Kísértetjárás Connecticutban (The Haunting in Connecticut)

Nem mehetek el szó nélkül a film mellett, mert a szokásos átverést még az átlagnál is jobban művelték vele. Most itt arra gondolok, hogy a trailer sokkal pörgősebb filmet akar mutatni, de ez egy kidobott másfél óra, tipikus ijesztésekkel és hatalmas baromságokkal.

The Haunting in Connecticut falkaparós részlete
Őt is rákényszerítették a film megnézésére

Család új házba költözik a rákos fiújuk kezelése miatt, hogy ne kelljen marhasokat utazni a kemoterápiák között. Nosza, ki is szúrnak egyet, beköltöznek, a srác a pincébe(!), ahol van egy olyan, üveges ajtóval rendelkező szoba, amibe nem lehet belátni és nem nyitható ki könnyen. Jóéjszakát. Persze amikor ijesztegetni kell, akkor majd simán be lehet oda is menni. Meg lesznek szellemek, de természetesen minden a PG-13 keretein belül marad.

Egy fasza jelenet van, amikor szeánsznál ülnek az asztal körül és egy srác szájából kijön az anyag, de ezt is láthattuk már a poszteren. Pontot nem is adok, közepes a film, de abból a fajtából, aminél azt éreztem, hogy úristen kidobtam másfél órát az életemből. Jobban jártam volna ha a plafont bámulom, vagy hasonló tevékeny dolgot teszek. Ezt pedig kevés filmnél szoktam érezni, még ha le is pontozom őket a **csába, mert pl. a Horsemennél legalább a látvány okés volt.

A vicc az egészben a Based On A True Story baromság, meg hogy ezt mint pozitívumot emlegetik. Egy gyilkosos filmnél még akár jó is lehet, megtudjuk mi volt, vagy közelebb hozza az átlagvalósághoz, de ez a kisértetjárás hol lehet igaz történet? (Olvastam a wikin, nem az a kérdés.)

35 hozzászólás a “Kísértetjárás Connecticutban (The Haunting in Connecticut)” bejegyzéshez

 1. Hóha :D Így leírás alapján én ezt már láttam :D Pontosabban a Discovery műsorán volt ebből dokumentumfilm, rendesen színészekkel eljátszva, de közben a valódi személyekkel interjúztak, szakértő(k) is megszólalt(ak). Ezen tények figyelembevételével nem akartam, de akkor szerintem mégis megnézem :D Nem mellesleg, vagy ebben, vagy egy másik dramatizált doksifilmben szintén a Discoveryn, szerepelt Wentworth Miller is :D

 2. Hát nem tudom, nekem már trailer alapján sikerült megállapítanom hogy ez egy szar. Legalábbis a Shutter Island sokkal inkább felkeltette az érdeklődésem, mint ez a csóró ijesztgetős popcorn. Az írásod alapján a popcorn-t is ki lehet vonni az egyenletből :)

 3. Legalább moziba nézted? mert úgy érthető hogy ennyire ki vagy akadva. mondjuk tény, hogy még az R5-öt sem éri meg ez a film, nemhogy a mozijegyet. tényleg semmi xtra nem volt…
  csak az az én bajom h mindig megnézek minden ilyen szellemes/gyilkosos szar PG13-as baromságot :D

 4. Humannal teljesen egyetértek!Ez egy sablonos thriller,elég lassan csordogál a történet.Ez még nem is lett volna baj de az ijesztgetések egy idő után már rohadt unalmasak voltak.
  Én még ráadásul másnap az Unbornt is megnéztem,kicsit kivagyok ettől a két filmtől! :)

 5. Én annak idején láttam a dokumentumfilmet erről a történetről, és még hírből sem erről volt szó.
  Naon tré a film.

 6. Nagyon erőltetett a film.Azért az Unborn-nál legalább jobb volt szvsz :D A kissrác meg egész jól játszott.

 7. ‘Jobban jártam volna ha a plafont bámulom, vagy hasonló tevékeny dolgot teszek.’

  Olvasom figyelmesen a kritikat es ennel a mondatnal konkretan lefordultam a szekrol , azthiszem ez a film kimarad :D

 8. Láttam én is a filmet de tényleg nem volt vmi jó, olyan szokásos ilyezgetős egy kis extrával ami abból áll, h igaz történet alapján történt meg:DDD de a dokumentum filmhez képest k***ára nem volt hasonló.

 9. Azt kell, hogy mondjam, minden szavaddal egyetértek. Kidobott másfél óra, plusz még ez a “ha hiszitek, ha nem, minden így történt..” készen voltam tőle.

