A Disney 4 milliárdért bekebelzi a Marvelt?

Azt hiszem ez így a nap híre. Itt a NY Times cikk a pontos pénzadatokkal, mert nem csak úgy odaadják a 4 milliárdot, kicsit bonyolultabb. Az viszont biztos, hogy ezzel olyan hősök kerülnek kezük alá, mint Iron Man, Pókember, Hulk, X-menek. A már eladott megfilmesítési jogokat természetesen nem érinti, a Pókember 4-et nem ők csinálják, ahogy a Wolverine kettőt sem stb.

Aki most azon akar izélni, hogy gyerekfilmeket csinálnak a kedvenceiből, az ne feledje, hogy a Punisher War Zone volt az utolsó R besorolású Marvel-film mindenképp, szal nincs itt a mostaninál gyermekibbé tevés. Nyilván a képregényeket sem akarják tündibündire változtatni, nem hülyék.

human
írta
2009. 08. 31. 16:45
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “A Disney 4 milliárdért bekebelzi a Marvelt?” bejegyzéshez

  1. + az még, hogy a Disneyé lesz a Marvel még nem = hogy filmeket is gyárthat a régiekből (X-men, Póki stb.), hiszen azok megfilmesítési jogait a Marvel eladta a különböző stúdióknak, vagyis én így tudom. Nem is nagyon volt beleszólásuk sok mindenben volt is ebből a nézetkülönbségből ki perpatvar talán. Bár nem 100%, de én így tudom. Volt is olyan hír, hogy a Vasember sikere után visszavásárolná a Marvel az eladott jogokat. Valaki infó?

  2. nyilván nem csinálhatnak ők pókember filmet, ami jogok el vannak adva azzal nem kezdhetnek semmit, ellenben pókember bábút simán :)

  3. “Nyilván a képregényeket sem akarják tündibündire változtatni, nem hülyék.”

    Pontosan és azt se felejtsük el, hogy végső soron pl. a Ponyvaregény is a Disney tulajdona.

  4. sandor8206: Mit vásárolnának vissza? A Vasember volt az első olyan Marvel-karakter, amit a frissiben megalakult Marvel-stúdió vitt vászonra.

    Ráadásul a legcoolabb, leginkább eladható Marvel-hősök jogai már rég más stúdióknál vannak: Pókember-Sony, X-men, Daredevil, F4-Fox. Amik megmaradtak így, azok kábé a Bosszú Angyalai, persze a Disney ezekkel is jól fog járni, szó se róla.

  5. Nem a nap, az évtized híre! Ledöbbentett rendesen, mikor olvastam. A filmeknél engem mondjuk jobban érdekel a képregények sorsa.

  6. Oh, fújbasszus. A Disneyt és a hozzájuk köthető gyomorforgató giccshalmazt (Micimackóval, meg Alice-al is mit müveltek…?) mindig is iszonyatmód utáltam, a Marvel ellenben a gyerekkoromat jelentette és az X-Men-t mindmáig olvasom. Szóval még ha a képregényekbe nem piszkálnak bele semmilyen módon, akkor sem örülök ennek az egésznek. :|

  7. Azt se felejtsük el, hogy ez a Disney nem az Eisner-féle zsákutcába rohanó cég, itt már inkább a Pixaros nagy emberek diktálnak, mint pl. Lasseter. Ők meg az elmúlt 15-20 évben nem nagyon csináltak marhaságokat, szóval nem most kell ettől tartani szerintem…

  8. elvileg a marvel azért kezdett maga filmeket gyártani, hogy ne szóljon bele senki, nem?
    mert akkor nem értem (jó értem, pénz beszél, de akkor is)
    vagy ez kompletten az egész marvel univerzumra, minden jogra meg mindenre vonatkozik, nem csak a filmekre?
    (mielött valaki leugatna: nem olvastam el a linkelt cikket, mert annyira nem vagyok jó angolos)

  9. a Hatodik Érzék is Disney, meg miegymás van egy pár. Bízok bennük. A Marvel amúgy sem tűnik számomra olyan sötét tónusú képregényeket kiadó cégnek, mint teszem azt a DC.

  10. biza, azt amit vargatom mond ne felejtsétek ki, amikor a disneyről van szó! A Pixar is a Disney része.

  11. “Marvel’s intellectual property tends to be more popular with boys — an area where Disney could use the help. While the likes of “Hannah Montana” and the blockbuster Princesses merchandising line have solidified Disney’s hold on little girls, franchises for boys have recently been harder to come by. Disney XD, a new cable channel aimed at boys, could be an immediate home for Marvel characters.”

