The Tournament

Igen, a verseny megkezdődött! Mindenki elkezdhet téteket rakni kedvenc bérgyilkosára, mert 24 órán belül eldől, hogy melyikük a legjobb. Nézzük a játékosokat, ki lesz a befutó?

Joshua Harlow (Ving Rhames), aki már hét éve is letarolta az egész versenypályát, és igen nagy eséllyel indul ismételten a bajnoki címért? Vajon ki lesz az, aki ellenáll a tanknak? Lai Lai Zhen (Kelly Hu), aki a triádoknak szokta elvégezni a piszkos munkát, és az elmúlt három évben a keleti oldal első számú halálosztójává küzdötte fel magát?

Vagy Miles Slater (Ian Somerhalder, Lost), az őrült texasi ficsúr, aki bárkit kinyír, hogy elérje a célját, és imádja a munkáját és az ujjak lenyisszantását? Esetleg Anton Bogart, aki gazellákat megszégyenítő módon, tetőről-tetőre szökellve vadássza le az áldozatait? Yuri Petrov, az orosz különleges egység gyilkológépje? Vagy az erősen másnapos állapotban lévő Macavoy atya (Robert Carlyle), akinek amúgy fingja sincs az egészről, de erőszeretettel vet keresztet fuckozva, miközben arra gondol, honnan a fenéből szerezzen egy üveg piát? Vagy talán a többi 25 agyaggalamb?

Bizony nehéz kérdés, de a fogadás az fogadás, és a világ tetején álló pénzeszsákok imádnak fogadni. Akár egy ilyen eseményre is, mely során a likvidálós szakma pár pozíciója garantáltan megüresedik. A csatatéren történő küzdelmet persze végig nyomon is követhetik, a városszerte elhelyezett kamerákon keresztül.

A játékosok pedig belelendülnek, és elkezdik gyakni egymást, a fődíjként szánt 10 millió dollár reményében.

A rendező Scott Man pár rövidfilmen és doksin kívül eddig nem sokat tett le az asztalra, de most megmutathatta, hogyan is képzelte el egy akciófilm ledirigálását. Amondó vagyok, hogy nem csinálta rosszul.

A kellő mennyiségű vérrel megöntözött akciójelenetek pörgősek, és van belőlük bőven, a Battle Royale-ra hajazó film voltaképpen alig áll meg, akkor is csak egy lélegzetvételnyi időre. A bunyók jól meg vannak csinálva, rendesen látni, ahogy püfölik egymást.

Azt mondjuk nem tudom, hogy a Screamfest után, ahol nyitófilmként debütált, miért rögtön DVD-n kötött ki, miért nem mentek nagyvászonra vele, pedig szerintem simán megérdemelte volna.

Én jól szórakoztam, még ilyet, sokat. Könnyedén egy 10/10 a mostani akciófilm felhozatalban.

Mammut
írta
2009. 10. 17. 18:03
megjelenés
58
hozzászolás


58 hozzászólás a “The Tournament” bejegyzéshez

  1. Remélem a 2. képen nem az van, hogy a csávót tolja maga előtt a kocsi, ő meg pufff-pufff :-P , mert akkor én elkerülöm ezt a filmet messzire :-) bírom az akciófilmeket, de a mostani extrém túlzásokat már nem veszi be a gyomrom.

  2. Mammut, csak egy megjegyzés: Te csak 10/10 és 9/10 es filmkritikákat írsz? Mert én még nem nagyon láttam itt olyan filmkritikát tőled, hogy ne dicsérnéd végig!

  3. sandor8206: azt kell mondanom, hogy de… az a fickó az amúgy, aki a Casino Royale elején is a darun ugrándozott, itt is hasonlóan atlétikus emberkét alakít

  4. Nekem az elso keprol a Ponyvaregenybol beugrott a mondat:
    “Ha elutazol akkor el leszel utazva…”

  5. WOW, minap néztem, hogy van ilyen film, de nem érdekelt annyira. Na most felcsigáztál… ma este nézem is :P

  6. Nekem is nagyon tetszett a film, szerencsére nem az a lájtos,
    jólfésült PG-13-as móka, mint manapság szokott lenni.

    Nálam “csak” 10/9.

