Röviden: Szerelem második látásra (Last Chance Harvey)

Milyen második látásra? Kibcseszett sokadik látásra. Két nagyon sokszor csalódott emberről szól ez a film, akik baromi óvatosan ismerkednek, rengeteget filóznak rajta, hogy merjenek-e, vagy egyáltalán megéri-e kockáztatni. Nem tipikus romantikus film, a nyálat sikeresen elkerülik benne. A történet amúgy annyi röviden, hogy Harvey a lánya esküvőjére érkezik Londonba, és a reptéren megismerkedik egy nővel, aztán csomót beszélgetnek.

a Last Chance Harvey két főszereplője

Mindezt két remek főszereplővel. Simán elhinni a fentebb említett csalódottságot mind Dustin Hoffmannak, mind pedig Emma Thompsonnak. Hangulatában kicsit olyan volt a film, mintha Before Sunset lett volna 20 évvel később. Ez ugrott be, de annyira nyilván nem jó Harvey esélye, mindegy. Pontszámilag 7/10 simán. (Miért nem lehetett Az utolsó esély a címe, név nélkül?)

9 hozzászólás a “Röviden: Szerelem második látásra (Last Chance Harvey)” bejegyzéshez

 1. Várós film, én is mihamarabb megtekintem :) Szereposztás remek, és a történet se tűnik szokványosnak :)

 2. szerintem jó az, hogy második. (vagy nemtom, lehet, hogy nem úgy értetted az első két mondatot, hogy értettem, hogy értetted…) mármint nekem tök jól kifejezi, hogy ez nem az a rózsaszín romantikus szerelemelsőlátásra-dolog, de azért attólmég. érted.

 3. Nálam inkább 5 és 6 pont között van. Unalmas, jellegtelen, könnyen felejthető.
  Hoffman-tól ez elég gyér alakítás, és nem is illenek össze Thompsonnal.

 4. Nem értem, a másodszorral mi a baj. Először a reptéren, akkor elment mellette. Másodszor a reptér bárjában. Egyébként szerintem ritka szar magyar cím. Mintegy idétlen romkom pl. Drew Barrymore-ral. Nem, inkább Kate Hudsonnal.

 5. “Miért nem lehetett Az utolsó esély a címe, név nélkül?”
  Talán mert már több film is forgalomba került Magyarországon ezen a címen. Sok volna már belőle. Az egyik ugye a Denzel Washingtonos Crimson Tide.

 6. Tegnap néztem meg, és nagyon kellemes kis film, tele megható, emberi pillanatokkal. London is nagyon szép benne. Nem olyan turistásan, hanem amilyen a valóságban. A címmel kapcsolatban nekem az a legjobb mérce, hogy mennyire érzem magam kényelmetlenül, amikor jegyet veszek rá a pénztárnál. Ennél is megfordult a fejemben, hogy “a Dustin Hoffmanosra” kérem inkább, esteleg az eredeti címét mondom be, de az meg sznobság. Szóval én sem vagyok kibékülve a magyar címmel. Mit szóltok ehhez: Harvey utolsó esélye. Nem sokkal jobb…
  Human Before Sunset hasonlatát is helyénvalónak érzem, de azért azt se tántorítsa el a dolog ettől a filmtől, aki azt nem szerette.

 7. Egyetértek veletek a címmel kapcsolatban, jó volna, ha valaki az érintettek közül is olvasná ezt a fórumot..
  A film nekem tetszett, bár igaz, hogy lassú. Emma Thompson nagyon jól játszott, bár az “erős nő félrevonul és visszatartja a könnyeit de nehezen megy neki” típusú jelenetét majd’ minden filmjében látni, ezt unom kicsit, de nyilván, a film megkívánta ezt a mozzanatot.. Dustin Hoffmann alakítása azonban szerintem kiváló.
  6/10 szerintem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.