 10. Olyan, mint a többi hasonló film, semmi újat nem mutat, de annak ami, teljesen jó. (tényleg vannak benne röhejes dolgok is. Mondjuk én azt a kinyithatatlan ajtót még az első nap feltörtem volna :D, ja és a padlást is megnéztem volna. Tiszta vicc, hogy ezt bárki is kihagyná és így bérel ki egy házat, hogy meg se nézi mi van benne.)
  A valóságban gondolom, hogy nem így történt, de néha vannak furcsa doldgok, mint ahogy az első hozzászóló írta, a discoveryn szokott menni régebben ilyen sorozat kísértetes történetekkel. Persze biztos abban is voltak fals dolgok, de ki tudja? Addig nem hisz az ember ilyesmikben, amíg vele is meg nem történik, aztán neki sem fogja elhinni senki. Ez már csak ilyen.

 11. Ez nagyon szar volt. Az “igaz történet alapján” az meg az lehet, hogy volt egy rákos gyerek Connecticutban.

 12. SPOILEREK

  Akkor kivételesen én is megosztom a véleményemet valamivel kapcsolatban egy internetes fórumon, hátha érdekel is valakit…
  A klasszikus rémtörténetek, kísértethistóriák kedvelőjekélnt bevallom, nekem alapvetően nagyon tetszett a film, kellemes érzéssel jöttem ki a moziból (leszámítva, hogy az előzetes reklámok miatt vagy negyed órát csúszott a filmkezdés, és a végén rohannom kellett az utolsó gödöllői buszra… :/). Csalódást nem éreztem, pontosan azt kaptam, amit: egy szerintem – nem autentikus, csak személyes álláspont – jó technikával megfilmesített kísértethistóriát, ami, valljuk be – amennyiben az olvasó/néző öncélú borzongatását tekintjük funkciójának – többé-kevésbé kiszámítható sablonokra épül.
  Szerintem is nagyon jó volt az ektoplazmás rész (nyilván bele lehet kötni, hogy áltudományos/valószerűtlen/akármi, de hát nem is egy Stephen Hawking-előadásra ül be a néző. Szerintem Produkálta a hihetőség azon szintjét, hogy ne legyen nevetséges), bár az én kedvenc jelenetem az volt, amikor megtalálták a halottak fényképeit, és az egyébként észbontóan helyes bébiszitterlány felkutatta a hely múltját. Kár, hogy olyan hirtelen megtudtak róla mindent, amit érdemes, és kevés idő alatt gyakorlatilag kitudódott minden misztikus körülmény, ami izgalmas lehet (halottidézés, stb.).
  Ha valami bökte a csőröm a filmben, az a következő:
  1. A nyálas végződés: kiűzték a kísérteteket, meggyógyult a hőslelkű fiú, akinek természetesen a tűzben sem kell elvesznie, noha önként vállalta a tűzhalált, minden csupa “dzsój” és “heppinessz” (azt megosztaná valaki, hogy a családapa hogyan törlesztett vajon a tragacsából két jelzáloghitelt, amelyekből az elsőt azelőtt nemrég vették fel? Vagy csak kamuzott, és elitta a pénzt?). A – számomra – igazi horrort az ilyen didakticizmus, moralizálás elég alaposan el tudja csúfítani (kifejezetten a természetfölötti horrorról beszélek, a Fűrész és tsai. típusú belezős horror nagyon nem az én esetem, őszintén szólva, még a kísértetek megjelenését kísérő hirtelen felharsanó zene is zavar – noha bizonyára fontos hatáskeltő eszköz -, a horror igazán autentikus élvezete számomra az olvasás az éj magányában).
  2. A hullák körbeállják a rákos gyereket, aztán bambán néznek. Az élőhalottak egy-egy pillanatra való felbukkanása ijesztő tud lenni, de ha sokáig állnak és néznek, akkor elvész a hirtelen ijedtség varázsa.
  Amúgy aki tényleg képes komolyan méltatlankodni azon a “based on a true story” kitételen… hát… Szerintem olyannyira nyilvánvaló, mennyire kell ezt komolyan venni, hogy fölösleges is érdemben foglalkozni vele.
  Üdvözlettel (elnézést, ha hosszú voltam):
  Auer

  Ui.: Azoknak, akik látták a Discoveryn/akárhol a dokumentumfilmet: ez nem az véletlenül, amiben mutattak egy olyan fényképet is, ahol egy lépcsőfeljáró mellett egy világító szemű fiú áll, aki valójában kísértet? A film láttán felsejdült bennem, hogy az lehet, de már semmire nem emlékszem belőle, csak arra a fényképre, mert attól lúdbőrzött a hátam.:)

 13. Hát kedves posztoló, meglátszik a tudatlansága. Erről a sztoriról már korábban is lehetett hallani, mindenféle előzetes megnézése nélkül tisztában voltam a sztorival. Aki jártasabb a szellemes sztorikban, az könnyen megeshet, hogy hallott már hasonlót.

