Film a The Host-ból

Ajjaj, félek, hogy itt is anyázás lesz, mert hát a Twilight írója, de ezúttal nem a tiniket célozta meg. Egy egész jól hangzó scifinek hangzik ez a Host, amiben valszeg van szerelme is dögivel, de a közeljövőben játszódik, kipusztult emberiség, idegenek.. izé? Nem olvastam, így lehet ez is gagyi, főleg hogy a reklámszöveg: scifi a scifiutálóknak, mindegy. Térjünk a filmre.

Író-rendezőnek nem rossz arcot kértek fel, konkrétan Andrew Niccolt, akinek a Gattaca-t köszönhetjük, meg a Lord of Wart (Fegyvernepper), ezen kívül a Truman Show-hoz volt köze íróként, de azt nem ő rendezte.

ui: a filmnek semmi köze nincs a távolkeleti szörnymozihoz.

ui2: a könyvből egy részlet elolvasható itt.

human
írta
2009. 09. 24. 05:37
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Film a The Host-ból” bejegyzéshez

 1. megsúgnám, hogy már egy éve kijött az Agavénál, én fordítottam, az a címe, hogy A burok, és az Agave honlapján magyarul is olvasható belőle részlet.

 2. Lucia: grat, jó fordítás volt, gördülékeny, folyamatos, és olvasható szerkezetek…

  A könyvhöz: a Twilight semmiről sem szól…komolyan, 0 azaz nulla cselekménye van.

  A Burok (The Host) könyve mérföldekkel jobb. Nem egy nagy szám, de sokkal többet ad mint a Twilight…

 3. Lehet, hogy a fordítás jó volt, de én csak az 50. oldalig élvezhettem. Addig bírtam. Tragikusan szar könyv.

 4. 3. narem

  “a Twilight semmiről sem szól…komolyan, 0 azaz nulla cselekménye van. ”
  Ha én ezt az asszonypajtás orra alá dörgölném asszem’ búcsút inthetnék a tökeimnek. :) Pedig sajna igazad lehet. Nem olvastam a könyvet, de a filmnek sem sok cselekménye volt, gondolom a könyv még tovább húzza az üresjáratokat.

  A Hostba meg majd beleolvasok, a scifiknek megadom az esélyt.

 5. Na, Andrew Niccol nevét olvasva rögtön felkerült a figyelt filmek listájára a The Host. A Gattaca mai napig nagy kedvenc, meg a többi rendezett/írt filmje is.

 6. Nekem nagyon tetszett a könyv (a fordítás briliáns, Lucia) és alig várom a filmet. :)
  A The Terminal után (amihez forgatókönyv-íróként neki is sok köze volt), remélem hogy a várakozás megalapozott.

 7. 4. hozzászóló..olvasd tovább..ne add fel ien könyvet, ha elkezdesz vmit fejezd be és ne úgy mond h elolvasod az egy tizedét, hogy szar. Nekem a 150. oldalig hóót uncsi volt de aztán nagyon jó.. tényleg aki előtte mondta: mérföldekkel jobb, mint az alkonyat

 8. A Twikight írója? -1 pont
  A Gattaca és a Fegyvernepper rendezője? +20 pont
  Szóval idáig erősen pozitív. Nem először látnék olyat, hogy valaki egy ritka vacak alapanyagból mesterművet alkot és Andrew Niccolból még ki is nézem.

 9. Bea: (8. hozzászóló? ez mi?:) biztos radikális ötlet, de szerintem engedjük meg neki, hogy ő döntse el, mit fejez be és mit nem. Ha valami nem fekszik neki, akkor minek pocsékolja rá az idejét? Azalatt olvashat valami jót.
  Én például végigszenvedtem a Burkot. Kár volt, “Steph” továbbra sem tud írni.

 10. Én is tavaly olvastam el a Host-ot (Burok magyarul, ugye), akkor még fogalmam sem volt, hogy ugyanaz írta, mint a Twillight-ot. Én voltam a legjobban meglepődve. A Burok viszont az egyik legjobb scifi amit az elmúlt években olvastam. Ez a mozi nagyon várós lett.

 11. Meyer ezen könyve is nyerő volt nálam. Imádtam és még az Alkonyat előtt volt szerencsém olvasni. Meglepő volt számomra a váltás mikor az Alkonyat szériát olvastam tőle.A filmet is meg fogom nézni mert biztosan jó lesz!
  Shrike : Stephanie véleményem szerint igenis tud írni. Mérföldekkel jobb könyveket írni, mint Danille Steel a csöpögős vontatott és ugyanolyan regényeivel vagy a Sally Hunter féle Robin Cook untázataival. Mégis zabálja őket a nép…Olvastam párat én is tőlük de ők nem írók számomra. Steph hozott valami újat amivel felkeltette az érdeklődésem. Nekem az írók közé sorolandó és továbbra is figyelemmel fogom kísérni az írásait. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.