Pandorum

Képzeljétek el, hogy felébredtek egy űrhajón, semmire sem emlékeztek, az elektromosság kihagy, a reaktor a végét járja, és rajtatok kívül elsőre sehol senki. Ezen kívül mellékesen még valami szörnyek is falatozni kívánnak belőletek. Nincs valami túl jó napotok, mi?

Ahogy Bower tizedesnek (Ben Foster) és Payton hadnagynak (Dennis Quaid) sincsen, akik hasonló cipőben járnak, mikor is felébrednek az Elysium nevű űrhajón, mely a Földről indult útjának a Tanis bolygó felé, a léthez nélkülözhetetlen erőforrások reményében, miután az a mi világunkon erősen fogyatkozóban van.

Ahogy néztem a filmet, sorjában ugrottak be a régebbi filmcímek, Alien, Event Horizon, A dolog, Pitch Black, Dead Space, Descent, A gömb… és még sorolhatnám a nagyszerű alkotásokat, mégsem éreztem úgy, hogy bármelyiknek is a koppintását látnám. Ügyesen vegyítette a korábbi sci-fi/horrorok jobb tulajdonságait. Még amolyan homage jeleneteket is felfedeztem.

A rendezés is tetszett, a történetből kifolyólag javarészt sötét volt, kellőképp klausztrofóbiás hatást és izoláltság érzetet keltett. A forgatókönyv sem tűnt agyoncsépeltnek.

Egyszóval én jól szórakoztam rajta, és azt kell mondanom, hogy ezt még jó párszor meg fogom tekinteni. Nálam 10/10-et könnyedén megér, főleg, hogy az utóbbi években kevés az olyan film, ami úgy leköt, hogy még az elfogyott sörömet se pótoljam.

Elviekben trilógiának készül, az első rész sikerétől függ a folytatás, melynek sztorijára már most lenne pár tippem. Remélem, hogy tényleg lesznek további részek, és kíváncsian várom, hogy az elképzelésem szerint alakul-e majd a történet.

Mammut
írta
2009. 10. 03. 05:15
megjelenés
122
hozzászolás


122 hozzászólás a “Pandorum” bejegyzéshez

 1. Wow 10/10? Akkor biztos durva film. Tervezem a megnézését, mivel imádom az összes scifit.

 2. Nagyon kíváncsi vagyok a filmre. Jó lenne, ha eljutna a magyar mozikba is. Sajnálatos viszont, hogy nem túl sikeres odaát a mozikban.:(

 3. “Nagyszerű alkotás : Descent” ezt mikor felejtitek már el. Egy mocsár legmélyebb pontján lenne a helye, azok után, hogy mindenki messiásnak nevezi miközben kimeríti a csalódás fogalomkörét. Nem mellesleg szerencsére érzem, hogy a film biztos nem hozza át azon hülyeségeket amiket ott láttam.
  A Dead Space-ről meg az egész világ tudja, hogy Alien+Event Horizon szal olyan mintha leírtad volna mégegyszer a filmneveket.

 4. Hát te Mammut annyira feldicsérted a filmet h meg kell nézzem. Remélem én is olyan jol fogok szorakozni mint te!

 5. Hmmm. mindig is meg akartam nézni ezt a filmet, de most hogy látom, hogy 10/10 lett. :D csodálkozom. Azt hittem hogy kicsit látványos mozi lesz, de hogy 10/10 :O

  A gyűjteményben a helye ezek szerint.

 6. Nézzetek trailert és láthatjátok, hogy nem zombik :)

  A 10/10 engem is meglepett, bár reméltem, hogy jó lesz. Meglátjuk.

 7. Ne felejtsük el, hogy Mammut adott már 10/10-et egy csodálatos alkotásra is aminek a címe: AvP 2 ! :-)

  Remélem most valóban 10-es az a 10-es!

 8. 10/10? Nézős, szerintem.

  Dead Space király volt, de mi köze az Alienhez, mert voltak benne nekromorfok az egy dolog, de azok nem emberekből keltek ki, ja tényleg marhára hasonlít az Alienre:S

  Meg persze a Halálhajóra is, igaz ott térkapuval operáltak, de semmi baj Isaac. Gondolkodjál már kicsit.

 9. Isaac nem arra gondolt, hogy ugyanaz lenne a sztori, vagy a lények. A feelingre értette, és szerintem igaza is van, a Dead Space mind az Alien filmek, mind az Event Horizon feelingjéből merített, főleg az utóbbiéból. Itt a lényeg a “merített” szón van ami hál istennek nem egyenlő a “lopott” szóval:) Mondjuk ez kifejezetten jót is tett neki, és szerintem ettől még van saját egyénisége a játéknak. OFF vége:)

  Ez a Pandorum ez b*ssza a csőrömet, most nagyon kiváncsivá tettél Mammut!
  Bár, ha igaz h neked az AvP2 is 10/10 volt akkor már aggódok kicsit. Mind1, elegendő indokot kaptam, hogy bevizsgáljam a kicsikét, aztán majd eldöntöm, nekem mennyire tetszik. Azért a trailer alapján én optimista vagyok, de majd meglátjuk!

 10. Engem a 10/10 nem nagyon lepett meg Mammut-tól, hiszen az AVP 2 re is annyit osztott ki, ha jól emlékszem :P szóval azért annyira nem biztos hogy ez a film akkora durranás. ettől függetlenül engem is nagyon érdekel :)

 11. Eggyel több ok, hogy vagy rohanjak majd moziba vagy lekapjam gyorsan. Baromira örülök, hogy tényleg fasza lett, mert eszméletlenül vártam/várom. Nagyon érdekel.

 12. A Rottenen 32%-ot kapott, szóval biztos nem egy nagy durranás. Én az AVP 2-re jó indulattal adnék 2-t. :D

 13. Nemtom mitvagytok ugy oda sztem naonzsírvolt az AvP 2!Bár nekem az 1 is angyon teccettaztán azt is mindenki jól lefikázta…..Viszont Pandorumot meglesem a moziba ….remélem az a buzi cinema city sopron plaza leadja….az AvP 2 őt sem adták emg a Drag me to hell t se…azóta se láttam 1 iketsem:D.

