmaik..

 25. az a nevetséges, hogy azt mondod ez a twilight hullámot lovagolja meg, amikor előbb íródott 5 évvel.

 26. persze hogy a megfilmesítésről van szó, gondoltam nem kell magyarázni. Nem gond, legalább maradt hely human-nak hogy megvillantson valamit.

  szívesen.

 27. ááá nagyon vártam ezt a filmet mióta olvastam a könyveket.remélem nem szúrják el, viszont nagy a valószínűsége ugyanis mindig ezvan a könyvadaptációkból:(
  remélem a Démonvilág sorozatot is megcsinálják :DD
  nagyon várós(L)

 28. Most néztem meg a “The Vapire’s Assistant” a második könyv angol címe ami nálunk “A vámpír inasa” címen jelent meg.

 29. Nekem nagyon várós, aki meg ezt (illetve ezeket) a darren shan könyveket a twilighthoz merészeli hasonlítani azt a holdig kéne hajítani… Hihetetlen jó története van és nem csillognak gyémántként benne a vámpírok :D Ezzel is meg is lehet venni :)) Csak legyen jó, csak legyen benne vér, csak a szokásos imádságok..

 30. én megnéztem a trailer-t és szerintem nagyon el fogják cseszni
  Mr. Tall pl.: nem is így néz ki
  a szórólapot nem is így találják meg
  Mr. Crepsleynek nem is így néz ki a heg az arcán

 31. A twilight elcseszte a vámpírokról alkotott nézeteket.
  Most már a nagytöbbség aki vámpírfilmet lát, amit most készítettek és egy gyerek is szerepel benne nyálasnak és nevetségesnek titulál.
  Ha valaki egyszer is elolvasta Darren Shant és Stephenie Meyert,tudja, hogy a Vámpír-könyvek ezerszer jobbak az alkonyatnál! Szerintem Meyer feleannyit se tett le az alkonyattal az asztalra, mint Darren a vámpír-könyveivel! És ha valami varázsszert is kapna Meyer, akkor se tudna álmában se kitalálni olyan csattanót a könyvsorozata végére, mint amit Darren a Végzet Fiai-ban írt le.
  Tisztelem, hogy meyer akart valami jót írni, és oké, hogy ezt tini-könyvként meg vámpírok lévén tette, de csak azért, mert sok a nyáladzó-tini csaj akinek ez bejön, ne legyen első látásra bélyeg egy másik vámpír-sorozaton ( akármelyiken ).
  A filmről annyit, hogy én még egy olyan modern adaptációt se láttam, ami vissza-adta volna a könyv által okozott élményt. Egyrészt azért mert sokan másképp képzelték el a szereplőket és a helyszíneket ( a filmben szereplő dolgok nem a nagyközönség elképzelései hanem egy stáb fantáziája alapján készültek ), másrészt pedig, mert túl rövid a játékidő, hogy mindent pontosan, ott és akkor, úgy csináljanak meg.
  Reménykedem, hogy pozitív csalódás lesz ez a film, és Paul Weitz nem még egy olyan rendező aki bárhogyan megcsinál egy könyv-adaptációt, csak úgy nem ahogy kéne.
  És szerintem nem tesz jót, hogy 3 könyvet összezsúfoltak egy filmbe, ez nagyon meg fog látszani rajta.

 32. Olvastam a Darren Shan könyveket… iszonyú jók! Én úgy hallottam, hogy a 12 könyvből 4-et akarnak csinálni, amire bevallom kíváncsi leszek, mert nem szeretném, ha összecsapnák a filmeket.

  Már nagyon várom!! :-D

 33. Elég szerencsétlen időben csinálták meg a filmet… most mindenki azt fogja hinni, hogy ez is egy újabb Alkonyat-utánzat, pedig én kb. 12 éves koromban olvastam a könyveket, és azóta vártam, mikor lesz már végre film belőlük. Már az első könyv hátulján is ígérték, és végre itt van…
  Szóval, szeretném elejét venni a fikázásoknak, és leszögezni, hogy ez nem Twilight, nem True Blood (mindegyiket láttam, és hát igen, ezek nagyjából ugyanarról szólnak), ez egy külön világ, és nagyon izgalmas és szép, mármint ami a könyveket illeti. A filmet epekedve várom.

 34. hát én még a twilight saga megjelenése előtt olvastam ezt a sorozatot ,és nagyon szerettem .. de aztán jött a twilight
  télleg nem lehet összehasonlítani öket, mivel az egyik inkább romantikus ,mintsem “vámpíros” könyv
  már régóta vártam h megjelenjen ez a film de mindig eltolták a premier időpontját …-.-
  amúgy szerintem nem lesz vmi nagy szám ez a film a trailerét nézve :/
  mint valamilyen szar családi film :(

 35. szomorú vagyok, mert az előzetes nem éppen azt sugallja, hogy a film vissza tudja adni a könyv hihetetlen hangulatát… azért reméljük, hogy egy jó adaptációt láthatunk majd! kíváncsian várom

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.