    Jönnek a Marvel animációs filmek, sorozatok, ez mindenképpen örvendetes hír, amennyiben nem tervezik 8-12 évesek szintjére butítani mondjuk a leendő Daredevil szériát. Csak futólag láttam az évekkel ezelőtt indult Fantastic Four: World’s Greatest Heroes-t és az X-Men Evolution-t és szerintem ez a félig anime félig nyugati stílusú animáció borzalmas, a Disney animátorainak nem jelentene túl nagy kihívást, hogy ennél jóval színvonalasabb sorozatokat készítsenek. Ha még a Pixar is besegít itt, ott, amott, akkor maximálisan elégedett leszek :D

  12. Lehet, hogy most a Disney beakar törni az R besorolású filmek piacára. És jönnek az R-es Punisher, Wolverine filmek na meg a Marvel Zombies. Punisher Kills the Marvel Universe, Rated R.

  13. Tudtommal a Pixar nemcsak simán a Disney része, de Lasseter egyenesen a legfőbb kreatív atyaúristen lett a felvásárlás után. Első ilyen jellegű produktum a Bolt, ami semmi rendkívüli, de azért nem is rossz.

    Az Up! sok dícséretet kapott és egy rakás pénzt csinált az amcsiknál (288 millió); a békás-hercegnős rajzfilm, hát, nemtom;, a Rapunzel meg csak a látványvilág miatt, de még mindig baromira érdekel.
    A leginkább viszont a John Carter of Mars filmre vagyok kiváncsi – élőszereplős! Pixar film, a Tarzan írójának regényét feldolgozva, négykarú marslakókkal, léghajókkal, igazi régivágású kardozós-b***ós kalandfilm a Wall-E/Nemo rendezőjétől.

  14. “A Pixar is a Disney része.”
    hát ezaz. mióta megvették, egyre szarabbak a filmek.
    a jégkorszak 3 gyakorlatilag egy bugyuta baromság volt.
    ok ha 10 éves lennék biztos élvezem, de hát nem vagyok.

    persze tudom azt is, hogy kicsit többet ér marketing szempontból egy tízéves mint én, de én például sajnálom a pixart, nekem nem tetszik amerre mennek.

    persze ez csak az én véleményem.
    (most eszembe jutott az idevágó south park rész, a jonas brothersel és a bagózó, káromkodó miki egérrel :) )

  15. én inkább arra lennék kiváncsi, hogy egész pontosan milyen státuszba kerül a Marvel studios a Disney vállalaton belül, mert a Disney-hez tartozik ugyancsak a
    Touchstone Pictures, Hollywood Pictures, Miramax Films, Dimension Films is és ezek a studiók adtak szépen ki nagyon nem disney-s filmeket is

  16. Szerintem annyi lenne hgoy csak hozzájuk folyna a pénz, meg pár dologba beleszolnának. Rajzolok meg irók meg tervek maradnának.
    Érdekes hogy pont akkor mikor folyik a Dark Reign és a képregény-univerzum a gonoszok kezében van.

  17. sandor8206: Csak az első részét szántam neked. Aminek a lényege az, hogy pont a Vasember esetében nincs mit visszavásárolnia a Marvelnek, mert azt ők gyártották.

  18. igen, engem ez a “készpénzzel és részvényekkel” dolog lepett meg nagyon, mintha oké várjál, itt van két gomb meg egy cukorka amit még tudok adni érte. képregényekre szerintem sem lesz olyan hatással, bár biztosan lesznek aladdin vs. dr. doom különszámok, de hát istenem :P

  19. hát az, hogy valami a Disney tulajdona, az egy dolog, sok ilyen cucc van, amiről elsőre nem is gondolná az ember (ld pl Miramax, és így olyan filmek, mint pl a Kill Bill – de a készülő Surrogates is Disney film, mint Touchstone).
    A biznisz az biznisz, nem akarnak ők mindenből gyerekfilmet csinálni.
    Egészen más az, ami “Disney branded”, azaz rajta van ténylegesen a Disney logo – ezekben az esetekben ügyelnek kényesen arra, hogy family-friendly legyen a cucc (ld pl G-Force, stúdió: Walt Disney Pictures). Ha meg nem konkrétan Disney film, akkor akár R besorolású is lehet.

  20. Árúkapcsolás a lényeg Disneyéknek nagyon bejött a Karib Tenger Kalózai triologia…Marvel univerzumban jóformán tömegével van a lehetőség a triologiákra amik megfogják az embereket a filmel illetve egyébb járulékos eladás mint ajándéktárgyak,pc-konzol programok saját, de elképzelhető park is hisz amerikában ennek tuti lenne keletje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.