  Amúgy nagyon jó volt a film, még akkor is, ha érezhetően elszakadnak a valóságtól. Én teljesen bele tudtam képzelni magam a helyzetbe, és egy percig nem éreztem, hogy elvesztegetett idő.

  Auer…de többek között a Discovery Channel műsorán is leadták már ezt a sztorit:)

 14. human papának sajnos igaza van. ez sajnos gyenge lett. most nyilván vannak sokkal pocsékabb eresztések, nem ezen kell fennakadni. ámbátor amikor az ember bealszik egy ilyen sztorin az nem fun. hozza a stílusjegyeket igen, meg is ijedsz néha igen, de sajnos langyos az egész, néha buta is, többet várnál, és ez így zusammen gyenge.

  a langyos kajánál meg nem mindegy h igazi a krumplipüré v csak porból van?!

 15. Hát én is megnéztem a filmet. Nekem tetszett. Háttér történeteket is néztem. Jól volt megcsinálva a film. Igaz történetek alapján csinálták. Ezért nem is értem miért kell lepontoznotok. Mondván ha igaz akkor sem ilyen volt. Szerintem rájöhettetek már, hogy amerika Holywood mindig mindent átmos. Ha a sima alap sztorit csinálták volna meg tuti bukta a film. Már csak azért is mert sok ismeretterjesztő adó is közölte a híreket. Kellett bele kis “amerika” hogy kész legyen a koktél. Van jópár dolog ami a valós. pl: a rákos fiú, a család elköltözése. A szellemjárás, sőt még a képek is amit a film elött és után mutatnak. Ugyanúgy egy pap űzte el a szellemeket és tényleg ravatalozó volt a ház. Ezek után jön a többi amit már tudjuk kik raktak hozzá, hogy a dokumentum filmből mozit csináljanak. Tudni kell a filmről, hogy kevés számítógépes effektet használtak és szerintem a színészi játék nagyon jó benne az atya és a rákos beteg részéről. Ami nagyon nem tetszett: Biztosan emlékeztek arra, amikor a gyerek csontig kaparja a körmeivel a falat. Nagyon szép és jó, de a kövi képnél már valahogy turbó gyorsasággal semmi seb féleség nem látszik a gyereken. Ami viszont idegesített (és ez van minden horror filmnél) az, hogy miért maradnak a házban?? pl a kedves anyuka (aki ugyebár nagyon félti családját ami tök jogos meg minden.) mikor ő is találkozik a halott gyerek kísértetével miért nem megy el az egész poggyásszal?? Mikor apuci hazajön a piálásból és szétszedi a lámpákat…anyuci ideges csak. Úgy fejbe b-*** volna és szintén meglépek a házból. Végezetül amit nem értettem: A sztori szerint csak azok láthatják a szellemeket, akik elét-halál között vannak. Kérdem én akkor a család többi tagja miért látta őket? pl: a gyerekek bújócska közben, ill anyuka hálószobában?

  Amúgy szerintem 5/5-ös film. Semmi sem tökéletes mottóval ebbe is vannak hibák.

 16. Aha…
  Akkor sírjatok, ha moziban ért titeket a csalódás, nem pedig a netről lehámozva néztétek.
  A film pedig közepes és van benne pár jól sikerült rész. Kell ennél több?

 17. Én moziba láttam amúgy…Épp gondolkoztam rajta, hogyha valakit 8-10 évesen ilyen hatások érnek, mint a kis srácot bújócska közben, az biztos nem heveri ki egyhamar, és kezelésekre kell járnia:) De nem igaz, hogy a szellemeket csak az láthatja, aki élet-halál között van, az buta mondat volt. De konkrétan a szellemet a kis srác nem is látta, csak valamiféle árnyékot. Aki látta a filmet az tudja, hogy pontosan mik voltak abban a pincében, és mivel az idősebb srác költözött le, Ő kapta először a szellemek dühét.