 14. Kövezzetek meg de nekem az avp2 is tetszett. xD
  Bár én olyan vagyok akinek minden alienes filmet el lehet adni…

 15. Csak azért mert Mammut benézte az avp2-őt, nem biztos, hogy ezt is benézte. Szóval most már Mammut bármire x pontot ad, az x-4 et jelent mondjuk? Hagyjuk már!
  És a rottentomatoessel sem kellene jönni, annál legaljább oldal a világon nincs, ahol a beképzelt firkászok sorra húzzák le a jó, és húzzák fel a rossz filmeket. Példákat sem szívesen hoznék, annyira tele van vele az oldal.

 16. Itt nem arról van szó, hogy ki mit “nézett be”, egész egyszerűen Mammut másképpen pontoz, mint sokan mások. Ennyi. Nemtudom mit kell ezen kiakadni. Ha Mammutnak a film 10/10, akkor az nálam többnyire annyit tesz, hogy egynek biztos jó lesz. Még ha rém buta is a film, egyszer akkor is lehet szórakoztató. Majd csekkoljuk. Ne legyen teljesen off; jó volt a kritika. :)

 17. Még nem láttam ezt a filmet ,de tuti megnézem.

  Nem azért nézem meg mert ö azt irta hogy 10/10 , hanem azért mert szeretem az ilyen jellegü filmeket.

  Ha ezen az oldalon nem irt volna róla Mammut akkor sztem ez kimaradt volna.

  Amúgy meg nem értem minek kell most itt felhozni hogy juujj mammut 10/10 adott rá, akkor ez valójában 10/1 ?

  Valaki látta már ezt a filmet mammuton kivül? És mivan ha valóban 10/10 ? mert annyira jó? Istenem … annyira nem tudom megérteni az embereket minek kell ilyen primitiv módon viselkedni.

  Amugy meg nem régen, mammut irt ugyanigy egy kritikát egy másik filmröl , most nem fog eszembe jutni a neve , de mostanában volt itt, na mind1 a lényeg annyi hogy ott DIREKT nem adott rá PONTOT , és egyböl már az elsö komment az volt hogy a PONT mennyi?

  …emberek… áááá.

  Tudom hogy off lett, töröljétek ki akár, akkor is megérte leírni , mert az aki kitörli elolvasta.

  Béke

 18. Régóta várom már ezt a filmet,mert imádom az ilyen jellegű filmeket.Csak játszák a magyar mozik könyörgöm!

 19. Nos megnéztem én is.Volt benne pár wtf rész, a magamfajta scifibuzi 10/10-nél kevesebbet nem is adhatna rá.

  SPOILER:Csodálkoztam mikor jön az elmaradhatatlan szkafanderes problémamegoldás.

 20. Nálam a hangulat vitte el ezt a filmet. Ezek a neonfényben úszó
  (nem is olyan)kihalt folyosók mindig nyerők:)

  10/8

 21. Én kezdtem a pontozásos poénkodást, akkor szeretném én is lezárni! Ez vonatkozzon mindenkire. :-)

 22. “Képzeljétek el, hogy felébredtek egy űrhajón, semmire sem emlékeztek …”
  Hát ha a hajót Elysium-nak hívják, akkor ez nem is olyan meglepő. :D

  A leírás kíváncsivá tett, mert sokan leírták a trailer alapján szegény filmet, most kénytelenek leszünk megnézni … :)

 23. 10/10 az meleg, a bemutató alapján egyből a Dead Space ugrott be, az meg fasza kis game meg anime volt, szóval megyünk moziba jövő hét végén.

 24. “az első rész sikerétől függ a folytatás, melynek sztorijára már most lenne pár tippem.”

  siker nem lesz. 40M-s film 4M-s kezdőhétvégével.

 25. Nem volt jó reklámkampánya szerintem. Mostanság nem volt igazán erre hajazó film, szóval kizártnak tartanám, hogy szimpla érdektelenség miatt lenne ilyen kicsi a látogatottság

 26. sikerült megnéznem a filmet. nemvolt vmi nagyszám, mondhatni tucat. az alien vagy predator klasszikusokat megsem közelíti szal nemis adnék rá 6/10nél többet.

 27. Láttam a filmet. Mammutnak igaza volt: aki kedveli a műfajt, eredetinek fogja találni. A történet jól szerkesztett, fordulatos, adott helyen filozófikus. A lények nem zombik, a hajó monumentális.

 28. Imádom az ilyen doom-os hangulatú sci-fi ket..most még a Sunshine van a topon))
  Remélem nem fogják szinkronosan adni a mozikban!!

 29. Megnéztem, jó volt. Veri az avp2-t meg a doomot is. Az avp2-t azért, mert azt minden jobbfajta scifi veri :). A doomnál pedig kifejezetten jobban f*sat a film, és nem is megy rá a direkt gyilkolászásra. Ez nálam abszolút pozitívum. Szal 9/10 a minimum.

  ui.: a Sunshine-t nem láttam, ahhoz nem tudom viszonyítani. De ahogy előre látom az is nézős lesz.

 30. ki kéne már költözni nyugatabbra, mert itthon úgysem mutatják be és még most is csak hulladék CAM verziók vannak, még egy r5 sem, semmi.

 31. Sziasztok! A minap néztem meg a filmet, a ts minőség ellenére lenyűgöző film volt, rég láttam hasonlót, 10/10!

 32. mindenkitől bocsánatot kérek:
  …nagy várakozással indultam neki , alig vártam hogy láthassam…
  …kb. a 26. percnél leállítottam és leírtottam a gépemről…
  :(

 33. Hát ez tényleg marha jó film,ráadásul sci-fi horror, végre…sokan mondják hogy 2009 a sci-fi éve hogy mennyi filmet mutattak be a műfajban mozikban…a gond csak az hogy egyik se ütötte meg eddig a közepest se. Erre jön ez a film amit nem nyomattak 100 milliós reklámkampánnyal, meg peter jackson neve sincs sehol,Bruce Willist se látni és mégis agyon alázza mindet. Az elmúlt években (talán évtizedben…nehéz így rögtön visszaemlékezni) nem volt ennél jobb sci-fi…Sunshineal meg AvPokkal együtt emlegetni se lehet.Ennek ellenére azért ez se hibátlan, a 10/10 nem jár neki de egy erős 10/8at kaphat.