    Aki meg “realista” akciófilmet akar látni, nézzen tévéhíradót:)

  7. kösz Mammut az infót, nincs bajom az ilyen filmekkel, csak nem szeretem, ennyi!
    Bár nem szeretnék OFF-olni, de mondjuk a Golyózápor bejött, ha valami hasonló azért bepróbálnám, tehát ha nem veszi túl komolyan magát.

  8. Nem szeretem ezt a stílust, még John Woo mester munkái sem jönnek be igazán – A bérgyilkos vakon egymás mellett elkúszását végigfeszengtem, mea culpa. Allergiás vagyok a fegyverbalettre, a fegyvercső-szemezésre általában. Szórakoztatásra viszont kiválóan alkalmas az egész, ha agyban lehalkítod a fényeket. Minek okoskodni, az ilyen filmeken érdemes relaxálni, ezt nézzétek és hallgassátok, ne a tenger hangjait.

  9. Szerintem a vége felé elfogyott a lendület. A klubbos rész után. Aztán már elég gagyi volt…

    Nem mondanám e miatt nagyon jó filmnek, inkáb ilyen egyszer nézhető. De a bunyó az jó volt, és láttuk is rendesen.

    Eddig a 24-filmen kívül nem láttam dr. Rush-t sehol, vagy csak nem emlékszem rá. Már ezért megérte megnézni

    6.5/10

  10. passerby:
    egyszer anno már leírtam, hogy én nem a filmet pontozom, hanem az élményt, amit nyújtott

    pamut:
    Faunról anno írtam, csak még nem a blogra, simán 10-es volt
    Machinist nem jött be, és Bale-t enyhén szólva nem bírom

    ipman:
    a Mean Guns volt amúgy, ami a Tournament tartalmát olvasva egyből beugrott :)

  11. igen, lehetséges, hogy nem nyújtott volna ugyanilyen élményt, ha egy rambo és egy kommando között nézem meg anno, logikus szvsz… de nem lehet állandóan a múltban élni, most most van, tehát most is pontozom az élményt, mert most nyújtotta azt, amit…

    de nem igazán szeretem ilyen szempontból hasonlítgatni, nagyjából az idei termést veszem alapul, és azon belül mozog a pontszám az addig látottakhoz képest, és jövőre húzok egy képzeletbeli vonalat, ahonnan újra elkezdődik a dolog, és alig várom, hogy megtaláljam a jövő évi első 10-es filmélményt, vagyis olyan filmet, amin önfeledten szórakozom, elvégre azért nézek filmeket, amikor csak időm engedi, hogy kikapcsoljak és jól szórakozzak, és a hangsúly a jól szón van

    ha mindent folyton a régi élményekhez hasonlítanék, akkor voltaképpen egyetlen egy film sem lenne az elmúlt jó pár évben 2-3/10 felett, és komolyan egyetlen egy sem
    most komolyan, egy olyan korszakban vagyunk, ahol szinte minden film rég ellőtt ötletekre épül, szvsz hülyeség a régiekhez hasonlítani őket, esélytelenek, hiába próbálják új, aktuális köntösbe öltöztetni a mondanivalót, az csak a jelenlegi kínálatban nyújt számomra változatosságot, különben csak egy újabb időszerű, vízcsapból-is-az-folyó lerágott csont… és úgy mit ér? semmit… szóval elvonatkoztatok és csak kikapcsolok és szórakozom, ennyi

    ez persze az én véleményem, más bizonyára máshogy látja, de én tényleg rég úgy vagyok vele, hogy csupán csak szórakozni akarok egy filmen, és ha nem szórakoztat, akkor hiába váltja meg az egész világot, engem hidegen hagy, maximum elismerem, de nem izgat… ami viszont megteszi, az már megérte, és ez is egy ilyen film volt

  12. Ez az a film, amiről előtte semmit se hallottam, és ha nem olvasom itt Mammut írását meg se néztem volna.
    De szerencsére olvastam és megnéztem és jót szórakoztam.
    Remélem találsz még ilyen gyöngyszemeket, amire felhívod a figyelmünket:)
    Bezzeg egy Death racet leadtak moziban, ezt meg nem…

  13. Nekem nagyon bejött!
    Lehet, hogy nem egy oscar díjas darab, de az akciót és a pörgést talán csak a Cranck filmekéhez lehetne hasonlítani, de nem annyira eszelősen :D
    Nagy volt, remélem írsz még ilyenekről!

