Képek az Avatarokról

Az empire hatalmas mennyiségű Avatarból származó anyaggal jelentkezik a hónapban, ez itt egy része. A teaser megvolt nyilván.

Amúgy ha már szóbakerült a film, bírom amikor nem egyeztetik össze a sztoriaikat a film körül settenkedők. Pl: Cameron dühös volt, hogy a trailer ehy nappal az IMAX-os vetítés előtt került a netre, így csomóan csalódtak mielőtt ámulhattak a 3D vetítésen, vagy az amulók által terjesztett ige a fülükbe érhetett. Közben meg a főszereplő Worthington olyan nyilatkozott, hogy ez volt a terv, direkt nem az igazi a teaser és direkt került egy nappal előbb a netre. És plusz infó még, hogy az Apple.com-on a legnézettebb videó lett ever.

Avatar+Empire

human
írta
2009. 08. 27. 03:39
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “Képek az Avatarokról” bejegyzéshez

 1. “Közben meg a főszereplő Worthington olyat nyilatkozott, hogy ez volt a terv, direkt nem az igazi a teaser és direkt került egy nappal előbb a netre.”

  Ez kicsit izzadságszagú mentegetőzésnek tűnik. De remélem nincs igazam és tényleg ez volt a tervük!

 2. Origós csajnak lehet nem jött be de a neten sok helyen van riport meg élménybeszámoló, filmesek kritikusok újságíróktól hogy durván büntet a látvány.

 3. “Apple.com-on a legnézettebb videó lett ever.” Persze mindenki megnézte, aztán csalódott..

 4. Tényleg…írjon már aki látta imax-ban :) Milyen volt? Origós nagyon lehúzta.

  A képek jók, kezdek megbarátkozni ezekkel a csúnyaságokkal. :)

 5. Láttam…büntetett, nagyon!Össze sem lehet hasonlítani az előzetessel, ez 3D-re lett kitalálva. A CGI sziporkázik a vásznon, nem úgy mint a monitoron, sok rész a homályban marad, a térhatású fokuszálás miatt, és ezek talán tűnhetnek kidolgozatlanak a 2D-s bemutatón.
  Szóval nem kell a minőség miatt aggódni, nem lesz itt gond, csak ez a 2D trailer nem volt egy túl jó húzás.

 6. Nem tudom ki csalódott a teaserben, ki nem, de tőlünk meg haveroméknál az egész család megy decemberben Pestre, egy élmény lesz. Nem is úgy tervezzük mintha moziba mennénk, hanem mintha pl: a vidámparkba készülnénk.

 7. Igen, az Sigourney. Várós az Avatar, nálam az idén ez az egyetlen film ezidáig, amelyik a porba döngölheti a District 9 -t. Merthogy eddig a D-9 az év filmje. (szvsz)

 8. Kedves human !

  Ezúton kérnélek téged hogy a jövőben megjelenő média anyagokat (képek, videok)-az Avatar-ról- ezekután tovább mögött legyenek csak láthatók(nem vagyok egyedül sztm aki abszolút semmit, de semmit sem hajlandó megnézni a film premieréig).

  Előre is köszönöm a megértésedet: yano

 9. yano: ez azért nem volt olyan durva spoiler. csak egyszerűen pár arc meg a borítója az újságnak.

  de jó lenne imax-ben megnézni…. de asszem marad a szegedi plaza 3d-ben.:D

 10. Az origós csaj szimplán csak hülye volt szerintem, főleg ez a megjegyzés a végén hogy “csendben és zavartan, tisztelettudóan” jöttek ki az emberek.
  Lóf***t, már bocsánat, a 14-esben a ledöbbenéstől volt mindenki szótlan, a 18-asban meg konkrétan tapsot kapott a teaser. Kábé az ő “kritikája” volt egyedül negatív, egyébként aki látta a 3D vetítést, azoknak nagyjából a 90-95%-a csak pozitívan nyilatkozott róla.

  Aki meg negatívan áll hozzá, azt semmi se fogja meggyőzni, ők nagyrészt csak nem ilyen lovat akartak, hanem valami darkos-koszos-kézikamerás “realista” scifit.

 11. Bírom az ilyen dumákat, hogy ez 3D-re lett kitalálva.

  És majd amikor nézzük dvd-n/blu-rayen, akkor is ütni fog a 3D, ugye? Addigra majd Cameron bácsi piacra dobja a 3D-s házimozirendszert, stb-stb.

  Biztos nagyot fog ütni 3D-ben, valószínűleg én is ott nézem majd, de nem értem, hogy egy filmet miért arra “optimalizálnak”, amikor elvileg a világ mozijainak kis része tudja csak teljes értékűen levetíteni.

