28 hozzászólás a “A nagy érdeklődésre való tekintettel: Saw 6 még egyszer” bejegyzéshez

 1. Lehet itt bármekkora patakvér, bármennyi flashback (Tobin Bell, a halhatatlan), az első rész leleményességét nem tudják felülmúlni. Nézős, már csak azért is, mert: “na vajon mit tudnak még kihozni belőle…”

 2. Bezony, az első rész nálam is alap.
  A többi rész tök felesleges, szóra sem érdemes(igen még a 2. rész is).
  Most egy kicsit más: Bírtam amikor az első rész megtekintése után volt egy jó pár ember aki bekamuzta, hogy hát ő tudta, hogy ez lesz a végkifejlet, ő erre számított. Annyira egyértelmű volt, hogy nem mondanak igazat…

 3. A korábbiakkal egyetértek. Az első volt az alap, és bár butaságok tömbkelege abban is volt (Zepről sosem fogjuk szerintem megtudni, milyen bűnt követhetett el, hogy őneki is játszania kellett) ettől függetlenül nagyon izgalmas volt. Emlékszem amikor először láttam a finálét. Ahogy már csendesen elkezdődik Charlie Clouser felejthetetlen zenéje és Adammel együtt a közönség is bámul, hogy hoppá Zep zsebében is magnó van. Nem hiszem, hogy az utóbbi évek bármelyik filmje azért ekkora hatást gyakorolt volna a nézőkre.

 4. hmm…én azért kurvára várom a 6. részt:D Kiváncsi vagyok :D Az 5. rész szerintem kicsit el let kurva mert nagyon extrázni akarták h még több vér meg még több kínzás… stbstb… Érdekesebbé akarták tenni XD :D De szerintem nem nagyon jött össze…Ezek után kiváncsi vagyok mien lesz a 6. rész :P

 5. Csak sajnálni tudom, aki kigondolta, hogy 5-6 részt csinál ebből a filmből.
  Nem akarom a többieket ismételni, tényleg csak az 1. rész volt jó, ami igazán hozta azt amit kellett neki. A 2-3 részt még talán el is tudtam volna fogadni. De a “ha nem csinálod meghalsz” játék, ötlettelen, unalmas variációit nyújtani, lassan sorozat lesz.
  Természetesen mindig lesz vevő valaki az ilyen olcsó, ZS kategóriára süllyedt filmekre (ismétlem az 1. részt kivéve).

 6. csatlakozom az előzőkhöz annyiban, szerintem is az első volt a legjobb, de azért messze van a Saw egy ZS kategóriától, nagyon messze.. nézős ez a 6. is, bár jó lenne már lezárni az egészet

 7. Nyilvan fogjak meg csinalni amig minimalis profitot lehet belole csinalni. Egy ilyen filmet kb 5 forintbol lehet csinalni, erdeklodes meg azert van ra, mert meg mindig jobb mint vmi abszolute ZS-kat horror.

 8. Az első tényleg alap. A többi ilyen délutáni sorozat jellegű, mindezek ellenére én akkor is nézném, ha minden este 22:30-tól menne a viasaton:)

 9. most nézzétek vissza az előző saw 6 bejegyzéseket. Jól ismétlitek önmagatok kommentelők.

 10. Szerintem 1-3-ig teljesen királyak voltak, de a 4-ben meg az 5-ben csak az volt a jó dolog, hogy Jigsaw múltjáról tudtunk meg egypár érdekes infót, amúgy tök átlagos közepes film született belőlük. A 6. is szerintem ezen a vonalon marad, meg majd a jövőre érkező 7.-dik rész is, utána megmár nyugodtan lezárhatnák az egészet nem kell ide közepesnél is rosszab film.

 11. “Csak sajnálni tudom, aki kigondolta, hogy 5-6 részt csinál ebből a filmből.” tényleg, Tompy? mert részenként annyit kaszálnak vele, amennyit mi akkor sem fogunk, ha száz évig élünk. amúgy a film a 2. rész óta nem érdekel :)

 12. “Lehet itt bármekkora patakvér, bármennyi flashback (Tobin Bell, a halhatatlan), az első rész leleményességét nem tudják felülmúlni.”

  ez nagy butaság volt, hmm. már felül is múlták, de azt gondolni, hogy valakinek az első írása lesz a legjobb, dőreség.

 13. Talán, ha eldöntenék, hogy na, mostantól reboot és új helyszín, új gonosz. Szóval nem a régi sztorit próbálnák mégjobban összezavarni. Mondják az, hogy évekkel később és kezdődjön újra. Én biztosan adnék egy új esélyt a sorozatnak.

  Persze, nem tudnék olyan mozi saga-t említeni, ami ezt a lépést megúszta volna anélkül, hogy végleg kölcsönzős legyen.

 14. ha 100 rész lesz én aztis megnézem, mert másfél óra szórakozásnak tökéletes..már csak a “saw” hangulat miatt is :) aki meg nemérti minek ennyi rész, vagy szerinte már szar, semmi értelme, az akkor ne nézze meg ennyi.. nem kötelező :)

  peace :)

 15. Jó lesz ez, az előző 5 is remek volt, szerintem ez egy zseniális filmsorozat, és az alapfilozófiája példaértékű!
  Jigsaw for president!

  Amúgy nem hurrogás, de a sok negatív véleménnyel bíráló ember valszeg elvesztette a fonalat valahol a 3. rész környékén, és nem értik már miről is szól, ennyi. :D
  Át kell gondolni ezeket a filmeket, rengeteg apró villantás van benne, amik segítenek összerakni a képet.