  14. Sorry az Off-ért Mammut, de ahogy olvastam egyik válaszodat benne volt Bale:)

    Irtad, hogy nem jön be. komolyan mondom nekem is vannak a fickóval fenntartásaim. Kicsit nem olyan mintha túl lenne hájpolva, meg nyomva. Sok szerepet kap, de annyira nem sok színû. Túl egy stílusú a pali. Részemrôl a szerepei 70%-át nem adta el.

  15. sok szerepet kap? idén 2 film, tavaly 1, 2007, 2006, 2005 mindivégig 2 film. 5 év – 9 film, köztük olyanok, mint a rescue dawn, az i’m not there, a harsh times vagy a 3:10 to yuma. ahhoz képest, mennyire elismert, nem szerepel sok filmben.

  16. OFF
    Human, köszönöm szépen
    Ma most nevettem először jót, igazán jót, és most ebben vizsgaizgalmakkal teli időszakban nagyon jól jött
    OFF ON

  17. Erősen egyszer nézős. Nem rossz film, de láttunk már sokkal jobbat. A finálé előtt simán lehet vágni mi lesz a végén.
    A pap nekem kicsit idegesítő is volt. A harcok jók.
    Viszont sok a kamu dolog, ami engem zavart.
    Nem egy “alapmű”, messze van az a 10/10-től.

  18. egészen jó film volt. csak egyszer már láttam…..ugyan ez a sztori csak akkor valami szigeten vannak, nem jut eszembe a film cím

  19. flippo: az a Battle Royale.

    Mammut: kösz az ajánlót, tényleg szórakoztató film volt. 10et azért nem adnék rá, mert itt-ott kiszámíthatóbb a kelleténél. Az akció része f@sz@. Meg Begbie a Trainspottingból, aki pap lett :D Na az ő karaktere tetszik, sokkal kevesebbet érne nélküle ez a film. Legyen mondjuk 7,5.

  20. nekem épp a film hangulatával volt a legtöbb gondom, jobb zenével, hanghatásokkal, lassításokkal, jóval több közelivel egy igazán hangulatos filmet lehetett volna összehozni. Elég lett volna 10 bérgyilkos és a karaktereket kicsit jobban bemutatni. Ennyi. Legközelebb Mann már biztos több pénzt kap… De hogy 10/10 ?!?, szerintem human-nál is maximum egy 7-es, nálam 6-os…

  21. “akinek amúgy fingja sincs az egészről, de erőszeretettel vet keresztet fuckozva, miközben arra gondol, honnan a fenéből szerezzen egy üveg piát? Vagy talán a többi 25 agyaggalamb?”

    ezért grat! :)

    amúgy meglepően nem volt xar, néhol jelentősen tarantinora hajazott. kategórián belül 8/10, globále pedig 6/10.

  22. Most néztem meg… szerintem nagyon jó, rég láttam ilyen jó akció filmet… pedig nagyon nagyon sok filmet nézek… nem tudom ez valahogy nagyon eltalálta az izlésemet… hát igen: ” keresztet fuckozva, miközben arra gondol, honnan a fenéből szerezzen egy üveg piát ”
    az ilyeneket is szerettem benne :D …

    10/10

  23. az autópálya mellett, egy benzinkúti vécében, az alkoholista pap, szarás közben, meggyóntatja a csodaszép távolkeleti bérgyilkosnőt.

    de egyébként szerintem szörnyű film

  24. Kicsit erősnek érzem a 10 pontot. Alapvetően nem rossz film, de az elején komolyra akarták venni a hangulatot ezzel a “7 évente különös dolgok történnek ismeretlen városokban” dologgal, aztán kikötöttek ott, hogy van egy tag, aki meg akarja bosszulni a felesége gyilkosát. Láttunk már ilyen filmet, nem túl eredeti, egyedül a War c. filmben tudták picivel fogyaszthatóbbá tenni, de sajna itt némileg klisés a történet. De különben egyszer meg lehet nézni. 6/10. De csak azért, mert egy pillanatra sem áll meg az akció.