  Lehet, hogy ez a film korszakalkotó lesz, meg megelőzi a korát, csak nehogy a fentiek miatt visszafelé süljön el a dolog.

 12. badraver
  “…amikor elvileg a világ mozijainak kis része tudja csak teljes értékűen levetíteni…” ne Magyarországot vedd már alapul, amúgy is les*arnak minket + többi ilyen kis lófa*z országot, nem hiába jön ki sok film nálunk csak dvd-n, a mi általunk kínált mozibevétel semmi. A fő bevételi moziforrás USA, Nyugat-Európa és a fejlett Ázsiai országok (pl: Japán), a FEJLETT ORSZÁGOK, ott meg már annyi 3D terem van minta gomba, + ha kell csinálnak mert van zsé.

 13. 16@badraver

  Ne is haragudj de Kb ugyanez lehetett amikor a világon még csak fekete fehér TVk voltak és hirtelen szines lett a mozi…hűűűha most hogy fogod megnézni ha adják TVben…és közben mindenki vett szépen szines TVt…majd lesz iMAX TV is :D

 14. Rat, ja ja, egészen véletlenül most jön majd ki valamelyik cégtől egy új 3D-s vagy ilyesmi TV és egészen véletlenül az Avataros részletek fognak menni rajta reklámként :-)

 15. Szerintem oltári jól ki lettek találva ezek az élien lények, meg az egész flóra, fauna a bolygón.

 16. En azok kozott voltam, akik csalodtak a teaserben. De ezek a kepek nalam meg inkabb csak rontottak. Tul muanyag, tul rajzfilmes nekem.

 17. kíváncsi vagyok a 3d-s filmre,de kicsit zavar,hogy ilyen nagy,macskaszeműek lettek a lények,mint cuki mangafigurák

 18. “Képek az Avatarokról”

  Avatar nem csak az az egy (vagy néhány) tenyésztett lény, akiket emberi elme irányít? Ők szállnak alá az őslakossághoz, mint egy “avatar”.
  Vagy a képeken szereplő lények mind ilyen emeber által irányított gumimacik?

 19. Sigourney meg Worthington avatarok, a másik nem 100%, kicsit máshogy is néz ki. Valami külföldi fórumon olvastam hogy a film sima házimozin is élvezhető lesz, a 3D mozi csak rátesz majd egy nagy lapáttal.

 20. @MStipee
  Nagy megállapítást nem tett az a fórum. Ha a film (forgatókönyv, rendezés, játék, stb.) már eleve jó, akkor persze, hogy csak hab a tortán a 3D.

  Alapvetően szkeptikus vagyok a filmmel. Ha már egy okosabb popcorn mozit kapunk, én elégedett leszek. Ha még leás mélyebbre a film, akkor… várjuk ki a végét:)

  Ja és a CG szerintem nagyon rendben van. Pedig szemét kritikus vagyok minden CG-vel, mert imádom őket :)

 21. Betétdalnak berakhatnák a filmnek az “Eiffel65-Blue” című számot:). Amúgy ezt a filmet azért sajnálom, mert kisajátított filmként fog megérkezni, mire kijön. Ez az origos kritikus is a hallottak alapján talán az egyetlen, aki húzta a száját. Ráadásul ha ennek a filmnek nem adunk esélyt, akkor minek? Most nem akarok megbántani senkit, de az év folyamán nem a District 9 az első olyan film, ami meglepő, hogy jobb visszhangot kap mint a legjobban várt filmek (Transformers2,Terminátor4,Harry Potter6) persze nem akarok senkit sem megbántani akinek tetszett természetesen ezek közül valamelyik.

 22. “Most nem akarok megbántani senkit, de az év folyamán nem a District 9 az első olyan film, ami meglepő, hogy jobb visszhangot kap mint a legjobban várt filmek (Transformers2,Terminátor4,Harry Potter6) persze nem akarok senkit sem megbántani akinek tetszett természetesen ezek közül valamelyik.”

  Pont ez a bajom nekem is a mostani filmekkel. Agyon dicserik mindet, agyon reklamozzak. Huuu ilyet meg nem lattal stb. Az emberek szepen kicsengetik a lovet, aztan kapnak erte egy szar filmet. Nem lepodnek meg, hogy ha az Avatar is ilyen lenne. De ne legyen igazam. Biztos, hogy ujitott technikai teren Cameron, de szinte ez mar minden CGI mesefilmre elmondhato.

 23. Nem mondom, hogy engem lenyűgözött az Avatar teaser, de ez a hatalmas előre osztás vicc, főleg, hogy duma nem is volt a teaserben, csak képeket mutattak, erre már előre temetik csomóan a történetét. Argh.

