Tarantino a listamániás

Felsorolja a 20 szerinte legjobb filmet, ami azóta készült mióta ő rendező lett.

human
írta
2009. 08. 18. 15:55
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Tarantino a listamániás” bejegyzéshez

 1. És így bővült ki kis túlzással 40-ről 60-ra a megnézendő filmek száma. A Shaun mondjuk meglepett, valahogy nagyon kilóg a többi közül. (Meg szvsz szar is..):D

 2. továbbra is azt mondom piszok nagy arca van. Tudom erre jön hogy van is mire. De akkor is tűl nagyképű

 3. Hat nemtom. Nem gondoltam volna, h ennyire egyoldaluan valogat kedvenceket, plane, h a filmjeihez “kolcsonvett” ilyenolyan beallitasok, parodizalt dolgok sokszor joval komolyabb es sokkal kevesbe kommersz filmekbol szarmaznak (lsd pl. Seppuku).

 4. tetszik amit a police story 3-ról dumál, nekem is egyik kedvencem, hol vannak már az igazi stunt-filmek? Amikor DaD-ben J Bond CG volt, na mondom itt a kapa :-)

 5. jó arc, egy igazi GEEK így csupa nagybetűvel. a listáról nincs mit mondanom, neki ezek, másnak mások.

 6. Jol van mar, baszki, amikor az Oldboy kijott, akkor Tarantino korberajongta, erre nincsen rajta a listan, de a Host, a Memories of Murder meg a JSA rajta van…

 7. “amikor az Oldboy kijott, akkor Tarantino korberajongta, erre nincsen rajta a listan”

  ja, sztem pont ez a baj az ilyen nagyobb időt átfogó listákkal, hogy lehet, hogy holnapután egy csomó másik film is belekerülne, amik közben eszébe jutnak :)

  persze az is lehet, hogy ezeket szimplán jobban körberajongta :)

  én is örültem a police story 3-nak, de a fridaynek és shaunnak is, kevesen mernek bevállalni ilyeneket, inkább 3 “komoly” filmet mondanak, pedig tök jó filmek ezek is

 8. @12
  Ezert kell listat vezetni rola ev szerint, mind az 1480 eddig latott filmembol tudnek igy csemegezni egy ilyen listahoz :D

 9. folyton a kedvenc filmjeiről beszél, nemtom miért jó ez neki, nekem viszont jó tippek, mert csak kettőt láttam.

 10. A Battle Royale tényleg toplistás film, de pl. a Heat-et hiányoltam, és a távol-keleti blokkba a Szigorúan piszkos ügyek is mehetett volna.

 11. ezek Tarantino kedvenc filmjei, amiben nem lehet hibát keresni, hisz ki szabhatná már’ meg, hogy ki-mit szeressen, nemigaz?! ahogy hiányolni sem szabad, hisz pl. a Heat szerintem is Mann eddigi legjobb filmje, de ha listát kéne összedobnom a kedvenceimről, akkor a Collateral előbb végezne… ez szubjektív, és a stílusok változatossága Tarantinónál egyáltalán nem meglepő.
  de azt azért megjegyezném, hogy az Empire magazin tavalyi 500-as listájánál (The 500 Greatest Movies of All Time) Quentin csak régebbi filmekre voksolt, és az itt felsoroltak közül egy sem szerepelt! ebből mindenki levonhatja a következtetéseket…

 12. Amit a mátrix 2-3-ról mond, azzal én teljes mértékben egyetértek. A folytatások után én se tudok ugyanolyan szemmel nézni az elsőre, mint előtte.
  Lost in translation nekem is nagy kedvencem, a sebezhetetlen meg nekem pl jobban bejött, mint a 6. érzék, szal shyamalan legjobb filmje szvsz, mert ezután megindult meredeken lefele.
  Volt pár amiről nem is hallottam, keleti filmek.

 13. jah valoban nagy arc de érteget a listagyártáshoz!(a filmrendezáshez nem annyira) A mátrixrol pedig nagyon igaza van!!!

 14. Nem tudjátok véletlenül hogy a video végén a kép alján futó autóversenyes bejátszás melyik filmből származik?

 15. hm, nekem már nem megy a video, hibát ír, de ha jól rémlik, végig a death proof ment alul

 16. Az én listám nem így nézne ki, de sok tényleg nagyon jó filmet említ, amik tényleg nagyot szóltak és azért a palettája egész széles.
  Szerencsére majdnem mindet láttam:D

 17. Valaki azt írta, hogy nagyképű a csávó. Nekem nem igazán jött át a nagyképűsége a videón át, inkább neki ez a stílusa mind beszédileg,ízlésileg és gondolkodásilag. Amugy a felsorolt filmekből 2-őt ha láttam O_o

 18. Meginogtam volna Tarantinoban,ha nem említ néhány olya5t,amik csak neki tetszettek.A Lost in translation mint egyik kedvence…laza.Egyáltalán nem mondanám,hogy nagyképű,csak nagyon adja magát.

 19. Igen @iceblaze szerintem is ilyen a stílusa, sőt néha elég vad ízlése is van, nem csak a kedvencei közt, hanem saját filmjeiben is elég széles skálát jár be. Szerintem jó, hogy vannak nem annyira begyepesedett uncsi rendezők is.

 20. Nem akarok velemenyt irni ide a Basterds-rol mert offtopic, de nezd meg aztan rajossz hogy okkal nagykepu a srac…

  A Lost in Translation lehet azert is egyik kedvenc mert ha jol tudom viszonya volt Sofia Coppola-val (vagy meg tart is a dolog, passz, nem olvasok Story-t)

 21. szerintem szuper lista :) jó igaz 5-6 filmet nem láttam belöle, de bepótoljuk. egyéni izlések, szal ezért nem megvetendő a mester.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.