 34. Megnéztem a filmet, nagyon zsír film! Hiányzott már egy ilyen. Asszem mostmár megnyugodhattok és emlegethetitek majd a következő filmnél ugy Mammutot mint aki a Pandorumra 10/10 adott…erre a műsorra csak annyit tudok mondani, hogy ízlések és pofonok, egy rajongónak nyilván jobban teccik egy adott film mint másoknak. (vagy ha nem is rajongo de a stílus kedvelője). csoki

 35. SPOILER

  Jó film.. tényleg de ez a film nem az a gigantikus ultraburtuálmegaszuper film.. Én nem hasonlítanám Alien sorozathoz, vagy terminátorhoz. Egyszer kétszer meg lehet nézni, tényleg elég jó film.. de vannak unalmas részek .. pl közepe megyek -> megyek -> gyakok -> jönnek zombik ->félek -> futok -> találkozok egy emberrel (persze nem kell kaja mert engem sport szelettel hajtanak ) -> gyakom a zombit.. 110/8 a tökéletes szám számomra.. nagy sci-fi rajongó vagyok és sajnálom, hogy kevés sci-fi jön ki mostanság.

 36. Fú, én most fejeztem be és imádtam… És a vége is tetszett. És tényleg nekem is volt egy kis Alien és Gömb feelingem, de mégsem zavart, sőt. :) Ezt én is biztos megnézem még.

 37. Végigolvasva a véleményeket, nekem meg pont a Sunshine és az Alien Vs. Predator 2 nem tetszett (utóbbit ki is nyomtam), de ez iszonyat bejött, szóval. És ahhoz képest, hogy 2009 a sci-fik éve elvileg, nekem eddig csak a District 9 jött be eddig és EZ. :)

 38. Hát én is megnéztem. Én nem tudom velem van-e a baj, de ez a film szerintem nem volt egy nagy szám, kétszer megnézni??? Hát egyszer is elég volt. Nekem semmi pluszt nem jelentett. A gömb vagy a halálhajó igen messze veri, az alien sorozattal pedig nem lehet egy lapon említeni. Nekem kifejezetten unalmas volt végig vártam, hogy mitöl is lesz ez akkora durranás de nem lett. 10/6 os ra értékelném. De nézze meg mindenki, és döntse el maga! különbözőek vagyunk.

 39. hulla fáradt vagyok most esszét írni, de ez odab@szott. messze nem gondoltam volna h tényleg ennyire jó. emberek, így kell egy fasza sci-fit csinálni. gyanítom h még csak csilliárdokba sem került. a vége meg egyszerűen üvölt a folytatásért! akár sorozat jelleggel is. nos ez sima 8/10.

 40. A Gömb nincs olyan szinvonalas mint ez, a Halálhajó szerintem nem behozhatő előnnyel rendelkezik még addig, amíg a scifit a gagyizás és az effektezés jellemzi főként (vagy elszúrt emberi melodráma, brrrrr).

  D9 valóban nagyon komolyan megmutatta azt is hogy hogy kell kevésből sokat, és nagyon jó irányba mozdult el.

  Pandorum más, nem próbálta másolni a halálhajót, sőt sztem egyik szkifit sem, remek megoldás volt a vége is, és azért a szükséges bekattanás is benne volt. A lények pedig nem zombik voltak, hanem (szerintem) mutálósott emberek, de monsták is, hogy azok, csak úgy fogalmaztak, hogy a hajóhoz alkalmazkodtak.

  Mindenkinek tudom ajánlani, női ismerőseim végignézték gond nélkül.

 41. Nekem nagyon tetszett. Néztem volna még egy darabig a filmet, tehát én is várom, hogy legyen folytatása. Amúgy ez a film már kellett, mert végre egy olyan sci-fi, ami horrornak is mondható!

 42. SPOILERES

  Eegen most néztem meg…
  A 10/10 erős túlzás. Én csak azt nem értem, hogy ezt a bekattanást mér kell minden űrhajós scifi-ben elsütni.
  A napfényben is az bosszantott a legjobban, hogy sikerült a Föld megmentésére egy csapatnyi őrültet összeválogatni.
  A Pandorum legvége mindenesetre jó volt.
  Aki sok scifi klasszikust olvas, annak a történet ismerős lehet egy kicsit: az egyik könyvben(sajnos már nem emlékszem a címére) szintén egy ilyen városnyi nagyságú hajó szerepel, ahol szintén az évszázadok és a generációk alatt a “legénység” alkalmazkodik a hajóhoz. Egy kis csapat a tatról, miután el kell hagyniuk a törzsüket, elindul a nagy kalandjára: a tatról a hídig tartó útra. Ennek a történetnek a vége is elég érdekes. Aki ismeri, írja meg a címét! Kösz.
  Lehet mivel én ezt olvastam, számomra nem “ütött” akkorát a film. De ha nem is lesz belőle klasszikus, azért egy normálisan összerakott film lett.

 43. SPOILER

  electrum: amit olvastál, az alapján készült a film. Nos, mélységesen egyetértek Mammuttal, de én kicsit átírnám azt a mondatot. Mintha a többi film hasonlítana erre… mindegyik mintha kiragadna valamit, ami ebben jó volt, és azzal operálna. Míg a Pandorum összességében üt. Szerintem elég jó sztorija volt, a végére kis csavart is hoztak, amire azért szerintem senki nem számított, jó, szörnyikék mindenhova kellenek, de azért ebben elég sok eredetiség volt. Technikai megoldásokról meg ne is beszéljek

  SPOILER

  kurblis táp ;)

  SPOILER END

  szóval részemről szintén egy 10/10, megy majd a polcra D-9 mellé :) /Halálhajó meg unalmasabb volt ennél./

 44. Nem rossz de a 10/10 tényleg erős túlzás, én még mindig inkább az event horizon mellet teszem le a voksom, valamint a Dead space mellet(végtére is gamer vagyok)…egy Dead space film annyira nagy vágyam. Legyen már egy Dead space film lécci.. valaki…:D

 45. megnéztem és állatian jo film logikus ésszerü és nagyon durva film 10/10 pedig láttam már sok sok filmet de ilyet nem mindennap:)

 46. 10/10 egy kicsit túlzás, de 10/8. Jó film! Hál istennek nem húzták 130 percesre. Remélem folytatják. Bár a folytatásokat sokszor elb…

 47. [a személyeskedést és többi olvasó basztatását töröljük, ha normálisan leírod miért nem tetszett, betartva az emailcím meg egy rendes név szabályait az nem lesz törölve, akkor sem ha 1/10-et adsz rá. Puszi. – a zerk.]

