A legjobb filmek 2000 után

Legalábbis a közönségszavazatok alapaján az imdb összeállította, hogy 2000 után melyek voltak a legjobb filmek nagyjából szerintünk. Mint minden lista, ez sem tökéletes “jaj miért maradt ki az, az pedig hogy lehet ott???”

Előre szólok, hogy aki csak annyit ír, hogy az imdb sz*ar, az ne fárassza magát. Az átlagízlést kíválóan bemutatja, a mindenre 10/10-et szórók pontjait meg kevésbé súlyozza (fura, hogy jó pár imdbt szidó ezzel pl. nincs tisztában), nem csak sima átlagszámítással dolgoznak – nem véletlen, hogy a twilight pl 6 ponton áll, pedig mennyi 10/10-e van. Plusz elég korrekt ez a lista, ha nem is tökéletes, azért nézzük már át mik jutottak be tényleg.

human
írta
2009. 08. 20. 04:58
megjelenés
49
hozzászolás


49 hozzászólás a “A legjobb filmek 2000 után” bejegyzéshez

  1. Lord of the Rings POOOWA:D
    Örömmel látom, hogy bekerült mindhárom rész az első 10-be, ott a helyük, ezt még a legnagyobb fantasy-kerülők is elismerhetik:)
    Többé-kevésbé az én ízlésemnek megfelelő a lista, persze van 1-2 kakukktojás…de rosszabbra számítottam.

  2. Bocs a duplapostért:
    Mondjuk az Up!-ot elég értelmetlen dolog volt belerakni, a fél világon még be sem mutatták…
    És a Wall-e sem a legjobb animációs film 2000 óta…szerintem, persze:P

  3. mondjuk a 3 lotr mehetett volna egybe, így elveszi két másik filmtől a helyet :)
    up meg már 32 ezer szavazat, már nem sokkal megy lejjebb, így annyira nem lóg ki

    a lista nem pont az én ízlésemet tükrözi, de a listák már csak ilyenek :)

  4. UP helyett a nemo, meg személyes kedvenc Donnie Darko a 2 torony helyére
    egyébként nem rossz filmek,sőt

    a kérdés mennyi szavazattól számítanak; ha imdb-n megnézi az ember a listát 2000-től 2009 ig 32 ezerrel benne van az első 15 ben az Up 20 ezerrel meg a District 9. vagy esetleg itt lép életbe amit Adam írt hogy még csak alig mutatták be?

    egyébként csak szerintem sikerült jobban a Másik Oldalon mint a Mások élete?

  5. Nem gondolom, hogy a három LOTR filmet egy kalap alá kellene venni. Elvégre három film… :P Egyébként tényleg korrekt lista, ami belekerült, az alapvetően megérthető. Amelie-nek nagyon örültem, amiken pedig meglepődtem, azokat effektíve nem láttam, így inkább csak felkeltette az érdeklődésemet a helyezése (pl. Up tényleg ekkora jó?).

  6. 3 LotR film a topban? baszki, ugyanarról szól mind3, egy rakás különböző méretű ember sétál, ez hogy kerülhet a legjobb filmek közé? :P

    imdb meg viccesen számolja a pontokat, bár ha páran összefognak és egy filmre adnak 5 1/10-es szavazatot elsőként, az már soha nem mászik ki a középszerűség mocsarából.

  7. Nem csak annyit írok, hogy az imdb s*ar :-) de nem reprezentatív, mert olyan szavazatok vannak ott, akik oda akartak szavazni arra a filmre (önkéntes), ezért jöhet ki, hogy valamire 300 ezer, valamire 30 ezer szavazat jut.
    Pl: pár éve csináltak egy felmérést, több tízezer ember KÉRDEZTEK meg a top100 filmről és pl: az imdb listához képest elég sok eltérés volt, top3 1. Shindler listája, 2. Titanic 3. Ponyvaregény (persze ezek az imdb-n is előkelő helyen szerepelnek-Titanicot kivéve :-p amit gondolom leszavaztak a nyálassága végett), de pl: azon a listán a top 100 szerepeltek olyan filmek amik az imdb 100 (lehet) közelébe sincsenek, de ha úgy nézzük meghatározóak voltak, Rambo, Die Hard, Halálos fegyver, Farkasokkal táncoló még a Csupasz pisztoly is :-) vagy az imdb-n leszavazott ID4, itt még is top100, mert az átlagember ízlését jobban meghatározta, ha megkérdezzük az átlagembert :-)
    Szóval semmi bajom sincs az imdb-vel, pl: ez a lista is 2000 utáni filmekről is korrekt, tényleg mindegyik remek film, csak azzal tudnak kikergetni a világból amikor azzal jönnek, hogy “..az imdb-n 3., meg 4. = jó film és akinek nem tetszik a film az hülye, mert az imdb is megmondta…”
    LotR filmeket meg külön kell kezelni, mert külön filmek ennyi! Köztük is lehet rangsorolni ha akarnám. Külön örülők a Chirionak, bár (sóhajt) több nem amerikai film is elférne azon a listán.

