Pomponsrácok (Fired Up)

Ez a film nagyon furcsa olyan szempontból, hogy a két főszereplő már 25 fölött lebzsel jóval, közben pedig a Fired Up az idei év második legjobb tinivígjátéka simán (a dobogón eddig a Sex Drive repeszt). Többnyire guilty pleasure, de a minőségi, tisztább kokainhoz hasonlító fajtából; abból ami még nem ment át 10 olyan terjesztő kezén, akik mindig csak egy kicsit hígítottak rajta.

Fired Up már?

A történet annyi, hogy a középiskolai focicsapat két sztárja a velük szóba álló összes széplányt meghúzta a környéken, ezért új vadászterületet kénytelenek keresni. Az a zseniális ötletük támad, hogy a nyári fociedzőtábor helyett inkább a Pomponlányokhoz csapódnak. Fel is veszik őket a szurkolócsapatba, így mehetnek 3 hétre a pompon kiképzőtáborba, ahol alig van pasi, és olyan mennyiségű szép lánnyal van tele, hogy a tinimennyországhoz hasonlít. Konkrétan amúgy emiatt nézhető a film, lehetőleg HD felbontásban, a rengeteg gyönyörű hölgy miatt. Na jó, akad pár jó duma is.

– What makes this girl so great, bro?
– I don’t know, there’s just something about her. You know, when she bumped into me on the bus. Or, uh, when I saw her reading that book. She orders pudding for dessert.
– OK, now you’re just listing things that people do.
– No I’m not!… Sometimes she writes with a pencil.

Fired Up szurkolófigurák

Komolyan, ha ezt a filmet nem PG-13-nak gyártják, akkor most jobban lehetne örülni, de még így is rengeteg jó szöveg van benne a sok eyecandy mellett. Ami problémás, az tényleg a két főszereplő, aki annyira nem néz ki tininek, hogy nagyon. Megszoktuk, hogy huszonévesek alakítanak 17-18 körülieket, de a most már 32 éves Eric Christian Olsen egyszerűen hihetetlen volt a szerepben. A stílusa még meg is lenne hozzá, de túl öreg. Most tényleg, pár éve már 30 évest alakított a Last Kiss-ben, idősebb, útját kereső felnőttet, erre utána leforgatta ezt. Kicsit az a Jóbarátok rész ugrott be róla, amikor Joey meg van róla győződve, hogy alakíthat még tinit, és olyan cuccokban jár meg lazázik.

Pomponsrácok értékelés

Nem tudok 7/10-nél kevesebbet adni. Annyira eyecandy a film, hogy nem akarom igazán bántani. Működik, megüti a szintet, főleg az ilyen Van Wilder 3-mak közelében kifejezetten üdítő az ilyesfajta tinifilm. És a végén hiába alakul x módon a dolgok többsége, azért mertek valamennyire változtatni a recepten. épp csak hangyányit, de pont azt érték el vele, hogy megtartották a “szórakoztatni akarunk, nem kell mindent komolyan venni az életben” képet.

(Az UNRATED a csomagoláson amúgy annyit jelent, hogy 1 cicit beleraktak utólag. Semmi durvább káromkodás vagy ilyesmi nincs benne, láthatóan már a forgatókönyv végleges változatánál el volt döntve, hogy milyen korhatára lesz a Pomponsrácoknak, nem vagdosással tornázták le utólag.)

35 hozzászólás a “Pomponsrácok (Fired Up)” bejegyzéshez

  1. épp most készülök megnézni
    olvastam róla jót és rosszat is…főleg rosszat
    meglátjuk….

  2. nagyon király film, néhol hatalmas dumákkal (ahogy az edzőnél próbálja magát kidumálni a szőke srác, vagy a wannabe doki jelenetei), tele eyecandy-vel és feelgood hangulattal.

  3. én pont tegnap néztem meg, és hát a szép lányokon kívül nem sok pozitívuma volt szerintem.
    Egyszer megnézősnek teljesen jó, de néhány poén rettenetesen erőltetett volt.
    Nekem egy 5/10.

  4. lehet meg kéne néznem szinkronosan, mert nagyon sok kettős beszéd volt benne, amit fogalmam sincs only-dvd-re hogy magyarítottak, mennyire adtak rá. A film lényege a rengeteg oneliner, nélkülük félkaró ló, vagy mi.

    We are crashing we-we-we are crashing.

  5. Én is pont tegnap láttam. Nekem is nagyon bejött. Sem én nem vettem komolyan a filmet, sem a film nevette komolyan magát és ez így van jól.

  6. human: szerintem jók lettek a fordítások, pl. a “we are…” az “most borulunk, most-most borulunk”, a pg. 73-ra kitett idézetből meg mondjuk a “shithundred hours” “szar óra hugy perckor” lett.

  7. Valóban HD-köteles anyag. Nekem nagyon tetszett, nem titkoltan Sarah Roemernek is köze volt hozzá, aki számomra a perfect girl, Disturbia óta.

