Röviden: Outland (1981)

A készülő remake egy dologra már biztos jó volt: előszedtem az eredetit és végre megnéztem. Valamikor lehet ment valami tévén, ahol egy részét már láttam, de ebből nem sok maradt meg. Ami biztos, hogy arra a bizonyos westernre tényleg nagyon hasonlít, meg úgy általánosan sem scifi az Outland, akármi is a helyszín.

Outland -menekül a puskások elől

A lényeg, hogy Connery rendet tesz sheriff marshallként, a Jupiter egyik holdján létesített bányásztelepen. Pár rejtélyes haláleset után gyorsan kideríti, hogy kábítószerügyekről van szó, ez nem annyira fontos, hiszen pofonegyszerű a nyomozás, hanem amit az egész western részbe ölnek. Mert hát erről van itt szó, még olyan tipikus bárajtók is vannak benne, meg minden. Ami nem tetszett, azok a kinti helyszínes jelenetek, viszont a bányásztelep belseje egész korrekt, fasza “belakott” díszletek, teljesen jól megcsinálva.

Pontszámilag 6/10, feszültség nagyon kevés helyen volt, arra a párra kapja a pontokat, na meg a fénnyel/sötétséggel való játékra, de a végső csata sajnos felemás lett, na meg a bűnügy is elég gyenge (még ha nem is igazán fontos, akkor is). Az Outlandnél kíváncsi vagyok mit hoznak ki a remakeből, hiszen eltelt majdnem harminc év a bemutatója óta. Nyilván új Connery-t nem találnak, ez azért tény.

human
írta
2009. 09. 14. 20:12
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Röviden: Outland (1981)” bejegyzéshez

  1. …akkor ezt én is előveszem! Imádom a 80-as évekbeli filmeket, mostanában egy csomót pótoltam, amit akkoriban nem láttam, főleg Carpenter filmeket, de sok minden mást is.

  2. még a Sat1 – Pro7 időszakban láttam, németül, aztán pótolva lett magyarul is… eleinte ki voltam akadva, hogy milyen sci-fi az, amiben alig vannak űrhajók, meg lézercsata. :) aztán rájöttem, hogy izgalmas, inkább krimi.

    akárhogy forgatom magam nem jut eszembe a magyar fordítás címe… gyilkos bolygó, vagy valami efféle volt asszem. :)

    hasonló élmány volt a balatonfüredi kertmoziban látott total recall (emlékmás), bár az egy kicsit pörgősebb, vadabb volt, de a feeling-je (nekem) hasonló, sokkal monumentárisabb befejezéssel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.