Ez szexi lett!

Valahol örülök, hogy még nem vettem meg. Emlékszem amikor egyszer meg akartam venni a Fight Clubbot, mert épp valami új gadgetet szereztem be amihez jó lett volna “tesztnek”; akkor pont nem volt a boltban, aztán jobb híján a mátrix került a kosárba, azóta semmi. De nincs gond, jópár évvel később, immáron blu-ray-en lett kötelező. I am my job.

Viszont ciki, de az abszolút időtállónak számító fontot közben lecserélte az IKEA, így öregedett a Fight Club. Haha, persze nem, de az a bizonyos nempornó jelenet pár fontbuzinak nem lesz az igazi.

human
írta
2009. 09. 23. 05:08
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Ez szexi lett!” bejegyzéshez

  1. Fantasztikusan néz ki. Én magam nem bánom, hogy már megvettem, mert patologikusan Fight Club addikt vagyok. Megvan a könyv magyarul és angolul, a film VHSen, két féle DVD kiadásban… ezt is muszáj, amint lesz keret rá.

  2. Ez az a film, ami alapjaiban változtatta meg a szemléletmódomat egy csomó dologban, természetesen pozitív irányban (szerintem). Volt nap, hogy 3szor megnéztem, tönkre is téve a VHS szalagot. Azóta megvan DVD-n, és havonta egyszer még mindig meg kell néznem, egyrészt mert a legnagyobb film a világon, másrészt kell az önigazolás valahol. A könyv persze nagyobbat üt. Mint ahogy Palahniuk többi műve is. Mindenkinek ajánlom…

  3. @paranoid android

    Azért az ugye lejött az egészből (könyv & film) hogy vastagon az ilyen vásárlói magatartás ellen is beszél?

  4. elég komoly, világ életemben imádtam ezta fajta ábrázolásmódot, amikor egy színnel az árnyékokat ábrázolva jelenítenek meg figurákat, arcokat. ráadásul a film is kultikus, lassan eljö az ideje, hogy bővüljön a szórakoztató-elektronikai lerakat egy újabb taggal.

  5. Ezt tényleg raj! Igazi urban-style. Mint egy ilyen sablonnal fújt falfirka.
    Nekem is megvan két féle DVD kiadásban (a régi feliratos meg az újabb szinkronos is), a feliratosnak is fasza a borítója azzal szappancsomag-imitációval.
    Blu-ray-em nincs sajna, de lassan csak ócsóóbb lesz. És akkor ez az elsők között fog belekerülni a tálcájába.

  6. Ja, hol lehet kapni? Itthoni online DVD-shopokban nem láttam…

    Ja IKEA is egy bolond, a futura nagyon illett a letisztult designjukhoz…

  7. Dvd-t énis beszereztem már tavaly, a könyvet múlt héten (mindjárt végzek is vele:D)..
    Mit szólna Tyler ehhez a csicsás borítóhoz? :)

  8. Nah PONT EZÉRT nem vettem eddig blue-ray termékeket. Tudtam, hogy ugyanaz lesz vele, mint a dvd-vel is. Elkezdenek szépen kiadni filmeket (szerintem) elég húzós árakon, majd 1 évre rá már feleannyiért is meglehet kapni azoknak a filmeknek az igazi Collector’s Edition-változatát. Szerintem jövő ilyenkor már olyan Fight Club kiadást kapunk, amit ha szétnyitunk vagy egy szappan lesz lesz a képen, vagy éppen a moziban bevágott szép nagy pénisz:)

  9. @ new-york-islanders

    hehe, jogos. De 1, Tyler beszél ez ellen, a könyv és a film azt mondja, nincs kilépés az ilyen életformából (csak kemény radikalizmus árán). 2, egy műalkotás ideológiáját (már ha tehetünk ilyen kijelentést egy karakter nézeteit univerzálva) nem kell, hogy a befogadó egy az egyben magáénak érezze, ahhoz, hogy értse és élvezze az alkotást. – Persze jelen esetben anno ez történt, de azóta átléptem a “posztkonformizmusba”.
    De ez az egész már akkor kisebb intertextuális paradoxont hozott létre, amikor filmet csináltak ebből a könyvből, ami a kapitalista szórakoztatóipar legnagyobb fegyvere. De például, mikor Bard Pitt azt mondja hogy “rájövünk hogy soha nem leszünk filmsztárok”, akkor eltöprengsz – ez persze nem csökkenti a film zsenialitását. (Elnézést, nem aludtam egy ideje)

  10. Onnan kezdve, hogy Brad Pitt és Hollywood, nem lehet komolyan venni a mondanivalóját. Olyan ez, mint a Sex Pistols: a nagy lázadók tulajdonképpen egy marketinges által összerakott fiúzenekar, akiket nem motivált semmi, csak a pénz, a sok hülye meg mögé látja az ideológiát, mert rombolni a legkönnyebb. Itt is megy a nagy duma a radikalizmusról, dollármilliárdosok szájából. Azt hiszem, az igazságot valahol máshol kell keresni. Ennek ellenére nagyon szórakoztató és nagyon profi film – csak azt nem értettem soha, hogy lehet komolyan venni.