 16. Csatlakozom Master Tomhoz!

  Akik szerint csak az első rész jó, azok nem vágják a film mondanivalóját. Ez nem egy szimpla szanaszét trancsírozós horror, nem ebből kell kiindulni. Szerintem az összes rész jó, mert fokozatosan tudunk meg egyre több infót, és összefüggést. Az egész sztori így derül ki, ezért alap, hogy várós a film.

 17. Master Tom: Mert hülyék vagyunk hozzá mi? :) A 4-ben még talán volt vmi értelem(bár nem sok), de az 5 már teljesen a flash backekre épült, azok nélkül semmit nem ért.

  Nagyon remélem a 6 nem arról fog szólni, hogy egy harmadik tanítvánnyal hogy állították fel a maradék csapdát…

 18. Nem értem miért van mindenki ennyire elájulva az első résztől, nekem a második rész csattanója sokkal nagyobbat ütött, már csak azért is mert ott Jigsaw tényleg totál korrekt volt, ha a hekus ott marad vele a rákról meg az élet értelméről duruzsolni, előbb-utóbb előpattant volna a fia is a széfből… Viszont a három az már tényleg nagyon kiszámítható volt, az öt kicsivel jobb mint a négy, de a kettő után eléggé meghalt a szellemi szál… Mindenestre tutira megnézem a hatot, a saw a kirakós jelentése mellett ugye a see múlt ideje is, úgyhogy titkon még reménykedek benne, hogy az eddig látottakból valami még összeáll a hatban… Csak aztán be ne égjek… :)

 19. Sosem értem azokat, akik azzal érvelnek, hogy kritizálók nem értik a filozófiát. Ezeknek az embereknek vajon nem tűnt fel, hogy a film mondanivalóját minden részben egyenesen az arcunkba tolják, kb. egy az egyben kimondja egy karakter. Annyira senki sem lehet sekélyes, hogy revelációként élje meg a Jigsaw által kimondott bölcsesség felfogását. :)

  Természetesen az alapgondolatban van igazság és izgalmassá, érthetővé teszi gonoszt. De ezt már az első részben kimondták. Azóta viszont filozófiai szinten hozzáadott érték nincs, csupán egy trancsír. Én, ha lehet még ilyenben reménykedni, azt várom, hogy kevesebb karaktert mutassanak be, de azokat jobban. Ne ugráljanak párhuzamosan és mutassanak mindenféle emberkéket, akiket megjegyezni sincs időm. Legyen izgalmas, utálható, szerethető szereplőkkel.

 20. Kedves Reg5, nem tisztem senkit sem lehülyézni, nem is teszem meg. Éppen ezért magamat sem kívánom lehülyézni, mikor azt mondom, a Saw sorozat megértéséhez minden részt többször végig kell nézni az apró előre és hátrautalások miatt, hogy teljes képet kapjunk.
  Keihun, egyetértek az alapfilozófia ismétlődésével, de ez nekem mit sem von le az élvezeti értékből, ha Tobin Bell az 5. részben olyan elemi erővel üvölti Hoffman arcába, hogy ‘Everyone deserves a chance’, hogy szinte katarzist élek meg.
  Éppen ezért veszem azt is zokon, ha valaki az összed eddigi Saw rész után legonoszozza Jigsawt. Jigsaw csupán felismerte, hogy az embernek önmagát kell megmentenie, mert ha nem saját erőből jut ki a bajból, akkor az mit sem ér.
  Számomra Jigsaw karaktere HŐS, főleg a 4. és 5. részben látott flashbackek miatt.
  Akkor jó szórakozást a filmen minden hozzám hasonló fannak, és remélem a szkeptikusak is meglelik benne majd örömüket, ha másban nem, hát a trancsírban.

 21. Master Tom:
  Hát pedig a művészet (mert még a trancsír is az) olyan szakma, ahol minden néző maga dönti el, hogy mi a tanmese vége. :)
  Jigsaw felismerése tényleg érdekes alapot adott a történetnek, ahogy Hannibal is ügyesen fejtette meg az embereket hajtó erőket. És biztosan vagytok még jópáran, akik hősként tekintenek rá, nem is akarom ezt elvenni tőletek. Az én olvasatomban azonban Jigsaw egy szerencsétlen, aki elpazarolta életét és aztán a halál kapujában eldönti, hogy proféta lesz. Embereket helyez olyan szituációkba, döntési helyzetekbe, amiket önmagától sosem tett volna meg (emlékeim szerint az autóbalesete kényszerítette).
  Persze, elmondja hangzatosan a bölcsességét, ami bizonyos helyzetekben segíthet is, de ez sokkal inkább hazugság, önigazolás. Egy haldokló, szenvedő elme kínozza az élőket és bizonygatja magának, hogy van értelme az életének. Őrült, meg nem értett zseni, csodálatos ellenfél. De hősnek véletlenül sem nevezném.

  Arról nem is beszélve, hogy Jigsawból kinézném, hogy a Saw 6 rajongókat mind halálcsapdába rakná valami olyan indokkal, hogy “Úgy látom önök szeretik az erőszakot, azt állítják értik, mi az értelme. Szeretnék játszani egy játékot… a szabályokat, úgy vélem, már ismerik.”
  Szerintem ekkora tróger az arc. :)

 22. A hetvegen megneztem a 6. reszt. Meg kell mondjam hogy ami igaz az igaz. Az elso reszt nem lehet felulmulni, de mint ahogy az osszes tobbi, ez a resz is tetszett. Bar azt hittem itt vege a tortenetnek, de 2010-be jon a 7. resz. Remelem ez tenyleg az utolso resz lesz, mert a jobol is megart a sok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.