  8. Engem a mások élete “előkelő” helye lep meg…európában biztos nagyon erős pontokat kap, de nehezen képzelem el, hogy túl sok amerikai látta volna… nekem nagyon tetszett, de akkor is furcsa :)

  9. Nekem úgy rémlik a The Pianist sem amcsi.
    És szerintem egyébként a Pianist az egyetlen olyan a listán aminek semmilyen toplistán nem kéne fent lennie mert akkora nézhetetlen szemét volt. Minden perce kínszenvedés volt. Kb. egy kategória a Texasi láncfűrészes negyedik részével.

    Én egyébként regelve vagyok imdb-n, szoktam néha javítgatni meg bővíteni az adatbázist meg minden filmet amit látok osztályozok is, immáron 4 éve.

  10. Halványan emlékeztet ez a Cinema “all time” top100-as listájára, ahol az első a Karib-tenger 2 lett, csak azért mert abban a hónapban volt a premier. A LOTR kurvára nem kell oda háromszor, vakok közt félszeműnek lenni nem dicsőség. S ha már a Twilight a példa, a TDK is lesz még alacsonyabban, ha már nem vakítja el az emberek értékítélő-képességét a hype.

  11. Nem rossz kis lista, én is szoktam mindig szavazgatni az IMDB-n. Egyedül az UP-ot hagytam volna ki, úgyis ott a Wall-E :)

  12. “TDK is lesz még alacsonyabban, ha már nem vakítja el az emberek értékítélő-képességét a hype.”

    a hype már hónapokkal ezelött elült.

  13. Érdekes, nekem a Zongorista nagyon is bejött.
    2 film van csak amit nem szívesen látok a listában:a Memento (személyes agybaj de nem jött be), meg a Tégla (igen tudom Scorsese, meg Oscar meg minden de attól még nem egy nagy film, csak sok a nagy név benne)

  14. Azért az a Dark Knight erős. Egyébként meg viszonylag jó filmek, oké, hogy rögtön fel tudnék sorolni rengeteget amik jobbak, de azok csak nekem. :D Eternal Sunshine of the Spotless Mind-nak örültem nagyon, azt imádom. :)

  15. Donnie Darkót hiányolom, a többivel (amit láttam belőlük tizet) egyet értek nagyjából.

  16. Durva, h több mint a felét nem is láttam…de a top 3 valószínúleg az én top 10-emben is benne lenne.

  17. nalam a Lotr filmek alapbol felejtosek, helyukre meg (nalam) bejonne a Donnie Darko, a Snatch es a Kiss Kiss Bang Bang (i love it, sry :D)

  18. Gyűrűk Ura kickass, de kerülhetne egybe, hogy gyűrűk ura 1-3, és akkor maradna hely olyan filmeknek mint a blöff. Amúgy ha vártak volna ezzel a listával fél évet, akkor lehetne a legjobb filmek 2000-2009 között.

  19. Én személy szerint nem hiszek az ilyen listák reprezentatív voltában. Személy szerint soha nem láttam az Egy makulátlan elme örök ragyogását, de két évig dolgoztam videótékában, és ember nem volt aki nem úgy hozta vissza a filmet, hogy ekkora rakás szart még életében nem látott.

    Az tény, hogy lehetetlen olyan listát kialakítani amivel mindenki egyet értene, ezért fölösleges is belekötni a dologba. Én láttam a listán szereplő filmek többségét, de sok olyan van aminek ittlétével nagyon nem értek egyet (pl a Requiem For a Dream) ennek ellenére valamennyire biztos tükrözi az emberek véleményét. Azt azonban nem szabad elfelejteni az IMDb esetében, hogy a látogatók többsége nem regisztrál, így szavazni sem tud, tehát az eredmény talán nem annyira az átlagember véleményét tükrözi.

  20. Hgy mind a 3-rom Lord of the Rings NA Neee! Az edjik még elment volna de ez sok. sandor8206nak a szovege sejtet némi igazságot!

  21. Szerintem korrekt. Bár talán a Sötét Lovag nem hiszem, hogy az elmúlt -lassan- tíz év legjobb filmje volna.

    A Gyűrűk Ura sokkal nagyobb áttörést/újdonságot hozott anno…

  22. Hát ja, mindhárom Gyűrük Ura a meglepő, meg a két animációs. GYU még meg is érdemli, de a Wall-e-nél tényleg van jobb, nem kéne oda, Upot még nem láttam, de ilyen felül biztos nem érdemli meg.