 48. Nagyon gyenge lett, bugyuta story nevetséges “idegenek”, rengeteg ki nem fejtett részlet, egy újabb értelmetlen “sci-fi horror”…

  Csak azért nem nyomtam ki a közepén mert kíváncsi voltam mit hoznak ki belőle, nem kellett volna az még nagyobb csalódás volt, tizenévesen biztos tetszett volna…

  10/5

 49. Iteni! 10/9. Nem nagyon érdekelnek a horror stílusú filmek (sztem a legtöbbjük dögunalmas), de a sci-fit nagyon szeretem. Jó a történet, a megvalósítás, bár vannak unalmas jelenetek szépszámmal.

  SPOILER

  Eddig még nem láttam olyan filmet, amelyben egyetlen ember kezébe kerül az emberiség (és a Föld élőlényei) sorsa (persze vannak superhero filmek, meg hasonló f*szságok, de azok egy kalap sz*rt sem érnek.)

  SPOILER END

 50. 9/10
  Megnéztem, és egyáltalán nem bántam meg. Aki a közepén abbahagyta, az viszont teheti, mert a végén van 1-2 hatalmas csavar. Kicsit nekem is Sunshine-os hangulatú volt. Az alapsztorival már páran eljátszottak korábban, és itt is voltak azért “átvett dolgok”, de valahogy mégis eredetire sikerült és szerintem a folytatás sem kérdéses. A “zombis” dolog meg egyszerűen kellett bele.

 51. Kövezzetek meg, de nekem is egy 9.9/10 és nagyon remélem lesz folytatás :) Kellemes csalódás volt a film. Nem is tudtam róla semmit :) És nekem is úgy volt, hogy nem tudtam felállni mellőle… Az istenit, csak bele akartam nézni, hogy mennyire DVDRip az a DVDRip, erre nem vége lett? :D
  Nagyon jó volt, engem rég kötött le ennyire egy film.
  Folytatást azonnal :D

  Faterom szerint viszont egy kalap szar, pedig ő nagy sci-fi fan…
  Pff ki érti ezt!?

 52. CSABIKA VAGYOK, LEÍROM A FILM VÉGÉT DE BASZOK KIÍRNI EGY SPOILER SZÓT

  Hát nemtudom…erről a filmről itt hallottam először a filmbuzin, sokan dícsérték, így gondoltam megnézem…

  A véleményem: Maga a film egész tűrhető…bár látszik, hogy nem egy barmi nagy költségvetésből készült.(semmi cgi,semmi akció, szereplőgárda hát.majdhogynem egy 0…illetve kb 10 szereplő van a filmben) Ami nem tetszett, az, hogy maga a sztori, néhol már túlságosan is csavaros akar lenni, holott igazán nagy csavar nincs benne…talán a végén néztem egyet, amikor kiderült, hogy a víz alatt vannak…A padorum dolog is elég zavaros, sztem jobban ki kellett volna fejteni…Azt nem tudom, hogy ennek milyen folytatást akarnak szánni? Sztem a film végével le is zárul a story…Oyan dolgokon meg nem kell kukacoskodni, hogy hogyan lehet por az űrhajóban amikor azok elvileg pormentesek….hát lol -.-… Az ilyet utálom, amikor egy “valótlan dolgora, erőltetnek rá valós dolgokat”…Ilyen űrhajó nem is létezik…akkor meg honnan tudhatnád, hogy van rajta por vagy nincs…

  Szal a végső pont olyan 6/10…egyszer nézhető…de am semmi extra…

 53. Én azért Dennis Quaid-et nem nevezném 0-nak.Bár nekem Ben Foster volt kellemes meglepetés.
  Nagyon remélem,hogy lesz folytatása.
  10/10

 54. SPOILER

  Már 4x re nézem meg a filmet és nagyon tetszik!

  A hangulat a fények meg minden nagyon bejött. meg egy civilizáció kialakulása wow!

  Talán ami jobban megdobta volna a filmet az a kicsivel több szereplő mert így nagyon kiszámítható az egész ki hal ki nem.És a csapatszelelm sem épül ki annyira pl:alien.

  A nő feje kifejezettem idegesített de aztán hozzászoktam mert sokszor rakatták a fejéra a haját, nekem olyan trinis volt. Az vicces benne hoyg ugrál mint egy gibbon meg kemény de a pöcegödörből nemttud kimászni úgy kell kirángatni.

  de nagyon egybevan a film én élveztem pár kis hibás dolgok ellenére

 55. Nekem bejött! Leültem és végig izgultam. Sokszor tényleg a Dead space hangulata jött vissza, mikor mondta Payton hogy merre menjen Bower, meg hol tart, plusz ugye a sötét hajó mindenképpen.

  A vége pedig nagyon tetszett. Teljesen jól oldották meg.

  Egy kis hiba volt szerintem a kaszabolós jelenetek, ott vhogy néha nagyon bénán, így ugorva oldották meg és azok nem is voltak szuperül kidolgozva.

  Egyébként ahogy írtam izgalmas, néha ijesztő volt! Én is elraktam, plusz talán majd HD-ban újranézem. A dvd után már biztos nem túl sok kell neki.

  Ilyen stílusban rég láttam hasonló filmet.

 56. hát, már a 20. perc magasságában vagyok, de leginkább egy szappanopera minőségében kidolgozott filmnek tűnik… Sok üresjárat bónuszként.

 57. @Anna:

  Nem volt azért olyan rossz az a germán nőegyed hmm hmm, gondolom ezzel más ffi sorstársaim is igy vannak, hogy a kötelező jónő meglepően kötelezően kell a filmbe.