 18. Tegnap láttam, szerintem elég gyenge volt.
  Kb. 2 szer volt igazán parás rész, de horrornak ez kevééééés.

 19. Nekem nagyon tetszett a film. Én ugyan ingyen jutottam hozzá, de nem sajnáltam volna rá a mozijegy árát sem így utólag. Nem hiszem, hogy arról kellett volna szólnia, hogy tocsog a vér és bélcafatok röpködnek mindenhol… Szerintem nem ettől lesz jó egy horror. Továbbá nem is a überfantasztikus effektektől. Én képes voltam beleélni magam a történetbe. Át tudtam érezni a család fájdalmát beteg fiú miatt. Számomra elég szörnyű volt a kép, hogy valaki ilyen szeánszokat végezzen és embereket (főképp a médium srácot)így használjon ki. Az elmélet, hogy a haldokló emberek pedig láthatnak szellemeket, elég elgondolkoztató, és saját tapasztalatok által nem tartom kizártnak.
  Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy az emberek többsége unalmasnak és akciómentesnek fogja tartani.

 20. Nem tocsogást vártunk, pl. a Ringu remake marhajó volt és betojatós. Ez meg nem.

  (A szermélyeskedésed töröltem, megy ez anélkül is remélem. Attól, hogy másvalakinek más tetszik még nem rosszabb vagy jobb ember.)

 21. Szerintem ez a film kisértetiesen hasonlít az Amityville horrorra. Hihetetlenül sok a közös vonás! Már a trailerben is fel lehetett fedezni. Én többet vártam volna, mint hogy leutánoznak egy pár évvel korábbi filmet. :(

 22. Szerintem jó volt a film. manapság már mindenki csak a lövöldözést, trancsírozást várja elés sok esetben már tényleg ilyen horrorok készülnek. Jó végre nem olyat látni

 23. most direkt ismétled meg azt mire már válasz is volt? Mi is általánosítsunk? Akinek tetszett a kisértetjárás az egy begyepesedett aszexuális valaki. Hopp? Miért nem tudod leírni miért tetszett neked, ahelyett, hogy másokat próbálsz elítélni.

 24. Csak én nem vettem észre valamit, vagy Mary(a kislány) tényleg a házban égett? :) A nővére mondja neki, hogy bújjon el, Matt a kissrácot + a csajt küldi csak ki a házból, ráadásul a végén se látjuk a lányt..

 25. migulass, most hogy mondod van benne valami! xD

  Én az éjjel néztem meg a filmet. Nem nagy szám, egynek elmegy. Mégis ezerszer jobb, mint az Unborn, amit olyan szinten lehalkítottam, hogy már nem hallottam a beszédet, de a beszaratós részeknél meg majd szétrobbant a hangfal így is (szerintem ez szánalmas).

  A főszereplő srácot bírom. Már a Veronica Mars-ban és a Smallville-ben is tetszett a játéka.

  A logikai hibák engem is nagyon zavartak (amiket már többen leírtak előttem), de egyszer meg lehetett nézni.

 26. Tuti rossz lelkiismerettel néztem meg, de annyiszor megijedtem, h komolyan elfáradtam a végére. 1x jó volt kategória.
  Egyetértek azzal, h a kör óta nincs para, ill annál jobb horrort nem nagyon láttam mostanság. Az újdonság varázsa ugyebár..
  Szimpi volt a srác, jók voltak az átvezetések, sztori a szokásos.
  Arra egyértelműen jó volt, h halálra ijesszenek párszor. Többre sajnos nem.

 27. Nekem tetszett a film….Mondjuk kicsit rátett az állapotom is, jobban beleéltem magam, másnap éjjel pedig rosszat álmodtam.Sőt, inkább csak félálomban voltam.Amugy tenyleg azt mondjak, aki kozel van a halálhoz, láthatja a szellemeket.A többi ember max. érzékeli.

 28. migulas és Ági!

  A kislány biztos azért égett bent, mert azt volt az eredeti sztoriban is, ha hiszitek ha nem.:)

  Egyébként a film elég szörnyű, látszik hogy volt egy-két jó ötletük/elképzelésük, de a nem csinálták meg jól.

  A rémítgetésről meg annyit, hogy kb. az is rémisztőbb lenne ha langyos pisivel nyakonöntenének.

 29. Engem megfogott ez a film. Aki hisz a túlvilági életben annak szerintem mindenképpen bejön.. Már pedig én hiszek benne, és szerintem ez az egyik legjobb szellemes film. Sokan oda vannak a Paranormal Activity-ért. De az én véleményem alapján az a film meg sem közelíti ezt. Azok a képek az elején illetve a végén elgondolkodtatóak nagyon:D
  Ajánlom mindenkinek!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.