  25. EZ NAGYON SPOILERES LESZ!

    Hát, nálam az égbekiáltó hülyeségek miatt, maximum 3/10. Meg is magyarázom.
    1.) A fekete srác, a francia, mikor háton fekszik és tolja maga előtt a kocsi az botrány, és értem én azt, hogy kell a parkour-os freerunning-os látványvilág, mert trendi és tényleg rohadt jól néz ki, de nem szopatom saját magam, hogyha már gyorsnak kell lennem és üldözök egy kocsit, akkor felszaladgálok minden út menti baromságra ami lelassít és csimpaszkodással lefoglalom a kezem, mikor lőnöm kellene, ahelyett, hogy a nyílt úton szaladnék.
    2.) Az is egy röhej volt, ahogy “Itt bizony akkora pénzek vannak, hogy bármit bárhol eltussolunk, mert a pénz nem számít.”, és olyan vicc összegekkel fogadtak, mit tudom én, 10000 és húzták a szájukat, mikor vesztettek! :D Továbbá ha jól emlékszem a főnyeremény is 10 millió USD volt. Most ne már! Az nincs kétmilliárd forint gyerekek! Akkor inkább tegyenek fel egy lottót és nem kell megdögleni… Illetve azon is jót somolyogtam, hogy a készítők szerint az érzékelteti azt, hogy ezek bizony trilliárdos fogadók, hogy volt köztük egy nagy fehér cowboy kalapos nagy szivart szívó ember! :D Jó, hogy nem egy cilinderes, vastag óraláncos, kövér bajszos vasúti mágnást raktak oda, aki mellényébe akasztott hüvelykujjakkal pöfékel.:D
    3.) Megint ez a mi mindent elintézünk, mindent tussolunk, mert (!) zavarjuk a beérkező rendőrségi hívásokat! :D LOL! Az információs szupersztráda világában kiiktatunk egy (!) telefonvonalat és már nem is kell parázni, hogy lebukunk. :D Ja, mindezt persze két technikussal, mert ugye egy harminc emberes mészárlóverseny eltussolásához nem is kell több, mint két Windows felhasználó, két billentyűzet, két egér, két head-set (azt sem értem miért van minden filmben minden hacker-en. :)), két gép, meg két monitor. :D Ja és a tussolás mellett még ezek csinálták harminc ember kamerákkal történő nyomon követését, és a fogadások adminisztrációját is. :D
    4.) Azt hiszem, azt már említette valaki, hogy minek kellett 30 bérgyilkos, mikor a főbb karakterek is elnagyoltak voltak.
    5.) Nem is részletezem tovább, álljon még itt a kedvencem, a benzinkút! :D Jön a robogós ágyútöltelék bérgyilkos, szeméhez emeli a filmbuziknak a Beverly Hillsi Zsaru 2-ből jólismert páncélöklöt, végignéz a cső mentén, majd vált a kamera a főszereplők éjjellátós képére és kiírja, hogy “target locked”! :D Először is, azon a típusú rakétavetőn nincs éjjellátós célbefogós elektronikus vezérlésű célzóberendezés, hanem a jó öreg, hagyományos nézőkés állíthatós felhajthatós célzó, másodszor nem is nézett bele ilyesmibe! :D Aztán ugye kirepül a rakéta, össze-vissza röpköd, de mivel ugye ráállt a célra (LOL!) ezért arra kanyarodik (LOL!) de a főhőseink pont időben elugranak a felrobbanó benzinkúttól (LOL!) amin megfigyelhetünk egy apróságot. Időközben eltűnt a kutak fölé lógó teteje. Na kérem ekkora (mind abszurditásában mind méretében) bakit én még nem láttam. :D

    DE MOST A JÓ DOLGOK MÉG MINDIG SPOILERESEN.
    1.) A film nyitójelenete.

    2.) Kelly Hu hotelbéli jelenete, ahol elintézi a britet.

    3.) Kelly Hu templombéli jelenete ahol elintézi az oroszt. (Bár ott az orosz az arc! Na annak elhittem, hogy vérprofi zsoldos! Ahogy szaladt és szórta a gránátot mint bolond a lisztet! :D)

    4.) A többi nagyobb név egész jó alakítása, bár Ian Somerhalder vehette volna betegebbe is a figurát, az elején még tök jól adta. :)

    5.) Kelly Hu. :D

  26. SPOILER

    Szerintem nagyon rossz volt.
    Unalmas, egyáltalán nem érdekelt, hogy mi történik a szereplőkkel. Bosszantóan hülyék a karakterek: ha olyan bénán rakták beléjük a nyomkövetőt, akkor miért nem vette ki mindenki?
    Egyetlen egy pozitívumot tudok említeni: Ian Somerhalder. A filmtörténet egyik legőrültebb, legbetegebb karakterét hihetően hozza.