  23. Örömmel látom, hogy a közízlés ezek szerint mégsem annyira ferde. Vagy lehet, hogy csak a súlyozás miatt?
    Mindenestre kellemes meglepetés, hogy az Isten Városa is bekerült, ráadásul dobogós helyen. :)

  24. Ne haragudjatok, de a Wall-E az évtized legjobb animációs filmje. Mondjatok már nekem még egy ilyet, ami ennyire csodálatosan adja át, még a 4 évesnek is, hogy “Figyelj a környezetedre!”. És most ha megfeszülök se jut eszembe ennél fontosabb téma.

    Ja és a Sötét Lovag lenyomta a gyűrűk urát! IGEN!

    A lista egyébként nem oszt, nem szoroz. Nekem még mindig a Remény rabjai minden idők legjobb filmje, és mikor imdb-n átvette a vezetést, az nekem nagyon jól esett. De ha A keresztapa lenne még mindig elől akkor se érdekelne.

  25. Viszonylag korrekt lista, a Mementónak külön örültem, az eternal Sunshinet meg már tényleg meg kéne néznem.

  26. Isten városa a kedvenc filmem:) A Tégla az hatalmas film, ha végig követet és odakoncentrálsz, akkor látod meg hogy milyen összetett is a film! Hát igen… Én imádok a Gyűrüs filmeket, de tényleg a legjobb 15ben három… bocs, de kikívánkozik belőlem, hogy ezek szerint a Sin City-re sok 10/10-et kapott xD mert nem hiszem el h valaki leszavazta volna:) Jahh és mégvalami, az IMDB-s szavazatok szerintem korrektek!

  27. A tégla hatalmas film otta helye, mert az tényleg az egyik legjobb ami 2000óta készült

  28. Az ilyen listáknál sosem nézem a sorrendet, a lényeg, hogy mi került bele. 3 filmet nem láttam ezek közül: Up és a The Lives of Others és a Zongorista. Viszont az összes többire rá tudom mondani, hogy hatalmas film. Ha meg kérdezik, hogy mi a kedvenc filmem, akkor arra azt szoktam válaszolni, hogy nincs kedvenc filmem, de még mindig a Gyűrűk urát tartom a legnagyszabásúbbnak. Az meg logikus, hogy 3 filmként szerepel, hisz 3 van belőle:P és mind3 nagyon ott van.

  29. Érdekes lenne, egy ázsiai szempontból készült listát is látni. Nincs vmi japán imdb?:)

  30. “18. madcows
    2009. 08. 20. 11:52

    nalam a Lotr filmek alapbol felejtosek, helyukre meg (nalam) bejonne a Donnie Darko, a Snatch es a Kiss Kiss Bang Bang (i love it, sry :D)”

    Uhh, most épp felsoroltad a három kedvenc filmemet :)

  31. “A tégla hatalmas film otta helye, mert az tényleg az egyik legjobb ami 2000óta készült”

    Nézzétek meg az eredeti verziót. A tégla a legnagyobb lopás, amit az utóbbi időben láttam. Szinte másolja az eredeti verziót. Scorsese a legnagyobb lopás kategóriában kapta az Oscart.

  32. A teglat nem ertem hogy kerulhetet oda, amikor csak egy remake (Infernal Affairs del koreai filmrol) es meg nem is valami jo sikerult remake. Az eredeti sokkal jobb.

  33. Sztem az IMDB a filmek 90%-ban korrekt, vagy legalábbis pár tizednyi esetleg (3-4)eltérés van a valódi színvonaltól, a valamennyire hozzáértő átlagízlés szerint. Egy két olyan film van ami rosszkor rossz helyen, vagy jókor hó helyen futott be, és ott vannak csak nagy lehúzások, vagy túlértékelések. Nézzük csak meg mennyi régi filmklasszikus ott van a top 250ben. nem csak 60-90 között 20-60 közötti filmek is. Sztem egy abszolút korrekt középút az Akadémia snobizmusa, és a különböző teenchoice, meg blockbaster listák között. Ezért szerintem abszolút reprezentatív, és ennél korrektebb állandó listát nem nagyon fogsz manapság találni.

  34. Sztem egész korrekt a lista ahogy írták is kis csúszások vanank csak de az belefér. A nagyrésze viszont sztem rendben van, igaz nem láttam mind1ik filmet de többynire mindről olvastam szóval nem rossz, nem rossz.
    Azért Batman az első helyen sztem maximálisan igaz. Nem rég néztem meg ujra és nagyon adja.