 58. Én most néztem meg és le a kalappal.

  Ezerszer jobban adta mint a Halálhajó. Egyáltalán nem sablonos, sőt,végre egy film, ahol nem az van, hogy 10en bemennek az űrhajóba,és 1 jön ki. Itt egy ideig inkább nő a szereplők száma, és ettől sokkal pörgősebb, izgibb, mint a :na most akkor ki hal meg esetében. A zene is tök jó, van ahol felpörög,van ahol belassul, nagyon jól be van vágva. A vége felé amikor a srác a reaktornál lent mászkál, de ott frankón úgy éreztem, mintha én lennék ott. Nagyon átjött a fíling. A szörnyek kicsit gumisak,de itt nem ezen van a hangsúly. A színészi játék és a hangulat pótolja az alacsonyabb költségvetés hátrányait. Nagyon remélem, hogy lesz folytatása,mert rég volt ilyen jó sci-fi horror. Dennis Quaid most is zseniális, Ben Foster meg egyre jobb. A német csaj meg jó nő,és amúgy is ,minden ilyen filmbe kell egy szörnykaszabolós csinos néni, aki nem lehet mindig M. Rodriguez vagy Milla J.

  10/10 és reménykedem a folytatásban

 59. Most minden kötözködés nélkül :D áruljátok már el nekem, hogy milyen folytatást vártok? SSSPPPOOOIIILLLEEERRR: Mivel a film végével, nagyjából a történet végére jutunk…Azt akarjátok megnézni, hogy hogyan népesítik be azt a földet? :D akkor javaslok valami xxx-el kezdődőt…xD

 60. Remélhetőleg ez a komment most kikerül…

  SPOILER!!!

  Az alapötlet k.jó. Jól is indul, bár ez a “maguk maradtak az utolsó emberek” szöveg eléggé súlytalan lett. Problémák az első és utána következő összes “zabálós” jelentnél kezdődnek. Követhetetlen és zavaró. Végül is nincs benne semmi olyan, amit ne láthattunk volna már. Ügyesen, de kiszámíthatóan építkezik a film, felhasználva minden létező horror és sci-fi klisét, pl. az egyik pillanatban beszaró a másikban helyreálló rádió, amire jönnek a szörnyek, bah, “csavart-csavar” hátára halmoz, emiatt egyáltalán nem lesz félelmetes. Igyekszik, igyekszik, de nem jön össze neki. Ben Foster jó. A német csaj szép. De valahogy mégsem. Mintha túl sokat akartak volna, vagy nemtom. De nekem nem jött át.

  6/10

 61. Mostanában több sci-fit is megnéztem, moon szuper volt, district 9 fura de tetszett, a 2012 látványvilága velem feledtetni tudta a gyenge sztorit…. De ez a film valahogy nem jött be. Egyszerűen szánalmasnak éreztem. Persze nagy csalódást nem okozott, mert valahol olvastam egy kritikát, ami elég jól felkészített. Így pont jó volt, adok is neki 6/10-et. Ami a legkevésbé tetszett, az a zavaros vágás volt. Mintha valami amatőrfilm lett volna néha. Azért egyszer nézős.

 62. Nem volt rossz. Maradtak bennem kérdőjelek, de mindenképp megérte megnézni. Rég láttam már jó űrös sci-fi-t, de ezzel a probléma kipipálva.

  Nekem még egy film beugrott ennek nézése közben: “Tanis, feltárása folyamatban” :D

 63. na, tegnapelőtt végre eljutottam idáig, kellemes meglepetés volt a film, nem vártam ennyit tőle. persze a műfaji sajátosságok jelen voltak, információszegény környezet, villódzó fények, elvadult és loncsos hajú emberek, meg azok az akármik, amikről viszonylag keveset sikerült megtudni, de elég parásak voltak. :) egy 7/10 simán kifér, de lehetett voln ezt fokozni is.

  Mammut, azt írod: “a léthez nélkülözhetetlen erőforrások reményében, miután az a mi világunkon erősen fogyatkozóban van.” kicsit spolieresen: egy kicsit többről van szó, konkrétan az emberiség maradéka van azon a hajón… :)

 64. dimitrij, mammut csak annyit írt, amit mi is megtudunk a film elején. most lőtte volna le a kevés “csavarok” 1ikét a pontos fogalmazással?
  a film nekem tetszett, bár én jobb szeretem ha nincs agyon magyarázva valami. az direkt jó, ha a néző fantáziájára bizzák. soxor azért lesz gyenge 1 film, mert nagyon logikusan, nagyon kivesézve akarják a kedves nézőt felhomályosítani. :)

 65. dimitrij: ahogy divexa is írta, és te is odaírtad a lényeget: “spoileresen”… utálok spoilerezni, ez van

 66. electrumnak:

  Az általad említett könyv
  Brian W. Aldiss – Amíg világ a világ.

  Szerintem az egyik lgjobb sci-fi könyv amit valaha olvastam, még a klasszikus időkből
  Egyébként a filmet tegnap sasoltam meg, s sztem igen korrekt munka a mai “ínséges” időkben.

 67. A film hangulata kiváló volt. Sikerült átadni a hatalmas űrhajó és “rakománya” tehetetlenségét, kiszolgáltatottságát. Ben Foster valamiért nagyon idegesített az elején de szerencsére megváltozott a véleményem miután megindult a story. A német csaj szerintem kihozta a karakteréből a maximumot (ami sajnos nem volt a forgatókönyv erőssége). Sajnos az akciók elég butácskára sikerültek ami a mutánsok folytonos ugrálásában és rohangálásában ki is merült. Ráadásul a kötélen való rángatásuk nagyon láthatóra sikeredett.

  SPOILER:
  A vége kurva jó lett volna ha nem ilyen gyatrán oldják meg a kiürítést. Tudom, hogy egy sci-fit néztem de nehogy már egy fémlappal áttörjenek egy olyan üveglapot, amit nem hiszem, hogy “síküvegből” készítettek. Gondolom a tervezők azért nem az üvegen spórolták meg az emberiség jövőjét! Egy sima golyóálló üveg is erősebbnek tűnik… :-(
  Butaság, hogy így gondolkodom egy ilyen filmnél de ez nagyon idegesített!