  Ne temessük már ennyire előre Cameront, legalább a beszédes trailert várjuk meg, már így a csávó múltja miatt. Tudjátok, Abyss, Aliens és True Lies, mind okosabb blockbuster, mint akármelyik Bay vagy McG film. (A D9-hoz felesleges hasonlítani, az más kategória)

 24. 18 es 19:

  Kicsit félreértettétek a dolgot.
  Én nem bánom, hogy 3D-s lesz a film, sőt nagy élvezettel fogom megnézni az IMAX-ben, ha kapok majd rá jegyet a minden bizonnyal nagy érdeklődés miatt.

  Viszont én nem láttam a 3D-s prezentációt, így az állam nem landolt annyira a padlón, mint jóval szerencsésebb sosrtársaimé. Nagyon tetszett a teaser trailer, viszont szerintem az élőszereplős részek és az animáció között túl nagy volt a kontraszt az előbbi javára. Minden bizonnyal ez nem jön ki majd annyira a 3D-s vetítésen, sőt, hiszen “ezt 3D-re találták ki”.
  Ezért továbbra is azt mondom, hogy a “sima” és a 3D-s mozik vetítései között nagy lesz a különbség, ami nem biztos, hogy a film javát szolgálja majd. Nem kívánom, hogy ez meghatározó legyen, én szurkolok a legjobban, hogy kasszasiker legyen, mert kicsit hiányoznak mostanában az igazi nagyszabású filmek szerintem, tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
  (Bár nem csak attól lesz jó egy film, hogy súlyos dollárszázmilliókat ölnek bele az elkészítésébe…)

  De azt azért ne akarja bemesélni nekem senki, hogy az USA-ban is minden utasarkon IMAX és egyéb 3D-s mozik vannak, a világ többi fejlettebb országaival együtt.
  Szerintem azt sem kell senkinek sem magyarázni, hogy egy film bevételének mekkora részét teszik ki a dvd és most már a blu-ray eladások. Ez szerintem visszaüthet, ha elterjed a pleatyka, hogy a film csak 3D-s verzióban élvezhető igazán. Ezért “féltem” Cameron papát, nehogy ne jöjjön be a számítása, amikor jelen korban még a nagyobb része a várható közönségnek valószínóleg csak 2d-ben tudja majd megnézni.
  Bár ki tudja, talán ez majd előremozdítja talán a technológia terjedését a mozikban, ha az üzemeltetők azt látják, hogy inkább az ilyen vetítésre tódulnak a nézők. Bár ez lenne a végkifejlet!

  A fekete-fehér kontra színes TV-s hasonlat meg azért sántít egy kicsit, szerintem. Hány és hány olyan film van, ami mit sem veszített a varázsából annak ellenére, hogy most már színesben látjuk a filmeket?
  Arról nem is beszálve, hogy:

  “…ja ja, egészen véletlenül most jön majd ki valamelyik cégtől egy új 3D-s vagy ilyesmi TV és egészen véletlenül az Avataros részletek fognak menni rajta reklámként :-)”

  Igen és majd minden jóskapistának egyből ilyen TV-je lesz azonnal, mert valószínűleg “baráti” ára lesz majd a kicsikének, ha egyáltalán ez a bemutató azt jelenti is, hogy kereskedelmi forgalomban hozzá is lehet majd jutni.
  Jó eséllyel majd egy-két év múlva már bámulhatjuk az MM-ben meg a Saturnban ezeket a TV-ket tátott szájjal, hogy “hú milyen jól néz ki rajta az Avatar”…de én megmaradok szkeptikusnak. Egy technológiai prezentáció és a tömeggyártás között azért nem pár hónap szokott eltelni.

  Személy szerint én pedig jobban szeretem, ha egy film nem azért várós, mert a rendezője a világot akarja megváltani vele, aminek a saját bevallása szerint már úgyis ő a királya…

 25. badraver: szuper a hosszú fejtegetésed, de legalább utánanézhettél volna, hogy az only3d filmek eddig hogy teljesítettek. Igenis odakinn már van elég terem, hogy egy olyan film sikeres lehessen. De már akár pesten is van annyi, hogy megérje, ha odafigyelnek majd a reklámkampányra.

 26. Basszus, de jó látni megint Ripleyt…. :)
  Avatar vs Aliens vs Predator crossovert akarok, kb most. :))

 27. Azért azt nem mondanám, hogy a True Lies sokkal okosabb lenne mint például egy Szikla (de ezt csak poénból jegyeztem meg). Viszont teljesen egyetértek veled. Nem szabad temetni egy olyan filmet, aminek a bemutatója még 4 hónap, és valószinű hogy még kész sincs.
  Mellesleg szerintem is (piranha 2-t leszámítva) Cameron összes mozifilmje kimagaslóan jó.

