Röviden: Horsemen

Ekkora kihagyott ziccert ritkán látni. A film gyönyörű, de tényleg, az operatőr egyszerűen kitett magáért, végig érezni a hideget és a nyomasztó légkört. Aztán a forgatókönyvíró és természetesen a főszereplő páros, Dennis Quaid és Ziyi Zhang, egyszerűen kivégezte az egészet, amiért a látványfelelősök küzdöttek.

Horsemen - Quaid zicccere

A történetben pedig ott vannak az apokalipszis lovasai, kampókon lógó hullák, véres feliratook fákon meg falakon, na és Dennis Quaid amint nyomoz. Nem akarok lelőni a pár kétszáz méterről látszó fodulatból egyet sem, így hagyjuk is. Sima sorozatgyilkosos film lehetne, jó látvánnyal, ha a castingot és a forgatókönyvet nem szúrják el ennyire — olyan béna mondatok puffognak a szereplők szájából, hogy sírni tudnál. Dennis Quaid nagyon le lehetett égve, vagy azt hitte ez az új Hetedik? Ha utóbbi, akkor rosszul. Vannak filmek, amikben Quaid okés, de ez nem tartozik közéjük, és basszus ő lenne a húzónév.

A látvány mellett egyedül a Patrick Fugit és Eric “sorozatpestis” Balfour jelenete az, ami okés. De ez 5 perc egy kávézóban. Felesleges film, ha nem érezném ziccernek, akkor nem ért volna meg ennyi betűt sem.

human
írta
2009. 09. 02. 18:32
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Röviden: Horsemen” bejegyzéshez

 1. Hát kár érte.. pedig érdekelt. De azért lehet ettől függetlenül beiktatom 1szer, de így már.. ha tényleg ennyire?

 2. Hát szerintem nagyon lealacsonyitja a filmet human. Láttam a filmet de nem volt annyira rossz amennyire ő irja sőt meg lehet nézni és 1nek elmagy! Ami negativum volt a filmben hogy ha egy kicsit tudsz következtetni felénél tudod a végét!

  Zoke:döntsd el te h milyen a film ne kritika után menjél!!!

 3. A filmet láttam, de mára alig maradt meg valami, csak annyi hogy jól indult és volt benne valami de a végén teljesen el lett cseszve. Az viszont nagyon megmaradt ahogy a kínai kiscsaj szó szerint SZENVED az angollal,és itt nem arra gondolok hogy olyan borzasztó az akcentusa ,sőt inkább hagyni kellett volna neki hogy beszéljen ahogy tud, a gond az nagyon látszik ahogy próbál artikulálni és szenved a szavak helyes(ebb) kiejtésével,és ez agyonvágja a játékát, gondolom jó párszor fel lett véve egy-egy jelent vele.

 4. Annyira tényleg nem volt rossz, de inkább egy: “jöjjön és látogassa meg az posztindusztrializmus fővárosát, amely lepukkand, elidegenedett és hideg mint az acél” kampánynak jönne be, ám annak túlzás, mert egy jobb fotobloggal el lehetett volna intézni.

 5. Meg akartam nézni, de ezek után lehet kihagyom vagy tekergetem. :)

  Meg lövök egy csomó screenshotot hogyha már az operatőr szépen fotózta…

 6. “Zoke:döntsd el te h milyen a film ne kritika után menjél!!!”

  most nagy butaságot írtál, ugye tudod? azt, hogy “ne hallgass senkire, inkább kockáztasd meg, hogy kidobsz az életedből 90 percet”

  ilyen alapon a te kritikádra se hallgasson. össze kell szedni pár véleményt és dönteni.

 7. winnie: valóban van igazad de ha Zoke meg szerette volna nézni a filmet, gondolom látott pár hasonló kaliberű filmet mint pl: hetedik, feltámadás stb. És csak azt próbáltam elmondani neki h ez annyira nem rossz h ne keljen megnézni és tod jó ha az ember maga állitja fel a kritikáját arrol a filmről amit meg szeretett volna nézni!!!

 8. Hunibacsi: Szerintem évente rengeteg film készül – nem szeretnék most számokkal dobálózni, mert nem ismerme a pontos adatokat -, a kritikák pedig pontosan arra íródtak, hogy ne nézzünk meg minden szart hiába akartuk is volna.
  Ha úgy tennénk, ahogy te írsz három felkiáltójellel “és tod jó ha az ember maga állitja fel a kritikáját arrol a filmről amit meg szeretett volna nézni!!!”, akkor bizony a világ összes ideje sem volna elég.

 9. Egyszerű nem fogok vitázni ezen, mert persze szelektálni kell de amit meg akarsz nézni tedd meg és ne más véleményére adj mert mindenkinek más tetszik…(három pont jó?)

 10. Winnie, Huni: Jó, jó nyugi :) nem akartam ebből kirobbantani egy értelmetlen vitát. Ha meg akarok nézni egy filmet akkor azt valószínű meg fogom nem tántorít el egy kritika sem, csak ez a film olyan szinten volt, hogy talán igen talán nem és ezen kritika után már picit más, persze így is meg fogom nézni csak mondjuk előrébb teszek akkor más filmeket a megnézési sorrendben. Human meg általában jókat ír a filmekről ha a pontszámok sokszor nem is tetszenek nekem, de úgysem az számít hanem a többi. A filmet úgyis saját kritika alapján építem fel miután megnéztem ez tény.

 11. Rengeteg filmet a “hibáival” együtt szeretünk, mert az atmoszférájával tudunk azonosulni. Több példát is tudnék erre mondani! Tény, hogy nem az évszázad filmje, sőt… de akihez közel áll a téma és bírja a bizarr dolgokat vagy érdekli Jonas Akerlund munkássága, az szeretni fogja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.