A csúf igazság (The Ugly Truth)

Nem akarok rögtön kirekesztő lenni, de ez egy nőknek való film, olyan nőknek, akik valami jelentéktelen történet kapcsán szívesen elgyönyörködnek Gerald Butlerben mintegy másfél óra hosszat, és nem zavarja őket idegesítő nőtársuk jelenléte a filmvásznon.

Ugly Truth ami épp nem ugly

Az idegesítő nőszemély, Abby (Katherine Heigl) 25 éves, 11 hónapja nem szexelt, karrierista, okoskodó, sótlan hisztérika. Foglalkozására nézve producer, egyedül él egy macskával, aki egy nap véletlenül rálép a távirányítóra, és Mike hímsoviniszta műsorára, A csúf igazság-ra kapcsol át. Mike (Gerald Butler) randitanácsokat ad, szerinte az összes önsegítő könyvet ki kell hajítani, a férfiak egyszerűek, és úgy lehet a kedvükre tenni, ha mutogatjuk a mellünket, nevetünk a vicceiken és nem kritizáljuk őket. Abby már ezen kiborul, és akkor másnap kiderül, hogy főnöke felvette hozzájuk Mike-ot és mostantól együtt kell dolgozniuk. Később még egy metroszexuális jópasi, Colin (Eric Winter) is feltűnik a színen, és Mike fogadást ajánl Abbynek: ha az ő tanácsaira hallgat, el tudja csábítani a jóképű szomszédot.

A történet éppenséggel nem bővelkedik kiszámíthatatlan fordulatokban, viszont Gerald Butler figurája üdítően köcsög, az a fajta szőrös, nagyképű macsó, amely elszomorítóan kihalófélben van manapság. Elég vicces is, jó poénokat adnak a szájába és jól játszik. Persze, a macsó külső nyilván érző, sőt mi több, összetört szívet takar, az már nem olyan vicces, inkább nyámnyila, de még így is elviszi a filmet. Eric Winter felejthető, Katherine Heigl pedig borzasztó hitelesen hozza az őszintétlen, idegbeteg szinglit. Sajnos, akkor is őszintétlen és karótnyelt marad, amikor a történet szerint épp hitelesen kellene éreznie vagy spontánul lelkesedni, ezért nem válik szerethetővé, inkább valahol a jelentéktelen és az aktívan idegesítő között mozog.

Nem rossz a film humora, nevethetünk az összes férfi-nő klisén, tényleg nevetek is egy csomószor. Van pár eltúlzott jelenet, Abby vibrátoros bugyiban megy el üzleti vacsorára, persze még ez is lehetne vicces, ha Katherine Heigl legalább egy kicsit hihetőbben tudna megjátszani egy orgazmust. Apropó, orgazmus. A film tele van randizós tanácsokkal nők számára, többségük legalább félig értelmesnek tűnik, ne tapadjunk erőszakosan a pasira, vegyünk fel nőies cuccokat, oké, de hogy tettessük az orgazmust? Én azt hittem, ez nem jó tanács, de persze, lehet, hogy csak ódivatú vagyok.

A csúf igazság értékelés

Eleinte még nyolcat is adtam volna, de ahogy haladt előre a film meg a szereplők személyiségfejlődése, úgy csökkent a pontszámom, végül egy gyenge 6/10-nél állt meg a mutató. Romantikus vígjáték néhány jó poénnal és jó pasival, kár, hogy a filmbéli pár két tagja között semmiféle hiteles izzás vagy kémia nincs. Nem baj, egynek jó volt.

15 hozzászólás a “A csúf igazság (The Ugly Truth)” bejegyzéshez

  1. Na tehát, hölgyek! Nyugodtan megnézhetitek akár pasival is a filmet, mert élvezni fogja! Butler egészséges hímsovinizmusa a legszebb Torrente pillanatokat idézi, és kellően gyökér ahhoz, hogy az ember félretegye a figura macsó volta miatti természetes ellenszenvét, és vidáman azonosuljon vele.

