19 hozzászólás a “A Lovely Bones szép posztere” bejegyzéshez

 1. giccses, hatásvadász… ez jut róla eszembe. a gárda viszont nem rossz, eltekintve Marky MArk-tól, szerintem neki nem való egy drámai szerep.

 2. Komolyan, Peter Jackson a giccs kiralya. Mar King Kongbol is orran szajan dolt a cukormaz, ennek a traileretol meg hasfajast lehet kapni. El kellene venni a faszitol a penzt es akkor megint jo kis filmeket csinalna…

 3. “Komolyan, Peter Jackson a giccs kiralya.”

  ez most a marketingesek által összetákolt poszterből jött le? vagy az előzetesből, ami alá elég zenét keverni?

  de komolyan. baj a giccs? dehogy is. PJ-nél a gyűrűk ura ia giccses volt, a semmi pénzből készített mennyei teremtmények is, és mindkétfilm jó volt.

 4. Szerintem van olyan, hogy -igaz ellentmondásos, de- igényes gics, meg van olyan, hogy gagyi giccs. Ez utóbbi a hagyományos értelemben vett giccs. PJ az igényest műveli.

 5. Érdekes, Én sehol nem fedeztem fel benne giccset:)
  Inkább egy kurvajó filmet látok.
  Ezt hívjuk nézőpontnak.

 6. Nem értem mit fikázzátok Peter Jakcson egy hatalmas rendező!! Nagyon jó filmeket készít! Szerintem ő az EGYIK legjobb rendező a földön!

 7. “El kellene venni a faszitol a penzt es akkor megint jo kis filmeket csinalna…”

  Hm, ez a film miért is volt drága?

 8. Jéé.. Én ezt olvastam még évekkel ezelőtt jó párszor. Nagyon-nagyon jó könyv. A trailer alapján a film is várós!
  És nem mondanám azt a poszterre, hogy giccses…

 9. Neki mint rendezőnek még a giccses filmjei is működnek. Már közhelynek számít de ő örökre letette névjegyét a Gyűrűk urával. Nem mindenkinek sikerülne egy ilyen filmet összerakni (ráadásul egyszerre a három részt). Most képzeljük el ugyanezt a filmet a másik hiper-mega-szuper költségvetésből gazdálkodó Michael Bay rendezésében! Na az lenne az igazi hatásvadász giccs! :-)
  Ezt a filmet a csodálatos látványvilága miatt is megnézem.

  ( Örültem volna én annak, hogy ha ez a “giccseket” rendező úriember megvalósította volna a “Halo” nevű projektet. )

 10. Hmmm.
  A Distrcict9-t bár nem láttam, így első ránézésre nem nevezném giccsesnek. Pedig az is Peter műve.
  Amúgy meg teljesen igazatok van. Csúnya filmeket kell csinálni mert az a tuti. Lehetőleg sok vérrel, hideg színekkel és a gyerekeket játszhatnák orkok. Jacksonnak úgyis van pár.

 11. a D9 hogy lenne már Peter műve? csak pénzt adott hozzá, látta benne a lehetőséget, de ennyi.

 12. A Hullajó is giccses? Vagy az Izlésficam? Azok tényleg kevés pénzből készültek. :)

 13. dimitrij, szerintem egy poszternek hatásvadásznak kell lennie. az a feladata. és különben szerintem nagyon jók rajta az arányok, a színek, és szép a tipográfia. giccsnek én mást nevezek, de valószínűnek tartom, hogy mindenkinek van egy fajta “giccshatára” [vagyis sajnos tudok olyanokat, akiknek egyáltalán nincs, de az már más tészta :)] – (amúgy az egyik kedvenc művelődéstörténet tanárom mesélte, hogy amerikai kollégáival beszélgetve szóba került a giccs fogalma, és nem tudták, mi az. körülírva sejtették, de konkrétan nem tudták. mindig ez a történet jut eszembe erről a szóról.)

 14. kedves zita, a giccs és a hatásvadász nem feltétlen pejoratív értelmű. engem személy szerint nem a plakát, de a rendező és egyes szereplők győznek meg arról, hogy jó és érdekes film lehet. és igen, legyen a poszter hatásvadász, legyen figyelemfelkeltő, ez a funkciója, hozza csak a potenciális nézőket, de mindenkinél úgyse fog működni, nem ugyan azt a határt éri el nálad, vagy nálam. de ez nem is baj, nem vagyunk egyformák. ami miatt nekem giccses, az a felhők mügül előbukkanó, horizontot közelítő nap használata (alcímmel egybecsengő szimbólum, élet és halál, örök körforgása), a madárraj használata (ami szintén hasonló képzeteket kelthet).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.