Aki húzta a száját az Avatar kapcsán

Eltűnt a film, mi? Hiába ugrunk szinte minden hírre, marhára nincs annyira hypeolva, mint mondjuk a Transformers 2, vagy az Iron Man volt. Legalábbis egyelőre, pedig a bemutató már csak 2 hónap. Na, a hír pedig az, hogy péntektől odakinn gigászi Avatar trailert tolnak, több mint 3 percest. Ezúttal nem (csak) a technikai részletekbe mennek bele, hanem elvileg a sztoriról is megtudunk végre dolgokat, azaz hogy filmként is megállja-e a helyét az Avatar. És most nem kell előre oltani a filmet lehetőleg, amit eddig láthattunk az már kapott hideget-meleget bőven, várjuk meg az új anyagot.

Amúgy természetesen azt akarják, hogy csomóan kamerás verzióban lássák a trailert. Ezt azért mondom, mert HD-ben a netre csak a jövő héten kerül a bemutató. A hazai mozik most villoghatnának, megírhanák, hogy melyik film előtt lesz ha lesz, hogy oda küldhessük a népet a csütörtöki premierek posztban. A kamerás dologra visszatérve, nyilván az a célja a forgalmazónak ezzel, hogy moziban lenyűgözzön csomó embert, meg hogy ne az legyen ami augusztusban volt, amikor rengetegen látták a teasert monitoron, aztán húzták a szájukat, viszont így most még rosszabb minőségben fogja látni a többség. Nehéz döntés részükről.

Lassan viszont lehet fogadni a film ellen? Eddig elég furcsa a marketingje (a feltételezett minőségét most hagyjuk ki a képletből picit).

human
írta
2009. 10. 20. 05:07
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Aki húzta a száját az Avatar kapcsán” bejegyzéshez

 1. Szerintem ők is egyfajta vírusmarketinget szerettek volna kezdeményezni, ez lehetett a célja a szigorúan zártkörű tesztvetítésnek is, hogy majd aki látta az terjessze az igét. A gond az volt, hogy az ezek által hirdetett űberélmény után, a trailer nem mutatott semmi olyant, amitől a közönség “bekattan”. Jó, szép, látványos, de semmi “aztaaaa, láttad azt a trailerben mikor..” pillanatot nem tudnék felidézni. Így a suttogás elhalt róla, nagy, hagyományos kampány kéne neki most már.

 2. Az igazat megvallva egyetértek James Cameronnal. Bár lehet jó sok pénztől esik el, de legalább nem követi a hollywood-i sablont. Elvégre ha valaki, hát ő neki már tényleg belehet telve a pohár. Az Aliens és a Terminátort is lezártnak lehetett volna tekinteni, mostanra meg mindkettőt szétkaszabolták. Nem hiszem, hogy ő az Avatar MŰVÉT kólás poharakon szeretné viszontlátni, hanem csak és kizárólag mozis megemlékezésként a filmtörténelemben.

 3. Nem igazán értem az okfejtést – de egyébként, ha tudnám, hogy melyik film előtt van/lesz, lehet, hogy inkább elkésnék.

  Nem mintha sokat várnék az Avatartól, de hátha mégis jó lesz, akkor meg nem akarom elspoilerezni.
  Amúgy is, ha igazán 3D-re van kihegyezve, akkor a trailert is úgy kéne nézni, olyat meg talán még nem is láttam…

  De amúgy én ellene fogadnék :)

 4. Na mert Cameron nem az a hypeolós típus. Szerencsére a producer is ő, és a szakértelme ilyen téren is megmutatkozott.A három perces trailerért viszont haragszom.

 5. Oscee,
  3D-s film előtt szinte mindig adnak 3D-s trailert is. Szóval alkalom bőven lenne rá, hogy az Avatarból is bemutassanak egy ilyet.

 6. Jepp, Végső állomás 3D előtt leadták 3D-ben, és veszett jól nézett ki szerintem (mondjuk szerintem a 2D-s se volt olyan rossz).

 7. Én is a végső állomás 3d előtt láttam az Avatar trailert úgy, hogy előtte már néztem otthon monitoron. Hát sokkal jobban ütött, szóval tuti nézős lesz.

 8. Nekem is tetszett 2d-ben is, bár az biztos hogy a Végső állomás előtti tréler eléggé jó volt. Én biztos megyek rá. 3d filmeket úgyis legalább 50%ban láttam eddig moziban ami kijött nálunk tavaly, meg idén, szóval biztos nem pont ezt fogom kihagyni.

 9. Hmm, csak 3 3Ds vetítésen voltam eddig asszem, de egyiken se volt 3Ds trailer. (meg pár IMAXen, ahol nem volt trailer)

  Amúgy Coraline esetén pl. határozottan negatívum volt a 3D, úgyhogy kicsit szkeptikus vagyok emiatt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.