  2. Nekem nagyon tetszett. Jól játszottak a színészek és jól kivitelezték a néha eléggé kínos szituációkat is a filmben. Nem volt erőltetett annyira, élvezhető volt. Nem volt unalmas. Én ajánlom mindenkinek, ha egy jót akar nevetni a -film szerinti- férfi-nő kapcsolaton…:D

  3. “ez egy nőknek való film, olyan nőknek, akik valami jelentéktelen történet kapcsán szívesen elgyönyörködnek Gerald Butlerben mintegy másfél óra hosszat”

    Akkor ide nekem ezt a filmet! :D :P

  4. Üdítő kis limonádé volt, szerintem mindenkinek érdemes megnézni, aki pihentetni szeretné az agyát és nevetni szeretne egy jót. Én is így ültem be a filmre és nem csalódtam. Fordulatokban ugyan nem bővelkedik, de remek poénok vannak benne és Butler játéka üde színfoltja az alkotásnak.

  5. Szerintem ez nem nőknek való film, hanem olyanoknak, akik tudnak nevetni a férfi-nő kapcsolat sablonjain. Legalábbis abban a moziteremben, ahol én láttam, minden nőre jutott egy fickó is, és az egész mozi együtt röhögött…

  6. Teljesen unisex film, barátosnémmel néztem és nekem még jobban is tetszett, mint neki. Nagyszerűek a párbeszédek, Gerald Butler és Katherine Heigl kettőse külön-külön és együtt is remekül működik, viccesek a szituációk és a szokásos sztereotípiákon kívül még egy kis gondolkodnivalót is elrejtettek az alkotók a sorok között. Lazán veri az év eddigi limonádéit, nálam az I Love You, Man-nel van egy szinten, vagyis 8/10.

  7. én is egyetértek az előttem szólókkal ez a film üdítő, jófajta másfél óra, ajánlom mindenkinek!
    a két színész ráérzett a témára, itt főleg Butler-t emelném ki, bár Heigl-el sincs gond(orgazmusos jelenet is a helyén van, talán a végén le kellett volna rogynia a székről, de akinek hiteltelen nézzen meg egy ilyen ruhadarabot működni;)

    számomra 8-as, semmiképp sem kevesebb, tekintve a színészek játékát és a jelenetek, helyzetek jól vannak kivitelezve, ez egy ötös.

  8. Hehe, ismét az fordult elő, hogy amit itt a filmbuzin középszerűnek vagy szarnak titulálnak, az nekem nagyon bejött :)) Anyukámmal néztük meg a filmet, 1-2 poén sírva röhögős volt, amúgy meg elejétől a végéig kuncogós. Pasit is nyugodtan el lehet rá rángatni, ő sem fog unatkozni.

  9. Pasi vagyok, unatkoztam rajta, de nagyon. Abszolút igaza van Isoldének, nőknek való film (ami nem baj). Szerintem a helyzetek túlságosan erőltetettek voltak, a poénok nem voltak annyira viccesek, hogy az ember leboruljon a székről, sőt, nevetni is alig tudtam rajta. Butler szövegei jók voltak, de ez nem mentette meg a filmet, mivel annyira nem volt kémia a szereplők között, hogy el sem igazán lehetett hinni, hogy ezek most tényleg akarnak egymástól valamit. Számomra a trailer után csalódás, az egy romantikus vígjátékot sejtetett, de csak egy szimpla, sótlan romantikus filmre volt elég a humor. Nekem 2/10.

  10. “Nem akarok rögtön kirekesztő lenni, de ez egy nőknek való film, ”

    teljesen jó film és abszolút uniszex valóban. jó móka, 6/10.

  11. kövezés jöhet, de nekem ez a Gerard Butler nemkicsit sótlan. pláne ebben a filmben. Catherine Heigl meg…najó :D a szőke, humoros egyben drámai kategóriában kevesek überelik Scarlettet. énmeg maradok a Joseph Gordon Lewitt-oknál, ahol van Tekintet ;)

  12. Tegnap néztük a filmet moziba, és kellemeset csalodtam. Nekem simán 8/10! Rég nevettem ennyit romantikus vígjátékon ! : )

  13. Olvasva a kritikát sokkal rosszabra számítottam, az film első felében tényleg jó poénok vannak, de valóban a végére kicsit elfáradt. Elmaradtak a poénok és a romantika vette át a terepet.
    7/10

  14. elég kiszámítható, ennek dacára szórakoztató szerintem, tudni kell értékén kezelni, túl sokat nem szabad tőle várni. nekem 7/10, nagyon eltaláltál Butlert erre a szerepre, és a csaj annyira volt csak bosszantó, idegbeteg, amennyire a szerep, vagy a karakter megkívánta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.