Kis lépés a World of Warcraft filmnek

Mint tudjuk, Sam Raimi rendezi majd, legalábbis a jelenlegi elképzelések szerint. Az biztos, hogy előbb még Pókember 4, aminek jövő év elején ugrik neki, de aztán talán jöhet majd a WoW. A kis lépés viszont az, hogy Robert Rodatot leigazolták forgatókönyvírónak. Egyelőre még ő is elfoglalt, hiszen az Alapítványon dolgozik, de utána majd ráér papíron összehozni egy talán játékhű WoW filmet is.

Ahoyg az első WoW filmről szóló hírnél említettem, ezt most láthatóan komolyabban veszik, mint a játékadaptációk nagy részét eddig.

27 hozzászólás a “Kis lépés a World of Warcraft filmnek” bejegyzéshez

 1. Örülnék egy jó WOW-nak :-)

  Összeszedett, csavaros, látványos, WOW-hoz hű filmet szeretnék.

  Buktatóktól tartok…mint 12-es karika, valami idióta karakter bemutatása, túlzásba vitt, gyerekes poénok használata.

  Valami agresszív kalandorfilmre vágyom…

 2. Csak ne hanyagolják a hordás oldalt, mert igazából az a wow lényege. Ha viszont mindent belepakolnak (undead-ek, elfek, draenei-ok, törpék, gnómok, ogrék, trollok, goblinok…), akkor sztem kapunk egy Avatar++ -t, ami nem lenne rossz, csak gondolom kicsit drága mulatság lenne… :D

 3. Múltkorjában volt egy hír, hogy Warcraft: The Rise of the Lich King lesz a címe. Ez alapján, meg amúgy is én a Warcraft 3 történetének – legalábbis a nagy részének – filmre vitelét várom. És felejtsék el az élősereplős filmet. Egész estés Blizzard animációt – minőségben, nem kell nekik csinálnia – népnek.

 4. Lich king az… de egyébként igen(?), hétvégén még az a cím keringett pletykaként és olyasmi, hogy a Warcraft 3 + kiegészíő története fog a film alapjául szolgálni

  “Csak ne hanyagolják a hordás oldalt, mert igazából az a wow lényege”
  WTF?
  tiszteletben tartjuk, hogy ki mit szeret, de nem csak az a WOW lényege, a film pedig nem a WOW lényegét szándékszik megragadni, hanem egy jó történetet elmesélni elmesélni ami a Warcraft-univerzumban játszódik, amikből eddig a stratégiai játékok több alapul szolgáltak (semmi bajom a WOWwal sem egyébként…)

 5. SZtem lehet hogy még senki sem tudja hogy mi is lesz a törénet valójában , én mondjuk nem keverném a WOW-ot a három RTSként kiadott Warcraft résszel.
  Az meg qvára nevetséges hogy a hordás oldal lenne a WoW lényege…..
  Minden fajból legyen benne vmi az a tuti , az újjakból is mint a worgen és a gnome.
  Rengeteg lehetőség van bármilyen irányba elmehet a film .

 6. @Winkie: Tudom, hogy lich, csak szórakoztam. :)

  @vad: Az új faj nem a gnome, hanem a goblin lesz, már amennyire újnak számítanak, mert ott vannak a kezdetektől, csak eddig nem voltak irányíthatóak.

  @all: csak véleményt mondtam, nem kell “qrvára nevetséges”-ezni sztem. Attól, hogy én úgy gondolom, hogy ha kivennének a Warcraft univerzumból a taureneket, az orcokat, a trollokat, meg az Ud-kat, akkor már nem lenne semmiben más, mint bármelyik fantasy univerzum, attól még Ti gondolhatjátok másképpen, én nem fogom leugatni… :)

  na, peace

 7. szerintem hülyeség azon vitázni, hogy mi lényeges és mi nem. ez olyan mintha azt kéne eldönteni hogy a kocsinál a motor a lényegesebb vagy a kerék.
  bízom benne, hogy tényleg egy tökös legalább gyűrűk ura szintű film (trilógiát) kapunk.
  viszont a pesszimista lényem azt súgja, hogy csak egy a névre alapozó ilyen-olyan fantasy filmet fogunk kapni. lásd dungeons and dragons.

 8. Egyébként, ha már meg lett említve az Alapítvány… Az imdb azt is, és a WoW-ot is 2011-re írja, de ha Rodat ebben a sorrendben halad, akkor kétlem, hogy egyazon évben jönne mind a kettő.
  OFF: Az Alapítvány körül elég nagy kuss van. Majd a 2012 után jönnek onnan a hírek?

 9. ÓÓÓ igazad van én is a goblinokra gondoltam , csak elizgultam és mást írtam .
  Nem arra gondoltam h ne legyen horda oldal hanem hogy nem ez a WoW lényege…
  Ha nem lenne 2 frakció akkor kivel csatáznánk online…akkor nem lenne PvP stb
  Sztem kb minden fantasy univerzumban van vmilyen negatívnak kikiáltott lény vagy lények , az Eragonban se orkok vannak mégis működik /legalábbis a könyv…./
  Kát hogy a filmet e…szták.
  nah ennyi.

 10. Ahogy a dámutokat nézem ebből a filből, 2011-nél előbb nem lesz semmi. Jővőre kezdik a pókot, a másik koma a zalapítványt, azok kb évvégre lesznek kész. 2 hónap szabi. És talán 2011 elején elkezdik csinálni a WoW filmet és ha tényleg jól haladnak 2011 karácsonyára a moziba lehet, Eu-ba talán 2012.