  11. @0101

    A könyv azért szerintem eléggé releváns, és hol hallottál volna róla a film nélkül?
    Neked ebből az egészből a radikalizmus jött le (miközben az csak egy eszköz a könyvben/filmben)?
    Egy film mondanivalója csak attól lesz hiteles, ha tízezer dolláros a büdzsé?
    Ha szerinted a Sex Pistols “a” lázadó zenekar, akkor nincs több kérdésem.

  12. öhm, én csak abban látom a hibát, hogy ezt nem brad pitt mondja, meg nem is a stúdió, ezt az író mondja, valószínű ő nem dollármilliárdos, pitt csak közvetít…

  13. Én még az első szinkronmentes kiadást vettem meg, papírtokos, digipack jellegű megoldás volt, és kívülről olyan designja volt, mint egy spárgával átkötött postai küldeménynek. Ezt persze később kidobták az olcsó, buta műanyag verzióban is, amihez kicsit stílusidegen volt a design, de amit még nekem sikerült behúzni, az a mai napig az egyik legszebb darabja a gyűjteményemnek, pedig 2000-es kiadás.

  14. Nagyon értelmes poszt human, konkrétan nem érteni az egészet. Nem fogalmaznál máskor érthetőbben? Előre is köszi..

  15. Nagyon értelmes poszt human, konkrétan érteni az egészet. Ne fogalmazz máskor érthetőbben. Előre is köszi..

  16. Nem postai küldemény az, hanem szappan becsomagolva. Van egy jelenet amikor látszik így, mikor mennek eladni valami szépségszalonba. Meg asszem a repülőn is amikor Tyler és Jack először találkozik.

  17. @new-york-islanders
    “Egy film mondanivalója csak attól lesz hiteles, ha tízezer dolláros a büdzsé?. Ha szerinted a Sex Pistols “a” lázadó zenekar, akkor nincs több kérdésem.”

    De hát éppen az ellenkezőjét mondom :)
    Épp azt írom, hogy (szerintem) buta, aki szerint nagy ideológia volt a SP mögött.
    Bocs, ha kicsit nyersen fogalmaztam: megértem, ha valakinek tetszik a film (írtam is: nagyon szórakoztató és nagyon profi film), de nekem nem a kedvencem.
    Nem, nem a film után hallottam a könyvről, ismerem Palahniukot. Szoktam is olvasni, elég sokat. Mindenfélét. Általában meg is értem – sajnálom, ha valakinek már az én megjegyzésem megértése is nehézséget okoz, és épp az ellenkezőjét hámozza ki belőle :)

  18. Lenny: Most hogy így mondod tényleg, de mentségemre szóljon, hogy ritkán veszek szappant szépségszalonban :D

  19. @0101

    A film nekem sem kedvencem, de én felül tudok emelkedni a puszta tényen, hogy felületes szemlélőnek ez konzerv-lázadás szagú, és nem kér belőle.
    Ezért citáltam ide referenciának magát a könyvet, amit a szavaidból ítélve megértettél, de ugyanúgy nem hagyott benned komoly nyomot, mint a film és így helyezted az egész jelenséget (Palahniuk, Pitt és a Pistols segítségével) egy szintre.
    Na ez utóbbi, amin eddig vitatkoztunk.
    Szerintem nem a szövegértésemmel volt a gond.

  20. Az egyetlen ami ellentmondás volt számomra a filmben mindig az amikor a buszon azt mondja a Tyler hogy “az önfejlesztés önkielégítés, az önpusztítás”…de azért Brad Pitt testfelépítése eléggé paradoxon.

  21. “de azért Brad Pitt testfelépítése eléggé paradoxon.”

    apu vágyainak fizikai kivetülése vagyok.

  22. @ Lenny
    Ezt az ilyen ábrázolást nem sablonnal fújt ‘falfirkának’ hívják hanem stencil art-nak.. :)

  23. elég fasza, de ebben az országban van bárkinek is bluray lejátszója? max a PS3 tulajoknak. amúgy meg “Reklámok parancsára egész életünkben
    kocsira és ruhára gyűjtünk, gürcölünk egész álló nap, hogy megvegyük mindazt, amire nincs szükségünk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.