 28. Engem nem erdekel, hogy hányDs. Nem várok sokat, de jol akarom magam erezni amikor megnezek egy fantázia filmet. Jonak igerkezik , azt hiszem ennyit el lehet várni töle. Az eddig látottak alapján az egész univerzuma bejön. Szimpi és várom.

 29. “…Igen és majd minden jóskapistának egyből ilyen TV-je lesz azonnal, mert valószínűleg “baráti” ára lesz majd a kicsikének, ha egyáltalán ez a bemutató azt jelenti is, hogy kereskedelmi forgalomban hozzá is lehet majd jutni…” az a baj, hogy megint Magyarországból indulsz ki, minden jóskapistáknak nem lesz, de minden stevejamesnek lesz. Teljesen más kint az élet, ott az ilyenek aprópénz zsé meg van dögivel.
  Ahogy human is említette a 3D-s filmek azért már tejelnek pl: Utazás a föld középpontjába, pedig elég hurka film.

 30. Nem vitatom, hogy tejelnek a 3D-s filmek.
  De itt arról van szó, hogy szerény véleményem szerint (ami változhat még, mivel beismerem, eddig csak a teaserre alapozom), ez a film 3D-ben fog ütni igazán, ami hátrányosan hathat majd a bevételekre.

  Figyelmetekbe ajánlom a The Guardian cikkét az Avatar kapcsán, amiben például azt is megemlítik, hány mozi képes a digitális 3D-s vetítésekre Angliában s az USA-ban…

  “In the UK alone, only around 320 out of 3,600 cinemas are digitally equipped, while in the US the ratio is even worse (2,500 out of 38,000).”

  A teljes cikk itt található:
  http://www.guardian.co.uk/film/2009/aug/20/james-cameron-avatar-3d-film

  Persze ne legyen igazam, remélem, amikor decemberben majd megnézzük a filmet, jókat fogunk mosolyogni ezeken a fejtegetéseken.

 31. 39@sandor8206:

  Azért ne higgyük már, hogy külföldön tejből-vajból van a kerítés.
  Ott sem úgy megy a dolog, hogy megindul a nép mindent lecserélni, amint kijön egy újdonság.
  Az életszínvonal persze jóval magasabb, amiről mi csak álmodhatunk, de azért ne tévesszük össze a külföldet meseországgal…

 32. Itt mindenki csak egy dologról beszél. Nagyon izgatottak, annyi szent. De azért arra is gondolhatnánk, hogy a filmes világban már a csúcstechnikás speckós effektek legalább annyit érnek, mint a szarnak a pofon. Akár három D, akár két D.Lassan vissza kell majd kanyarodnia Hollywoodnak a fantázia világába, ahol a történet lesz a lényeg és nem az, hogy milyen látványos lesz a mozi. Vagy a kettőt ötvözni, mint a 2000-es Robert Zemekis által fémjelzett Temetetlen múlt esetében. Nem durvák az effektek, de nagyon hatásosak, kivétel a végén, amikor a csajszi a furgonban száguld és lefékez a híd közepén, várva a térerőt. Vagy egy másik példa: Martin Scorsese, A tégla c. filmje. Jóformán a kamera mozgások és a vágás teszi ki a speckós effektek nagy részét. Zemekis papa később buktázott nálam a Beowulf történetével, pedig sokáig ő volt a kedvenc. A Kapcsolat most is viszi a pálmát. Szó, mi szó bízom benne, hogy Cameron bácsi legalább olyan jó filmet rendezett, mint a Mélység titka. Hangulatában az Avatar trailer nem rossz, de így elsőre nem tudom… Megnézem a filmet és remélem lesz benne csattanó vagy egy jó kis végkifejlett. Nekem a látvány önmagában nem sok. Annyi meg annyi film jött már ki telitűzdelve mindenféle jóval, hogy már az embert nem is izgatja a dolog. Amire utoljára még tátva maradt a szám az a Peter Jackson, King Kong filmje volt. Baromira látványos film lett. Amin meg szinte legyintettem az a Múmia 3.

  AVATAR:
  BAROMI JÓ LEGYEN A STORY, KIT IZGAT A LÁTVÁNY!

 33. azon kevesek közé fogok tartozni, akik nem néznek meg semmiféle trailert. Ezeket a képeket +plakátot láttam össz-vissz, legalább őszintén fogok meglepődni :D
  Sigourney-t tényleg jó újra látni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.