 68. nagyon rá voltam izgulva erre a filmre, és próbáltam csitítani magam, nehogy csalódjak. hát nem csalódtam. igazi felüdülés volt a sok cgi szemét között végre ilyet látni. imádtam az egyedüllét érzetét a kiszoláltatottságot a klausztrofóbiát a sötétséget mindent. ben foster pedig egyre inkább belopja magát a szívembe, kurvajószínész a srác és remélem nem lesz belőle egy beképzelt öntömjénező seggfej és megmarad ez a szerény viszont kemény színészi játéka. dennis quad hozta a szintjét amiért jár neki egy vállveregetés. szép német néni megfelelt a szerepre :)
  hozta a klasszikusok hatását nézés közben (alien, halálhajó stb) persze mondhatnám azt, hogy azokhoz jóformán semmi nem ér fel, de megpróbálok nyitott lenni az új dolgokra, és őszintén elég nehéz már igazán egyedi ötlettel előállni és most úgy érzem itt ez (ha nem is teljes mértékben) de megvalósult.

  SPOILERES

  egy két dolgot azért sajnálok, a vége felé találhattak volna valami IGAZI fegyvert ahelyett a sokkoló izé helyett, amivel rendesen lealáztak volna néhány nyomi őslakost. esetleg bekapcsolhatták volna a hajó védelmi rendszerét ami mondjuk pörköltet főzött volna a kis genyókból. a végén a fordulat helyén volt. viszont egy dolgot nem igazán értek, az űrben amikor halatt a hajó látjuk, hogy “gyűrűk” veszik körbe a fő hajótestet, a vízben pedig másképp látszik. az most egy gyűrű lenne csak?
  a borotva jópofa volt, olyan kéne nekem is :P

  SPOILER VÉGE

  egy szó mint száz, akinek tetszettek a már emlegetett filmek, azok ne hagyják ki :)

  ja, és a magyar mozik meg szégyeljék össze magukat

 69. “a vége felé találhattak volna valami IGAZI fegyvert ahelyett a sokkoló izé helyett, amivel rendesen lealáztak volna néhány nyomi őslakost”

  1.Ez nem az a film.
  2.Azért az a tömegoszlató fegyver nekem elég halálosnak tünt.(Főleg közelről.)
  3.A fél hajótest víz alatt volt.

 70. “amit mi is megtudunk a film elején”

  divexa: ezt spec nem tudtuk meg, mert nem ez a történet. valami mást tudtunk meg az elején, így ez még csak nem is spoiler.

  “most lőtte volna le a kevés “csavarok” 1ikét a pontos fogalmazással?”

  egyrészt marha nagy csavar, amikor a nyolcadik percben kiderül, másrészt-ráadásul nem is az derül ki, hanem valami egészen más. hogy is van ez? :)

 71. “a borotva jópofa volt, olyan kéne nekem is :P”

  remélem pár éven belül szabadalmaztatják… én mobiltelefonokba is beépíteném azt. :)

 72. Hát nagy volt az elvárás a nyilatkozatok alapján, ahhoz képest mínuszos. Sokszor kár elolvasni egy kritikát vagy a sok fórum hozzászólást, mert utána jön a csalódás. Viszont nélkülük meg lemaradnék egy rakás jobb-rosszabb filmről. Mert nem is halanék róluk.
  Halálhajó, Alien keverék, de egyiket sem közelíti meg.
  Végül is nem volt rossz, 7-7,5/10.

 73. Nekem tetszett :)

  Kar hasonlitgatni Alien-hez, ennyi erovel minden tulelo horror ugyanolyan…

  ( tulelo horrort a kov. keppen ertem: vegyel nehany embert (vagy mas faju lenyt, aki a “fohos” a filmben), rakd be oket egy zart helyre, ahonnan a kijutas nagyon nehez valami miatt, rakj be valami halalos fenyegetest, ja es lehetoleg ne legyen fegyveruk az embereknek, vagy ha van, ne sokat erjen a halalos fenyegetessel szemben )

  Kar hasonlitani Event Horizon-hoz ( konyorgom… “Halalhajo” az Esemenyhorizont helyett?! pedig terugrasosdi, tehat a fizikaban ismert esemeny horizont nagyon is passzol hajonevnek… es cimnek is ), hiszen van mas urhajos film is, ahol bajban van a legenyseg, ennyi erovel 2001 space odyssey -hez is hasonlithatnank…

  Nem! Ezt a filmet nem kell hasonlitgatni :) Ez a film nagyon jo lett! Engem vegig lekotott, vegig izgalmasnak talaltam! Raadasul van benne svedcsavar is (2 is!!!)

  Stilusa:
  horror, katasztrofa, pszichologiai krimi ( pszicho-thriller a “trendi” neve ), mindez egy nagyon jol eltalalt sci-fi kornyezetben.

  Rebesgetett folytatas? Azt a film vege alapjan elegge nehezen tudom elkepzelni… Vagy max ugy, hogy…

  SPOILER ALERT!!!

  … a bolygo, ahova kerultek, kiderul, hogy megse alkalmas az emberek letelepedesere ( monnyuk 100 ev alatt, hogy legyen idejuk uj urhajot epiteni es uj otthont talalni ), es akkor a bolygorol valo menekulest tudnam elkepzelni mint folytatast… de ez elegge izzadsag-szagu

  vagy esetleg elozmenyt megcsinalni ( volt egy korabbi hajo, ahol eloszor jegyeztek fel a Pandorum betegseget… )

 74. Köszönöm szépen Mammut, egy igen nagyszerű filmet láttam hála az írásodnak :-)
  Nagyon bejött a hangulat, a megvalósítás, minden. Én is éreztem a Dead Space, Descent és a többi film hangulatát, bár a DS-nél inkább a játékból :-) Egy ilyen borotva tényleg nekem is jól jönne :-D
  Simán 9/10, hátha összejön egy folytatás.

 75. Baszki, ez egy kibaszott nagy film.

  Es akkor tettem le a hajam, amikor kiderült, hogy nemet film, vaze.

