Vakító fehérség (Whiteout)

Nos, a Whiteoutot nagyon-nagyon lehetne bántani, kezdve onnan, hogy Kate Beckinsale mint US Marshahaha, pedig tud ő cool lenni, csak itt nem sikerült neki. Aztán meg van egy flashbackje, amit vagy 6* bejátszanak a legelejétől, hátha elfelejtettük az elmúlt 10 kicseszett percben. Valójában mindig egy kicsivel többet mutatnak benne, de baromi idegesítőn lett megoldva. Amúgy a flashback a karaktert erősítené, a motivációit értenénk, ehelyett csak az agyunkra mennek vele.

Azt már nem is kell mondanom ezek után, hogy a bűnügy egy rosszabb CSI-rész szintjét karcolja maximum, nem igazán moziba való. Tehát nem volt véletlen, hogy ennyi ideig tologatták ezt a bemutatót, de mindezek ellenére voltak jó pillanatok is a Whiteoutban.

Whiteout akció

Konkrétan a táj úgy 10 percre tökre jó volt, végtelen hómezők hegységekkel, ezek felett repülés, tábor a semmi közepén. Aztán pedig a két akciójelenet is tetszett nekem. Ehhez hozzá kell venni, hogy remek adaléknak találom ezt az egész “ott van a másik bunker 100 méterre, de ha fúj a szél akkor simán el tudsz tévedni odafelé, kivéve ha a odavezető kötélre kapcsolod magad” dolgot. Így bizony a menekülés során sincs olyan, hogy csak úgy rohangálhatnak összevissza, ami érdekessé és feszültté tette az említett akciójeleneteket.

Ami vicces volt, hogy a film tényleges kezdése egy női zuhanyzásra épült. Feltűnik a főszereplő és levetkőzik zuhanyozni. De ennyi, utána végig többréteg ruhában van Kate Beckinsale, és ahogy a nyomok alapján kitalálja a történteket, az külön vicces. Majd meglátja az a pár ember, aki megnézi valami miatt a filmet. Ha rám hallgattok, akkor ez sajnos nem mozis élmény. Bár annyira nem sajnáltam a beleölt időt, de 5/10-nél többet semmiképp nem lehet adni. Többnyire unalmas, egyszerű, 1-2 jobb mozzannattal, amik nem mentik meg a filmet.

15 hozzászólás a “Vakító fehérség (Whiteout)” bejegyzéshez

 1. én a képregényt olvastam még nagyon régen, de akkor sem futotta többre egy “meh”-nél. hogy miért kellett belőle filmet csinálni, az számomra rejtély.
  érdekes egyébként sztem hogy manapság már nem igazán elég egy mozifilmre, hogy van benne egy gyilkos, és akkor nyomoznak. hiába az egzotikus helyszín… legalább valami természetfeletti lenne benne! nemtom, szerintem valahogy eszkalálódott az elmúlt év(tized)ekben, mi az, ami a mostani mozinézős generáció ingerküszöbét megüti.
  (aztán biztos lehet ilyenből is jót csinálni, csak most így az az érzésem hogy önmagában ez furcsa, hogy “csak egy gyilkos” van a filmben.)

 2. Ne adjatok pénzt érte moziban, hálisten én nyertem 2 beugrót premier előttire, de ha nem tettem volna valszeg akkor is megvárom a DVD verziót.

 3. én csak belenéztem az ingyen első fejezetbe v mibe, de egyáltalán nem értem mitől nagy szám maga a képregény, csináltak belőle filmet is, de minek, ennyire nem ment? :D mert most eladják nmtom x ezer példányban, de sztem sokkal jobb ettől nem lesz

 4. Számomra a legviccesebb az volt, hogy Kate annyira cool volt, hogy végig fedetlen arccal szaladgált a minusz sok fokban.

 5. nagyon kíváncsi voltam rá, de ha ennyire sablon akkor moziban khagyom… majd vmikor meglesem.