    Nálam a Lostos gyerek miatt (pedig hogy utálom azt a sorozatot) 3/10. Egyébként 0/10.

  27. SPOILERES
    én alapjában véve jól szórakoztam rajta, de volt egy két dolog amin még így sem tudtam szemet hunyni.
    pl.lai lai, annyi ütést kapott amennyinek a felébe egy egész hadsereg belehalt volna de rajta csak néhány karcolás volt látható

    a bárban az amerikai köcsög golyóálló asztala…

    ezt már említették mások is, és szerintem is sok volt a 30 bérgyilkos. pontosabban nem volt sok, de azt kifejezetten utálom, amikor beindul az akció, és kb. húsz embert kiikszelnek egy 2 perces montázsban. akkor inkább tényleg lett volna 10 profi akiknek a harcait végigkísérhettük volna.

    meg az elején a távcsöves picsa. amelyik mesterlövész ennyit tököl egy tiszta cél kilövésével, az meg is érdemli, hogy kitörjék a nyakát.

    SPOILER VÉGE

    mindezek ellenére jól szórakoztam, és frissítő volt, a sok pg13-as film között látni, egy véres de nem horrorfilmet. én leginkább a punisher warzone-hoz tudnám hasonlítani, akinek az tetszett, az nyugodtan próbálja be ezt is.

  28. uhh, már megijedtem, hogy humannek elment az esze, és 10/10-eket kezd osztogatni minden szarra xD :D :D aztán megláttam, hogy mammut írta :)

    a film pedig kb 6.5/10 szórakozásfaktort nézve…
    ja Zolcsi meg jó érveket hozott fel :)

  29. Kedves filmnézö, kritikusok!

    Elnézést kivánok, hogy nem olvastam el az eddigi összes bejegyzést, ezért könnyedén lehetséges, miképpen a véleményem már mások által összefoglalodott.
    A filmet azért néztem meg, mert sok filmekkel foglalkozo (és általam tisztelettel, oly’ korrektnek tartott) oldalokon, JO kritikákat kapott.
    Megnézvén, talán egy CS kategoriás filmnek a szintjére helyezném. Vagyis, gyenge, tele kiszámithato, hatásvadász klisékkel. A szinészek közül egedül értékelhetö Robert Carlyle, aki könnyedén eljátszotta az alkoholista, hitét veszitett papot. Az Ö egyedüli szerepe – “civilként” csatlakoztatva csatározásba, volt az – általam – egyetlen kellemes csavar a filmben. Az összes többi szereplö eltörpült mellette – persze a szinjátszást értve -. A film alap ötlete jo volt, csak éppen a nézöt (az alkotok) tekintették, egy kissé bugrisnak, ennyi elég lesz nekik…

    Köszönöm, hogy elolvastátok.
    Tisztelettel, Szalay Károly

  30. Szerintem meg nagyon jó kis film volt! Kellően véres és nem volt telepakolva CGI-vel, mint ami mostanában amúgy is nagy divat lett!!
    Hozta a 80-as 90-es évek akciófilm hangulatát!
    Olyan hülyeségekkel támadtátok be a filmet, amiket kár is megmagyaráznom.
    LOL

  31. Kicsit SPOILERES leszek.
    Megnéztem a filmet, rengeteg hibát találtam benne én is, de engem elszórakoztatott. Fontos hogy ilyenkor az ember el tudjon vonatkoztatni a valóságtól, legalább úgy mintha pl. valami mesét nézne. Az hogy sosem jönnek a rendőrök akármilyen vérfürdő van, hogy a csajon nem látszik meg hogy megdolgozták, a mesterlövész csaj rendkívül buta fellépése, a végén a néger csóka kapszulája 5x akkorát robban mint a benzinkúton az amerikaié, és még sorolhatnám, mind olyan hibák amik felett szemet kell hunyni a nézőnek. :) Méghozzá azért, mert ezen hibák nélkül már egyáltalán nem lehetne a történetet megvalósítani. A film képi világa is elég olcsó, van pár olyan snitt is ami egyáltalán nincs fényelve, az autópályás üldözés színvilágát fejből tudom hogyan kell előállítani pont olyanra, de mégis élveztem. :) Végig állati nagy pörgés van, szinte egy percre sem áll le a cselekmény, ez is jó volt. Nekem kb. 6/10 ez a film.

