Röviden: 30 Days of Night

Elkezdtem a “meg akartam valami miatt nézni” filmkupac csökkentését, előtte pedig John Rambot újráztam, ami még mindig baromi véres, de most nem arról van szó. Az a helyzet, hogy A sötétség 30 napja nem a legjobb horror, ellenben jól szórakoztam rajta. Félni azt nem lehetett, inkább ilyen vámpír- és emberdarabolós az anyag, méghozzá néhol elég naturálisan, de a havas, 30 napig éjszakába burkolózó helyszín nagyon hangulatos volt.

Bár nem olvastam a képregényt, de néhol azt éreztem, hogy rajzokat látok mozgásban. A beállítások teljesen ilyesmit sugalltak, a vámpírok által rendezett kisvárosban folyó vérfürdő légifelvétele például teljesen, és hát bejött, ahogy felülről pásztáztuk a káoszt és nézhettük, amint néhol vörösre színeződik a hó.

Mammut 3/10-re értékelte, részemről 6/10 a furcsa ugrások miatt, többször nem volt átvezetés rendesen a történtek között, csak úgy egymásra voltak dobálva. Na meg volt ahol nagyon látszott a cgi, bár tény, hogy akadt pár hagyományos trükk is a nagy vérengzésben.

20 hozzászólás a “Röviden: 30 Days of Night” bejegyzéshez

 1. fura, én olvastam előtte kicsit a képregényből, és nem vártam túl sokat, de valamiért bejött a hangulata meg a vérengzés is…a történettől nem estem hanyatt, de nekem tetszett a megvalósítás

 2. Érdemes megnézni, de sokat senki ne várjon tőle.
  Én nálam 10/7.

  SPOILER
  Azért az őrült kislányos rész elég ijesztőre sikerült.

 3. Azon filmek egyike amit kb. 2007 év vége óta várok itthon dvd-n de sosem jön el:( pedig megnéztem 2008 elején felirattal és egész jó 10/7

 4. lehet várnod kellett volna még1 kicsit, mikor jobban ki vagy éhezve egy kis horrorra. Ebben a műfajban amúgy is nehéz kiemelkedőt csinálni. sztem.
  Igaz, régen láttam, de akkor nagyon tetszett úgy emlékszem.

 5. nekem is tetszett anno, nem mondom hogy újranézném, de egyszer mindenképp ajánlatos.
  olyan 10/6 kb nekem is.

 6. Valamiért azon kevés filmek egyike, amit nem tudtam végignézni. Lehet most nekiugrok még egyszer.

 7. tavaly előtt láttam szilveszter napján, nekem a kedvenc horror.-vér fűrdős filmem, nekem rendezői változatban van meg a film és hát a kislányos vámpír lefejezős jelenet nagyon odaver! csak ajánlani tudom, a hangulat tényleg ott van

 8. Elég régen láttam, így már nem rémlik fel előttem teljes részletességében, de arra emlékszem, hogy az különösen tetszett benne, hogy

  SPOILER ON!

  a vámpírok olyan állatiasan voltak benne ábrázolva, bár itt is előjön az a fölöttébb idegesítő horrorfilmes klisé, hogy ugyebár a mellékszereplőket (természetfeletti gyorsaságuk és erejük révén) úgy levadásszák, hogy azoknak pislogni sincs idejük, a főszerepelőket meg persze csak ide-oda lökdösik, esetleg dobálják, természetesen feleannyi svunggal, hogy lehetőleg azok szemmel még bírják őket követni, és a kellő pillanatban el tudjanak menekülni… :)

  SPOILER OFF!

  Összességében nem rossz kis horror (a legvége mondjuk sztem kicsit erőltetett és kiszámítható), a tucat vámpír-filmek közül legalábbis mindenképpen kiemelkedik. Lehet, hogy ezen apropóból elő is keresem, és újra megtekintem. :) Nálam 7/10.

 9. A légifelvételes jelenetet imádom, csak azért megéri megnézni a filmet. Emiatt (is) bízok a WoW mozi sikerében:) A szép lassan jövő téli estékre pedig pont kellemes újranéznivaló lesz talán, rég láttam már.

 10. bennem annyi maradt meg a filmből, hogy istentelenül nagy butaság volt a vége. amúgy egyszer nézhető b film.

 11. Olvassátok el a képregényt, a film korrekt, de lehetett volna ennél sokkalta karcosabb az adaptáció lehetőségeihez képest. A vámpírok jóval egyszerűbbek, az egymás közti konfliktusuk teljesen kimaradt, pedig jóval több értelmet nyert volna a mészárlás. Na persze nem vártam katarzist, szórakozásnak épphogy megfelelő.

 12. Egyetértek symor-ral, talán túl kevés filmidőben próbálták megvalósítani a filmet, azért maradt ki sokminden. A felülről nézős jelenet tényleg jó volt, de nekem elég erőssen cgi érzésem volt közben…
  Amúgy a képregénynek van folytatása is(kiadják könyvben az egyik túlélő által az ott történteket és ebből lesz gond), de az kevésbé lett jó, mint az első .
  Mondjuk én régen olvastam és engem teljesen lenyűgözött az ötlet, h a sarkokon milyen jó lenne a vámpíroskáknak.

 13. Ha a végét leszámítjuk,egy nagyon jó kis vámpíros-hentelős filmet kapunk.

  SPOILER ON!

  Nekem a “kislányos-lefejezős” rész egyáltalán nem tünt olyan keménynek,viszont a végén mikor a félig átváltozott faszi kezét ledarálják,majd ugy 3-4 csapással eltávolítják a fejét a nyakáról,az tényleg odabaszott.Josh Hartnett átváltozásáról meg nem is ejtenék szót,akkora butaság volt,hogy eléggé lehúzta a filmet.

  SPOILER OFF!

  Ja,amugy olyan 7/10-et érdemel simán.

 14. Nem láttam még a filmet, de az a David Slade rendezte, aki épp a harmadik Twilight-filmen, az Eclipse-n munkálkodik.
  Majd beiktatom, bár mostanában nem láttam egy épkézláb horrort az az igazság, és nagyon elment a kedvem.

 15. 6/10 kb rendben van. semmi extra, egyszer nézhető. nekem a padláson bújkálás tetszett miközben kint üvöltenek/ugrálnak a vámpírok. de megijedni egyszer sem sikerült, pedig nagyon akartam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.