Fanboys – Rajongók háborúja

Számomra a Fanboys-on a rengeteg előzetes huzavona rontott sokat, na meg amúgy sem volt annyira kiemelkedő. Tudjátok, a kivágjuk a rákos szálat, meg tologatjuk a bemutatót marhasokáig, meg ezek. A történet végül az lett, hogy van 5 geek jóbarát és elmennek betörni a Skywalker farmra, hogy a srác megnézhesse bemutató és a halála előtt az új Star Wars trilógia első részét. Alapvetően egy roadmovie ennek a végeredménye.

Talpig szemétben a rajongók

Ami tény, hogy főleg geekeknek szól a benne levő humor. Rengeteg szószerinti Star Wars-idézet, meg ugye a Trekkiekkel való összecsapás, meg hasonló dolgokkal van tele. Na és a tipikus geekséggel, akik nem tudnak beszélni lányokkal meg akármi, kivéve a vicces kövérebb srác, aki szintén akkora klisé, hogy nagyonnagy.

Közben meg pont ezek miatt is volt nézhető a film, hiszen lehet vigyorogni a “le akarod venni a felsődet” (közben Obivankenobis kézmodulat) hülyeségeken, meg a nem ezeket a drodiokat kerestükön. Meg Seth Rogenen, aki több szereplőt is alakít, és az agresszív változata elég vicces lett. Főleg a Jar-jar tetoválásán borultam. Mi ugye már tudjuk, hogy Jar-jar alapvetően az egyik legnagyobb hiba, amit Lucas elkövethetett, de itt, valmai 6 hónappal az Episode I. premierje előtt a csávó ezzel még nincs tisztában, ezért hatalmas változatban magára tintáztatja.

Fanboys – Rajongók háborúja értékelés

Nem sorolok fel minden poént, azért akadt benne bőven, csak hát a sok huzavona mellett szerintem ez a drámai szál nélkül jobb lett volna. Úgy, hogy csak a film miatt szelték volna át az országot, kevesebb annnnyira unalmas lelkizés nélkül. Így csak 6/10 a vége nekem, egy fél pontot még esetleg képzeljetek mellé kivételesen.

What if the movie sucks?

human
írta
2009. 08. 29. 02:38
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Fanboys – Rajongók háborúja” bejegyzéshez

 1. Egyszer megnézhető a film és aki szereti / ismeri a sw filmeket annak még talán okoz egy kellemes órát is.

  Én nem csalódtam benne, csak ajánlani tudom.

 2. ÉN hatalmas SW rajongó vok, de sajna a 6/10 számomra is reális. én azért kicsit többet vártam ettől a filmtől.
  kellemes kis szórakás volt, egyszer.

 3. egy kicsit én is többet vártam, de amúgy tetszett a film. volt bőven min mosolyogni

  bbarbi89: mert túl béna, idétlen karakter. börleszk filmbe való, nem a SW-ba

 4. már jó pár hónapja láttam, nálam olyan 5/10-et ér. mert egyszerűen… átlagos. közepes. nem igazán vicces, nem is túlzottan dramatikus (mondjuk ez nem is baj), egyszerűen olyan… semmilyen. egyedül ami emlékezetes volt az a “I’m William Shatner… I can score anything!” :D

 5. egyszer nézhető, én jókat nevettem rajta
  tényleg rengeteg apró kis utalás van benne amiket ha ismer az ember egy jót tud szórakozni (pl a kocsi beindítása :)

 6. Az a rákos meg a Kirsten Bell+szemüveges srác szerelmi szál sokat rontott, de a Star Trekes összezördülések marha jók voltak.

  You Kirk-loving Spock-suckers!

  De akkor sem ér többet, mint 4.5/10. Majd pár év múlva.

 7. a rákos szál adta a film értelmét, anélkül nagyon üres lenne. ez sima komédiaként nem működik sajnos, viszont ha ennél hangsúlyosabb lett volna a dráma, akkor remek lett volna.

  így sem rossz, szó se róla, de kár, hogy az eredeti rendezői szándékot ennyire kiherélték és konzumidiótáknak szóló filmmé akarták tenni a fanboys-t

 8. Nem tudom srácok, én már kétszer megnéztem, és mindkétszer végig borultam a filmen, pedig nem vagyok akkora SW-geek, például az, hogy ki is az a bizonyos doktornő, csak másodszorra esett le. Nálam 7/10 simán.

 9. A trekkie vezért és az ideges sw rajongót játszotta, legalábbis én erre a kettőre emlékszem. A szerelmi szálat én sem eröltettem volna, de szerintem a rákos drámázás teljesen jó ötlet volt. Nekem 6.5/10.

 10. @ 3. bbarbi89

  A film cselekménye szempontjából teljesen fölösleges karakter, valahol még offenzív is, ugyanis a csóró XX. század eleji louisiana-i “coon” sztereotípiára építettek fel egy nagyfülű gag-et, hogy a 12 éven aluliak számára is szórakoztató legyen a film, az eredeti Star Wars-trilógia pedig marhára nem erről szólt, ja és nagyon-nagyon-NAGYON idegesítő a maga szellemileg visszamaradott módján. Csupán ennyi a gond Jar Jar-ral (ja, a neve is).

 11. Lucas bá’ akkor most már rásszistá is? Komolyan egyre viccesebb érveket lehet olvasni amellett hogy miért olyan rossz a prequel.