  Es nekem innen kell megtudni, hogy letezik. Sose hallottam rola, se reklam, se hirdetes, se beszamolo, se plakat semmi.

  Ezek a szutyok nemetek vegre csinalnak egy kurvajo sci-fit, aztan csodalkoznak, hogy nem hoz bevetelt, aztan maradnak a rex felügyelönel meg a tetthelynel, merthogy “ugyse eri meg ilyen filmet csinalni, mert a kutya se nezi meg”.

  Hat vaze…

  Plusz jo dolog volt, mikor creditsböl kiderült, hogy ismerem az operatört :-)

 76. “Köszönöm szépen Mammut, egy igen nagyszerű filmet láttam hála az írásodnak :-)”

  +1, de komolyan.

  SPOILER:
  A csucs – szamomra – az volt, mikor a … ize… mutans latta, hogy fegyvertelen a vietnami es odadobta neki a landzsajat, mert (gondolom ez jart a fejeben) ugy fair. Tudom, tudom, ha nem dobta volna, kimarad 2 perc csatajelenet meg az az edes, eletrevalo kisgyerek, de akkor is…

 77. Jó volt az újévet ezzel kezdeni, bár mér régóta szemeztem vele. Szerintem sci-fi témában elég nehéz újat csinálni, anélkül, hogy ne mondanák lopásnak. Szinte már majdnem mindent megcsináltak valakik valamikor. Itt viszont tényleg sehol sem éreztem ilyet, nekem semelyik általam látott filmhez sem volt hasonló a Pandorum (láttam a Sunshine-t, az összes Alien-t, Gömböt meg franc se tudja még mit). Délutánra teljesen jó muri volt, egyszer meg is ijedtem, sírás nem volt, a német néni tetszett, Bower tizedes ott volt a szeren, Dennis bácsit meg annyira nem csípem. 8/10

  SPOILER

  Miért mondta a csaj a legelején a faszinak, hogy vegye le a cipőjét? Azért nem mondhatta, mert kellett neki, hisz mikor a csávó kiesett a szekrényből az elején, vele esett ki egy nagy halom cipő. Mikor a többiekkel találkoztak azokon volt cipi, szóval azért nem kérhette, hogy halkabb legyen… Vagy tévedek?

  SPOILER Finito

 78. Annie:
  SPOILER
  A rendezői változatban majd kiderül, hogy lábfetisiszta és erre fog épülni a második részt bevezető webisode. :-D

 79. Megnéztem és ÁÁÁÁÁ, kegyetlen jó hangulat, irtózatos jó kezdés. Ha 10/10-et nem is de egy erős 8/10 simánszky!

 80. Én már az előzetes után nagyon vártam, még régebben olvastam a kirtikát is, most megnéztem, és azt kell hogy mondjam egyáltalán nem csalódtam. Érdekes, lebilincselő történet, nagyszerű ötlet a végén, röviden hatalmas filmélmény volt.

  Mammutal és a 10/10el 100%osan egyet tudok érteni.

 81. Csak most néztem meg, moziban és hát veszettül jó.Van benne pár érdekes gondolat, jó fordulat és a máshonnan vett ötletek télleg jól beleépültek nem zavaró a koppintás.
  10/9

 82. Eddig én sem halottam róla, de reklámozták. Megnéztem és a híreszteléssel ellentétben jó film és merem állítani, hogy scifi és nem csak az űrhajó miatt :) . Ajánlom azoknak akik szeretnek kicsit borzongani , de nem hiányzik a halálhajó nyers erőszakos stílusa (nem rossz az , de azért ebben finomabban adták egy kicsit) .Szóval klausztrofóbiásoknak be fog jönni :) . És igen scifin nőttem fel , de a végére nem számítottam . Nem éreztem koppintásnak, sőt amivel a sunsinet elszúrták itt kijavították (pedig de jól indult az a film is és milyen ócska letta felétől) Tehát nézzétek meg hátha valami csoda folytán tudnának egy jó folytatást csinálni. 8/10

  Üdv,

  druss42

 83. híresztelésekkel ellentétben jó film? Ezt írod egy 10/10-es pontot adó kritikához? Ügyes.

 84. Nekem az eleje baromira bejött, és kb. a közepéig baromi izgalmas is volt. Aztán egyre lazult, mintha kifogyott volna a puskapor. A vége meg kicsit komplikált lett, de azért tetszett. Mindenesetre rendkívül igényes film szvsz.
  Ha pontozni kéne, akkor 9/10.

 85. “híresztelésekkel ellentétben jó film? Ezt írod egy 10/10-es pontot adó kritikához?”

  Én ezt a blogot a film után olvastam. Előtte a hivatalosabb kritikák lehúzták rendesen. Ezért is örültem ennek a blognak. Tehát a hivatalosabb kritikákra értettem scak rosszul fogalmaztam.

  druss42

 86. Most néztem meg a hétvégén és szerintem marha jó film lett. A szörnye eredetét is jól megmagyarázta meg az alaphelyzet is hihető. ( a szörnyek engem a legenda vagyok szörnyeire emlékeztetnek) Persze van benne egy kis jenki nyálasság, szerelmi szál, ami elég kitalálható már az elején, de nem lassítják vele a történetet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nekem tökre megérte a mozijegy árát.

 87. Oké, akkor most lehet engem megkövezni: ez egy középszerű film volt. Hogy az eredetiség faktor kimerül az alapsztoriban, azt még elfogadom. Rengeteg jó film van ami klisékből lett összerakva és mégis jó, de… Na jó, hát a Pandorum sem rossz, de a jó az nem ilyen. A karakterek olyan semmilyenek, igazából semmi emlékezetes nincs bennük. A környezet ugyanaz mint bármely űrhorrornál, a fordulatok szintén. Ami azt illeti egy percig sem éreztem azt a feszültséget ami az első három Alien film (de említhetném akár a Resident Evil első részét, a Pitch Black-et, vagy bármely hasonló stílusú komolyabb űrhorrort) nézése közben a képernyő elé szögezett.
  A Pandorum szerintem nem más, mint egy B horror, olyan amiből a kilencvenes évek elején kismilliót láttam. Nem értem mi emeli ki sokak számára a középszerből, már ha azt nem számítjuk, hogy mostanában ebben a stílusban nem igazán készül film…