 6. Én csak szegény human-t sajnálom.
  Szegénynek minden szart meg kell néznie hivatalból.
  Én csak a jó filmeket nézem meg :)

 7. Engem érdekel, nem várok sokat de Kate miatt megnézem. Vagy legalább is erre fogom. Asszem a bemutató bejött.

 8. Nekem bejött a film. mégpedig azért mert nem akart több lenni, mint ami…egy szimpla krimi, nem szimpla helyszínen.
  Számomra kifejezetten üditő volt a sok bas**tt unalmas akciójelenetek tömkelegével teletűzdelt, több sebből vérző baromságok után egy ilyen kis egyszerű, de mégis élvezhető filmet nézni.

 9. Tegnap meglestem moziban. Nem kellett volna.
  Tele van logikátlan részekkel, ami néha már nagyon fájt.

  SPOILER:

  Mikor elhagyja a kesztyűjét, akkor a kötélbe is belekapaszkodik, lazzán hozzá kellett volna fagynia ahhoz is. Meg maszk nélkül rohangálni kint… Vagy a gépen talált vodkának olyan hőmérsékleten már kocsonyásnak kéne lennie, ráadásúl szépen lefagyasztaná az arcukat/torkukat..és még lehetne sorolni.

  /SPOILER

  Jó, nem a hibákat kellene keresni benne. De a legnagyobb bajom vele, hogy a feszültséget nem sikerült megteremtenie, mikor arra lett volna szükség.

 10. szerintem ez a film egy vicc volt.
  spoiler de nem hinném hogy ez fogja esetleg a mozit elrontani
  kezdem az elejével. az orosz aktonák a davaj szóval elég jól elbeszélgettek egymással (az író csak ezt a szót ismerte?)
  a flashbackek rohadt idegesítőek voltak. mégha csak fojatatásai lettek volna az előzőeknek, de nem meg kellett ismételni őket(ki kellett tölteni a keretidőt vagy mi?)
  a jégcsákányos gyilkosos rész egy rossz amerikai teenhorrorra hajazott. ahogy menekül előle az meg folyton a falba vágja… a csajnak eszébe se jutott hogy egy 9mmes van a zsebében?
  az hogy az egész gyémántokért ment meg eléggé szánalmassá tette az egészet. jó ez reálisabb mint bármi más de akkor is. ennyi szarakodás után az ember vmi komolyabbra várt.
  az viszont tetszett hogy megmutatták, a főhős se csinálhat bármit büntetlenül: elhagyta a kesztűjét, ezért lefagytak az ujjai

 11. Tegnap láttam,jaj,anyám,nem kellett volna:))
  Tényleg olyan szépen indult,szép volt a táj,meg bírom az elszigetelt és nehéz terepen játszódó filmeket.Dehát…
  Én nem szépítem,nagyon untam.Az akciójeleneteket is.
  A maszk nélküli kintlét nekem is feltűnt,belefagyott volna a nyál a szájába,asszem :)
  Aztán meg rájöttem ki a hunyó,szóval…
  Az ujj-dolognál volt egy kis sajnálat.2/10.

 12. hát ma jutottam oda hogy megnézzem, de kár volt, kérem vissza a 1,5 órámat :) 3/10 – a zuhanyozásig [;)] egész jó volt a film, utána már minden 2. percben valami baromság – kb nem is a filmem szórakoztunk a kedvesemmel, hanem hogy egymást váltva soroltuk a filmben történések logikátlanságát…

 13. Sziasztok!

  Szerintem egyszer simán nézős volt. Feelingre az egész fagyos világ nagyon bejött, meg a közlekedés, hogy mindig valamire utalva voltak. Maga a sztori persze sima krimi, tök sablonos fordulatokkal, az elején tudtad ki a rossz fiú. De az atmoszféra nagyon jó volt.

  SPOILER ON
  Mikor beomlott a repülőben a bejárat, nem kellett szigorúan a sztoriba, de mégis érdekes helyzet volt, ugyanez az ujjvagdosás is. Nem kellett feltétlenül a filmhez, mégis hozzáadott az egész hangulathoz. Meg maga a kutatóállomás… Szóval ezek a kis finomságok simán elvitték a filmet, élveztem.
  SPOILER OFF

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.