  “hogy a 12 éven aluliak számára is szórakoztató legyen a film, az eredeti Star Wars-trilógia pedig marhára nem erről szól”
  Pedig az eredeti trilógia is marhára a gyerekeknek szólt. Ez nem sértés, nincs ezzel semmi baj. De igaz.

  A film amúgy jó, 1-2x nézhető – de szerintem csak SW rajongóknak. A poénok 90%-a nekik szólnak, és nagyrészt csak ők értik meg.

  Na jó, nem akarok tovább offolni. Elnézést.

 12. Jar Jar binksen én jókat röhögök, mert egyszerűen jó(különösen szinkronnal) egyébként a régi trilógiában meg C3PO akarták kinyírni, és a kritikusok őt oltogatták s..rrá, csak hát akkor még nem volt internet és ennyi megmondó Jóska sem, akik terjesztik a hülyeséget:) Szal ugyan olyan jó starwars figura mint a többi, szerintem.

  Az meg hogy Lucas rasszistá, és Binks fekákat kigúnyolása, nos erre inkább nem reagálok semmit, mert annyira szánalmas.

 13. Csak Kristen miatt néztem meg, nem mondhatom hogy csalódtam benne, de nem volt egy nagy eresztés. Egy roadmovie 1-2 jobb poénnal.

 14. Nekem nagyon tetszett a film, szénné röhögtem magam az apróbb és nagyobb utalásokon. Nálam egy 7/10-et bőven megért még második nézésre is.

  Viszont amit nem értek, hogy akinek Jar Jar idegesítő, az mit szólt Amidala felpattanásához a Klónok támadásában, amikor a sivatagban nyög, mint aki haldoklik, megérkeznek a klónok, és megkérdezik, “Nem esett baja?”. Erre felül és közli, hogy “NEM!”, majd irány a csata közepe. Na én itt voltam teljesen kész. (2:00:45 körül tessék keresgélni, ha valaki nem emlékezne!) Ehhez képest az alásan szoligáló Jar Jar teljesen rendben volt… Messze nem rajta úszott el az első trilógia, inkább Lucas bácsi megalomániáján. De ez nem az a hely, ahol ezt kellene kivesézni :)

 15. “You have to find your own Death Star.”

  Én már kétszer láttam mozimegjelenés előtt, fanoknak (mint én, aki minden utalánst ken-vág:) kötelező és jó kis roadmovie.

  –SPOILER!?
  Feltűnik a Rodriguez-filmekből ismerős mexikói rosszfiú, Danny Trejo is, emlékezetes pillanatokat kap Seth Rogen, Ethan Suplee, Jaime King, a köztudottan SW-fan Kevin Smith, a Star Trek-es William Shatner, és persze ráadásként a Darth Maul-t játszó Ray Park, a Leiát alakító Carrie Fisher, és a Lando-t megformáló Billy Dee Williams is kap pár sort.
  Pár film, amire szerintem hasonlított: High Fidelity; Be King Rewind; és Role Models, meg Detroit Rock City (utsó kettővel van is közös szereplő).

  “…Boba Fett has a jet pack. So did the Rocketeer. Really cool. When it comes time for battle, the man’s Michael Bay – all style, no substance.”

 16. kicsit spoileres

  nekem hiányoztak belőle részek… sztm több jelentőséget is kaphatott volna a rákos szál. Ha jobban kihangsúlyozták volna azt, hogy ő igazából csak így láthatja a filmet, akkor nekem jobban tetszett volna a film. ami ehhez kapcsolódóan nagyon nem tetszett, ahogy megmondták a srácnak h meg fog halni a barátja. és ahogy fogadta a srác az is katasztrofális volt.

  Ezenkívül élveztem a filmet. Szórakoztató volt. Tetszettek nagyon a Star Wars utalások. Kb az összes pólót elfogadnám meg jelmezt amit viseltek. (főleg KB-s Leia ruhát)

  csak olyan érzésem volt, hogy ebből a témából többet kihozhattak volna ha másképp állnak hozzá.

  jah és JarJar az egyik legrosszabb SW karakter. felesleges, és nagyon idegesítő.

 17. Nekem vígjáték téren a tavalyi év filmje volt ez (mert ugye 2008-as még szegényke, csak lassan ért ide). Hozzátenném, nem néztem sok vígjátékot, lehet hogy van jobb is. Habár geek vagyok, a teljesen átlagos hugom is jókat röhögött rajta, pedig csak egyszer látta a Star Wars-t :)

 18. Jó volt. Kategóriájában teljesen elfogadható, nézhető és szórakoztató…

 19. Lehet SPOILER

  most végeztem vele, végig röhögtem másfél órát szinte :) A cameo-k ütnek, elképzelni nem tudtam Seth Rogen hogy fogyott le ennyire, csak ahogy most olvastam beugrott h régen rendezték már:D A rákos szállal semmi baj anélkül olyan kis semmilyen lenne az egész. A cameok ütöttek, végig feelgood hangulatot árasztott:) 8/10

 20. Rajongóknak (trekieknek is) kötelező, “külsősöknek” nem tudom mennyit értenek belőle. A drámázás kellett, és ennyi szerelmi száll is elfért. Szerintem 7/10.

 21. Szerintem ez a film kizárólag SW fanoknak készült, nekik kötelező másnak nem nagyon. Jó kis “rejtett” poénok vannak a filmben, pl. Skywalker ranch-on az egyik biztonsági őr vagy a doktornő a kórházban.. 7/10

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.