  35. Összességében jó filmek kerültek fel a listára (a LotR-filmek örülök különösen), bár azt soha a büdös életbe nem fogom megérteni, hogy a The Dark Knight mitől akkora nagy durranás, és hogy az Eternal Sunshine of the Spotless Mind-on mások hogy nem unják el az életüket, de hát ízlések és pofonok ugyebár… :)

  36. Lotr nálam felejtős mind egy szálig, a többi kb jó az én “listám” szerint is. Vagy mondjuk úgy bele férnek nálam is.
    Amin kellemeset csalódtam az a CoG, mert személy szerint nem gondoltam volna, hogy a “köz” is jó filmnek tartja. Pláne hogy ennyire.

  37. Egyszer valaki magyarázza már el nekem, hogy a LotR filmek miért jobbak egy profin megcsinált popkornmozi-trilógiánál…

  38. nekem személy szerint elegem van a “téglából” olyan szinten hogy egy nagy lopás…ennyi, még szerencse hogy az oldboyt nem “dolgozzák/lopják” át

  39. Szerintem ezek a filmek
    Requiem for a Dream 8 pont
    Eternal Sunshine of the Spotless Mind 7 pont
    Sen to Chihiro no kamikakushi nem láttam
    The Pianist 9 pont
    Das Leben der Anderen -nem láttam,de tervben van
    The Departed 9 pont
    Le fabuleux destin d’Amélie Poulain 10 pont
    WALL·E 6 pont
    The Lord of the Rings: The Two Towers -nem láttam
    Memento 8 pont
    Up nem láttam
    The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 7 pont
    Cidade de Deus 10 pont
    The Lord of the Rings: The Return of the King -nem láttam
    The Dark Knight 8 pont

  40. nem tartozok nagy LOTR fanok közé, szal nem öltözök be heti egyszer frodónak :D de képi világa verhetetlen, karaktereket jol kidolgozta anno a mester. sztori izgalmas, néha igaz h frodo és samu féle szál laposodik, de ellenben láthatjuk h frodo h szenved egyre jobban. az egész trilogiát nézve 8/10 ja és lényeg h annyira kerek egész h csak na :)

  41. Örülök, hogy a Chihiro is felkerült a listára, és oké, hogy az volt az első Oscar-díjas japán animációs film, ennek ellenére nem értem, hogy a nála klasszisokkal jobban sikerült, és Amerikába-Európába szintén eljutott Vándorló palotát miért hanyagolják ennyire.
    Jah, és szerintem a Sin City és a Faun labirintusa is felférhetett volna, mert ezek is elég nagyot durrantak, és qrva jók csak úgy mellesleg, de hát nem én állítottam össze a listát :)
    És LotR rulz. :D Mind a három :D:D:D

  42. Szerintem a Tégla szar az eredetihez képest, a Dark Knight se egy túl jó film, a Zongorista unalmas, a Mások élete sem kötött le, mint ahogy a Requiem For A Dream sem. A Wall-E hatalmas csalódás, az Up-ot nem láttam de nem tűnik túl jónak. Az Eternal ….-ra meg már nem is emlékszem, pedig láttam, szóval az sem lehetett valami hatalmas film.
    A Gyűrűk Urákat viszont megértem (bár az első 7-ben mindhárom rész ha nem is túlzás, de azért érthető, ha valakinek csípi a szemét), és az Amélie valamint a City of God is megérdemli a helyezését, mint ahogyan a Mementó is. Szerintem a Chihiro is jobb mint a Sétáló palota, szóval azzal is egyet értek.
    Ami nekem hiányzik a listáról az a Fountain és a Dogville, meg valami ütős horror! :D

  43. 22. leviske

    osztom a TDK-t, tudom h nem reprezentatív lista meg stb, de első hely? legalább az emberekről elmond vmit, akik szavaznak imdbn…

  44. szorítottam, hogy a memento bent legyen és bent van, YESS :D

    téglát én se értem miért erőltetik, az eredeti kurvajó film (szigorúan piszkos ügyek) ezt viszont nem láttam mert alapból bojkottálok minden capriós filmet.

    rekviem egy álomért-ot sem értem miért istenítik annyira, valaki el tudná mondani?

    a 3 gyűrűk ura szerintem is erős. legalább az egyik átadhatta volna a helyét egy star wars-nak

  45. Nemár hogy a WALL-E benne legyen az első 100-ban!!!! Akkor miért nem mondjuk valamelyik Shrek?!

    Amit előttem már elmondtak: A Gyűrűkúrát egynek kellett volna venni, elveszi a helyet mások elől.

    Zongorista… csak röhögök. Ilyen erővel írjuk be az Oscar-díjasokat 2000 óta, random kategóriával.

  46. Egész korrekt lista, de a tégla az valami hihetetlen hulladék lett az eredetihez képest, nem is értem, hogy hogy kaphatott oscar-t. Miyazakitól nekem is jobban tetszett a Vándorló palota ha már 2000 utáni filmekről van szó, de a Nauszika a best, csak az a 80-as években készült.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.