 11. Még szép hogy komolyan veszik, mai napig milliok játszák naponta a játékot, szinte biztos nagyonsokmillios bevétel!

 12. Bízom benne, hogy jó film lesz. Nem hinném, hogy a Blizzard engedné, hogy elb*szák. Kíváncsi vagyok ki lesz Arthas.

 13. eddig még forgatókönyvíró sem volt, így nem fogadnék ezekre az “azt hallottam”-okra, de sajnos nagyon rápörögtetek, így hónapokba fog telni mire elhal

 14. aki imdb-vel jött az meg tudja, hogy verést érdemel? friss híreknél IMdb lófasz, már sokszor mondtam, Raimi 2011-re jön a Pókemberrel, tuti nem jön akkor WOW-val is, hanem legkorábban 2012, hacsak nem forgatja még az Evil Dead remaket előtte.

 15. Wow kockaként mondhatom ha a LOTR látvánnyal és kicsit világosabb hangulttal fogják megcsinálni a filmet (2 rész minimum) akkor nem tévedhetnek és kaszálhatnak az tuti.
  kb 10millió elöfizetője van a wownak… kb legalább a priváton ennek 5x annyi, ezek az emberek jórésze biztos megnézi a filmet még a moziban.

 16. Ha jól emlékszem, akkor zúzós filmet akarnak csinálni, tehát nem quest alapút mint például a gyűrűk ura volt amit én sajnálnék.

 17. Én remélem, hogy inkább az RTS-eket veszik alapul, bár semmi bajom a WoW-val sem, de azért a Reign of Chaos meg a Frozen Throne mindent überel:)

  Egyébként számomra a legegyedibb dolog az az ebben az univerzumban, hogy van az Alliance meg a Horda, de nem tudod azt mondani, hogy na ez a jó oldal ez meg a rossz. A legnemesebb harcosok sokszor az orkok közül kerülnek ki (Thrall), közben pedig sorkszor a legnagyobb gonoszok emberként kezdik warcraft-földi pályafutásukat (Arthas).
  Remélem ez így lesz a filmben is, mert a gyürük ura féle tucatgonosz orkokat itt nem tudnám elképzelni, csak hogy egy példát mondjak.
  Jelenleg bizakodok, mi mást tehetnék…:)

 18. Nem teljesen értem, miért érdemlek verést. És ha rendesen elolvastad volna amit írtam, én is megkérdőjeleztem az információ hitelességét. Továbbá az lehet, hogy az imdb ritkán frissít, viszont kb. 50 filmekkel foglalkozó website linkjei jelennek meg azonnal az érintett filmeknél/személyeknél, szóval akit kicsit is jobban érdekelnek a hírek, kötvetett módon az imdb igenis jó friss hírek beszerzésére. De nyilván ezt te is tudod.

 19. Örülök a komolyságnak amivel kezelik a filmet, mondjuk megérdemli, hisz mégiscsak a legnagyobb nyugati online játék. Szerencsére sikerült abbahagyni :)

 20. Gabesz83: Nem látom az összefüggést.
  Én meg nagy Gyürük Ura filmtrilógia fanként ne várjam akkor?

  Egyébként tőlem aztán jöhetne egy jó kis film GW-ből is.
  Én semmi jónak nem vagyok ellene:P

 21. Deadman

  Ha a GW concept art csapata dolgozna egy kicsit a filmen szerintem nagyon odaverne.

  Játszottam WoW ot is, egy rövid ideig, egyszerűen nem fogott meg a történet annyira, hogy úgy érezzem ebből filmet lehetne csinálni.

  Másrészről meg tuti siker a film, mert akár milyen tré, világszinten tízmilliónyian fognak elmenni, mert imádják a játékot.

  Amit szinten nem értek, mert a grafikája a 90es évek végét verdesi :P

 22. Gabesz83:

  Jómagam sem vagyok hasra esve a WoW előtt, annak ellenére, hogy eddig ez volt az egyetlen online játék, aminek sikerült hosszabb-rövidebb ideig a monitor elé szegeznie. A sztorihoz javaslom a WarCragt III – Reign of Chaos és annak expanziója a Frozen Throne végigjátszását…na az egy történet, ami igazán megfilmesítésre érdemes…

 23. Sok noob, mind mind EPIC FAIL!

  Ad.1. A grafika direkt ilyen, azért hogy tudjon a nép játszani! Ezt nem egy szűk elitnek csinálják, akik minden hónapban vesznek egy új gépet!
  Ad.2. A NASa és a C.I.A. kib*szottúl örülne egy olyan szerverparknak ami képeslenne az általad kritizált grafikán felüli grafikával rendelkező ennyi ember álltal játszott játék futtatásához! (tudom kicsit bonyolult de gondolkozz el rajta!)
  Ad.3. A sztory mindegy, legyen akármilyen fos a film, lásd: MARVELL és DC filmek (WATCHMEN), sokan elmennek, annak ellenére hogy nulla!

 24. Hehh…ez a komment nagyon nagy:)

  Egyébként még olyan kevés valódi infó van a filmről, hogy szerintem korai még azt találgatni mennyire lesz sikeres. Majd az első trailer környékén már lehet talán sejteni valamit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.