 88. most láttam moziban, és hát az utóbbi évek egyik legjobban sikerült horror filme készült el. A film lényegében a Barlang című film űrhajós átgondolása. Mindenkinek ajánlom! 10/10

 89. SPOILERES

  Hát megnéztem én is. Először nem akartam, majd hónapokkal később belenéztem a trailer-be. Érdekesnek találtam. Most megnéztem. Emberek azt kell, hogy mondjam, annak ellenére, hogy a sci-fi filmekhez mérten kis költségvetésű, szerintem igenis szépen kivitelezett. A történet elgondolkodtat, persze minimum kétszer háromszor illik megnézni ahhoz, hogy teljesen felfogj minden apró mozzanantot. Én két dolog mmiatt adok neki csak 8/10-t. Az marha jó tényleg, hogy folyamatosan érkeznek a szereplők, sajnos gyakorlatilag Payton-on (aki amúgy Gallo) és Boweren kívül a többieknek marha kevés szerep jutott. Ezzel nem is lenne gond. A problémám az, hogy kevés szereplőt vonultat fel, s a 7 szereplőből mindössze egyetlen egy nő van. Nem szeretem amikor egyetlen egy nő van csak egy filmben főleg egy sci-fiben. A szőke csajt nem tekintem szereplőnek mert gyakorlatilag az I love you-n kívül mást nem is mond. a másik probléma tényleg azzal van, hogy számos dolog (pl. cipő) nem derült ki számomra. A vége viszont ott volt. Boldog voltam, hogy 1213 ember a 60 ezerből azért megmenekült.

  A folytatásról:
  Szerintem játszódhatna a bolygón mégpedig úgy, hogy a túlélőknek vissza kell menniük a hajóra néhány fontos dologért a túléléshez, és akkor néhány ilyen izé kijutna és ott folytatódhatna a történet. Na jó, tudom ez elég gagyi. Mindenesetre, ha a további 2 film nem is készül el, remélem írnak prequel és sequel regényeket.Meglátjuk, hoyg alakul.

 90. már összeszedtétek ugyhogy nem irom le mikből merített, mert mindig volt, vagyis majdnem mindig volt valamilyen korábbi film vagy játék hangulatom, de azért tetszett, igaz ha lesz egyszer majd blu-ray lejátszóm nem fogok rohanni megvenni, de a 30 nap éjszakája mellett bekerült a határeset kategóriába; mekkora lenne egy terraformálós scifi-dokumentumfilm :)

 91. Kár a filmért. Egyszer nézhető volt és nem is nyúltam a stop gomb után de tipikus a felállás_ hangulatos kezdés közepes cselekmény, gyengécske befejezés.

  SPOILEREZEK

  Nem voltak túlzott elvárásaim, végül is B filmről beszélünk.
  A rendezés tényleg rendben volt, de a forgatókönyv hiányosságait nem sikerült mindenhol orvosolni.
  Pl hogy ebben a filmben is jön az Xedik típusú monszta aztán kezdődhet a futás meg a karatézás.
  Ha átlagon felüli megvalósítást vagy rendhagyó eredeti ötleteket látnánk azt mondom hajrá had szóljon a csihipuhi.
  De nem tudom ki hogy van vele, ez engem hosszú távon nem köt le(tudom vannak halálos iramban rajongók akik ha bármi értelmeset látnak nézhetetlen szarnak titulálják), és ha meg is nézem esetleg izgulni is megpróbálok de a másodszori megtekintés szinte kizárt. Esetleg társaságban akiknek nincsenek nagy igényei, esetleg pont űrhajós szörnyikés horrorost szeretnének.

  Summa summarum lehetne kicsit több scifi a scifiben.
  Mikor fogják végre észrevenni hogy a műfaj nem merül ki abban hogy világűr, űrhajó vagy idegen bolygó (egyéb elcsépelt klisé behelyettesíthető).
  A kissé izzadságszagú elcsépelt elemekből összeillesztett történetet ellensúlyozhatták volna mondjuk árnyaltabb karakterábrázolással. A főszereplőért legalább izgultunk kicsit hiszen vele ébredtünk az altatásból, vele fedeztük fel a hajót stb. De a többi? Tőlem meg is dögölhetnek, semmit nem tudok róluk, a csaj még antipatikus is, jogos túlélési ösztön ide vagy oda.
  Vagy a kemény dumákat és a bunyó/futkározás kombót lecserélhették volna némi minőségi párbeszédre. Nekünk is jobb, nekik is.

  A két színész kifejezetten jó párosítás, Quaidnek én is több szerepet adtam volna. Nem is értem hogy én aki láttam az Event Horizont-t és még kismillió filmet, miért nem esett le az első öt percben a végkifejlet.

  Tehát aki régóta szomjazott egy kis űrös horroros mókára az ne tétlenkedjen, csapjon le rá de klasszikus az nem lesz. Elvárások nélkül pedig talán még tetszeni is fog.

  A 10/10et meg felejtsük el, nem is értem hogy abból a pár rövid sorból hogy sikerült egyeseknek beszopni hogy ez tényleg akkora durranás…

 92. “A 10/10et meg felejtsük el…” Ha te mondod. Azert nem baj, ha van akinek tetszett?

 93. lehet SPOJLER : Az elején azt mondtam, hogy huhh ez tényleg jó, a végére meg inkább hagyjuk, engem jobban érdekelt az, hogy hogyan kerültek a hajóra a szörnyikék, mint a történet maga..

 94. Aki erre 10/10et ad annak a nevet megjegyzem es soha tobbet az eletben nem hallgatok ra
  Ez 10/5nek is sok
  Egyszeruen unalmas, bovli, ha az alapsztori jo is lenne, a megoldasok gagyiva teszik

 95. Majdnem 3 évvel ezelőtt megszakítottam a mű megtekintését…
  Nos, ma nekiugrottam és végignéztem. Kifejezetten jó élmény a film , sötét hangulatú , érdekes kivitelezésű.
  Ha esetleg a mutánsokat kihagyták volna , akkor jobban tetszett volna…
  Nekem 10/6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.