  32. Ja még annyit hozzáfűznék, hogy olyan szemmel kell nézni ezt filmet is, mint ahogy a Golyózáprt vagy a Crank 2-t. :) Azokat sem szabad komolyan venni egy pillanatig sem!

  33. Tegnap volt meg. 1 agykikapcsolásra jó, Bagbie-nek volt 1edül színészi játékra szüksége azt hozta, a többiek kb 0, Scott Adkins feltűnéséért(Vitathatatlan 2) + 1 pont, 7/10.

  34. Csak vázlatosan:

    -dögunalom
    -nagyon ócska sztori
    -szinte teljesen kiszámítható cselekmény
    -klisé hegyek
    -szánalmas kamerás/nyomkövetős bullshit..
    -ostoba sokat tökölő akcióhősök (bérgyilkosok?!), a ravasz meghúzása helyett megvárják saját halálukat stb.
    -rögtön az elején megtudjuk, hogy kik a “kiválasztottak” ők természetesen nem halhatnak meg (innentől tekerhetünk is a film végére)

    Ez nálam 1/10 – 1pont, mert lőnek benne, sokat :P

    “Könnyedén egy 10/10 a mostani akciófilm felhozatalban.”

    NO COMMENT.

  35. Majdnem teljesen egyetértek az előttem szólóval, úgy jöttem ide, hogy leírom nagy vonalakban a legnagyobb hibáit a filmnek, de “John Rambo” már megelőzött…
    Pedig elsősorban pont az itteni kritika miatt néztem meg.
    Mondjuk én 3/10-et megadnék, mert azért dögunalom nem volt.
    De nagyon nagy csalódás, a Battle Royale-hoz max alapsztori egy része hasonlít , valamint valahol hajaz a Death Race-re is, de az is sokkal jobb volt.

  36. 10/10 nem , de azért 1/10 sem.
    Szerintem egy 7esnek elment.
    Full akció és kész, mit mást vártok egy ilyen sztoritól.
    Szórakoztató, ennyi az egész.

  37. Nem járok mindennap moziba, de végre van egy olyan film, ami után nem bántam meg, hogy moziba mentem. A történet szerintem egész jó volt (sőt). Kiványcsi lennék egyesek milyen csavarokra gondolnak. Személy szerint nem örültem volna neki, ha még bemesélték volna azt is, hogy az ikertestvére él ő is testet kap azt kiderült volna, hogy a főhős ölte meg, meg stb. fordulatok, amik teljesen ostobának és érthetetlené tetették volna a filmet, mint ahogy manapság ez divat. Bár ez egyéni vélemény.

  38. az eleje tényleg jó volt nagyon, de valóban a sztriptíz báras jelenettől totál elsz*ródott. gagyi lett és nagyon kiszámítható, kár érte.

  39. Na még egy film amit nem kellett volna megnéznem. Minden tekintetben szánalom. Fura, hogy ezt el lehet adni még ma is. Kb 1988 a színvonal. Már a tökös gyilkosok is teljesen hiteltelenek. Amit meg csinálnak az teljességgel komolytalan. Ez egy komolytalan film, akció van, de más semmi..

    Beszarok ha ez is moderált lesz.. És ha az lesz akkor írja már le valaki, hogy mi a fenét kell tenni ahhoz, hogy ne legyen az.

  40. Volt egy film, nagyon hasonló témával, de ott egy szigeten ölték halomra egymást és az egészet neten közvetítették a rajongóknak. Valakinek nem rémlik a címe?

  41. Macavoy atya tök feleslegesen van benne a filmben, persze mindig kell egy kakukktojás.
    De nélküle sokkal jobb lenne, pure action (mondjuk ez utóbbi dolog amugy is megvan)

  42. Vannak filmek amik annyira rosszak, hogy már jók, de ez nem az. Dolph Lundgren mond nektek valamit? Na ez pont olyan.
    Szerintem 3/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.