  8. “why put off the inevitable?” :)
    nekem is hasonlóképp bejött, dumák/csajok elviszik a hátukon a gagyibb sztorit.

  9. Nagyon rosz film. A két főszereplő is idióta de a többi karakter sem jobb. Röhögni nem tudtam rajta egy másodpercet sem (sírni annál inkább). A tinifilmek közt a legalja 3/10. Sex Drive FOREVA.

  10. jó kis film ez, ha nem számítasz túl sokra tőle. sok jó csaj, néhány poén, elmegy az a másfél óra.

  11. nekem is nagyon bejott a film, annak ellenere (vagy eppen azert?), hogy a story bugyuta es kiszamithato
    a “we are crashing” reszen sirva rohogtem, vagy pl ott van meg az egyik csaj, aki folyton azzal jon, hogy “i’m just sayin'”

    akik ketelkednenek, erdemes-s megnezni a filmet, azoknak meg csak annyit mondanek, “you gotta risk it to get the biscuit”

  12. Nekem egyáltalán nem tűnt hiteltelennek a 2 fősz. csávó a koruk miatt. Mondjuk a szőkét legutóbb a dilis amcsi filmben láttam, komolyabb filmben nem emlékszem, lehet ezért nem volt nekem furcsa.

  13. elég gyenge volt sztem, nálam olyan 5/10-es… 3 max 4jeleneten röhögtam vagyis fogjuk rá inkább csak mosolyogtam, de nemfogtam padlót. vki előtte már jól elmondta, sztemis elég erőltetettek a poénok. ennél vannak sokkal poénosabb filmek is mostanság. azmeg h eye candy…hát :D nemcsorgott a nyálam, max az unalomtól mert majd bealudtam. imdb-s értékelés talán még korrekt… csum

  14. nekem nagyon nem tetszett.. volt tényleg egy két jelenet.. de az egész film unalmas volt… 3/10
    Az a néhány percért nincs értelme beülni moziba popcornt majszolgatni a film 95% elcsépelt.. Egyszerűen nem értem hogy került fel az “imádjuk” részbe…

  15. tegnap neztem meg bnommel. neki nagyon nem jott be..
    nekem azert bejott..
    1x nezhetos sztem
    4/10

  16. fú nekem nagyon tetszett, úgy álltam hozzá hogy egy újabb könnyed baromság aztán meg végigröhögtem az egészet, főleg a szövegekben hozzá a sokat

  17. 7/10 erre, komolyan? mennyire C kategóriás gagyi vígjáték volt, tv-ben naponta mennek az ilyenek. a sex drive meg vezet? az sztem még bénább volt mint ez, borzalmasan erőltetett volt. na mindegy, ahogy érzed, ez csak saját vélemény, meglepődtem na. de ott a hangover, az inkább vezet, még a fanboys is üti messziről ezeket, meg a funny people is, simán.

  18. ha már vicces filmek hete, ezt is beiktattam, és tény, szarabbra számítottam. egyszer simán nézhetős, éppen nem cikis megoldásokkal. azt nem tudom h ért e 7/10et mint “film”, de ha a szórakoztatási faktort vesszük, akkor akár igen. jó kis nyári limó, tényleg tele ájkendikkel, nyáminyámi. 8)

  19. hát nálam ez a másfél óra nem telik olyan könnyen, csajok nélkül még szarabb lenne, de ez a sablon sztori annyira unalmas

  20. Én a kritika miatt néztem meg, de egyáltalán nem ezt gondolom. Nök nagyon jók voltak, nem tagadom, de a két föszereplö elég csicska volt:D

  21. A film nekem is bejött, csak azt nem értettem, mi volt a bajuk a Nickelbackkel? Ők az egyik kedvenc eggyüttesem, sztem egész jók. :)

  22. Nekem nagyon bejött a film, tini vigjáték kategória, nem kell benne komolyan venni semmit, őszintén szólva nem is zavart hogy 32 éves az egyik főszereplő. Nálam simán 10/8

  23. A címe alapján először féltem, de nagyon nem bántam meg, hogy megnéztem. :D Rég nevettem ilyen. Szinkronosan láttam, szal nemtom miylenek angolul a poénok, de hatalmas dumák vannak benne. :D:D

  24. Hát semmi extra, egyszeri kikapcsolódásnak elmegy,de nem a többszörnézős,bármikor röhögős vígjáték…

    Nekem nem a főszereplők kora volt probléma, hanem h a két szinészre full nem illett ez a nőfaló macsó dolog…

  25. teljesen okés a film, nagy dumákkal, jó nőkkel. egy unalmas estén feldobott és ezt is vártam tőle
    a 2 főszereplő arc meg sztem simán jó a szerepre,hatalmas dumáik vannak, meg a film elején is tetszett a menekülésük

  26. szerintem kurva jó kis film. simán jobb mint az összes pite együtt. ez legalább egy percre se vette komolyan magát. a két csákó király :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.